maanantai 14. tammikuuta 2013

Arvoituksellinen DARPA


Amerikkalaiset ovat pommittamassa ranskalaisten kanssa Malin valtiossa, Afrikassa kapinallisia – siis läntiset sotilasliitto Naton jäsenmaat tällä kertaa puolustavat laillista hallitusta. Sen sijaan Libyassa valittiin kurssiksi tukea kapinallisia ja pommittaa maan laillista hallitusta.

Syyriassa pommitus ei ole vielä päässyt käyntiin, koska Venäjä ja Kiina estävät sen. Miksi tämä ’ristiriitainen’ linjaus lännen osalta, pommitettaessa milloin kapinallisia (terroristeja?) ja milloin hallituksen joukkoja (terroristeja?)

USA aseteknologian takana on osaltansa mystinen DARPA – tuon kirjainyhdistelmän takana on tämän päivän kaiken kattavan internetin kehitystyö – DARPA kehitti internetin ensisijaisesti sotilasjärjestelmien tueksi. DARPAn muita kehitysteknologioita on muun muassa köyhdytetty uraani, jota käytettiin esimeriksi Irakissa.

DARPA on kehittänyt merkittävän siviilejäkin koskettavan yhteyden suoraan aivoista tekojäseneen – jolloin ”käsi” liikuu tahdon mukaisesti; tämä järjestelmä tehtiin jenkkisotilaiden vuoksi, jotka olivat vieraila mailla invalidisoituneet. Ameriklaiset ”sinitakit” baretteineen ovat karauttaneet vuodesta toiseen maailman eri puolille puolustamaan vapautta, markkinataloutta ja häiriytymättömiä energiakuljetuksia USA:han ...

DARPA tarvitsee huippukehitystyönsä hedelmille realistisia koekenttiä – näiksi testausalustoiksi käyvät hyvin konfliktit, joita esiintyy lähinnä kehitysmaissa – ja niissä DARPAn prototyypit ovat usein läsnä – kenttäkokeissa. Tänään testauksia vaativat kauko-ohajtut maataisteluasemat; olisiko Mali aavikoinen hyvä tälläinen testialusta?


DARPA täytti 50 vuotta joitain vuosia sitten ja tuolloin Suomessa järjestettiin hyvin harvinainen tapahtuma kutsuvieraille – DARPAn pääjohtaja Tony Tether 1] kunnioitti läsnäolollaan pientä suomalaisjoukkoa – Tether oli tulluut kosimaan suomalaista huippuosaamista DARPAn kanssa yhteistyöhön – tuolloin mun muassa Nokia oli voimissaan ja maailman huipulla ... alla kirjoitus tuosta tilaisuudesta – kuvalinkkeineen (kuvien ottoon saatiin lupa, ja niiden copyright on allekirjoittaneella – kts. panoramio-linkit artikelin lopussa ---

1] Tony Tetherillä oli yhtenä harvoista suora linja Valkoiseen taloon.[2007]

Amerikkalainen tosivaikuttaja kävi esittäytymässä - DARPA 50 vuotta

---   Finlandia-talo ke. 5.syyskuuta 2007 - GIGA 1] seminaari - DARPA 2]    ---

---   http://xeox-2.blogspot.fi/2007/09/amerikkalainen-tosivaikuttaja-kvi.html   ---[ ... USA:ssa presidentin hallinnon takana vaikuttaa joukko toimijoita, joista DARPA lienee yleisölle yksi tuntemattomimmista, vaikka heidän innovointi ja rahoitus mm.tietoyhteyksien osalta synnyttivät esi-internetin jo 1970-luvulla --- Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) kävi esitelmämatkalla Yhdysvalloissa ... ]DARPA:n johtaja tohtori Tony Tether 
3) kertoi hyvin amerikkalaisesti mitä he tekevät, ja mitä he suunnittelevat - siis ei sanonut juuri mitään - suitsutti amerikkalaista aseistusta ja sotilastietoliikennetekniikka - välittömiä ja reaaliaikaisia eliminoimisyhteyksiä toimijoiden ja kohteiden välille. DARPA innovoi ja rahoitti internetin esiastetta jo vajaat 40 vuotta sitten.USA toimii kuin suuri tiedustelu- ja tuotekehityskeskus. USA käyttää, säilyttääkseen sotilaallisen hegemonian ja läsnäolon "all over the world", militariaan enemmän kuin 10 seuraavaa valtiota yhteensä. Palkkakulut armeijassa, tuotekehityksessä ja innovaatiokeskuksissa muodostavat valtavan ostovoiman markkinatalouden kulutusalttareille.DARPA esiintyi Finlandia-talossa pääroolissa

 

DARPA suunnittelee kuinka mahdollisimman tarkasti ja hienostuneesti hoidetaan haitallisia tekijöitä pois presidentin ja tämän hallinnon tieltä. DARPA:n sormet ja innovointi ulottuvat lentokoneista satelliittien kautta kaikkialle lonkeroituviin tietolähteiden hallintamekanismeihin ja niiden suunnitteluun. Tieto on sanan mukaisesti valtaa - tämä tieto välitetään presidentille, jotta hän voisi tehdä tehokkaita (?) täsmäpäätöksiä kansallisen talousjärjestelmänsä tueksi.


Suomalainen yleisö kuunteli haltioituneena esitystä –

 

jossa loppukohahdukseksi esiteltiin "älykästä robotiikka" - päämääränä säästää jenkkisotilaat epämiellyttäviltä Irakin kaltaisilta operaatioilta. DARPA:n tuotekehityksessä ja innovoinnissa istutetaan tekoälyä tekojäseniin, näin saadaan kädetön kädelliseksi ja juoksematon juoksevaksi. Esitys luonnehti hyötyjä siviilipuolelle, kunhan ne ovat ...

 

... ensin testatut sotilaspiireissä palvellen suurvallan globaalipyrkimyksiä turvaksi häiriöttömille raaka-aine- ja energiatoimituksille. Seuraava sota käydään energiasta ja puhtaasta vedestä.

 

Kutsu suomalaisille huippuosaajille!Lopuksi DARPA esitti kutsun suomalaiselle osaamiselle kumppanuusohjelmiin kehitettäessä välineitä ja systeemejä länsimieliselle globaalihallinnalle. Oliko seireenikutsu puolustus- vai hyökäyssateenvarjon alle pahan akselin voimia vastaan muinoisesta Persiasta, Venezuelasta tai ehkä suurista kehittyvistä maista, jotka nousevat vääjäämättä USA:n rinnalle kilpailtaessa hupenevista energia- ja raaka-ainelähteistä.Mielenkiintoista oli myös se, että miltei samaan aikaan Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies [kok.] laukaisi varsinaisen ajattelemattomuuspommin USA:ssa - oli tarpeen luetella kolmeen kertaan Russia, kun kosiskeltiin amerikkalaisia ymmärtämään, että olemme muuttuneet ja haluamme isojen poikien Nato-kerhoon. Suomen kansa ei varmaankaan antanut Kokoomukselle Niinistön ääninä tätä valtuutusta.GIGA - päivillä oli myös mielenkiintoisia suomalaisia puhujia, mm. professori Hannu Kari 4), joka aiheellisesti esitti näkemyksiä internetin haavoittuvuudesta ja herkkyydestä "pahan voimia" vastaan. DARPA johtaja nukkui tai kuunteli tarkkaavaisesti silmät kiinni hyvin jäsenneltyä suomalaisesitystä.DARPA täytti 50 vuotta ja heillä on ilmeisemmin kilvenkiilloitusjuhlakiertue meneillään, kun myöntyvästi vastasivat Suomen TEKES :in kutsuun saapua evästämään huomisen tietoliikennetekniikka- ja yhteysmaailmaa kaukaiseen Suomeen, joka synnytti Nokian amerikkalaisten omistamaksi.


1)
GIGA, Converging Networks TEKES --- http://www.tekes.fi/giga    ---

2)
http://fi.wikipedia.org/wiki/DARPA [ suom. ] --- kts. Myös   http://en.wikipedia.org/wiki/DARPA [ eng ]
DARPA = Defence Advanced Research Projects Agency --- kts.
Myös    http://www.darpa.mil/   ---

3)
Dr. Tony Tether ---   http://www.darpa.mil/body/news/2006/DARPAHASC32906final.pdf   ---

4)
Prof. Hannu H. Kari ---   http://www.tcs.hut.fi/~hhk/ --- tuli kuuluisaksi, kun ennusti internetin romahtavan ...


..........
Ilkka Luomahttp://ilkkaluoma.blogspot.com
KESKUSTELU --- TIEDE [ 22411 ]

....Mielipidekirjoitukseen liittyvä kuvakertomus-
(kuvia saa käyttää vapaasti ylläolevan kirjoituksen yhteydessä - copyright by Ilkka Luoma 2007)

Kuva 1
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551255 ---

Teksti
Tohtori Tony Tether kertoi vuolaasti ja amerikkalaismarkkinoinnillisesti DARPA-organisaation saavutuksista. DARPA on yksi USA:n presidentin taustavaikuttajista, jota täytyy kuunnella. --- 5. syyskuuta 2007, Finlandia-talo, Hki. TEKES:in GIGA Converging Networks -seminaari:
 http://www.tekes.fi/giga

Kuva 2
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551293 ---

Teksti
Yhdysvaltojen sotilasteknologia on informaatiologistiikkaa ja täsmäräjähdyksiä. Yhteydet pitää toimia kaikkien osallistujien kesken jäsennellysti - tuloksena tai ainakin tavoitteena on keskitetympi isku, jolloin jokaisen pitäisi ymmärtää, että USA:ta piiloon ei voi mennä (?) DARPA innovoi ja rahoitti internetin esiastetta jo 1960-luvun lopulta.
Puhui Tony Tether.

Kuva 3
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551321 ---

Teksti
Huomisen sota on informaatiosotaa, jossa yritetään lamauttaa tietoliikenneyhteydet, jolloin koko talousjärjestelmä romahtaa/ pitäisi romahtaa. "Matojen maailma" - huomista slangia, aikajaksoja mitataan millisekunneissa ja kaikki vilisee bitteinä avaruuksien tyhjyyteen.

Kuva 4
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551347 ---

Teksti
Kädet ristissä tohtori Tony Tether vakuutti saarnaajan lailla - niin GIGA-seminarin puheenjohtajalle kuin tarkkaavaiselle yleisölle amerikkalaisten vilpittömyyttä haettaessa yhteistyökumppaneita DARPA-projekteihin koko läntisen maailman kauppavapauden turvaamiseksi. Meille jää todellisuudessa hämärän peittoon mitä kaikkia neuvoja USA:n presidentti/ presidentin hallinto saa DARPA-organisaatiolta.


Kuva 5
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551382 ---

Teksti
Juuri nyt suuri mielenkiinto liittyy aivokielen ymmärtämiseen, jolloin saadaan robotiikasta enemmän "apuvälineitä" suoraviivaistoimintaan maailman "turuilla ja tanhuvilla". Amerikkalaiset haluavat säästää omia inhimillisiä voimavarojaan, jolloin presidentti suurella toimintavallallaan voi helpommin operoida edistämässä omia kansallisia etujaan. USA käyttää enemmän rahaa militariaan kaikkinensa kuin seuraavat 10 yhteensä. Onko oikea "tähtien sota" lähempänä kuin arvaammekaan, vai siirtyykö sota langattomille yhteyksille, jolloin ainoastaan lamautetaan taloudellisia sidoksia ja kytkentöjä?


Kuva 6
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551416 ---

Teksti
Suomalainen yleisö kuunteli hartaasti, tarkkaavaisesti ja välillä hyrskähdellen, kun saarnamies Tony Tether värikkäästi kertoi jenkkifilosofiaa aseteknologian ympäriltä. Kuulosti kuin sota, varustelu ja konfliktit olisivat joka päiväistä toimintaa USA:ssa - ikäänkuin itsestään selvyyttä, kun omaa armeijaa harjoitetaan tositilanteissa. USA onkin sotinut/"sotinut" miltei yhtäjaksoisesti ensimmäisestä maailmansodasta lähtien.

Kuva 7
---
 http://www.panoramio.com/photo/4551437 ---

Teksti
Lopuksi tohtori Tether kutsui suomalaisia mukaan yhteistoimintaan kuin "viatonta punahilkkaa suden suuhun" - aivan kuten Nokiakin luiskahti markkinatalousoppien mukaisesti amerikkalaisten rahastojen omistukseen. Ajoitukseltaan GIGA-seminaarin DARPA osuus sattui hyvin - samaan aikaan hyvin ajattelemattomasti, ikään kuin ymmärtämättä todellista diplomatiaa - Suomen puolustusministeri Jyri Häkämies laukaisi USA:n matkallaan Russia, Russia and Russia - kosiskeli mitä ja mistä? Kokoomus ymmärtämättömyyttään hylkäsi yhden suurimmista periaatteistamme - ... ei rehvastelu ja sanahelinä pyrittäessä jenkkien kabinetteihin suosiokerjäyksenä edistä kansallisia kokonaisetujamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti