maanantai 3. helmikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 03022020 - VI



      03022020

...
  • 1 - 2

  • Video näyttää, kuinka Kiina rakensi valtavan sairaalan kahdeksassa päivässä: Kuumeisia ihmisiä on aiemmin jouduttu käännyttämään kotiin

    Ilkka Luoma 
    2 - Corona on jättiläismäisen medioinnin kohteena. Olemme unohtaneet 1960 -luvun loppupuolen hongkongilaisen - viruksen, johon menehtyi miljoona ihmistä - samoin olemme unohtaneet aasialaisen - viruksen, johon menehtyi 1950-luvun loppupuolella neljä miljoonaa ihmistä. Emmekä juuri muista mitään espanjantaudista - reilu 100 vuoden takaa, johon pelkästään Suomessa menehtyi noin 30.000 ihmistä.

    Emme myöskään noteeraa täällä meidän mediassa kehitysmaissa joka päivä kuolevia 3.400 lasta, jotka menehtyvät saastuneen käyttöveden mikrobeihin - viruksiin ja bakteereihin.

    Kaikella on suhteensa, ja syyn - seurauksen laki puree niin Kiinassa kuin muualla.

    1400 miljoonan kansakuntaa ei johdeta suomalaisilla menetelmillä - ei EU-menetelmillä - vaan kiinalaisilla tavoilla, osin historiallisilla menetelmillä, onhan Kiina kaikkinensa eräs maailman vanhimmista yhtäjaksoisista korkeakulttuureista.

    Corona-viruksen tartuntakäyrän huippu saavutetaan parin kuukauden kuluessa, ja lasku alas on yhtä jyrkkä kuin oli nousu alussaan. Kiina torppasi aikanaan SARS-viruksen alun hitauden jälkeen hyvin nopeasti.
    e
  • 1 - 1

  • Video näyttää, kuinka Kiina rakensi valtavan sairaalan kahdeksassa päivässä: Kuumeisia ihmisiä on aiemmin jouduttu käännyttämään kotiin

    Ilkka Luoma 
    1 - Kiinassa on 1398 miljoonaa asukasta - se on maailman suurin valtio, myös taloudellisten resurssien myötä [bkt/PPP - IMF 2014/-15]. Kun Kiinassa tullee kuolemaan Corona virukseen noin 1000 ihmistä - se vastaa Suomessa neljää henkilöä. Meidän tulee aina muistaa nämä kokosuhde-erot. Jokaisella suomalaisella on Kiinassa noin 250 kaveria, toveria, ystävää ja mahdollista ostajapotentiaalia ---

    Kiinan Keskushallinto tilasi tehtailtaan 14 miljoonaa kuumemittaria, jotka kalibroidaan näyttämään 0,2 astetta C liian paljon - syy on ilmeinen, nyt Kiina patoaa alkaneen Corona-viruksen leviämisen.

    Kiina on nyt mobilisoitunut ja Suomesta kaksi yhtiötä tulevat saamaan merkittäviä tilauksia ja nyt ratkaistaan paljon moniksi vuosiksi, jos nyt meillä ymmärretään totaalinen tilanne ja ollaan sen mukaisia - Kiinalla on pitkä - norsun - muisti.

    Aivan erillisesti todettuna Kiina muistaa edelleen suomalaisten metsänhoidon neuvonnat jo 1960 -luvulta, samoin Kiina muistaa, että me suomalaiset myimme Kiinaan 1970-luvulla käytetyn paperikoneen - käytettynä, emmekä koettaneet maalata sitä uudeksi!

    Finnair saa nyt pahasti siipeensä, lentokielto syntyi todennäköisesti Pekingistä - kuten muillekin, mutta nuo toimet hyvitetään -ymmärrystä saadessaan. Niin tai näin, nyt tuo lentokielto iskee Finnairin suonta. Finnairilla on ollut jo pari vuosikymmentä erityissuhde Kiinan lentoihin, johon Venäjäkin suhtautui hyvin myötämieliseksi.
    >
  • 3

  • Dokumentti Auschwitzin oikeudenkäynnistä avaa tuoreen tuntuisia näkymiä natseja suojelleeseen Länsi-Saksaan

    Ilkka Luoma 
    1 - Saksa – herää menneisyyden siteistä - Holocaustin saksalaiset sukupolvet ovat syntisinä kuolleet, vain syyttömät ovat jäljellä ---

    Helsingin Sanomat näyttävästi kirjoittaa "kansakunnan omatuntona" vuosikymmenien takaisesta murhenäytelmästä muistutuksena, ettei se enää koskaan tapahtuisi. Kirjoitus koskettelee rikoksen tehneitä ihmisiä, jotka ovat syntinsä kantaneet ja henkensä antaneet.

    Saksassa elää enää vain hitusen heitä, joilla on omakohtaista "verta" käsissänsä. Uudet saksalaiset sukupolvet eivät ansaitse enää veitsen kääntöä haavassa. Esi-isien synnit eivät periydy syyttömille jälkeläisille. Kärsineimmät osoittavat inhimillisimmän anteeksiannon.

    Kertomukset holocaustista ovat piinavia, lohduttomia ja muistutuksellisia. Saksalaista kansanosaa on piinattu vuosikymmenet aiheesta, jota on ylläpidetty vain yhdestä näkökulmasta.

    Teloitukset ja Kolmannen Valtakunnan ideologia tunnetaan erityisen hyvin

    Nykyinen Saksa on kieltänyt lailla lähes kaiken liikehdinnän ja esilletuonnin, mikä Kansallissosialistiseen Saksaan on liittynyt vuosilta 1933-1945. Tämän päivän Saksan kansa kantaa heille kuulumatonta syntiä.

    Yhdistynyt Saksa ei ole ansainnut liiallista ja jatkuvaa muistutusta isien ja isoisien töistä. Saksa on virallisesti historian tapahtumat tunnustanut ja pyytänyt jo liittokansleri Willy Brandtin aikana anteeksiantoa niin juutalaisilta kuin monien maiden kansalaisilta. >
  • 4

  • Politiikan tuotekehitys on nyt Euroopassa kiivasta

    Ilkka Luoma 
    HS-kirjoittelun täysosuma! Isossa kuvassa esimerkiksi kiinalaiset katsovat uteliaina EU-yhteiskuntakehitystä - kaltaisellamme kehittyvällä demokratialla. EU-tason poliittinen kehitys peilautuu myös jäsenvaltiotasoille, joissa monissa nostaa päätään itsenäisyyskaipuu omien asioiden päätäntäkysymyksinä - kuten nyt britit tekivät Brexittinä.

    Samaan aikaan kansallinen uusioherääminen nostaa myös varoittavaa sormeaan - kunnioittamaan kansallisia erityispiirteitä; myös meillä Suomessa perussuomalaisina, jotka edustavat evoluution ohjailemaa vuosisatamiljoonaista reviiripuolustautumisen filosofiaa.

    Politiikka kehittyy - sehän jo alkoi muinaisesta Kreikasta, jossa vapaat miehet saivat huutaa mielipiteitään reaaliajassa yhteisten asioiden päätöksiksi. Samalla tavalla Kiinassa, joka on yksi maailman vanhimmistä jatkuvista korkeakulttuureista - sielläkin politiikka kehittyy, mutta ei meidän tavoin.

    Kiina ohjastaa omaa 1398 miljoonan kansaansa "uuskungfutselaisella" tavalla, jossa demokratia ei ole päällimmäinen ominaisuus - vaan arvot ovat yhteisöllisyydessä, keskusjohdossa sekä kollektiivisissa parametreissä ... onhan selvää, että yli miljardin kansaa johdetaan omin tavoin.

    Kiinassa on meille suomalaisille - jokaiselle - noin 250 kiinalaista toveria, kaveria tai muutoin ostopotentiaalista henkilöä. Kiina oli keisareiden valtakunta - tuhansia vuosia. Viimeisin käänne - kommunismi on kohta, vuonna 2049 - 100 vuotias. Se on lyhyt aika, mutta yhteiskunnan kehitys on maailman nopeinta - ainakin talouskasvuna kuin ympäristöjälkenä.

    Havaittu ympäristömuutos kaikkinensa vaatii yhteisten asioiden hoitokehitystä. Nykyiset menetelmät voivat johtaa jopa katastrofiksi. Meidän on siis tehtävä jotain. Mitä jotain? Huomioiminen, vähentäminen, tasaistaminen ja vastuullistaminen - noiden eteen tulee tehdä työtä. Ideaalista - ehkä, mutta jutut ovat ohi, on tekojen aika - myös politiikassa.

    EU on kiintoisa kehitysalusta, ja se voisi kehittyä Kiinan kanssa rintarinnan - kunnioittavasti.
  • 5

  • EU:n teollisuuspolitiikka torjuu ilmastonmuutosta

    Ilkka Luoma 
    Kaikki lähtee kuluttamisesta, ja sen kasvutaipumuksesta. Poliitikot ja talousviisaat hokevat kasvua - pitää kasvaa; nopeammin, enemmän ja suuremmissa erissä. Näin se ei tietenkään vastuukysymyksenä mene, sillä todellisuudessa rajallisesta ei voi loputtomiin nyhtää. Kyse siis viime kädessä kuluttajan kulutuspäätöksistä.

    Kuluttamisessa on vain yksi kautta maailman verranto - se on per capita kulutus ja ympäristön varantojen käyttö. Me suomalaiset olemme suuria kulutusjälkisiä - selitteenä pitkät matkat ja kylmä ilmanala. Mutta eräs syy suureen ympäristö- ja haittajälkeemme on teollisuus, josta pusketaan meille taloudellisesti tärkeää ulkomaanvientiä - otamme siis osaa selluna - niiden pahvilaatikoiden aiheuttamaan haittajälkeen, jotka isolta osaltaan verkkokauppojen tavaroina meillekin palaavat.

    Missä siis ympäristön haittajälki pestään? Olisiko se kuluttajapää ja tuotantopää? Olipa se kumpi tahansa, maksu lankeaa nyt - maksetaan se sitten tuotannon ympäristöjälkiverona tai kuluttajan henkilökohtaisena haittajälkiverona. Maksu syntyy jokatapauksessa, sillä hinta on se, joka parhaiten säätelee kulutusta, jota erityisesti keskimäärin meillä Suomessa voidaan vähentää.

    Suosittu hokema on hyötysuhdeparannukset, sekä energian osalta luontaisesti uusiutuvan - ja fuusiovoiman käyttö. Energiankin osalta vähentäminen on helpoin tapa - ajamme vähemmän - sähköllä, alennamme kotiemme lämpötilaa ja käytämme enemmän omaa luontaista lihasvoimaa kulkemiseemme - tämä onnistuu erinomaisesti kaupungeissa, joissa henkilökohtainen auto ei ole enää tarpeellinen.

    Metsät ovat nousseet oikeaan arvoonsa. Olemme vihdoin oivaltaneet, etä metsä on "kokonaisvaltainen hengityskone" - biologisena massana, joka kiertää satojen lajien keskinäisenä virtaamona. Metsän hakkaaminen selluksi on jo nykyään lähes ympäristörikos, ainakin nykyisinä määrinä!

    Ympäristöjälkemme on suurempi kuin kiinalaisten - per capita, jos vielä lisäämme kumuloituvuuden, on meille sälyttynyt esimerkin anto vähentämisenä.
  • 6

  • Kun olen ottanut vauvahaaveet puheeksi mukavan miehen kanssa, hän haluaakin kokeilla polyamorista suhdetta

    Ilkka Luoma 
    1 - Kaunis ja varmaan monia miehiä innostava kirjoitus - naiselta, joka kokee kirkkaasti ihmisyyden suuren mittayksikön - onnen tuottaa oma kuva sellaisen henkilön kanssa, jota rakastaa. Tähän rakkauteen prosesseja luova aivokemia tuntemuksineen sopivalla iällä johdattelee - evoluutio on ollut jo vuosimiljoonat viisas tietämään miten se itse pitää itseään "hengissä" - rajallisuudessaan loputtomasti!*

    Evoluutio loi tarpeen tuottaa kuvia vanhemmista - nuo kuvat ovat lapsia, joita täytyy luontaisesti ja terveen normaalisti kasvattaa - opastaa aikuisuuteen tuottamaan uusia "kuvia" itsestä, puolisosta ja isovanhemmista. Syntyvyyden ikäkausipyramidi voi kohdentua konkreettisesti omina vanhempina, heidän vanhempina ja vielä heidänkin vanhempina - ketju voi olla jopa neljässä sukupolvessa, tosin sen ollen harvinaista.

    Perintö on aina tulos kahdesta - se on luonnon laki

    Tuota lakia kiihdyttää ilo kokea yhteisöllisyyttä - ydinperheajatusta, yhteiskunnan perusyksikkönä. Tuon perusyksikön pitäisi olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa, mikäli kukin yhteiskunta reviireinen haluaa pysyä voimakkaana kohtaamaan tulevat ongelmat kuin myös onnistumiset, jotka vuorottelevat "sopivalla rytmillä".

    Oman yhteyskumppanin löytyminen kulminoituu yhtymiseen ja sen jälkeiseen odottamiseen - nykyisin isät osallistuvat vakioidusti jo synnytyksiinkiin, jopa keisarinleikkauksiin - ainakin HUS' ssa se oli mahdollista. >

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti