sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 28072019 - X




IJL - Ilkka Luoman HS-kommentit 28072019 päivän kirjoituksiin

...
  • 1

  • Vuoden tärkeimpiin lukeutuva dokumentti tekee paljastuksia Trumpia ja brexitiä tukeneesta propagandafirmasta

    Ilkka Luoma 
    Lähinnä läntinen laatumedia on hienostuneesti onnistunut suuntaamaan tuon USA' n viimeiseen presidentinvaaleihin vaikuttamisen tapahtuneen Venäjän taholta. Nämä idän jättiläiset (sisältäen Kiinan, jonka kanssa Venäjän suhdetoiminta näyttää kiinteytyvän) ovat selvä uhka lännelle ja tämän maailman (maailmallinen populaatiosuhde noin 1,3/7,9) vaikutehegemonialle, jota johtaa toistaiseksi suvereenisti maailman voimakkain perinnearmeija - ilman ydinaseiden verrantoa - US' na; ollen maailman suurin asekauppias ja ehkä sotinein valtio viimeiseltä 70 vuodelta - ja aina kaukana omilta rajoiltaan. 

    Nyt lännen media lietsoo tätä Venäjän sekaantumissuhdetta Donald Trumpin valiintumiseen - toiseksi suurimmalla äänimäärällä USA' n presidentiksi. Mitään selkeitä näyttöjä ja/tai todisteita ei ole esitetty juuri Venäjän (valtiona) sekaantumisesta. Sen sijaan kuten tämä HS-juttu kertoo - on tälle englantilaistoimijalla kirkkaat todisteet syy-yhteytenä heihin ja US' n presidentinvaaleihin vaikuttamisesta - ehkä Brexittiinkin? 

    US' n vakoilu ja tiedustelulaitokset (CIA/NSA) ovat kiistatta ja todistetusti sekantuneet vieraiden valtioiden salakuunteluun, vakoiluun ja dataverkon valvontaan - näistä Case Snowden, Assange ja Mannings -tapauksista puhutaan jo vähemmän, mutta Venäjän syyttely vaalivaikuttamisesta jatkaa väkevää esiintymistään - vuodesta toiseen. 

    Ehkä lukijatkin jo toivoisivat konkreettisia näyttöjä/ vankkoja todisteita, ja selitteeksi ei enää kelpaa se, että tiedustelulaitokset US' sta eivät voi paljastaa "tulenarkoja" lähteitään! Lännen valtiot ovat oikeusvaltioita, ja niiden oikeusasteissa vain selvät todisteet tuottavat tuomioita - eivät huhu- ja nimettömien lähteiden väitteet. 

    Onkin hyvä, että HS näin nyt tuo esille Cambridge Analytics yhteisön toimintatavat, periaatteet ja ehkä heiltä ostetut tavoitteet - niin US presidentinvaalien kuin jopa Brexitinkin osalta. Hyvä näin - se avaa uusia näkökulmia ymmärtää pelin - sellaisen pelin, jota myös lännessä harjoitetaan! 
  • 2

  • Näytelmäkirjailija Veera Tyhtilä kävi samoissa illanvietoissa Jussi Halla-ahon hengenheimolaisten kanssa, koska halusi ymmärtää heitä

    Ilkka Luoma 
    Mitä tarkoittaa todellinen sananvapaus? Se tarkoittaa myös perussuomalaisille oikeutta käyttää valitsemiaan sanoja kuin lauseita omien näkemyksiensä ja tavoitteidensa tueksi. 

    Niin PS' n kuin minkä tahansa puolueen/ kansanliikkeen teesit, arvot ja päämäärät ovat lähtökohdiltaan demokraattisesti saman arvoisia. Se, miten äänestävä kansa tai yleensä kansakunta suhtautuu mihinkin sananvapaudelliseen arvomaailmaan - tältä perussuomalaisten pohjalta - onkin jo kansalaisyhteiskunta-asia. 

    Vapaa sana on huomioivaa sanankäyttöä, sillä yksikään puolue/ kansanliike ei halua, että juuri heidän arvorakennetta mollataan, aliarvioidaan tai väheksytään. Siis meillä tulisi olla huomaavaisuutta ja tahdikkuutta toistaan kohtaan, vaikka hänen ajatusmaailma olisi aivan erilainen. Silti kipakka kriittisyys on aina sallittua - perusteluin ja toistaan kunnioittavin sanankääntein - kohteliaisuus ei saa olla kuollut kirjain. 

    Nyt laatumedia hienostuneen manipulatiivisesti väheksyy ja aliarvostaa niinkin suuren kansanosan kuin perussuomalaisten - arvo- ja teesimaailmaa, jossa oma isänmaa, oman reviirin puolustus ja omien kansalaisten huolehdinta on päällimmäisiä tavoitteita kuin ollen heille itselleen itsestään selvyyksiä. 

    Vapaaseen sanaan kuuluu myös arvosteluoikeus homoja, ja saman sukupuolen avioliittoja kohtaan. Tässäkin olisi muistettava hillitty käyttäytyminen - irvailu ei kuulu demokratiaan eikä sanan vapauteen, kuten ei joidenkin uskontokuntien rääpiminen pilakuvin. 

    Nykyään voisi olla enemmän ihmisyyden arvostusta ja silti voimme olla esittämässä kunnioitusta juuri meidän reviirialueen perinteellisille käyttäytymismalleille. Eikä vastineeksi reviiripuolustajien tulisi väheksyä vieraiden tapoja, oppeja ja perinteitä - vain pyytää kunnioitusta maassa maan tavalla ... kaikki tämä huomaavaisuudella on sitä aitoa sanan vapautta, joka kuuluu myös perussuomalaisille - eikä lännettyneelle medialle, joka katsoo olevansa liki aina oikeassa, vaikka muodostaa maailmastamme vain pienen osan.
  • 3

  • Työministeri Timo Harakka selittää, miksi häneltä on turha odottaa työttömien patistelua

    Ilkka Luoma 
    Suomalaista ei pakoteta - ei pakotettu Talvisotaankaan. Toki vastarannan kiiskejä on aina ollut, mutta häviävän pienenä vähemmistönä. Suomalainen vaatii perusteluja, esimerkkiä ja luottavuutta johtajiinsa. 

    Suomalaisia johdetaan opastamalla edestä, silti olemme yksilöitä - harvaan asutussa maassa, jossa ollaan pidemmässä historiajuoksussa tultu toimeen omin avuin - tosin maailma on muuttunut ja yhteiskuntamallimme on keskinäisempi, ryhmähenkisempi ja suomalaisuuden reviiriä puolustavampi - näillä parametreillä meitä voidaan opastaa, eikä ohjailla pakolla. 

    Sanotaan, että olemme jukureita, ehkä siellä oli se Talvisodan voima, jolla kansakunta selvisi ja on selvinnyt. Niin töidenkin osalta. Meillä tehdään työtä, kunhan se on mielekästä ja sitä on tarjolla. Automaatio, robotiikka ja autonomiset tuotantojärjestelmät vievät työtehtäviä koneelliseksi ohjelmien valtapiireihin. Meille jää jotain - meille on jäänyt kuluttaminen, joka taas lisääntyvänä ilmiönä tuhoaa ympäristöä, joka meidät elättää. 

    Työnkuvat muuttuvat ja ympäristön vaaliminen nousee tärkeäksi työtehtäväksi, sieltä löytyy kymmenille tuhansille järkeviä ja perusteltuja työnkuvia - eikä aina tarvita maisterin tutkintoa tekemään palvelusta elättäjällemme - luonnolle, biosfäärille. 

    Työn pitää olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa, jopa erikoiskeinoin - jopa sellaisin keinoin, jotka ovat ei niin tuottavia liike-elämälle - tuottavuutta pitää syntyä ympäristöllemme, joka meidät pitää leivässä. Osakepaperi ja kulta eivät sisällä tarvittavia proteiineja ja vitamiineja. 

    Ehkä demarijohtoinen hallitus on etsikkonsa edessä ja voi muuttaa kurssin takaisin ihmisläheiseksi - ympäristöä kunnioittaen - ovathan De Grönat nyt apuna hallituksessa, joita komppaa Vasemmisto, jonka pitäisi olla se inhimillistävä tekijä meille suomalaisille, kun kaikki eivät kuitenkaan voi olla kuponginleikkaajia! 

    Olisiko nykyinen valtioneuvosto uuden luoja, sellaisen uuden, joka vie meidät lähemmäksi yhtenäisen kansan periaatetta?
  • 4

  • Yksinäinen kanto selviää hengissä, koska ympärillä olevat puut jakavat sille vettä: Tutkijat ihmettelevät puiden yhteisyyttä

    Ilkka Luoma 
    Suorastaan innostava teksti pohtimaan sellaista, joka lienee meille lähes tuntematonta. Kyse harmoniasta, joka alkoi joskus miljardeja vuosia sitten "kun ei ollut mitään" - ja sitten hokkuspokkus - pamahti (Big Bang - alkuräjähdysteoria, joka synnytettiin tietoisuuteemme takaisinlaskennasta), joka loi sen, mitä nyt olemme ja missä olemme - ollemme ihmisinä täydellisesti osa sitä - kuten puu, metsät, kastemato ja multa (kuolleiden eliöiden luovutetta uudelle kasvulle ... ei taloudelliselle kasvuhokemalle!). 

    Kun pamahti, syntyi laajenema täydellisenä ilmiönä - siis kaikki "osaset" erkantuivat absoluuttisessa järjestyksessä, kunnes jokin meille täysin tuntematon "häiriö" uhmasi täydellisyyttä - syntyi vetovoima ja alkoi nykyisen universumin koostuminen - jatkuakseen yhä. 

    Näin syntyi alku myös auringoille ja sitten planeetoille. Hyvin harvat planeetat saivat biosfäärin, meidän ymmärtämän elollisuuden - hiljalleen kehittyvin elämän monimuotoisuusihmeellisyyksineen, tiettyjen "harmonian lakien" (evoluution) ohjaamina - nyt ollaan sitten tässä ja nyt kaikkine ympäristöongelminemme. 

    Olemme oppineet näkemään "metsänkin puilta" - ainakin osa, ehkä sellunkeittäjät elävät vielä ihmismielisen kasvuhokeman vallassa - pahvilaatikoineen ja pehmoineen takapuoliensa hellimiseen, kun vesikin ikuiskiertolaisena on hoksattu. 

    Evoluutio rakensi jatkumon, jossa "se vaalii ainoastaan omaa kuolemattomuuttaan" - asettaen lisääntymisen ohjeeksi numero yksi. Tämä malli varmistettiin biodiversiteettinä, joka loi sen käsittämättömyyden tuhansine lajeineen, joilla on jokin salaperäinen yhteys toisiinsa! 

    Evoluution sallima kilpailu luotiin esteeksi, ettei yksikään laji lopullisesti lisäänny liikaa ja vie liiaksi elintilaa muilta, silti ulkoiset tekijät vähentävät aika-ajoin lajikirjoa, jonka taas evoluutio sitten myöhemmin korjaa - hitaiden muuttujien periaatteilla. 

    Metsä on biomassakeskittymä, jossa vallitsee luontaisesti jokin meille toistaiseksi aukeamaton biomassojen jakaumakaavasto.
  • 5 - 1

  • ”Tämä paikka ajaa ihmisiä koukkuun” – Kovat huumeet pesiytyivät Tampereelle, ja osan mielestä korvaushoito vain pahentaa ongelmaa

    Ilkka Luoma 
    2 - Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet. 

    Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa? Eikö kotoinen huikka eli alkoholihuume riitä? Miksi ei puhdas onnen tunne aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin? 

    Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka 9], liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin. Tämä jokin on se kiistakapula – mikä on liikaa ja kenelle! 

    Kiistakapulana on itseaiheutettujen, tietoisesti aikaansaatujen – varoituksista huolimatta nautittu liikakicks – siis liikaa ruokaa (sairaalloinen liikalihavuus), liika alkoli (sairaalloinen alkoholismi) ja liika huumematkailu (sairaalloinen narkomania) johtaa valtaviin yhteiskuntakuluihin – joku ja jotkut maksavat nämä hoitoon ja tervehdyttämiseen liittyvät kustannukset. 

    Inhimillisyys on osa yhteiskuntamalliamme – nyt koetamme korjata kicksaajien omaehtoiset ja tarkoitushakuiset hallusinaatiomatkailun elimistö- ja mielenterveysvirheet. Kannabistuotteiden vapautus tuo vastapainoksi täyden vastuun itsestä ja aiheuttamistaan vahingoista. 

    Olen varma, ettei yksikään isä ja äiti hylkää lastaan hädän hetkellä! *] Riippuvuuksien hoidossa on yhteiskunnassamme paljon tuloksia aikaansaavia vapaaehtoisjärjestöjä. 

    Tosiasia on se, että meillä on velvollisuus huolehtia kaikki omat kansalaisemme. Koukussa olijat huutavat hätäänsä ja yhteiskunnankin on siihen vastattava. Emme halua menettää ainuttakaan kansalaistemme - oli sitten syynä oma ajattelematon houkutuksiin hakeutuminen tai niihin ajautuminen! 
  • 5 - 2

  • ”Tämä paikka ajaa ihmisiä koukkuun” – Kovat huumeet pesiytyivät Tampereelle, ja osan mielestä korvaushoito vain pahentaa ongelmaa

    Ilkka Luoma 
    Rehellisesti avaava kirjoitus aikamme kemiallisesta ilmiöstä, jota voidaan tarkastella monelta kulmalta: Miksi, mitä ja millaisin seurauksin. Kemiallista omien aivojen buusterointia tehdään kahvista heroiiniin ja alussaan vilpittömän salakavalasti erilaisten koukuttavien lääkkeiden myötä. Kahvikin koukuttaa - "päänsärky ennen aamu-kymmentä ellei kofeiiniannosta ole saatu heti aamutuimaan" - me juomme Suomessa eniten kahvia per nenä --- 

    Onko ruoho se kaiken pahan alku ja juuri - tupakointikin on vähentymään päin - erityisesti nuorten keskuudessa, se ei ole enää muotia ja haisee - onko kannabis nyt sitten muotia kuten nuuska, joka "syövyttää lopulta reiän suusta aivoihin"? 

    [2014] Cannabis sativa eli hamppu on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä. USA:n Coloradon osavaltio muuttuu amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen. 

    Bolivian presidentti Evo Morales piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia. 

    Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet – siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla. 

    Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman – oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin (niin sanottu - ”lisää hevosvoimia autoon” -efekti). 

    Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja ... >2 
  • 7

  • Australialle kiusallinen uintikäry: kiinni jääneen joukkuekaveri aloitti protestit kiinalaisuimaria vastaan

    Ilkka Luoma 
    Urheilua on pidetty puolueettomana koko maailman nuorten yhteisenä kokoontumisena kilvoitella säännöin ja rauhan nimissä - rehdisti, katsomatta rinnuksissa olevaa valtiolippua. Politiikkaa ei ole aiemmin kytketty - ainakaan yleisesti ja julkisesti - urheiluun, ainakaan huippu-urheiluun. Joskus oli puoluesidonnaisia urheilujärjestöjä - Suomessakin, onko enää? 

    Kova kilvoittelu toi lisäaineet, joita nyt kiivaasti kielletään dopingina. Dopingin myötä urheiluun tuli salailua, tuotekehitystä ja keinoja, joita ei haluta - kuka, miten ja milloin muodostetaan kieltolistat, onkin jo eräänlaista politiikkaa - urheilun politiikkaa. 

    Menestyminen on valtioille huippu-urheilun osalta jo pakollinen toive ja jopa vaade. Kiina voitti omissa Pekinigin kesä-olympialaisissaan vuonna 2008 eniten kultamitaleja, kuten oli tavoitteeksi asetettu - heti, kun oli saatu tieto Pekingiin Olympiakisojen saannosta. 

    Nyt tässä uimareiden sanakopuilussa ja mielenosoituksellisessa toiminnassa on noussut esille harmillisesti idän ja lännen välinen kamppailu (näin ainakin voidaan tulkita tässä Australia - Kiina tapauksessa). Tunnetusti lännen ja idän vastakkainasettelu alkoi USA' sta trumppistisena "Uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikkana. Kiina on ehkä amerikkalaisten mielestä "kaiken pahan alku ja juuri". 

    Urheilussa kaikkialle levinneen dopinginkin myötä pelaa väkilukumassan lait. Kiina edustaa maailmastamme populaationa suhdelukua 1,4/7,9; sieltä siis tarvittaessa löytyy urheilijoita systemaattiseen koulutukseen - eniten. Australian suhdeluku on noin 0,025/7,9 ja USA' n 0,32/7,9 - meille suomalaisille ojentuu suhde 0,0055/7,9. 

    Kateus vallitsee huippu-urheilussakin, kuten tässä esimerkkinä uutisoidaan. Liiallista ylivoimaa ei haluta nouseville urheilun suurvalloille - onneksemme kiinalaiset eivät osaa pelata (vielä) jääkiekkoa eikä ajaa (vielä) Formula 1' stä! PS. Eräässä ajanvaiheessa F-1 Mika Häkkinen oli Kiinassa tunnetuin suomalainen :-)
  • 8

  • Käännös vasempaan päin

    Ilkka Luoma 
    Puoluetuki on keino pönkittää noin 70 prosentin eduskuntavaaliäänestysvilkkauden tuomaa poliittista valtaa jaettuina käyttörahoina eduskuntapuolueille kansalaisten verokertymistä; tehdä juuri omaa poliittista ideologiaa tunnetuksi. Niin, onko siinä mitään pahaa tuoda esille aatemaailmaa parlamentaarisella jakosuhteella - tukemalla muun muassa puolueen omaa mielipidemediaa - vrt. Verkkouutiset Kokoomukselta ja Kansan Uutiset Vasemmistolta (?). 

    Äänestysvilkkaus on demokratian mittari - 100 prosenttia on täyttä demokratiaa, se ei kylläkään ikinä toteudu - ehkä äänestyspakolla, kuten muun muassa Australiassa, eikä sielläkään. Mutta kansalaisen äänestysintoa voidaan kohottaa maksamalla äänestäjälle suoraan Koko Kansan Rehellinen Vaaliraha - 10 euroa käteen, kun äänestyslipuke uurnaan vilahtaa! Uskaltaisin sanoa, että näin toimien äänestysprosentti nousee ja eduskunnan kokoonpano muuttuu. 

    Miten Koko Kansa Vaaliraha kustannetaan? Helppoa kuin vaalijulisteen kuvien katselu - lopetetaan koko puoluetuki - kansalaisten verovaroista. Jos yksityiset ja yritykset haluavat tukea puolueita, niin siitä vaan - kunhan yritys kertoo mihin se varojaan käyttää - julkisesti! 

    Aiheesta - Vaaliraha kansalle - nousi mielipidepalstoilla kova älämölö: "Älkää houkutelko roskaväkeä äänestämään - menee hyväksi havaitut yhteiskuntamallit ja -pelit sekaisin" - tämä oli uskomattomin kommentti 10 eurosta, joka olisi sujahtanut äänestäjän massiin - äänestyslipukkeesta - tosin voisihan tuo lipuke olla edelleenkin Aku-Ankka tai "kirkkovene" - ehkä tyhjäkin, jotka muuten pitäisi luetteloida erikseen - eikä vain kirjata hylätyksi, kuten nyt tapahtuu. Ehkä joku tekee tästä kansalaisen äänestysrahasta kansalaisaloitteen?
  • 9

  • Suomen pitää nähdä Yhdysvaltojen-suhteidensa hoidossa myös instituutiot johtohenkilöiden takana

    Ilkka Luoma 
    Tomi Vaalisto: Väite " US tulee Suomeen taisteluharjoittelemaan itse itsensä pyytäen" on totuudenvastainen ja sitä käytetään valeuutisoinnissa. 

    26.2. 2016 kansanedustaja Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi esitti kirjallisen kysymyksen hallitukselle ( KK 25/2016 vp): 

    "Kenelle, keneltä ja milloin aloite Yhdysvaltain kansalliskaartin yksikön laivuevierailusta tuli?" 

    Puolustusministerin vastaus kansanedustaja Markus Mustajärven/vas kirjalliseen kysymykseen ( KK 25/2016 vp ) 

    "Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-UTVA) käsittelivät Suomen osallistumista nopean toiminnan joukkoihin ja kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan 20.11.2015. Tämän käsittelyn perusteella puolustusministeriö päätti puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan suunnitelman hyväksymisestä 24.11.2015. "
    Yle-otsikko ja -ote 12.2.2016: 

    "Ulkoministeri Soini vahvisti: Aloite amerikkalaishävittäjien vierailulle tuli Yhdysvalloista 

    Oregonin kansalliskaartin F15-hävittäjäosasto tulee harjoittelemaan Suomeen alkukesällä nimenomaisesti Yhdysvaltojen pyynnöstä, vahvistaa ulkoministeri Timo Soini (ps.). 

    ~ https://yle.fi/uutiset/3-8669098 -
  • 10

  • Yhdysvallat kehottaa Pohjois-Koreaa välttämään provokaatioita ja pysyttelemään diplomatiassa

    Ilkka Luoma 
    Tomi Vaalisto: Korea ei suinkaan jakautunut 1945 vaan kaksi vuotta myöhemmin: Yhdistyneet kansakunnat esitti 1947, että Koreassa järjestettäisiin vaalit kiistojen ratkaisemiseksi. Koska vasemmiston ja oikeiston ääriryhmät boikotoivat vaaleja, ne järjestettiin vain maan eteläosissa. Seurauksena oli, että syntyi kaksi erillistä Koreaa. 

    Etelä-Korean armeija ja harvalukuiset yhdysvaltalaissotilaat eivät ollut uhka kenellekkään ennen Korean sotaa. Etelä-Korean arneija koostui 100 000 miehestä ja raskas aseistus puuttui kokonaan. Ilmavoimat koostui 10 koulukoneesta ja 12 aseistamattomasta kuljetuskoneesta. 

    Pohjois-Korean armeijan miesluku oli kaksinkertainen Etelä-Koreaan verrattuna ja hyökkäysjoukoilla oli käytössä yli 200 hävittäjää, 300 tankkia ja satoja tykkejä. Lisäksi reservissä oli vielä yli sata lentokonetta ja tankkia. 

    1950 Yhdysvallat päätti vetää viimeisetkin taistelujoukot Koreasta ja Pohjois-Korea näki tilaisuutensa- 
    Korean sota alkoi kun Kiinan tukema Kim Il Sung hyökkäsi Etelä-Koreaan 25. kesäkuuta 1950 ja valloitti maan melkein kokonaan. 

    Monikansalliset joukot lähes 20 maasta löivät nämä hyökkäysjoukot YKn lipun alla ja työnsivät Kim Il Sungin joukot pohjoiseen. 
    26. lokakuuta 1950 Yhdistyneiden kansakuntien joukot saavuttivat Korean ja Kiinan rajan muodostavan Jalu-joen. Korealaiset kommunistit pakenivat tällöin Kiinaan. 

    Tämä oli liikaa Kiinalle, jossa kommunistit olivat samana vuonna voittaneet sisällissodan. Kiina hyökkäsi Koreaan 25. marraskuuta 1950 ja sota jatkui vielä kolme vuotta. 
    YK päätti antaa US-johtoiselle taisteluliittoutumalla luvan osallistua Koreanniemimaan sotaan, sillä silloinen Neuvostoliitto pidättäytyi YK' n turvaneuvoston äänestyksestä - eikä käyttänyt veto-oikeuttaan, koska YK ei ollut hyväksynyt Kiinan sisällissodan voittanutta Mao Zedongin johtamaa Kiinaa YK' n jäseneksi - vaan Taiwanin, joka oli hävinnyt osapuoli, joka pakeni Formosan saarelle ... 

    Korea ei jakautunut 1945, oikea päätelmä, sillä US ja Neuvostoliito jakoivat Korean - kysymättä itse korealaisilta mitään, jakolinjaksi vakiintui jo tuolloin se sama kuin nykyään. Korealaiset olivat ennen US' n ja NL' n jakoa yhtenäinen kansa, johon nyt Pekingin tiekartta sitä uudelleen opastaa - rauhanteon myötä.
....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti