perjantai 31. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 28072020 - III


...
  • 1 - 2

  • Uusi tutkimus kertoo, että ihmisten välisten kontaktien muuttuminen on lyhentänyt korona­tartuntojen välejä

    Ilkka Luoma 
    2 - Virukset ovat olleet "aina", ehkä jo pari miljardia vuotta

    Tuosta miljardiudesta on helppo päätellä, että kehitysketju on ollut perinpohjainen ja nykyiset virukset melkoisia selviytyjiä, onhan evoluutio saanut niitä tuotekehittää yhä paremmiksi tuottaa "jälkeläisiä". Niin nytkin, kun Korona puskee markkinoille uuden vuosimallin - muuntuneena, ja vieläpä siten, ettei nyt tuotekehityksessä oleva rokote siihen enää vättämättä tehoa.

    Evoluutio on itse luonut viruksien aikaansaannoksille tehokkaan, mutta hitaasti etenevän suojan - laumasuojan eli immuniteetin. Ehkä Ruotsissa haluttiin tuota laumasuojaa, jota sitten ei ehkä tulekaan [~ https://yle.fi/uutiset/3-11456809 -], vaikka "Talous edellä" -malli siihen johdonmukaisesti pyrki Anders Tegnell' in johdolla.

    Entä nyt, kun kakkosaalto on tulossa markkinoille?

    Olisiko NNV-hallituksemme ja PM Sanna Marinin nyt kuunneltava erityisen tarkasti asiantuntijoita, harkittava huolellisesti pohtien ja tehtävä päätös sulkea rajat, jotta suomalaisuus saisi riittävän suojan ja turvan. Mene ja tiedä.

    Kuitenkin vain immuniteetti on varma suoja, mutta ei kaikille, sillä se kehittyy "hitaasti", sopivan hitaasti ja 'epäinhimillisesti ajateltuna' siten, että ennen täyttä immuniteettia, heikoimmat Elollisuudet menehtyvät. Onko tuo sitten evoluution perusperiaate, emme tiedä, mutta ihmisillä on sanonta: "Heikot kuolevat ja vahvat vain porskuttavat" ...

    "Kukaan ei tiedä mitä syksyllä tapahtuu ... " -HS [~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006581779.html -] e
  • 2 - 2

  • Kiinan uuden luokitusjärjestelmän pelätään ajavan suomalaisyrityksiäkin valvomaan työntekijöitään tiukemmin vapaa-ajalla

    Ilkka Luoma 
    2 - Herää tietyisti filosofinen kysymys mikä on yksilön oikeus ja mikä on se oikeus, että voimme ola jakamassa yhteistä hyvää - puhumattakaan siitä, miten eri tavoin ja määrin olemme sitä rakentamassa.

    Henkilökohtainen valvonta on tylyä, mutta oikeudenmukaista, kun se koskee kaikkia. Tämä tosin edellyttää melkoista asennemuutosta, sillä kaikki eivät ole voittajia - inhimillisyyteen kuuluvat myös epäonnistumiset, jotka saattavat suistaa meidät henkilökohtaisissa verotileissä miinukselle.

    Inhimillistä on hyväksyä kannsaihmistemme välillä miinusmerkkisyys tuotoissa yhteiskunnalle kuin sen arvostus, että monet maksavat enemmän kuin kuluttavat - tosin ympäristöjälki tulisi tässä kulutuksessa ja tuotoksessa ottaa huomioon.

    Valvontaa on jo nyt, ja se lisääntyy - meilläkin. Jostain syystä täällä meillä ei tahdota ymmärtää maailman suurimman valtion Kiinan yhteiskuntajärjestystä. Emme ole edes sitä oivaltaneet, että kiinalaisuus on eräs maailman vanhimmista jatkuvista korkeakulttuureista.

    Me ikäänkuin asetumme vastakkain, kun olisi sen sijasta viisasta nähdä yhteistoiminta, sillä tämä meitä kaikkia elättävä biosfäärillinen Maapallo on kaikille eliöille, olioille kuten ihmisillekin - yhteinen!

    Tässä tekoälyllä viritetyssä komentissani en halua puuttua terrorismin, lainrikkomisen enkä suhteettoman ympäristöjäljen valvonnan tiukkuuteen kuin sen olemassa oloonkaan, sillä on luonnollista, että yhteiskunnan tulee valvoa turvallisuutta. e
  • 1 - 1

  • Uusi tutkimus kertoo, että ihmisten välisten kontaktien muuttuminen on lyhentänyt korona­tartuntojen välejä

    Ilkka Luoma 
    1 - Koko Elollinen luontobiologia on evoluution hallinnassa - viruksienkin

    Me ihmiset emme tunne evoluution perimmäisiä toimintamalleja kuin "-ohjeitakaan", edes sitä, miten ne muodostuvat aihealueesta nimeltä 'sukupolvesta toiseen'.

    Evoluutio on sopeumallista kilpailukykyä Elämästä ja sen lisäännyttämisestä - niin viruksien kuin ihmistenkin osalta. Se, miten evoluutio syvimmiltään toimii, on meille ihmisille kekseliäisyydestämme huolimatta lähes tuntematonta.

    Emme tunne sitä evolutiivista ohjelmistoa, joka antaa toimintakäskyt jatkuvan analogisen ajanvirtaaman saatossa. Emme edes tiedä, missä atomi- tai molekyylirakenteen sisuksissa evoluutio antaa toimintakäskyjään ja miten se itse ottaa muutossignaaleja vastaan.

    Se kuitenkin oivalletaan, että evoluutio toimintaohjeistuksena on biologisessa kellossa "kuolematon" - se saa jatkuvuutensa juuri lisääntymisenä - niin virusten, ihmisten kuin kaikkien Elollisten sukupolvesta toiseen ajan virrassa.

    Korona muuntuu, se on varmaa - virukset siirtyvät versiosta toiseen

    Koronakin muuntuu sopeumallisessa kilpailutilanteessa. Uusi Korona-versio on jo markkinoilla, ja sen toimintamalli on hiukan erilainen. Erilaisuus voi kuitenkin olla seurauksiltaan suuri ja Korona voi muuntua sen alkusäysyydestä "julmaksi tappajaksi", vaikka virus ei itsessään tapa.

    Vain viruksien aikaansaannokset ja tapahtumasarjat tuottavat seurauksia, sairautta ja kuolemaa - aina ei edes mitään

    Virukset ovat mikrobeja, joihin kuuluvat myös mystiset prionit, tutut bakteerit - sellaisetkin, jotka ovat Elollemme täysin välttämättömiä, kuten vatsamme bakteerifauna, jota ilman syömämme ravinto ei muokkaudu tarvitsemaamme muotoon >
..
      Ilkka Luoma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti