maanantai 27. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 24072020 - III

.
  • 1

  • Puuttuva palanen

    Ilkka Luoma 
    1 - Ihminen on ollut kovin nokkela keksimään kaikenlaista juuri viimeisten 150 vuoden aikana

    Keksintöjä, ideointia, tuotantoa ja sen kiihdyttämistä pidetään uteliaisuuden, kilpailun ja näyttö- ja vertailutalouden voittona kasvuhokeman saatossa: "Enemmän, useammin ja suuremmissa erissä". Näin ollaan operoitu meitä kaikkia Elättävälle luontobiosfäärille tukalat olot - Elämän monimuotoisuus kaventuu yhä kiihtyvämmin. Elämme köyhtyvässä Eliöllisyydessä.

    Nobelisti Albert Einsteinin myötä löydettiin kaava E=mc2


    Tuo kaava on häkellyttävän yksinkertainen, se kertoo energian ja massan (materiaalin) olevan yhtä ja samaa - lopulta. Nokkela oivallus. Tuo oivallus loi ydinaseet, atomivoimalat ja paljon muuta - muun muassa kiihtyvän ympäristötuhon, kun tosiaan ihmisen pitää saada 'lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä'. Haluamme kasvaa kaikkialla yhä enemmän. Pidämme kiinni tiukasti saavutetuista eduistamme.

    Tekniikka on oivalluksien toiveiden kaivo

    Muun muassa Kiinassa valmistuu 340 000 ylempää insinööriä joka vuosi, siis 10 vuodessa yli puolet koko Suomen väestöstä. On selvää, että oivallukset, ideat ja keksinnöt lisääntyvät ja tekniikka tuo ratkaisuja helpottamaan meitä Elättävää luontobiologiaa, esimerkkinä tämä HS-artikkeli X-hahmotuksineen.

    Ideoidut keksinnöt jättävät edelleen meille tuon kasvuhokemallisuuden


    Siis edelleen lisää, enemmän ja nopeammassa tahdissa. Näinkö me pelastetaan luontoharmoniaa, joka ruokkii lopulta evoluution tahdittamana kaiken Elollisen biologian, josta ihmisen biomassa on häviävän pieni osa.

    Ihminen on innokas näppäilemaan meille "kuulumattomia" Elämän virtauksia, jonka 'mestaroiminen' on pari vuosimiljardia ollut evoluution hallussa.

    Emme tunne tuota ikuisen Elämän mestaria, evoluutiota - juuri lainkaan >[2]
  • 2 - 1

  • Yhdysvaltain Pompeo: Suljettavaksi määrätty Kiinan edustusto Houstonissa oli vakoilukeskus

    Ilkka Luoma 
    1 - Uhanluonti ja vastakkainasettelu lisää nousujyrkkyyttään Yhdysvalloista

    Nyt julistavat rummut pärisevät Kiinaa vastaan - Venäjä ei enää riitä uhan lähteeksi, vaan rinnalle nousee tuo maailman jättiläinen - Kiina.

    Näin Venäjää ajetaan yhä tiiviimmin Kiinan kylkeen, lopulta vastavoimaksi (!) lännen vähemmistödemokraattisille päämäärille ylläpitää omaa yhteiskuntajärjestystä koko maailmalle esikuvana*.

    US ampuu jo kovilla harjoituspanoksilla

    Syyte olisi kirkas, mikäli sille esitettäisiin vankat todisteet - nyt esitetään vain poliittinen tarkoitushakuisuusjulistus, väite ja syyte. Syyte vähintäänkin edellyttäisi todisteen esitystä - ainakin läntisen maailman oikeusjärjestyksessä.

    Laadulliset mediat ymmärtävät tämän ja jättävät us-sisäpolitiikasta juontuvat ulkopolitiikan harhautukset sikseen, kunnes esille nostetaan uskottavat todisteet.

    USA kaivaa nyt "Pahan valtakuntaa" muinoisen Neuvostoliiton haamusta


    Nyt jylyää kommunismin pelko - uusmccarthyismina [~ https://en.wikipedia.org/wiki/McCarthyism -]. Tuo senaattori Joseph McCarthyn nimeä kantava kommunismin pelko juontui jo 1940-luvun lopulle, jolloin II Maailmansodan se toinen voittajavaltio Neuvostoliitto Josif Stalinin johdolla vyörytti silloista yhteiskuntajärjestystään.

    Kommunismi vyöryi siksi taajaan, että mccarhyismi sai siivet

    Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014/-15) ja tämä nousu ei sovi amerikkalaiseen maailmanjärjestykseen, jossa sodilla operoiminen on ollut laajaa koko alkaneen vuosituhannen - jatkuvana sotimisena vapauden puolesta demokratian asein "pahaa maailmaa vastaan".

    US ampuu kauppasodan pakotteita sarjatulella

    Kaikki alkoi Huawei-syndroomasta, joka oli sekin noussut "yllättäen" maailman suurimmaksi. Kiinan oma populaatiokoko edellyttää luontaisesti näitä "maailman suuruuksia", vaikka he itse eivät niistä melua pidä. Kiinan maailmallinen väestöpopulaatio on 1,4/7,8 - se on enemmän kuin koko läntisen vapaan globalismarkkinatalouden yhteisluku >[2]
  • 3 - 1

  • Toistaako historia itseään ja onko kehitys mahdollista?

    Ilkka Luoma 
    1 - Ihmiskunnan pidemmässä juoksussa demokratia on aikakausituote, joka on jossain kehityksensä kaarella - tänään

    Kun katsomme "aitodemokraattisia" valtioita - herää kysymys, ollaanko demokratiakehityksen alussa vai lopussa; tuon kehityskaaren mittapuun näkökulmasta.

    Länsi ja nimenomaan kehittynyt markkinatalouslänsi suurimmalla ihmiskohtaisella ja kumuloituneella ympäristön haittajäljellä on Pallollamme pieni vähemmistö.

    Demokratia määrää Eloa enemmistön tahdissa. Millaista se olisi, jos maailmalliset enemmistöt saisivat "demokratisoida" yhteiskuntamalleja?

    Viime vuosisata oli voimstuvaa sananvapauden ja sotimisen aikaa - Yhdysvaltain johdolla


    Sotimisen tilastot on helppo nettihakea esille, eikä sitä tässä enää tehdä - vastaus on kuitenkin yksiseliteinen.

    Vapaus ja kapitalistinen yrittäminen ja yrityselämä saivat mitä tahtoivat - globaalin maailman, jolla sytytettiin uusi tämän vuosisadan tiennäyttäjä - Kiina. Kiinan olemusta kuvaa hyvin amerikkalaisen laatuaviisin The Newsweekin kansiotsikointi parin vuoden takaa - "China' s Century". Näin on jo käynyt.

    Vielä 1950-luvulla US' ssa esiintyi kuuluisa mccarthyismi* - kommunismin pelko, joka jäytää jälleen demokratioita - Kiinan kommunistinen puolue on nyt 'uhka vapaalle maailmalle', vaikka tuo puolue edustaa valtahegemoniallisesti maapalloväkilukusuhdetta 1,4/7,8. US edustaa vastaavalla tavalla 0,33/7,8. EU' llekin muodostuu suurempi lukupari: 0,45/7,8. Mikä on sitten enemmistöisyyttä - jääkööt tutkivan jornalismin haltuun.

    Demokratia USA' sta kävi muinoisen Neuvostoliiton kimppuun


    "Pahan valtakunta - Neuvostoliitto" - tuolloin korkealle arvostettu voimapresidentti Ronald Reagan julisti "Tähtiensota -hankkeen", joka oli osa neuvostokommunismin kaatosuunnitelmaa - onnistuen siinä. Tuon jälkeen maailmassa oli vain yksi maailmallinen hegemonia - USA.

    EU on toive paremmasta - ja tuon paremmuuden (?) määrittää yleismaailmallinen demokratia, siis valtaenemmistö >[2]

..
           Ilkka Luoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti