sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 10042020 - I


      10042020


...

HS

Ilmatilan hallinnan menetys näkyy kannatuskyselyissä

...
Ilkka Luoma 

Kansalaisten mielipidekyselyissä on eräs vähemmän tutkittu alue, sen ollen saatujen mielipiteiden omiaan varoittava merkitys. On todennäköistä, että useat vakaatkin vaikkapa perussuomalaisten kannattajat antavat "mielipideäänensä" jollekkin muulle - aivan vain huomauttaakseen omillensa, että "parantakaahan juoksuanne"! Gallupeissa voidaan rehellisesti "valehdella" - sen viestimerkityksen vuoksi. Tunnetilatkin ovat hyvin vaihtelevia.

Nyt juuri Koronavirus ylipaisutettuine oheistalouspöhinöineen ei ole mitään "sankarillista oppositiosta säkenöittänyt". Sen sijaan NNV-hallitus PM Sanna Marinin johdolla toimii tehokkaasti, määrätietoisesti, mutta harkitusti - eikä hengitysmaskiskandaalistakaan saada edes tahraa juuri hallituksen jakkupukuihin.

Opposition merkittävin teko lienee sen merkitsemättömyys


Tosin nyt PS innostui sättimään kasvoplekseistä myrskyä vesilasiin, vaikka ongelma oli synnytetty hallitsemattomassa kiiressä toisaalla kuin hallituksessa. Tuo maskiskandaali on vielä korjattavissa - valitsemalla kiina-konsultti, joka osaa vastuullisesti ja ammattitaitoisesti asiansa.
..

Suomalaiset ovat jakaantuneet nyt kansallismielisiin itsenäisyyden palauttajiin - siis perussuomalaisiin, jotka haluavat "suomalaiset ensin - The Finland First" ja sitten toinen jakolinjan puoleinen osa on "marinistit", jotka avaavat aivan uutta politiikan hoitoa koko kansalle - vahvasti, selkokielellä ja ymmärrettävästi - etulinjassa vastuuta kantaen.

Voisimme odottaa yllättäviäkin yhdistymisiä - en ihmettelisi, jos Vasemmisto ja SDP yhdistyisivät - jolloin suomalaiset saisivat 30 prosentin puolueen, eli pitkäaikaisen pääministeripuolueen, jolla on jo erinomainen de facto johtaja.

Silti PS' lle on varmasti sijansa, sehän on jo nähty - se voi olla hyvin vahvemmalla karismalla hoidettuna jopa 25 prosentin puolue, toivottavasti kansanliike, joka muodostaa tehokkaan oppositiovoiman "marinisteille" - nyt tuo teho on huono, vaikka PM Marin sitä oppositiolta toivonut - sparraajaksi!

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti