tiistai 6. huhtikuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 04042021 - II

  • 1

  • Meissä virtaa monen väen verta

    Ilkka Luoma 
    Historian tutkiminen on kiintoisaa, se muuttuu tiedon ja löydöksien myötä, mutta myös politiikan, valtatekijöiden kuin mieltymystenkin osalta, varsinkin, jos saadaan informaatioväylän lähteeksi ajalleen suotuisat tutkijat, edelleen ajalleen tarkoitushakuinen välityskanava ja lopulta lukemaansa tyytyväinen | tyytymätön tiedon ja informaation vastaanottaja.

    HS-juttu kertoo tietämyksen olevan ajalleen uusimman, parhaan mahdollisen, mutta ei täysin todistettu ja on osin tiedoiltaan selvästi puutteellista.

    Eräs lohduttava tieto on olemassa, mutta ei vielä tavoitettavissa!

    Nimittäin meistä jokainen kantaa täyttä ja katkeamatonta perimän ajanvirtaa historian alun hämäriin syvyyksiin, sillä jokaisella meistä on esi-isiä ja -äitejä aina alun tappiin saakka. Tuo tuntuu huimalta, mutta se on aksiooman kaltainen fakta, koska mitään ihmesyntymisiä tyhjästä "tuolta aikajanan väliltä" evoluutio ei tunne, vain perimän ja se jatkuu kauas miljoonien vuosien taakse.

    Oletettavasti meidän kunkin perimä jatkuu tämän päivän tiedon mukaan jopa syanobakteereihin saakka ja kauemmaksikin - viruksiin ja mitä tämän jälkeen?

    Totta kai suomalaisina olemme kiinnostuneita mistä tulimme

    Nykytietämys antaa alkukodiksemme Afrikan Etiopian ylängöt ja entä tämän jälkeen? Nicaraguan "alkuperäintiaaneilta" löytyi samoja geenistöllisiä hablo-ryhmiä kuin meistä suomalaisista.

    Kuten HS-jutussakin kerrotaan, niin Beringin salmi oli kuiva ja nykyisen Kiinan eteläosista on lähtenyt kansainvaelluksia - niin itään Amerikkaan kuin länteen haarautuen Eurooppaan, siis samoista esi-isistä molemmat suunnat.

    Vaelluksien väleiltä on varmaan samaan ryhmään tullut muitakin - etelästä, jopa vastaantulleita lännestä, mutta valtavirta näyttäisi kulkeutuneen idästä (meistä katsottuna).
  • 2

  • Video ja kuvat näyttävät, miten 22 muinaista hallitsijaa siirrettiin uuteen lepo­sijaan muumio­paraatissa Kairossa

    Ilkka Luoma 
    Kairon tapahtuman takana on vahvoja kansallisia ja historiallisia vaikutteita vähintäänkin ylläpitämään muistoa suuruuden ajoilta, jolloin Egypti oli ehdoton tuolloinen suurvalta. Historiankirjoitus tuntee erityisesti Ramses II:n ajan melko hyvin, jo senkin takia, että hän oli yksi pisimpään hallinneista faaraoista.

    Ramses II oli faarao, joka muisti kansaa oikeudenmukaisesti ja kävi tarvittaessa raskaitakin taisteluja (Kadesh, nykyisen Syyrian alueella) itse myös osallistuen ylläpitääkseen Egyptin suuruutta ja suvereeniutta, mm. nykyinen Israelin alue oli Ramseksen hallinta-aluetta.

    Herää paljon ajatuksia mihin jäi tuo muinoinen Egyptin suuruus, vai jäikö se - voihan olla, että nykyisten egyptiläisten henkinen maailma onkin jotain aivan muuta, mitä täällä lännen ihmemaissa osataan edes ajatella.

    Ehkä nyt egyptiläiset nostattivat omaa tunnettaan ja sisäistä ylevymmyyttä - palauttamalla mieliin tuo silloisen maailman suuruus ...

    Olisiko aika palauttaa Egyptiin kaikki se mikä läntisen maailman museoissa on - ne reliikit, jotka kuuluvat yksiselitteisesti egyptiläisille? Vai olisiko se huomisen Egyptille hyväksi, jos lännen maissa huomattaisiin heidän museoihin kätketty Faaraoiden suuruus?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti