tiistai 6. marraskuuta 2012

Huolimaton lisääntyminen - näyttötalousihminen


Sent: Tuesday, November 06, 2012 10:02 AM
Subject: HUOLEHTIMISMIELIPIDE - Vuosimiljoonaiset tavat astuivat esille - nyt ihmisillekin [Lisääntymisen oikeus ja velvollisuus]
...

Lisääntymisen vuosimiljoonaiset tavat - huolehdinnalla
(Helsingin Sanomat/ Tiede kirjoitti 6.11.2012 - s.D1 pelisilmällä päätepisteen ja herätyksen huolehdinnasta; julki-ponnahtaneen prototyyppi-kokoomuksen yksilöajatuksen innoittamana [?] -
[   koirasmerihevonen synnytti juuri perilliset, ja huolehtii niistä sitä paremmin, mitä vilkkaampi oli suhde äitiin. Ludekoiras kantaa miljoonien vuosien kokemuksella evoluution määrittämällä tavalla pienokaisiaan selässä, ottamalla samalla oman hengenmenonriskin - äidin tekemättä mitään. Lännessä ja meillä ihmispopulaation eropelit kattavat jo puolet liitoista, joiden evolutiivisena tarkoituksena on oikeastaan vain lisääntyminen ... ]


Oikeus lisääntymiseen on evoluution antama kokemuksellinen lahja kuolevaisten kuolemattomuudelle. Kaikki nyt elävät ihmiset ovat lajikehityksen jytkyvoittajia, sillä perintötekijät ovat jo miljardeja vuosia vanhat - olemme siis homo sapiens *] evoluutio-huippuja.


Miksi sitten osa voittajista on häviäjiä?

Siksi, että emme ole tasalaatuisia - olemme yksilöitä verkottuneessa populaatiokulttuurissa, jossa kuitenkin pelaa, sosiaalidemokratian, nykyuskonnollisuuden ja kommunismin päämääristä huolimatta - voittajan laki. Voittajan määritys luotiin jo meillekin satojatuhansia vuosia sitten - vahvemman lakina.


Prototyyppikokoomus

Kykypuolue torppasi nuorliittonsa varapuheenjohtajan Saul Schubak´in "pahan kerran" - kykyjohtajien tietäessä, että viljellyssä sanan säilässä asui totuuden siemen. Onkin todennäköistä, että nyt kielletään hiljaa hyväksytty (haluttiin testata). Vahvuuden laki ei salli lisääntymistä kelvottomille - ei vuosimiljoonaisessa eläinkunnassakaan. Kuka meillä sitten määrittää "kelvottomuuden" - näin onkin aloitettu kansakunnan mittainen avoimuuskeskustelu ja huutoäänestys.


Torpattu ilkeämielisyys degeneroituu?

"Kuka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa" sekä "nälkä kasvaa syödessä" yhdessä "tilaisuus tekee varkaan" -muodostavat kolminaisuuden, josta sikiää maallinen kyky, näyttö, verranto ja romahdus. Liiaksi voimaannutettu omakuvatunto saattaa degeneroida kannattajansa sellaiseen ryhmään, jossa siittiökykyisyys estää lisääntymisen - onhan jo tiedettyä, että läntisen kykymiehen mieskuntoisuus siittiölaatuna on heikentynyt kulutus-juhlamme myötä alamäkeen jo vuosia ... **]

*] - Homo sapiens ---   http://fi.wikipedia.org/wiki/Ihminen   ---
**] - Länsimiehen siittiöt loppumassa? ---   http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/lnsimaalaisen-markkinamiehen-siemenet.html   ---


...
Helsingin Sanomien Tiede_D -artikkeli osoitti terävää "iholla oloa"

Osuvasti aikajanalle sijoitettu koko sivullinen faktaa herätti urokset pohtimaan rooliaan, kun laboratorioista löytyy kohta keinot, ettei uroksia tarvita. HS/Tiede avasi monen silmät myös kokonaisvaltaiseen huolehdintaan "alusta loppuun" - onhan evoluution "antama ainoa vahtimis-tehtävä" ohjata muunnosaikaansaannokset seuraavan lisääntymispolven tekoon. Evoluutio 1] rakastaa kuolemattomuutta, joka tässä vaiheessa on jo kestänyt pari miljardia vuotta - aina syanoista lähtien 2].


Alku ja loppu

Biosfäärimassa lisääntyy, se on elinehto ja ainoa todella merkittävä aikajanaan vaikuttava hyppykäsky geenikartan bittiviidakosta. Lisääntymisessä on osajatkumossa aina "alku ja loppu" - se tarkoittaa kokonaisvastuullista aikakautta huolehtia jälkikasvu lisääntymisen alttarille - muuta tehtävää (karrikoiden) vanhemmilla ei ole.

Tänään herää kysymys vastuusta tähän kokonaisvaltaiseen kasvatushuolehdintaan, mitä prototyyppikokoomuslainenkin todellisuudessa ajoi takaa. Miten Me vanhemmat olemme viimeisten 25 vuoden aikana selvinneet evoluution antamasta tehtävästä?

Vieroitus ja ulkoistus

Jälkikasvu lähtee teilleen, kun se on saanut kaiken sen tiedon ja valmennuksen, mitä se itse tarvitsee lisääntyäkseen edelleen; tämähän oli se meidän Vanhempien tehtävä - vastuullinen kasvatus. Unohtuiko jotain ja jäikö jotain tekemättä, kun näyttö- ja vertailutalous painoivat päälle kulutusyhteiskunnan kasvuhuutona?

Juoksimmeko liiaksi oravanpyörässä - jättäen jälkikasvun ilman riittävää valmennusta, osin oman onnensa nojaan. Juuri nyt 55.000 syrjäytynyttä nuorta on jäävuorenhuippu tapahtumista, joiden osallinen synty luotiin 1990 - luvun alun näyttötalous- ja lamavuosilta (nk. "hallitun riskin hulabaloo-vuosilta").


Lisääntyminen ei onnistu aina eläinkunnassa(kaan)

Biosfäärin kasvullisen materiaalin kierto luo elämän. Evoluutio on geenibitittänyt vahvemman ja selviytyvämmän lait, joita me sormeilimme käytänteellä - "liiallisesti sosiaaliturvaamalla" 3], näinkö? Ei, vaan tuolla menetelmällä luotiin inhimillisyys, joka sävyttää osaltansa myös liikakansoituksen. Kaikki eivät ole luotu synnyttämään 4] - osa meistä on "vajaita", mutta inhimillisiä vajaita, jotka muodostamme ihmiskunnan - erilaisena eläinlajina, mutta ei lajina, jolle koko biosfääri on asetettu temmellyskentäksi.


Meillä ei ole luvattua maapalloa, on vain osarooli elämänpelissä, jossa muodostamme häviävän pienen osa vallitsevasta ja lisääntyvästä biomassasta.

VIITTEET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti