maanantai 9. syyskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 08092019 - IV



08092019
...
  • 1 - 3

  • Omillaan

    Ilkka Luoma 
    3 - Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen 

    [090405] Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita. 

    Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta. 

    Nuorison aktiivienergia pitää osata motivoiden kanavoida – kaikille hyödyksi 

    [210513] ” Suomessa nuorisotyöttömyys pahenee. Hallituksellamme ei ole homma hanskassa, ja kohta hanska on nuorten nyrkissä. Tukholmassa työttömät ja maahanmuuttajat mellakoivat; kuten jo vuosia sitten Pariisissa. 

    Miksi ihminen mellakoi; vastaus on yksinkertainen – on tekemisen puute, on samankaltaisia rohkaisemassa ja löydetään yhteinen kohde – oli se sitten väärä tai oikea. Eurooppa on kulttuurien sulatusuuni, uskontojen ristiriitakenttä ja kielten keskinäinen sekamelska, jossa harva tulee ymmärretyksi halutulla tai tahdotulla tavalla.

    Ajelehtimisen hinta on hirvittävä – niin inhimillisesti kuin yhteiskunnallisesti 

    [250116] Lehden mukaan 2,1 miljardiin on laskettu mukaan syrjäytyneille maksettava perus toimeentulo ja työpanoksen menestyksestä aiheutuva minimitappio yhteiskunnalle. Kuluja lisäävät kuitenkin päihteet ja rikollisuus, joihin sekaantumista syrjäytyminen altistaa. 
    Suomessa on vähintään 70 000 syrjäytynyttä. Kaksi kolmasosaa heistä on 15–29-vuotiaita [TS] 
    Linkki ~ http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001902027.html
  • 2

  • Suomen sopeutuminen euroon on yhä kesken

    Ilkka Luoma 
    Ennen valuutoista ja niiden keskinäisistä suhteista puhumisesta on katsottava ulkomaankaupan tasapaino. Suomi on tuonnista riippuvainen ja globalisaatiohokeman myötä yhä enemmän - se tarkoittaisi, että vientiä pitää olla vähintään yhtä paljon. Näin ei ole - Suomi on Jyrki Kataisen valtakauden liki alusta alkaen ollut jatkuvassa ulkomaankaupan alijäämässä - siis syömme velaksi. Velka onkin kasvanut - vaikka Jyrki puhui, ettei tuulen tuomia rahoja ole. 

    Kun Suomella oli oma valuutta markka, heikkona tai vahvana - oli se omissa käsissä ja sen ulkoisen arvon määrittely itsenäisen perustuslain suojaaman Suomen Pankin käsissä. Tosin heikkona siihen ei ulkomailla luotettu --- 

    Ruotsi piti oman valuuttansa, kuten Tanska ja tietenkin Norja, jolle ei edes EU kelvannut - kansa sai päättää, meillä kansalta ei kysytty markkamme kohtalosta. Se oli suuri virhe, kuten kansakunnan talousomatunto - Sixten Korkman totesi: "Euroon meno oli virhe". Nyt meillä ei ole omaehtoista säätökomponenttia. Ruotsilla on. 
    ... 

    Maailma on nyt trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -ilmiön kaaostumassa ja se jos mikä ajaa valtioita omavaraisuuden nostopyrkyihin. Meillä on siihen oiva mahdollisuus - olemme suuri tyhjä maa, jolla on paljon omaa, sellaista mitä muilla ei ole. 

    Emme kuitenkaan saavuta nykyisellä elin- ja kulutushokematasolla täyttä omavaraisuutta, siispä edessä on kulutusvähenemä - (puoli)pakolla tai vapaaehtoisesti.

    Mitä enemmän olemme omillamme, sen enemmän tarvitsemme täysin omaa valuuttaa, sillä setelikone vahvalle itsetuntoiselle valtiolle on oiva keino huolehtia kansan vähäosaisista, ja tuo osuus on kasvamassa - vaikka olemme "maailman rikkaimpien joukossa". Eriarvoisuus on kasvussa. 

    Siis, onko niin, että markka takaisin, tai sitten Ruotsin kruunun ja Suomen markan yhdistelmä - yhteiseksi, jospa vielä Norja myös kruunuineen lähtisi mukaan - olisi omavaraisuuskeskittymä kiintoisalla tasolla!
  • 1 - 2

  • Omillaan

    Ilkka Luoma 
    2 - Miten me viitoitamme elämän tien nuorille – 

    miten herätämme luottamuksen huomiseen? 
    [15112016] ” … Ratkaisuksi löytyy niin nuorten työmobilisaatio kuin merkittävä metsänistutus. Projekti on pitkä – ehkä 25 -50 vuotta. Idea on lisätä metsien puutilavuutta merkittävästi, juuri kiihkeimpänä kasvukautena, jolloin kasvu sitoo ennätysmäärän hiilidioksidia. Työttömät ja syrjäytyneet nuoret laitetaan metsän istutukseen – valtiollisena kuntaohjattuna työmobilisaationa. Tästä projektista hyötyvät kaikki – jopa valtio, joka saa kauppatavaraa massivoituvana hiilinieluna. 

    Metsää – lisää metsää 

    Metsät ovat massiivisin elävä biomassa maapallolla. Meille tänne peräpohjolaan on siunaantunut metsiä reippaasti per asukas, ja per maapinta-alan neliökilometri, vaikka yhteiskuntakehitys nakertaa kaikkialla ruuhka-alueilla kasvavaa metsäbiomassaa – tilalle tulee maaperäkattamista; betonina, asfalttina ja muina veden imeytymistä haittaavina kattauksina …” 
    … 


    Nuorisotyöttömyys jäytää ongelmat suuremmiksi – niin nuorta kuin yhteiskuntaa ajatellen 

    [09042005] ” … Länsimaissa automaatio on vienyt kädentehtäviä ja työttömyys on nyt koko EU - alueella hälyttävä. Meneillään on myös maapallon kattava työtehtävien uusjako. Historiasta on runsaasti esimerkkejä mihin suurtyöttömyys johtaa. Joutilaan aika harhailee herkästi ja on suopea ääriliikkeille, joita ei tosin välittömästi etukäteen voi tuomita. 

    Täytyy muistaa, että nyt hyväksymämme hyödylliset tasa-arvoisempaan elämään tähdänneet aatteet ovat lähteneet liikkeelle isommista tai pienemmistä vallankumouksista, joiden takana oli aina jokin inhimillinen hätä. Nyt elämme tiedonkulun massa-aikaa, jolloin informaatio leviää räjähdysmäisesti ja koostaa helposti joukkoja yhteen. Yhteisessä Euroopassamme muhii uuden aikakauden siemen miljoonien sitä vielä tiedostamatta … ”>3
  • 4

  • Sotahistorioitsijan mukaan toinen maailmansota alkoi jo kaksi viikkoa aiemmin kuin on ajateltu, ja syypää oli Stalin

    Ilkka Luoma 
    Olisiko Adolf Hitlerin kirja pitänyt ottaa tosissaan jo 1933 jälkeen, eikä odottaa vuoteen 1940 ...? Olisiko määrätietoinen toiminta Saksan kolmatta valtakuntaa kohtaan tuottanut olotilan, jossa II Maailmansotaa ei olisi syttynyt lainkaan - ainakaan Euroopassa.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti