keskiviikko 28. elokuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 28082019 - VIII

Kommentoija itse


28082019

...
  • 1 - 2

  • ”Yksityisyys on myytti”, sanoo tekoälyä ja etiikkaa tutkiva buddhalaismunkki Tenzin Priyadarshi, jonka mukaan olemme tietoturva-asioissa vuosia myöhässä

    Ilkka Luoma 
    2 - Nykyinen maailmojen "bitillinen hermoverkko - internet" purkaa vääjäämättä yksityisyyttämme, ellemme opi käyttämään verkkokäytön 100 prosenttista off-nappia, mutta sekään ei auta, sillä maailma on jo täynnä valvontakameroita, jotka tallentavat joka hetki satojen miljoonien ihmisten elintietä ja -tapahtumia. 

    ... 
    Yksityisyyden dilemma on se, ettei sitä voi tosiasiassa olla - olemme evoluutio-ohjelman "vankina" 

    Evoluution - kaikkien 'äitien' ohjelmana - joka säätää, säätää ja vielä kerran säätää ottaen huomioon ympristökehityksen, jossa tulisi evoluution myötä vallita kilpailullinen harmonia mahdollisimman monimuotoisella eliökeskinäisyydellä - biodiversiteetillä! Lopultahan tässä on kysymys biomassojen keskinäisjakaumasta ja niiden välisistä kierron suhteista. 

    Biomassakiertojen osalta kuolema ja elämä ovat yllättäen toisarvoisia tekijöitä. 

    Yksityisyys on henkinen harha pelosta näyttäytyä vajaana - meillä on jatkuva aktiivielämän kilpailu luvasta saada lisääntyä, joka on ainoa meille evoluutiolta säädetty ohjelma. Evoluutio on yleinen, kollektiivinen, ei-yksityisellinen - vaan kokonaisjärjestelmä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. 

    Muurahaiskolonnioilla ei ole yksityisyyttä - vain työ, joka tehdään yhteiskuntarakenteen hyödyksi ja eduksi sekä lisääntymisen takaamiseksi - ruokkien ja puolustaen aikansa kaikin keinoin munintakonetta - muurahaiskuningatarta. 

    Vajavaisuutta ei ole, sillä muurahaistyöläisarmeija on kuningattaren hedelmättöminä sisarina proletariaatin diktatuurissa - säätäen kaavamaisesti koko kolonisaatiokoneistoa - evoluution ohjelmarakenteen "käskyistä". E
  • 2 - 2

  • Helsingin Konfutse-instituutin johtaja pitää Kiinaan erikoistunutta laitostaan taakkana kaikille: ”Pitäisi miettiä tarkasti, halutaanko tällaista”

    Ilkka Luoma 
    2 - Kiina haluaa esittää asiapohjaisesti mallia, jossa Kiina ja kiinalaiset (laajana käsitteenä) ovat eläneet tuhansia vuosia - perusperiaatteet eivät ole mihinkään muuttuneet. Kiina oli jo paljon aikaisemmin kuin yksikään läntinen maa - samaan aikaan kuin Egyptin faaraoiden korkeakulttuuri. 

    Kiina suunnittelee oman kehittyvän uuskungfutselaisuuden esittelyä - erityisesti sen vuoksi, että voitaisiin ymmärtää se erilaisuus mikä koetaan juuri lännessä outona, pelottavana ja oudoksuttavana. 

    Kun ymmärtäisi kiinalaista tapaa elää, olisi varmasti helpompi tehdä sellaista kauppaa, josta ei tarvitsisi etsimällä etsiä "huaweilaista" problematiikkaa - keksien jopa syytteitä - ilman vankkoja näyttöjä. 

    On aivan selvää, että Kiina hakee asemaansa kokonsa puitteista - yhtenä maailman merkittävämpänä potentiaalina ja voimavarana. 

    Kiinaa ei voida enää ohittaa - se on yksi valtio ja osin kaksi järjestelmää - on itsestään selviä asioita, joista Kiina ei neuvottele ulkoisten kanssa, niiden ollen sen omia asioita. 

    Savonlinnaan halutaan Kiinan kulttuurin ja kielen tutkimuskeskus, tästä on suunnitelma - se on esitelty Pekingissä. Rahoitusta mietitään. Keskus ei ole poliittinen, mutta opastava vuosituhantiseen kiinalaiskulttuuriin. 

    Kommunismi on vain nimellinen kuori, jota on turha lännestä paisutella. Kiina kehittää voimallisesti omanlaista yhteiskuntajärjestystä - kokonsa ja uuden maailman vaateiden pohjalta. Kiina seuraa kiinnostuneen uteliaana EU' n omaa yhteiskunjärjestyksen kehitystä! 

    Tänään kiinalaiset miettivät tiiviisti mitä Deng lopulta tarkoitti kehotteella: "Menkää ja rikastukaa!". 

    "Kahlatun joen tuntemattomia pohjakiviä on tutkittu varpailla" - jo pidemmän aikaa - on tietoa ...
    E
  • 2 - 1

  • Helsingin Konfutse-instituutin johtaja pitää Kiinaan erikoistunutta laitostaan taakkana kaikille: ”Pitäisi miettiä tarkasti, halutaanko tällaista”

    Ilkka Luoma 
    Kiina on yhteiskuntamalliltaan usein mainittu maailman vanhimmaksi yhtäjaksoiseksi korkeakulttuuriksi* --- nykyinen Mao Zedongin perustama alussaan kommunismiin orientoitunut malli täyttää 100 vuotta vuonna 2049. 
    ... 
    * ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Kiinalainen_kulttuuri

    Suomi oli yksi ensimmäisistä, joka tunnusti Maon Kiinan Kansantasavallan. Tunnustus muistetaan ja tiedetään erinomaisesti Pekingissä. 

    Suomi on tänään saavuttanut hyvän suhdeluottamuksen Kiinaan - olemme polulla, josta ei arvostella toisten itsenäisten omia sisäisiä asioita - emme mekään halua meitä arvosteltavan omistamme. 

    Tänään Kiinassa virittyy uus-kungfutselaisuus, joka hakee linjaansa. Uus-kungfu otti vauhtia mystisestä Deng Xiaopingin kannustuksesta omilleen: "Menkää ja rikastukaa"; tuosta alkoi 40 vuotta kestänyt talouden suurreformi, joka tuotti sen mikä Pekingin Keskushallinnosta asetettiin - Kiina kasvoi maailman suurimmaksi, edustaen muutoinkin populaatiollaan 1,4/7,9 suhdetta maapallostamme. 

    Kiinan nykyinen vahvamies - presidentti Xi Jinping kertoi jokin aika sitten, että Kiinan yhteiskuntamalli on jo vientituote - sitä vapaaehtoisesti haluaville. Kohteina olisivat kehittyvät - ja kehitysmaavaltiot. 

    Kiina aloitti nyt 40-vuotisen taloussuurreformin jälkeen uuden reformin - "Vihertyvä Kiina", joka tulee korjaamaan nyt noin 30 vuoden aikana tapahtuneet ympäristövahingot. Kiina on sanonut, että se voi ottaa johtavan aseman ympäristöongelmien ratkaisijana. Kiina korjaa ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä>2 
  • 1 - 1

  • ”Yksityisyys on myytti”, sanoo tekoälyä ja etiikkaa tutkiva buddhalaismunkki Tenzin Priyadarshi, jonka mukaan olemme tietoturva-asioissa vuosia myöhässä

    Ilkka Luoma 
    Yksityisyyden takana ovat henkilökohtaiset tavoitteet häveliäisyyden kätkennästä, pelosta paljastua vaillinaiseksi ja halua piilottaa sellaista, joka on haitaksi omalle habitukselle ja elämisen mahdollisuudelle. 

    Haluamme ihmisinä ja individualisteina olla itsekkyydessämme eduksi itsellemme ja vaillinaisuus ei istu näyttö- ja vertailutalousihmisiin, jotka kylläkin haluavat näyttää ja vertailla ominaisuuksilla, joille on arvostusta, kateuden synnytystä ja itsetunnon kohotusta. 

    Olemme yksityisiä, mutta myös kollektiivisia - riippuen paljolti siitä, mikä on edullista, hyödyllistä - haittaavaa ja alentavaa - henkilötasolla. 

    Yksityisyys on kaksiteräinen miekka - se ruokkii uteliasta ihmistä tietää mitä 'tuo ja tuo' todellisuudessa ovat. Uteliaisuus luo myös kateutta. 

    Yksityisyyden suurin este on itse evoluution ohjaama elämän monimuotoisuus (biodiversiteetti keskinäisvaikutteineen), josta me ihmisetkin olemme evoluutioperintöpohjaisuuden myötä hyvin lähellä kaikkea elämää - kaiken elämää! 

    Perintötekijämme ovat yhteisiä metsässä kasvavan koivunkin kanssa yli 20 prosenttisesti. Kastemato pitää sisällään 50% samoja geenejä kuin mitä meillä ihmisillä on. Muurahaisten perimä lienee jo yli puolet meidän geenistöstä? 
    ... 

    Yksityisyys on vähintään henkissuojelullinen reviiripuolustuksen ominaisuus, joka rakentuu aina fyysiseen puolustautumiseen saakka - suojelemme juuri omaa, perheen ja suvun geeniperimää, vaikka geeniperimä on lähtöisin lopulta "yhdestä ainoasta esi-isästä" - vaikkapa syanobakteerista (nykytiedon mukaan?)>
    2 
  • 5

  • Laihdutuskuurien jälkeen

    Ilkka Luoma 
    Ylipainon ja liikalihavuuden normaalein ja luontaisin este on liikunnan ja syömisen tasapainosuhde. Yksinkertaista, kun hoksaa kasvikunnan, lihatalouden ja liikunnan keskinäisyyden tasapainon. 

    Suomi jakaantuu huolestuttavaa vauhtia kahtia. Osa ajautuu turva- ja yhteenkuuluvuusjärjestelmien ulkopuolelle. Osa nuorista miehistä menettää lopullisesti kansalaisoikeutena ja -velvollisuutena työnteon mahdollisuuden. 

    Osa rikastuu alentuneiden verojen myötä, jemmaten rahaa pankkeihin ja sijoituksiin. 
    Mutta kaikille meille on vähintään kaksi hyvin vakavaa uhkaa, jotka ovat jo päällä - toinen on elintasoylipaino ja toinen: 

    [2005] Länsimainen vakava ongelma - Elintasoylipaino sekä ruokajonojen liikarasvainen epäterveellinen ruoka! 

    Kestosuosikki niin mainonnassa kuin arkipuheissa on ollut ja on liikapaino eli ylisyönti. Rasvakerrostumat ovat länsimainen kulutusyhteiskuntien vaiva ja tulevaisuuden "kansantauti". Ylensyönnin seurausten eliminointiin käytetään koko maailmassa enemmän rahaa kuin kehitysapuun. 

    Jokainen ylimääräisen rasvakerroksen omistaja tietää kaksi peruskeinoa hoitaa asiaa; ei ole vallankumouksellista, että oikea liikunta on luonnollinen tapa ylläpitää lihaksiston kuntoa sekä aikaansaada "rasvavarastojen" sulamista. 

    Toinen perin selvä keino on valita syömisensä oikein; ihminen kun tarvitsee vain juuri sen verran kuin kuluttaa. Periaatteessa näillä kahdella elementillä reilu enemmistö ylensyöneistä ja liian vähän liikkuneista toipuisi normaaleihin mittoihin ja saisi kaupan päälle virkeämmän mielen. 

    Liikalihavuuteen vaikuttavat myös ympäristömme markkinainformaatio sekä kulutustottumuksemme. 

    Myös itse ruoanlaiton tekotavat vaatisivat kriittistä tarkastelua; käytämme yksinkertaisesti liian vähän kasvipitoisia aineksia niin ruoanlaiton yhteydessä kuin myös itse syömisessä. Nämä asiat tiedetään. 

    Itse asiassa liikasyönnin syitä, seurauksia ja keinoja sen estämiseksi on tutkittu enemmän kuin vajaaravittujen elinolojen parantamismahdollisuuksia. 
  • 6 - 2

  • Maailmantalouden ohjattavuus on hävinnyt: aika entinen ei koskaan enää palaa

    Ilkka Luoma 
    2 - Trumpin on kyettävä palauttamaan viime vuosisadan US-hegemonia, joka jatkuu nyt sotilaallisena aktiivisuutena vielä tovin, kunnes pinnan alta nousee Kiinan ja Venäjän läheisempi sotilaspuolustuksellinen yhteistyö (?) 

    Kiina on maailmanlaajuisesti populaatiosuhteessa 1,4/7,9 - näin sen talouden kehittyessä - se omaa tuon edellä mainitun maailman suurimman sisämarkkinapotentiaalin, jolla Kiina torppaa osaltansa Trumpin tullinostattelun. 

    Trumpin oma sisämarkkina on liki tapissaan - kasvuhokemallisesti kulutusjuhliva amerikkalainen ei kohta voi enää enempää ostaa - maailma loppuu alta, sillä amerikkalaisen henkilökohtainen ympäristöjalanjälki tarkoittaisi kiinalaisen vastaavana kulutuksena tarpeesta 2-3 maapallosta - ja tuohon "rakennusprojektiin" eivät edes kiinalaiset yhtiöt valtiollisohjeistettuna kykene! ;-)
    E
  • 7 - 2

  • Kun Suomen loppu oli lähellä: ”Mikään ei ole niin epämiellyttävää kuin tulla hirtetyksi hiljaisuudessa”

    Ilkka Luoma 
    2 - Kun oli nähtävissä aseveljemme Saksan luhistumisen alku jo 1943 loppuolella - oli meidän aika irtautua. 

    Neuvostoliiton Josif Stalin tiesi Suomen ahdingon - mutta ei halunnut nytkään Suomea, vain antaa opetuksen - otti vähäksi aikaa Porkkalan ja "lopullisesti" Petsamon, mutta jätti Suomelle itsenäisyyden, joka sitten EU' n myötä ojennettiin EU-Brysseliin. 

    Meitä kurmootettiin 1944 monin tavoin 
    Venäläistä tai oikeastan gruusialaista opetusta - vähemmälle on jäänyt kaukaa historiatieto, jossa Stalin yhdessä Leninin ja parin muun kanssa antoivat Suomelle 4.1.1918 ensimmäisenä itsenäisyystunnustuksen. Ei Stalin halunnut ottaa sitä pois myöntönsä jälkeen, vaan oletti YYA' n tekevän tehtävänsä. 

    Ja tekihän se, olimme lopulta 1975 puolueettomia (ETYK juhlakokous Helsingin hengessä), idän ja lännen vedenjakajalla oleva erikoislaatuisessa asemassa oleva sotilaspoliittisesti liitoutumaton valtio, joka on osa venäläisten omaa puolustusdoktriinia. Tässä osin niitä syitä miksi kansakuntamme kieltää lännen sotilasliitto Naton ja aina yli 50 prosentin voimalla. 

    Jatkosota kertoi hyvin Stalinin asenteen - marsalkka C.G.E.Mannerheimiä ei asetettu sotasyyllisyysoikeuden eteen -Stalinin henkilökohtaisella määräyksellä. Syy oli selvä - Stalin tiesi, että Mannerheim kannusti syksyllä 1939 Suomen hallitusta käymään maanvaihtoneuvottelut loppuun saakka (Mannerheim vihjaisi jopa, ettei Hankoa tarvitse luovuttaa) ja näin välttämään Talvisodan. Historia meni sitten kuitenkin toisin. 

    Tähän suosittelen Antti Hietalahden kirjaa: "Talvisodan salainen strategia" - Otava.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti