perjantai 23. lokakuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 22102020 - IX

 .

  • 1 - 2

  • Linnut, lepakot ja korennot ruokailevat samoilla apajilla – Yhden hyönteisryhmän tuho voi johtaa ennennäkemättömään ekokatastrofiin

    Ilkka Luoma 
    2 - Nyt olemme biomassojen valtiaita - omin itsekkäin päämäärin

    Olemme myös tutkijoita ja olemme löytäneet tämän HS-jutun mukaisesti keskinäisyyden voiman ja sen ehdottoman tarpellisuuden, jos yleensä haluamme tätä bioelollisuutta jatkaa Elinvoimaisena ja jatkuvuudellisena.

    Kerrotaan, että valtamerien krillien biomassa on suurinta mitä yksittäinen laji voi puntariin Pallollamme laittaa. Muurahaiskolonnioita on biomassaltaan koko ihmiskunnan verran -sanotaan.

    Suurin osa kierrossa olevasta biomassasta lienee maan alla - sienet esimerkkeinä. Emme edes tarkoin tunne niiden keskinäisvaikutteita muiden metsän lajien kesken.

    Hyönteisten maailma on suurinta mitä Maa päällään kantaa

    Lajien määrä on häkellyttävä, ja emme tunne niistä kuin "puolet", jos sitäkään. Sen me kuitenkin jo olemme oivaltaneet, että noiden hyönteisten ja pikkueliöiden keskinäisyys pitävät yllä biologista kiertoa ja Elonmahdollisuutta "ylemmille" Elossaolo ryhmille, jos tätä ylemmyyttä on nyt tässä pakko käyttää.

    Viisaus ei ole vain tietoa lajien tuhoutumisesta

    Viisautta on ymmärtää keskinäisyydet, biomassojen suhteellisuudet - niiden jäljenjättö ja kiertomenetelmät. Meidän ihmisten jäljenjättö on megalomaanisella tasolla. Olemme tässä ylemmyydessämme ylivertaisia.

    On jo aika aloittaa koko ihmiskuntaa sivistävä tutkimus biomassojen keskinäiskaavoista - sen tarkoittaen ymmärrystä, miten mikäkin laji ja sen biomassavaikute suhtautuu, lomittuu, limittyy ja sisäistyy keskinäisyyden kartastossa, sillä "kaikkihan vaikuttavat kaikkeen". e
  • 1 - 1

  • Linnut, lepakot ja korennot ruokailevat samoilla apajilla – Yhden hyönteisryhmän tuho voi johtaa ennennäkemättömään ekokatastrofiin

    Ilkka Luoma 
    Elämän lajilliset keskinäisyydet - biomassojen suhteellisuuksina tarpeineen ja jätöksineen --- pienistä suuriin. Täällä vallitsee meille jokin tuntamaton matematiikka - eri Elollislajien biomassakaavoina!

    1 - Kaiken takana on biokiertoliike, sen kiertonopeus ja kierron sisäinen vaikuttavuus

    Biologia kiertää - olemme ravintomme myötä edeltäjiemme jäännöksiä - esimerkiksi sopinee hyvin syksyiset lehdet, jotka puusto luovuttaa 'loppuun käytettyinä' - mutta kierto jatkuu ja lehdet maatuvat uuden kasvuksi.

    Arkkuhautaukset edistävät hautausmaiden puiden kasvua - ihmisruumiin biomassa sekin maatuu ja siirtyy kiertoon - jos näkisimme, mitä arkussa tapahtuu hautaushetkestä vaikkapa 10 vuotta eteenpäin - hämmästyisimme sitä Elollisuuden kuhinaa, mitä tomumajalle tapahtuu - niin pitääkö lainamolekyylimme aina polttaa?

    Sen voimme lakoonisesti kuitenkin todeta, ettei edes sosiaaliturvatunnuksemme ollut omaisuuttamme! Elimme saatuina lainoina edeltäjiltämme.

    Aivan alussa oli maa, johon istahti jokin outous ja alkoi Elämä - ehkä viruksista* tai jostain vieläkin mystisemmästä. Evoluutio otti osaa alusta alkaen - emme tunne evoluutiota, sanomme vain, että sattumaahan se. Ehkä tai sitten ei.

    Ensin oli "pientä", mutta kohta "sattuman oikuista" lajisto runsastui - osa meni korjaussarjoihin ja osa hylkyyn - epäonnisina. Evoluutiohan rakentaa Elämää sopeumallisella kilpailulla. Lopulta syntyi ihminen - jatkumona jostain tai risteytymien summana aiemmista.

    Ihminen eli pitkään osana Elollista luontobiologiaa - turvautumatta energeettisiin apuvälineisiin, kunnes tämä puoliapaina keksi kädelle jatkeen, kivenä, jolla kopauttaa toistaan otsikkoon - näin heräsi valta, aseistaminen ja voiton pyyde. Olimme näin astuneet maailmaan, jossa kasvuhokema ryyditti näyttö- ja vertailutaloutta! >
  • 3

  • Saatamme elää tämän aikakauden viimeisiä päiviä: historia voi tehdä kahden viikon päästä käännöksen

    Ilkka Luoma 
    Tänään vastakkainasettelun voima idän ja lännen välillä on silmiinpistävän voimallista

    US, saadessaan perintönä viime vuosisadalta maailmallisen hegemonian niin kauppana kuin sodankäyntinä - edustaen vain 0,33/7,8 populaatiovaikutetta maailmassamme - käy kovaa informaatiosotaa nousevaa itää - so. Kiinaa vastaan.

    Onko käsillä erään aikakauden loppu - voi olla. Jotenkin oireellisesti amerikkalainen laatumedia - The Newsweek julkaisi kannessaan - kiinalaisuutta: "China's Century" - tuolloin Kiina oli ohittanut US' n maailman suurimpana taloutena (bkt/PPP- IMF 2015) - ehkä näin US tai ainakin faktinen laatumedia heräsi ---

    Nyt viimeisiä palveluspäiviä vetävä ensimmäisen kauden presidentti Donald Trump kovistelee muuta maailmaa - so. Kiinaa - uudella epätavanomaisella uusnormaalillaan: "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla. Ehkä tämä malli vähemmistöisen läntisyyden osalta on päättymässä - vaipuessaan iltaansa.

    Tuon edellä olevan sijasta Kiina on jo ilmaissut kaksi merkittävää tavoitetta ja ilmoitusta koko muulle maailmalle - omalla voimallisella populaatiosuhteellaan 1,4/7,8:

    Voisimme olla johtava ympäristötekojen valtio ja esimerkki maailmalle sekä sen, jossa Kiinan nykyinen johtaja Xi Jinping vihjaisee: "Kiina ja kiinalaisuus ovat jo itsessään vientituotteita ...". Onko tämä sitten aamukoittoa ja uudistusten alun syntyä?

    Länsi voi olla illassaan tuolla demokratiansa hoennalla, jonka myötä se katsoo oikeudekseen sekaantua muiden vieraiden omiin sisäisiin asioihin - olisiko tämä sitten nyt illassaan ja lopun alussaan, ehkä ...

    Tuon ylläolevan sijasta Kiina korostaa sekaantumattomuutta muiden sisäisiin asioihin, sen ollen pitkää perinnettä tuhansien vuosien takaa - kungfutselaisuudesta. Olisiko tämä nyt sitten uuden alkua ja toiveita herättävän aamun koittoa - ehkä.

    Maailma ei ole enää US-vetoinen - nyt on sodittu riittävästi, tämän toivoisimme olevan illassaan ja uuden aamunkoiton tuovan yhteishengen pelastamaan meidät kaikki Elättävän luontobiologian.
  • 4 - 2

  • Helsingin yliopiston tutkijat kertovat Science-lehdessä, miksi koronavirus leviää niin ärhäkästi ja miten sen voisi pysäyttää

    Ilkka Luoma 
    Mikä on viruksien tavoite?

    2 - Tähän kohdin voisimme painaa kirjan erilaisista salaliitoista, elokuvista ja mielikuvituksellisista ajatusrakennelmista, siksi tuntematon lopulta tämä sangen yksinkertainen eliö on luontobiologian monisärmäisessä elon kirjossa. Mikä sitten viruksia ohjaa? Emme tiedä. Ohjaako mikään?

    Sanomme vain että evoluutio on sattumaa

    Onko se lopulta sitä - emme tiedä tätäkään. Herää kysymys keskinäisyydestä, sillä virukset ovat olleet aina läsnä - eivätkä ne ole tuntemattomia muulle Elollisbiologialle ja niitä "ohjaa" evoluutio, kuten meitä ihmisiäkin.

    Immuniteetti on luontaista, ja rakentuu hitaiden muuttujien ohjaamana

    Laumasuoja syntyy aina lopulta - jopa Mustalle surmalle (bakteerikonflikti [?] Keski-ajalla), Espanjan taudille (1920), Aasialaiselle (1958) ja Hongkongilaiselle (1968).
    SARS vuonna 2003 oli kehitysversio, kuten aasialainen ja hongkongilainen - miten nykyinen Korona suhtautuu kehityksellisesti näihin edeltäjiinsä - ei tarkoin tiedetä. jos tiedettäisiin - olisi rokote jo valmiina (?)

    Kerrotaan, että Kiinassa on jo Korona-rokote, ehkä tai ainakaan lännessä tätä ei nielemättä hyväksytä - ei uskota itäiseen kykyyn löytää ratkaisuja aiemmin kuin läntinen tutkimus- ja tuotekehityskonsepti.

    Se on kuitenkin selvää, että ajassa X löytyy ratkaisu Koronalle

    Sekin on arvattavissa, että itse viruksien evolutionäärinen tuotekehitys on jo uusilla raiteilla ja meille jälleen tuntemattomuuden karsinoissa. Millaisia karsinoita- eli reviirejä (elolliskoloja) virukset omassa keskinäisyydessään pelaavat - emme tiedä, edes niiden keskinäisvaikutteita. Puhumattakaan isoserkkujen - bakteerien kanssakäymisestä viruksien maailmassa.

    Paljon on meillä ihmisillä opittavaa. e
  • 4 - 1

  • Helsingin yliopiston tutkijat kertovat Science-lehdessä, miksi koronavirus leviää niin ärhäkästi ja miten sen voisi pysäyttää

    Ilkka Luoma 
    Ihminen on utelias - se tuottaa kehitystä, jota emme tässä nyt arvio negatiivisuuden - positiivisuuden näkökulmista

    1 - Sekin on selvää, että pandemia, joka koskettaa "kaikkia" nousee tutkimusskooppiin, halutaan ratkaista tietämättömyys ja löytää ratkaisuja - olemme ratkaisukeskeisiä, haluamme tiedon, joka antaa vastauksen.

    Virus on kummajainen - biologisen luomistyön aivan alkuvaiheilta - arvellaan viruksien olleen ennen kuin mitään "eläimellistä" oli edes luontobiologian "haavekuvissa". Virus on ollut "aina", niin kauan kuin on ollut sopivia atomeja ja molekyylejä olemassa ryhmävaikutteisina - siis jo parin miljardin vuoden takaa ---?

    Viruksilla on ollut aikaa toteuttaa evoluution yhtä ja ainoaa täyden varmuuden tavoitetta - lisääntymistä

    Virus on tehokas koneisto lisääntymään ja tuotekehittymään sopeuman ja kilpailun myötä aina sopivaan elolliskoloonsa - nyt uutisoinnin keskiössä on SARS-perheeseen kuuluva Korona.

    Korona on kuitenkin jatkumo tuolta parin miljardin vuoden takaa

    Se missä kohdin ihmiskeskeisyys astui estraadille - ei ole tarkkaa tietoa - puhutaan apinoista - puoli-apinoista ja sitten puoli-ihmisistä ja lopulta Homo Sapiens Sapiens' sta.

    Se on varmaa, että tämä meidän sukupuu elinalustana on ollut aina viruksienkin temmellyskenttä ja oma kehomme ennen ja nyt on koettanut löytää puolustautumisen mekanismeja näitä pikkuoveluuksia kohtaan.

    Nyt uutisointi tuo koko ajan uutta yllättävää Koronasta*, sen muuntumisesta, muuttumisesta - kehitysversioista ja kokeiluprojekteista. Voisimme arvata, että luonto evoluutiona ei aina onnistu kehitystyössään ja täytyy tehdä korjaussarjoja - jopa hylkyyn tuomioita - jos versio jäi kauas tavoitteista >
  • 6 - 2

  • Keskustelu koronakriisin hoidosta ei ainakaan vielä näy hallitus­puolueiden kannatuksessa: Sdp jatkaa suosituimpana puolueena

    Ilkka Luoma 
    2 - Eikä SDP voi unohtaa talouttakaan, sillä vielä toistaiseksi maassamme vallitsee outo kasvuhokema, jota luontobiologia meitä kaikkia Elättävänä kokonaisuutena ei kestä. Rajallisuudesta ei voi loputtomiin nyhtää - uskoisin PM Sanna Marinin juuri tämän jo huomioineen.

    Joudummeko "maailman onnellisimpana kansakuntana" kulutusvähentämäisen linjalle?

    Voisi tässä vakaasti arvioida, että joudumme, ja jos teemme sen nyt vapaaehtoisesti - voisi 'ylihuomenna' tuleva romahdus helpommin kestää. Juna menee nyt niin lujaa, ettei sitä voi täysin pysäyttää. On vain kestokyky ja viisas vähentäminen - hiljalleen pakosta.

    Nyt Korona on kornisti ottaen antanut osviittaa, mitä voisimme tehdä

    Monissa maissa vähentäminen on tosiasia, koska materiaalinen toimeliaisuus on kaventunut ja luonnolle on jäänyt tilaa sen omalla hengittämiselle - edistäen kokonaisbiologisen Elämän toipumista.

    SDP on nyt johtajan asemassa, siihen luotetaan ja siltä odotetaan - on uudistumisen aika

    Forssan ajoista on yli 100 vuotta - nuo kauaskantoiset tavoitteet ovat saavutettu. Niille kiitos ja arvostus - eikä nytkään perinnettä olla murentamassa, vaan on pohja, josta ponnistaa - voimallisesti.

    Demareilla on nyt valovoimainen johtaja, joka varmasti haluaa lapselleen sellaisen huomisen, jossa voi Elää - ollaan mukana. Tuo huomisen huomioimisen halu voisi olla meille kaikille yhteistä.

    Tehdään muutos - ja haetaan ihmisen inhimillistä vastuuta voimallisemmin - on aika yhdistää aatemaailmat niin Vasemmiston kuin Vihreiden kanssa. Jokainen voi miettiä mitä merkitsisi suomalaisille huomioiva Elämä ja huomisen huolehdinta - lapsiemme vuoksi. Heilläkin on oikeus Elää. Kannetaan nyt vastuuta. Tehdään tämä kaikki yhdessä. e
  • 6 - 1

  • Keskustelu koronakriisin hoidosta ei ainakaan vielä näy hallitus­puolueiden kannatuksessa: Sdp jatkaa suosituimpana puolueena

    Ilkka Luoma 
    On yllättävää olla ykkönen hallitus- ja PM-vastuusta!

    1 - Suomessa on kovin harvinaista, että hallitusvastuussa oleva pääministeripuolue kerää mielipidetiedustelusta toiseen ykköstilan. Voisimme arvata, että PM Sanna Marinin osuus kannatuksessa on merkittävää, sillä toinen selvitys myöhemmästä pääministeristä - jossain uudessa hallituksessa - antaa ykköstilan nykyiselle pääministeri Marinille*.

    Demarit ovat uuden ajan edessä - on uudistamisen kestohetki

    Tätä hetkeä tukee SDP' n uusi puheenjohtaja - Sanna Marin, joka ajaa Suomea vastuulliseen huolehtijan rooliin - alkaen koronahoidon "Elämä ensin" -periaatteesta.

    Verrantona voisimme löyhästi ajatella Ruotsin "Talous edellä" -filosofiaa, jossa pääepidemiologi Anders Tegnell' in johdolla haetaan/ haettiin laumasuojaa eli immuniteettiä, kuten on aina ollut lopulta se keino, jolla vallitseva viruskonflikti on saatu "kuriin".

    Entä SDP, joka ajaa nyt kirkkain lyhdyin kansakunnan laajaa etua huolehtien myös heikommista?

    Virheitä syntyy aina uutterasti inhimillisen työn seurauksena, näin myös Marin on johtamassaan hallituksessa tehnyt - rehdisti sen myöntänyt, eikä tämä rehellisyys ole ainakaan kannatusta heikentänyt. Kansakunta osaa arvioida johtajansa.

    Nyt tilanne on selkeä - toinen menestyjä on vakiintujan asemassa olevat perussuomalaiset, joiden kannatus voi määrätietoisella toiminnalla nousta jopa 20-25 prosenttiin. Reviiripuolustajille on aina ollut kannattajansa.

    Onkin selvää, että demareiden olisi löydettävä keino, jolla PS kesytetään kansalliseksi voimaksi poistaen ne harvat epäkohdat, jotka ovat vastuksena demareiden inhimilliselle keskinäisyydelle >
  • 8 - A

  • NYT: Trumpilla on Kiinassa pankkitili yrityksensä nimissä

    Ilkka Luoma 
    Kiinalaiset luotettavat lähteet ovat jo pidempään tienneet, että nykyinen presidentti Donald Trump oli takavuosina suurissa taloudellisissa vaikeuksissa - eräiden yhtiöidensä kautta ja tuolloin Hongkongin miljonäärit pelastivat Trumpin yhtiöt konkurssilta - antamalla lainoitukset ja järjestäen liiketoimia, jotka tuottivat tervettä liikevaihtoa ja voittoa, jotta nuo velat saatiin maksetuiksi tai vähintäänkin kasvot säilyttäen järjestellyiksi.

    Tämä pankkitilitiedon vuoto julkisuuteen ei yllättänyt kiinalaisia

    Kiinalaiset liikemiehet, pankkipiirit ja tietyt virkamiehet olivat vain odottaneet tämän tiedon ulostuloa. Mitään laittomuuksia ei ole tuohon tiliin liittyen Kiinan lakien mukaan tapahtunut - se oli osa liiketoimisiirtoja mitä piti tehdä, jotta saavutettiin haluttu lopputulos, jossa Trumpin yhtiöt nousivat konkurssiuhasta selville vesille.

    Apuun on saattanut liittyä lupauksia, joita ei ainakaan vielä ole julkisuuteen pulpahtaneet

    Tämä on eräänlainen vastine Trumpin haaveilemille us-presidenttiehdokas Joe Bidenin pojan - Hunterin Ukraina-kytköksistä. Kiinalainen tili on kuitenkin tosi samoin kuin siihen liittyvät liiketoimet, joilla onnistuttiin luomaan liiketoimintakehys, jolla estettiin amerikkalainen Chapter Eleven (selvitystila).

    Se miten kiinalainen harkinta ja suunnitelmallisuus muuttuvat Trumpin "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan myötä - jää nähtäväksi. Tunnetusti Trump käy jo kovaa informaatiosotaa ja vastakkainasettelua Kiinaa vastaan - jossain vaiheessa Kiinan maltillisuus päättyy ja syntyy "imperiumin vastaisku".
  • 8 - B

  • NYT: Trumpilla on Kiinassa pankkitili yrityksensä nimissä

    Ilkka Luoma 
    Kiinalaiset luotettavat lähteet ovat jo pidempään tienneet, että nykyinen presidentti Donald Trump oli takavuosina suurissa taloudellisissa vaikeuksissa - eräiden yhtiöidensä kautta ja tuolloin Hongkongin miljonäärit pelastivat Trumpin yhtiöt konkurssilta - antamalla lainoitukset ja järjestäen liiketoimia, jotka tuottivat tervettä liikevaihtoa ja voittoa, jotta nuo velat saatiin maksetuiksi tai vähintäänkin kasvot säilyttäen järjestellyiksi.

    Tämä pankkitilitiedon vuoto julkisuuteen ei yllättänyt kiinalaisia

    Kiinalaiset liikemiehet, pankkipiirit ja tietyt virkamiehet olivat vain odottaneet tämän tiedon ulostuloa. Mitään laittomuuksia ei ole tuohon tiliin liittyen Kiinan lakien mukaan tapahtunut - se oli osa liiketoimisiirtoja mitä piti tehdä, jotta saavutettiin haluttu lopputulos, jossa Trumpin yhtiöt nousivat konkurssiuhasta selville vesille.

    Apuun on saattanut liittyä lupauksia, joita ei ainakaan vielä ole julkisuuteen pulpahtaneet

    Tämä on eräänlainen vastine Trumpin haaveilemille us-presidenttiehdokas Joe Bidenin pojan - Hunter Bidenin Ukraina-kytköksistä. Kiinalainen tili on kuitenkin tosi samoin kuin siihen liittyvät liiketoimet, joilla onnistuttiin luomaan liiketoimintakehys, jolla estettiin amerikkalainen Chapter Eleven (selvitystila).

    Se miten kiinalainen harkinta ja suunnitelmallisuus muuttuvat Trumpin "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikan myötä - jää nähtäväksi. Tunnetusti Trump käy jo kovaa informaatiosotaa ja vastakkainasettelua Kiinaa vastaan - jossain vaiheessa Kiinan maltillisuus päättyy ja syntyy "imperiumin vastaisku".




...
                Ilkka Luoma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti