perjantai 15. maaliskuuta 2013

Sauli Niinistölle ojennetaan kiinalainen täyskäsi


Kiina on nyt vaihtanut virallisesti leimaten ylimmän johtonsa – presidentiksi tuli Xi Jinping ja pääministeriksi Li Keqiang. Xi hoitaa presidenttinä asioita ulospäin ja Li pääministerinä sisään päin. Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tulee saamaan hyvin ystävällisen ja vihjeellisen suurkiitoksen monista niistä toimista, mitä Suomi on tehnyt Kiinaa kohtaan vuosikymmenien saatossa.


Olemme Kiinan ylimmän johdon erityishuomioinnissa, olleet jo pidempään, mutta me emme ole valitettavasti sitä aina oivaltaneet. Osa meistä on sen sijaan huomannut sellaista, jota kutsutaan toisten sisäisiin asioihin puuttumisena. Kiinalaiset eivät puutu muiden itsenäisten sisäisiin asioihin 0].


Suuret seremoniallisuudet

Presidenttimme saa poikkeuksellisen vastaanoton ensimmäisenä EU valtiopäämiehenä Kiinan uuden johdon taholta – samalla Niinistön koko seurue nauttii poikkeuksellista vieraanvaraisuutta. Kiina on tänään maailman toiseksi vaikuttavin yhtenäinen valtio ja talousalue. Kiinalaisten talouspäätökset ulottuvat kauas – myös meille Suomeen.

Niinistö saa korkeimman protokollan mukaisen vastaanoton – jopa niin merkittävän, että Niinistön kanslia tulee yllättymään. Näin Kiina viestittää sellaisesta, joka meidän kaikkien olisi nyt viimein ymmärrettävä – olemme kiinalaisten suosituimmuuslistalla – sen korkeimmalla tasolla – emme kuitenkaan aivan ykkösinä.


Pitkäjänteinen työ tuotti hedelmää!

Jo joitain vuosia sitten eläkkeelle siirtynyt Kiinan Kulosaaren suurlähetystön kaupallisen osaston päällikkö herra Li Guangyun *], joka on muuten lähtöisin samasta Anhuin maakunnasta kuin Kiinan uusi pääministeri herra Li – kertoi Kiinan korkeimman johdon lämpimistä ajatuksista pientä pohjoista valtiotamme kohtaan, joka muun muassa myi 1950 -luvulla ainoana valtiona käytettyjä paperikoneita käytettyinä (tietyllä tavalla kuvainnollinen kiinalaisilmaus).


Konkreettinen suosituimmuusesimerkki – kaivosteollisuus
[ … Suomessa vieraili vaikuttava kiinalainen kaivosdelegaatio jo marraskuussa 2012 … ]

Suosituimmuusasema johdattuu konkreettisesti esimerkiksi Kiinan kaivannaisteollisuuden 2 x viisivuotissuunnitelmassa, jossa Kiina avaa noin 150 uutta kaivosta maahansa – hakien suurempaa omavaraisuutta (tällä Kiina ennakoi omaa toimeentuloa, kun maailma astuu toden teolla epävarmuuden aikaan, jo lähivuosina).

Mikäli Kiina ei saavuta joidenkin mineraalien ja malmien osalta omavaraisuutta, suuntaa se sijoituksia sellaisiin kaivosmaihin, jotka ovat Kiinan suosituimmuusasemassa – tässä piilee meidän suomalaisten suuret mahdollisuudet. Talvivaara?


Kiina osoittaa omalla tavalla ystävällisyyttään –

ja nyt Sauli Niinistö pääsee uutena presidenttinä kokemaan sen Kiinan uuden johdon kanssa. Vastaanottoseremoniat pitävät muun muassa sisällään kaikkien aselajien kunniakomppaniat – ja tämä osoitus myönnetään vain tärkeimmille vieraille. Suomi tulee saamaan kokoansa huomattavasti suurempaa kohtelua – ja se on viesti, jonka me toivottavasti ymmärrämme.


...
Merkittävä kiinalainen naisten delegaatio vieraili Suomessa jo 2011 1]

Saimme jo poikkeuksellisen huomioinnin, kun syksyllä 2011 Kiinasta saapui ensimmäisen kerran virallinen delegaatio, joka oli matkassa istuvan politbyroon siunauksella – aihealueena naisten- ja lasten oikeudet.

Ihmisoikeuksistaan tarkkaavainen Kiina osoitti tuolloin 2011 Suomelle erityisasemaa – olimme ensimmäinen länsimaa, mihin ihmisoikeuksia kosketteleva delegaatio saapui Kiinasta. Se, että Kiinan Naisten Federaation isäntänä ja kutsujana Suomesta oli Ympäristöteollisuus ry – oli myös viesti painopisteistä, mitä Kiinan korkein päätöselin tulee painottamaan, ollen myöskin mahdollisuus meille suomalaisille.


Miksi me emme näe metsää puilta?

Meillä on huomioitu maailman seuraavaa talous- ja sotilasmahtia Kiinaa ”väärien kulmien ja sumeiden lasien takaa” – olemme onnistuneet osin sotkeutumaan sellaisiin asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä suhteiden, kauppapolitikan tai kulttuurivaikutteiden vaalimisessa. Meidänkin on opittava huolehtimaan ensin omat asiamme, ennen kuin puutumme muiden sisäisiin asioihin.


Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla
[ … olemme myös maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa2 ]

Kiina arvostaa Suomen sotilaspoliittista sitoutumattomuutta – tietäen kuitenkin, että olemme sotilasteknologisesti miltei Nato-yhteensopiva. Kiina tietää myös kansalaisillemme tehdyt monet kallupit, joissa on kysytty kansan mielipidettä Natoon liittymisestä.

Voimme arvata, että Kiina haluaa radikaalisti tarjota myöhemmin omia ensilinjan hävittäjiään korvaamaan nykyiset Hornetit. Kiinan uudet häivehävittäjät (suunnitteluyhteistyö venäläisen Sukhoin kanssa) tulevat olemaan yllätys monille läntisille sotilasmahdeille.
2]
Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu


Suomella ja presidentti Niinistöllä on nyt se kuuluisa tuhannen juanin paikka!
[ … aiemmin tarjottiin tätä kuuluisaa paikkaa ecocity -projektina, josta syntyi suomalaisen osaamisen keskittymä - http://www.ecocity.fi3 ]

Suomelle voi nyt avautua yllättävät mahdollisuudet asemoitua radikaalisti itselleen hyödyllisellä tavalla – sillä Suomi elää viennistä ja Kiina on yksi maailman suurimmista markkinoista ja nythän emme enää Sauli Niinistön Kiinan vierailun jälkeen unohda meille myönnettyä erityisasemaa – johon muuten vaikuttaa vahvasti looginen ja teknologinen yhteytemme Saksaan.

Kiinalle Saksa on se EU-euroopan ylivertainen ykkösvaltio – jopa monien historiallisten syiden vuoksi....
VIITTEET
0]
Eräillä diplomaattikutsuilla eräs nokkela läntisen median edustaja kysyi silloiselta Kiinan pääministeriltä Wen Jiabao´lta pikkuovelan kysymyksen: ”Kuinka arvioitte Ranskan vallankumousta tälle päivälle?” - Wen´in vastaus oli murskaava kohteliaisuudessaan: ”Ranskan vallankumousta on vielä vaikea arvoida, sille sen kaikki vaikutteet eivät ole vielä tulleet esille” … lehtimies punehtui ja poistui takavasemmalle …

*]
Kaupallinen neuvos herra Li Guangyun Suomen komennuksen aikana vientimme kahdeksankertaistui Kiinaan – presidentti Tarja Halonen myönsi Li ´lle korkean kunniamerkin Suomelle tekemistään palveluksista. Eräänä sellaisena mainittakoon nykymuotoisen Nokian ”kaitseminen” neuvottelupöytiin vajaat 30 vuotta sitten + Finnair on saanut hyötyä tuottavista Kiinan reiteistä. Metso Oyj (ent Valmet Oy) sai suuria paperikonetilauksia aikakautena, jolloin niitä ei mennyt minnekään muualle kaupaksi jne …

3]
VTT – Ecocity – prof. Eero PaloheimoIlkka Luoma

kansalaisaktivisti – ja Kiina konsulttiSuomelle ja Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ojennetaan ystävän huomiotsevaa kättä”
...

Lähetetty:
15. maaliskuuta 2013 12:04:06
Vast.ott.:
presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi); jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); paivi.lipponen@eduskunta.fi (paivi.lipponen@eduskunta.fi); erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); heidi.hautala@formin.fi (heidi.hautala@formin.fi); pertti.salolainen@eduskunta.fi (pertti.salolainen@eduskunta.fi); eero.heinaluoma@eduskunta.fi (eero.heinaluoma@eduskunta.fi); timo.soini@eduskunta.fi (timo.soini@eduskunta.fi); juha.sipila@eduskunta.fi (juha.sipila@eduskunta.fi)
Kopio:
lauri.ihalainen@tem.fi (lauri.ihalainen@tem.fi); jan.vapaavuori@tem.fi (jan.vapaavuori@tem.fi); jyri.hakamies@ek.fi (jyri.hakamies@ek.fi); lauri.lyly@sak.fi (lauri.lyly@sak.fi); carl.haglund@defmin.fi (carl.haglund@defmin.fi); ari.puheloinen@mil.fi (ari.puheloinen@mil.fi); martti.ahtisaari@cmi.fi (martti.ahtisaari@cmi.fi); jussi.niinisto@eduskunta.fi (jussi.niinisto@eduskunta.fi); ekpaloheimo@hotmail.com (ekpaloheimo@hotmail.com)BLOG 15631IL
---15032013---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti