torstai 6. helmikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 05022020 - III


      05022020

...
 • 1

 • Trump käytti kaiken tv-osaamisensa, mutta demokraattijohtaja voitti presidentin tämän omassa pelissä

  Ilkka Luoma 
  Nancy Pelosi sai sitä mitä tilasi - oli tietenkin Trumpilta epäkohteliasta olla puristamatta ojennettua kättä

  US-presidentti Donald Trump osaa dramaattiset elokuvakohtaukset - kuten muutaman sekunnin päästä Pelosikin - repimällä Trumpin puhepaperit. Tuo revitys oli paha virhe.

  Samalla kun Trumpin puhepaperit silppuuntuivat - menetti demokraatit mahdollisuutensa tulevissa presidentinvaaleissa. Miksi? Siksi, että juuri repimällä pidetyn US-ylistyspuheen paperit. Pelosi johtodemokraattina sylkäisi amerikkalaisten kasvoille!

  Pienet asiat voivat osoittautua jättiläismäisiksi virheiksi

  Trump hehkutti, kuten on tapana TosiTV-ohjelmissa. Dramatiikka on Yhdysvalloissa voimallista - ei tarvitse kuin katsoa US-elokuvat, jo niiden koirakohtaukset kertovat paljon.

  Independence Day, The Patriot, Harmageddon ja monet muut - ne kohottavat amerikkalaista itsetuntoa - niin teki Trumpkin. Tämän kohotuksen repiminen löi rujosti tavallisten amerikkalaisen kasvoihin. The 'Great America again' on väkevä juttu, ja tuon "lippiksen repiminen on kohtalokasta"!

  Vaikka Trump on kohta jopa epähenkilö muualla maailmassa - on tähän todettava kannanotto korkealta Kiinasta: "Valtion johtajan on aina lopulta ajettava juuri oman valtionsa etuja, eikä hänen tule olla vastaan oman maansa menestymistä".

  Tähän kohtaan jo Trumpin ensimmäisistä vaalilupauksista, jotka hän tulee toteuttamaan toisella kaudellaan: US vetää omat sotilaansa pois maailmalta - rakentamaan suurta Amerikkaa. Trump parantaa suhteet siihen toiseen ydinasesuurvaltaan- päästen samalla kiinni maailman suurimpiin luontaisiin materiaalivarantoihin - estäen samalla liian lähestymisen akselilla Kiina - Venäjä.

  Trump haluaa kaupallisen maailman. Toisella kaudella Trump oivaltaa, ettei kasvuhokemallinen talous nouse enää nyhtämällä rajallista ympäristöä. US liittyykin tosissaan Pariisin ilmastosopimukseen. Miksi, siksi että Trumpilla on lapsenlapsia ja hyvänä ukkina hän haluaa heidänkin tekevän uudella tavalla Suurta Amerikkaa!
 • 2

 • WHO: Koronavirus ei ainakaan toistaiseksi ole aiheuttanut pandemiaa

  Ilkka Luoma 
  Kiina pyytää rahalla tuotteita, varusteita, palveluita ja lääkkeitä taltuttamaan Corona-virusta

  Corona-viruksen uutisvirta on ylimitoitettu, sillä nyt Kiinassa itsessään noin 500 menehtynyttä vastaa suhteessa meille - kahta kuollutta. Meidän on aina muistettava mittasuhde meidän ja Kiinan välillä. Jokaisella suomalaisella on Kiinassa 250 kaveria, toveria ja mahdollista potentiaalista ostajaa.

  "Vara ei venettä kaada", ja kuitenkin uutisvirran massiivisuus verrattuna esimerkiksi joka päivä kuoleviin saastuneen veden uhreihin on jotenkin "uskomaton", sillä 3.400 lasta menehtyy joka päivä noihin jätevesien mikrobeihin - lähinnä kehitysmaissa; mutta! Tuo jäteveden uhka ei ole meille uhka! Tuossa se ero ja syy miksi se ei kantaudu uutisoinnin informaatiovirtaan.

  Kiina on ylhäältä alas käskytysvaltio, jossa vuosituhansien aikana ei ole harrastettu kreikkalaista vapaiden miesten suoraa reaaliaikahuutelua toreilla - tehtäessä yhteiskunnallisia päätöksiä - ei meilläkään, olemme valinneet välillisen parlamentarismin - kaikkine komiteamietintöineen.

  Kiina on nyt mobilisoitunut, ja monet kaupalliset - muut kuin välittömästi Coronaan liittyvät - projektit ovat standby -tilassa, odottaen hetkeä, jolloin corona nitistetään, joka tapahtunee noin 2-3 kuukauden kuluessa.

  Kiinalaisten oma tuotantokoneisto juuri Coronan osalta on kohdistettu massatuotantoon, mutta missään maailman maassa ei ole välitöntä kapasiteettia operoida oman valtion kaikki kansalaiset tuon tuotannon piiriin. Täydellistä omavaraisuutta ei ole missään - "äkillisiä" tapahtumia kohtaan. Ei myöskään Kiinassa.

  Kiinan etu on käskytys, joka ohjautuu ylhäältä alas. Tämä edellyttää määrätietoisuutta, mutta myös riskillisyyttä, jotta ylätason päätökset ovat oikeita. Kokemus auttaa. Kiina onkin ollut "aina" maailman väkirikkain valtio, eli siellä tiedetään miten suuria massoja ohjastetaan - niihin liityvine ongelmineen.

  Tämä Corona onkin nyt maailmaamme yhdistävä, joka voi edesauttaa maailmallista yhteistyötä!
 • 3

 • Suomi pitää perää Pohjoismaiden vertailussa: Alhaisin syntyvyys, vanhin väestö ja kurjistuvat syrjäseudut

  Ilkka Luoma 
  Matemaattisesti kansakunta uudistuu 2,1 syntyvyydella naista kohden. Suomessa luku viime vuodelta oli alla 1,5. Syitä syntyvyyden vähentymiseen on tutkittu, mutta onko tutkittu kattavasti. Ei ehkä.

  Syinä vähälapsisuuteen voivat olla myös nykyisten nuorten kokemukset omasta lapsuudesta, varsinkin, kun on ollut mahdollisuus nähdä miten omat vanhemmat kasvattivat sitä nuorempaa veljeä/ siskoa - eikä omakaan kokemus omastaan saata viljellä halua omiin lapsiin?

  Sekin voi olla merkittävä tekijä lisääntymiselle, että nykyisten nuorten miesten siittiöt eivät ehkä ole niin vahvoja "uimareita" kuin aiemmin. Lisäaineet, ilmastomyrkyt, stressi ja elämäntavat - ehkä sieltä löytyy tekijöitä, etteivät siittiöt ui perille.

  Samoin synnytysikäisiin naisiin saattavat vaikuttaa tekijät, jotka estävät munasolun terveen hedelmöittymisen -syntyy keskenmenoja tai jopa niin, ettei munasolu osaa ottaa vastaan uimaria, joka toisi rekennepiirustuksia yhteisen hedelmän syntymiseksi.

  Tiedetään, että hedelmöityshoitoja annetaan yhä enemmän - vuodesta toiseen - se kertoo joistain häiriöistä estämään luonnollinen lisääntyminen.

  Eikä tietenkään nuoruusitsekkyys "nähdä mualimaa" ole aktivoimassa lapsien tekoon - ainakaan vielä. Ja mitä pidemmälle rakkauden hedelmän teko lykätään, niin vaikeammaksi se tulee mahdolliselle äidille. Tämä yhdessä veltostuneiden siittiöiden kanssa ei saata maailmaan onnistuneita synnytyksiä.

  Pelko huomisesta, ja nimenoman pelko syntymättömien osalta saattaa varovaistaa:

  "Enhän minä voi tänne enää lasta tehdä, kun omakin tulevaisuus on hämärän peitossa. Maailmallinen kehitys ei tue luottamusta - sotien pelkona, ympäristöpelkoina ja nimenomaan epäuskona omiin esimerkkeihin, joita pitäisi esiintyä juuri valtiojohdosta.

  Meiltä puuttuvat uskottavat ja luottamusta herättävän johtajat - haluamme sellaisia johtajia, joiden osalta voisimme kunnioittaa heidän viisauttaan olla määrätietoinen johtaja. Nyt NNV-Nuorten Naisten Voima on tekijän paikassa - odotamme tuloksia!

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti