keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 11022020 - III


      11022020

...
 • 1

 • Populistit menestyivät usein hyvin antiikin politiikassa – Seuraukset olivat silloinkin surullisia, mutta ei heitä kukaan muista

  Ilkka Luoma 
  Kulttuuririkkaassa ajattelijoiden antiikin Kreikassa vapaat miehet huusivat reaaliajassa torilla ratkaisuja visaisiin yhteisten asioiden kysymyksiin, kun samaan aikaan orjat tekivät töitä vapaiden miesten perheissä ja liiketoimissa - palvellen demokratian keksijöitä omalla alemmuudellaan - ilman mitään demokratian oikeuksia.

  Kansa ei koskaan äänestä väärin, varsinkin sen ollessa enemmistönä - näinhän se demokratia syvimmiltään viestittää oikeudenmukaisuutta. Sinällään enemmistö ei ole koskaan väärässä - itse äänestyksinä. Miten nykypäivän demokraattinen vähemmistösuoja ilmentyy sananvapaudessa?
  ...

  Jos ehdokasasettelu on tietoisesti vinoutunut, eikä huomioi arvioitua demokratiajakaumaa erilaisten elämänkatsomusten kannatukseensa nähden tasa-arvoisina jakaantumisina - niin se ei ole äänestäjien vika - vaan ehdokkaiden asettelijoiden. Onko tämän päivän ehdokasasetelu koko kansakuntaan nähden demokraattista?

  Demokratia on kaunista, mutta hidasta, koska Suomessakin yhä enemmän pirstoutuva ajatusmaailmakenttä jakaa päätökset yhä vaikeammiksi - ei löydetä yhtenevyyttä - ainakaan helposti. Sen sijaan yksipuoluejärjestelmässä ratkaisut ovat aina nopeita, ollen vääriä tai oikeita, mutta ollen päätöksiä, jotka väärin tehtyinä voidaan korjata!

  Yhdysvaltojen viimeiset orjat vapautuivat 1800-luvulla, kuten tsaarin Venäjällä ja monessa muussakin maassa.
 • 2

 • Aboriginaalia ei voi karkottaa Australiasta, linjasi maan korkein oikeus

  Ilkka Luoma 
  Kerrankin lyhyesti: Voidaanko paljon, paljon myöhemmin omin itsekkäin tavoittein tullut valkoinen valloittaja karkottaa? Jotenkin tuo HS-otsikko on uskomaton - sellaisten osalta, jotka ovat asuneet "aina" Australiassa - Herää oikeastaan kysymys miten Elämä olisi järjestyksessä, jos valkoinen valloittaja ei olisi koskaan astunut jalallaan aboriginaalien maalle?

  Rikos ja rangaistus - maassa maan tavalla -omiensa kesken

  Mikä ajoi valkoisen kolonialistin ulos omaltansa - Euroopasta. Uteliaisuus, ahneus, tarve löytää sellaista mitä itsellä ei ole tai on liian vähän - seikkailu vai itsetyytyväisyys juuri omaan oikeassa oloon - niin uskontona, sotimisen oikeutuksena kuin Elämisen tapoina.
 • 3

 • Mitä Sanoman ja Alma Median alue­lehtien kauppa tarkoittaa Suomen media­kentän moni­äänisyydelle?

  Ilkka Luoma 
  Edesmenneen Niklas Herlinin erinomainen elämäntyö, pioneerina - Uusi-Suomi ja sen tärkein osa US-Puheenvuoro, liittyvätkö ne jotenkin suuromistaja Antti Herlinin paljolti omistaman Sanoman nyt tekemään kauppaan? Ymmärtääkseni Usari on osa Almaa?* 
 • * Uudesta Suomesta tulee osa Alma Median ammatti- ja talousmediaan erikoistunutta Alma Talent –liiketoimintayksikköä, joka julkaisee muun muassa Kauppalehteä, Talouselämää ja Tekniikkaa&Taloutta. Uuden Suomen 8 työntekijää siirtyvät liiketoimintakaupassa Alma Talentin palvelukseen vanhoina työntekijöinä.  ~ https://www.almamedia.fi/uutishuone/uutinen/16-08-2016-alma-media-ostaa-uuden-suomen - 

 •  - 
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti