maanantai 15. elokuuta 2016

Kansallisen eheytyksen työmobilisaatio...

Työ on ihmisen oleellisin tehtävä, 

 ... heti ravinnon ja lisääntymisen jälkeen. Ilman työtä ei ole yhteisöjä – ja ilman yhteisöjä ei ole yhteistoiminnallista yhteiskuntaa. Nyt maassamme on de facto 450.000 työtöntä, joista noin 65.000 on ”ajelehtivia nuorisotyöttömiä” – unohtamatta noin 100.000 pitkäaikaistyötöntä kuin heitäkään, jotka eivät ole enää jaksaneet tai viitsineet hakeutua tilastoihin.


Perustamme maahamme New Deal – Uusjakotyömobilisaation. Se tarkoittaa suurprojektia, jonka tavoitteena on työllistää yhteiskunnallisesti ja tarvittaessa vaikka velkarahalla koko maan kattava työllisyysoperaatio, johon osallistuu 40 - 60.000 henkilöä – eri tehtävänimikkein. Arviohinta projektille on yhden atomivoimalan hinta, ehkä 6-8 miljardia euroa.


Olemme jo huomanneet, että kesäisin maatamme ravistelee yhä voimakkaammat myrskyt, jotka katkovat sähköjohtoja ja rikkovat tietoliikenneyhteyksiä. Nyt kaivamme kaikki järjelliset johdot, kaapelit ja putket kuin niiden tarvitsemat ohjaus- ja valvontajärjestelmät maan alle – seuraavan 3-4 vuoden aikana.


Suunnitelmaan kuuluu jakaa maamme sähköyhtiöruutuihin ja jokainen ruutu kunta-alueisiin. Kunnat koordinoivat kuntakohtaisen mobilisaation. Projektille perustetaan keskus, joka tekee perussuunnitelman valtiotasolla ja sähköyhtiöt kulminoivat suunnitelmat teleoperaattoreiden kanssa – kunnille jää yhteistoiminta vesi- ja viemärilaitosten kanssa. Jokainen kunta on työnjakamisen koordinaattori ja töiden järjestäjä ja maksumies.


Koko projektin kustannuslaskenta on valtiotasoinen ja jakaantuu sähköyhtiöruutuihin ja kuntatasolle. Kun kunnat toimivat koordinaattoreina, voidaan osaprojektit pilkkoa siten, ettei pakollista EU-tasoista kilpailutusta tarvita, vaan Uusjakomobilisaation kotimaisuusaste nostetaan hyvin lähelle 100 prosenttia. 


Nyt ohitamme kaikki turhat direktiivit ja työllistämme maksimaalisesti työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia. Pienille yksityisurakoitsijoille varataan erityismahdollisuudet.  Kotimainen työ ja materiaalit kuin laitteistot ovat etusijalla.


***


...

2 kommenttia:

 1. ... Tässä piilee kansallinen työmobilisaatio - kaikki soveliaat johdot, putket ja kaapelit kaivantoihin - koko valtakunnan alueella soveltuvasti ja järkevästi suunnitellen. Tavoitteena työllistää tuhansia, ellei kymmeniä tuhansia työttömiä - harkiten kunkin osaamista mihinkin työmobilisaation osakohteeseen.

  ~ http://yle.fi/uutiset/elenia_ei_rakenna_vaurioituneita_ilmajohtoja_uudelleen/9130895 -

  VastaaPoista
 2. ... Tässä olisi saumaa työllisyysmobilisaatiolle - 20.000 työpaikkaa kolmeksi vuodeksi, siis 60.000 miestyövuotta. Lisäksi kuudeksi kuukaudeksi 200 suunnittelijalle hommia. ...

  ~ https://yle.fi/uutiset/3-10021646 -

  "Kilometri maakaapelia voi maksaa hankalassa paikassa yli 100 000 euroa
  Joka kymmenes verkkoyhtiö hakee lisäaikaa sähkön toimintavarmuuden varmistamiseen. ... "

  .

  .

  VastaaPoista