perjantai 5. lokakuuta 2012

Ansiottoman rikastumisen estovero


Aatteiden orastavaa keskustelua YLE Aamu-TV:ssä 5. lokakuuta 2012 - demareiden Miapetra Kumpula-Natri ja Kokoomuksen Kimmo Sasi taittoivat peistä verotuksen ja ansainnan filosofiasta - tietämättään!


[ ... suurien pankkien "varainjakohuoneet" pullistelevat maailmanlaajuisia yhteyksiä - hetkessä arkikansalle käsittämättömät ostovoimavarat siirtyvät pallomme toiselle puolelle, jos sieltä on haistettavissa tuloa tulolle ja korkoa korolle. Ostovoimasiirtelyillä haetaan "ansaitsematonta" tuloa, verotta - verrattuna aitoon työntekoon ja siitä maksettavaan tuloveroon. Raha tulee rahan luokse - on vanha maskulainen sananlasku, kun kansa sohvansa löytää ... ]


Ideologiansa hukanneet nykyeduskuntapuolueet saattavat tahtomattaan tällä rahasiirtojen vastaverolla kirvoittaa sammuneen aatekeskustelun - siksi perustavanlaatuisessa tekijässä ollaan nyt kiinni. Pääoma on tunnetusti liukas ja siirto tapahtuu millisekunneissa littunäytöiltä toisille, bitteinä, olematta varsinaisesti missään. Operaatioilla haetaan tuottoa verotta. Yhteiskunta taas elää työllä ja veroilla.


Ideologiansa uudelleen löytänyt

SDP, valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen johdolla haluaa olla EU-Euroopan kovissa ytimissä, ja tässä nimenomaan valmistelemassa torppauslakia liukkaalle, maattomalle ja verottomalle rahalle, jonka lähtökohtia ei moni enää edes tiedä. Rahavirtojen alkupää on kuluttavassa arkikansassa - puroista muodostuu virtoja ja juuri nämä koskien kuohut kiinnostavat ostovoimasiirtelyn pelureita, koska likaamatta käsiä on suuret voitot käsien ulottuvilla.


Tuulen tuomien rahojen keksijä 1]

Kokoomus, pääministeri Jyrki Kataisen johdolla on halunnut olla EU-Euroopan kovissa ytimissä, ainakin silloin, kun kansalaisvaroin 2] kerättyjä pelastuspaketteja sarjatyönä tehtaillaan Etelä-Euroopan kulutusjuhlineille kansakunnille. Tässä ostovoimavirtojen siirtelyverotuksen suunnittelussa Kokoomus ei kannattajakuntansa etuja valvoen halua olla mukana. Kokoomus on nyt mielipuuhassaan - pääomien vapauden vaalijana. Antaa markkinatalouden ratkaista.

1] Kataisen käyttämä lause " .. tuulen tuomista rahoista ... " vuodelta 2007:

2] Suomessa julkishallintojen velka on kasvanut miltei yhtäjaksoisesti aina vuodesta 2007/2008 lukien:Kipunointi synnyttää arvokeskustelua

Kipunoituvassa rahamarkkinavirtojen verotussuunnittelusta saattaa vihdoin syntyä myös aatteiden ja ideologioiden debattia ja heräämistä pohtivaan näkökulmaan, mitä kansakunnat tekevät huomenna ja ylihuomenna. On kysymys tulonjaosta, on kysymys vapaasta liikkuvuudesta - reviireistä, rahan reviireistä ja ansainnasta, mutta erityisesti tulontasaamisesta.


Tulontasaus on on vanha kommunistien keksintö,

sillä orjaakaan ei kannata tappaa, koska näin varakkaammalle jää näyttö- ja vertailutalouden elementit käyttöön ja osoitukseksi, että juuri minä olen osannut tuottaa maallista reliikkiä kyvykkyyteni osoittajaksi. Me vertaamme itseämme ja olemme mainioita keksijöitä, kuinka kasvatamme tuloa, pääomaa ja kulutusvoimaa. Kaikki haluavat rikastua, ainakin jollain tavalla.


Verotus on keino ylläpitää monipuolista ja moniarvoista yhteiskuntaa

Verotus on heikkojen elinehto ja varakkaiden almu tai usein keino tuottaa yhteisesti sellaista, josta voi yksityisesti tehdä tuloa omaan laariin. Valtiolta voi nyhtää, mutta valtio aina nyhtää - näinhän se sanotaan. Verotuksessa todennäköisesti lopullisuudessaan siirrytään täyteen kulutuksen verottamiseen - sillä se on ainoa rehellinen vero, ja koskisi kaikkea kuluttamista, jopa progressiot sisältäen - kuitenkin vähintään ympäristöjälkiensä korjauskertoimet.


Yleismaailmallinen päämäärä

Rahavirtojen vero on yleismaailmallinen päämäärä, tällöin se puree. Pioneerit alussa maksaisivat vapaamatkustajien juhlat. Mikään vero ei synny heti yleismaailmalliseksi. Nyt, kun EU on maailman suurin talous, toistaiseksi - kunnes Kiina porhaltaa ohi, olisi oiva aika ottaa käyttöön ensimmäisenä tämä "juoksurahan" verotus, sillä sen kiertoon voidaan tehdä suurimpana taloutena mukavat sanktiot, ja muu maailma seuraa kiireen vilkkaan perässä.


Saksa on EU:n veturi ja suurin nettomaksaja

Saksa ja Ranska ovat harvinaisesti samaa mieltä tässä rahavirtojen verotusajatuksessa - ja tässä suunnittelukunnassa kannattaa kahden prosentin Suomen olla mukana. Suunnittelu ja käyttöönotto ovat kaksi eri asiaa ja tässä Jutta Urpilainen on oikeassa - nyt pitää olla mukana EU-Euroopan ytimissä mukana (kun sinne ollaan menty). 

Tästä voisi syntyä SDP Jutta Urpilaisen irtirepäistyminen Kokoomuksen Jyrki Kataisen varjosta - samalla Jutta avaisi aivan uuden aatekeskustelun 3] näivettyneisiin ideologiahaasteisiin, jotka kuolivat aktiivisilla 1960- ja -70 -luvuilla.

3] Kaikki puolueet joutuvat sisäiseen ja syvälliseen aatekeskusteluun, koska useilla ideologia on hukassaKunnallisvaalit voivatkin olla valtakuntavaalit!

Parhaimmillaan, kun SDP voittaa kunnallisvaaleista Kokoomuksen - ajaisi se mahdollisuuteen, jossa Suomen arkikansa pääsee etuajassa valitsemaan uuden ehomman eduskunnan. Nyt tarjoillaan päätöksen valtikkaa kansakunnalle ja äänestäjille - yllättäen kunnallisvaalit voivat ratkaista samantien valtakunnankin asioita - olisikohan nyt Suomen suurimman puolueen "nukkuvien puolueen" aika herätä valvomaan omia etuja? Neljä vuotta (väkisin) istuva eduskunta ei ole itsetarkoitus....
Sent

Sent: Friday, October 05, 2012 9:37 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Rahavirtojen sääntelyvero herättää myös aatekeskustelua!
...


Rahavirtojen sääntelyvero

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti