perjantai 6. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 05122019 - XII
...
05122019
 • 1

 • Antti Rinne valittiin hallitustunnustelijaksi, ei ole päättänyt haluaako ministeriksi – Tutkija oudoksuu Rinteen roolia

  Ilkka Luoma 
  Väistyvä PM Antti Rinne kannattaa Sanna Marinia uudeksi pääministeriksi. Emme tiedä tiesikö Antti nuorten naisten koostavan uutta voimaa edesauttamaan jumissa olevaa hallitusohjelman toteutumista. Emme tiedä sitäkään, etteikö jopa Antti ollut itse jotenkin sen takana, että saamme uutta naisvoimaa uudistamaan poliittista kenttää, joka on erkaantunut kansakunnasta. Kansalaisemme kaipaavat luottamusta ja toiminnallista esimerkkiä.

  Nuoret naiset, jotka ovat lisääntymisen iässä ovat oivia kantamaan vastuuta teoistaan lapsilleen jo olemassa oleville ja myöhemmin syntyville. Luottamus on palautettava kansakuntaamme - väestömme vanhenee, ikäpyramidi uhkaa keikahtaa tällä menolla nurin jo muutamassa vuosikymmenessä. Nyt syntyvät vauvat elävät nykymuodoin 2100-luvulle.

  Ympäristömme on sellaisessa kiihtyvässä tilassa, etteivät elinolosuhteet ole enää suosiollisia tällä menolla vuonna 2100 - ainakaan ihmiskunnalle. Nyt on pakko tehdä jotain.

  Hallitusohjelma on valmis, sen takana ovat kaikki modernit ympäristöasialliset: De Gröna, Vasemmisto ja muut - nyt myös Keskusta ja demaritkin - ruotsalaisille taas kelpaa liki kaikki - ovat evolutiivisesti sopeuman huippuja.

  Onkin täysin loogista, että juuri Antti Rinne hoitaa tämän pikatunnustelijan tehtävät. Olihan Antti se, joka junaili tuon nyt kehutun hallitusohjelman, joka kulki epäluuloisessa tervassa. Nyt terva on liuotettu liukkaaksi ja sujuvuuden voimasta vastaavat nuoret naiset - Sanna Marin, Katri Kulmuni, Maria Ohisalo, Li Andersson ja monin osin on oletettavaa, että viisas Kokoomuksen Elina Lepomäki saattaa kompata hallitusta - ainakin joissain älykkyyttä ja luovuutta tarvitsevissa ympäristöasioissa.

  Raha ei enää merkitse kaikkea - on kysymys biosfäärillisestä elämästä, jossa rahan merkitys on ollut jo satoja miljoonia vuosia olematon! Äsken YLE 1' llä esitetty metsien internet [ ~ https://areena.yle.fi/1-4347267 - ] kertoo loput kaikesta sellaisesta, josta meidän tulisi ottaa oppia! Saammeko nyt viisaan hallituksen?
 • 2

 • Kommentti: Keskusta on syvemmässä kuopassa kuin koskaan, ja Katri Kulmunin haparoiva esiintyminen kertoi kaiken puolueen tilasta

  Ilkka Luoma 
  Nyt käsillä olevaa ulkoa lietsottua "myrskyä vesilasissa" kiihdytetään kuin ravihevosta laitettaisiin laukalle. Niin Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kuin demarien todennäköinen uusi pääministeri Sanna Marin vakuuttavat vakuuttavasti kuin yhdestä suusta rauhantilan ja luottamuksen palautuneen yhteiseen lähtöruutuun - toteuttamaan SDP-puheenjohtaja Antti Rinteen aiemmin johtaman hallitusneuvottelun lopputuloksen - hallitusohjelmaa.

  Kulmuni oli YLE 1' n a-Studiossa hyvin vakuuttava, ja napautti itsevarmasti homman olevan hanskassa, eikä hanska ole hukassa - Kokoomuksen todennäköisesti jättävälle puheenjohtajalle. Petteri Orpo oli aseeton kahden nuoren naisvoiman edessä - samaisessa a-Studiossa, vaikka kuinka yritti Marinin sanoin - surullisesti kosiskella liki epätoivoisesti Keskustaa omaan Kokoomus-leiriinsä.

  Sanna napautti väkevät sanat Petterille - emme näe lähitulevaisuudessa kokoomusta hallituksessa. Se pienikin mahdollisuus, että demarit olisivat vaihtaneet Keskustan Kokoomukseen - haihtui kuin "se" Saharaan, kun Keskustan eduskuntaryhmän pj. Antti Kurvinen kävi ripittäytymässä eduskunnan demareille. Tulo ulos oli "rakkautta syleilevä" - molemmat olivat tehneet virheitä, ja nyt lähdetään toteuttamaan "maailman parasta hallitusohjelmaa"!

  Katri on oiva aisapari Sannalle. Mikäli he saavat nyt omin tavoin johtaa puolueitaan uusiksi kansanliikkeiksi, onnistuu myös hallitusohjelma, sillä Vihreät, Vasemmisto ja RKP komppaavat myös tätä erinomaista ohjelmaa.

  Nyt on mitä ilmeisimmin haudattu sotakirveet juurikaspeltojen multaan ja nyt halutaan lisää maataloustukea, jotta kuuluisa kepukenttä rauhoittuu laukaltaan. Kulmunilla on siinä iso työ saada isännät takametsien takaa taakseen. Asiaa helpottaa se, että De Grönä kannattaa kotimaisuutta, luomua ja puhdasta suomalaista ruokaa ja ravintoa - niin ihmisille kuin kotieläimille. Maitokaan ei ole pannassa.

  Olisiko niin, ettei periferioista jylise enää traktorimarsseja? Nyt tuetaan luomuttuvaa punavihermultaa!
 • 3

 • Suomen on tunnustettava kolmas sukupuolivaihtoehto

  Ilkka Luoma 
  Inhimillisesti ja yksilönoikeutta ajatellen on täysin hyväksyttävää, että ihminen voi määritellä itselleen millaisen sukupuolen tahansa - tai jopa sukupuolettomuuden. Se ei vahingoita ketään eikä loukkaa muita.

  Miksi sukupuolen valinta tai sukupuolettomuus pitää sisällyttää lakiin, joka koskisi kaikkia ihmisiä - siis 100 prosenttisesti. Sen sijaan kolmansien sukupuolien ja sukupuolettomien osuus lienee joitain promilleja. Meneekö tämä yksilönpainotus jo liian pitkälle - tästähän sitten saa jokainen olla omaa mieltänsä.

  Sen sijaan, jos katsomme evoluutiota, elämää, ihmisyyttä ja koko eliökuntaa (jätän tarkoituksella tästä uskonnon pois) - on vain kaksi sukupuolta: Uros ja naaras - mies ja nainen, ja tämä mahdollistaa lisääntymisen, joka on taas evoluutiolle ainoa keino "pitää itseään hengissä - ikuisesti", tai niin kauan kuin Maapallolla esiintyy tätä kaltaistamme elämää.

  Evoluutio loi ihmiselle mahdollisuuden lisääntyä, mies tuottaa siittiöt, ja nainen ottaa ne vastaan munasoluunsa ja kantaa hedelmöittymisen jälkeen noin yhdeksän kuukautta - synnyttääkseen siten joko tyttö- tai poikavauvan. Näin yksinkertaista se on.

  Arvonanto ihmisten omille yksilöllisille painotuksille, haluille ja sukupuolen valinnoille - kunhan ne eivät millään tavoin loukkaa tai vahingoita muita.
 • 4

 • Tiedusteluvaliokunnan yhteenveto: Trump käytti valtaansa väärin ja vaaransi kansallisen turvallisuuden

  Ilkka Luoma 
  HS-otteet: " ... Valiokunnan demokraattienemmistön kirjoittaman raportin mukaan Trump yritti ... " ja " ... Valiokuntaa johtaa demokraatti Jerry Nadler. Virkarikostutkinnalla on edustajainhuoneessa ainoastaan demokraattien tuki. ... " -nämä kertovat demokraattien käsityksen valiokunnasta, joka on heidän hallussaan. On aivan selvää, että US on näin jakaantunut rajusti kahtia - pääpuolueidensa myötä.

  Herää kysymys miksi ei US-presidentti Donald Trumpin omaa vaikutetta ja motivaatiota hakea Yhdysvaltain turvallisuuskysymyksien puitteista selvyyttä epäilyyn saisi tutkia, että olisi lopulta niin, että Kremliin osoitettu syyteväite US-presidentinvaaleihin sekaantumisesta liittyikin Ukrainaan, johon tapahtumana olisi selvät syy-yhteydet ja motiivit!

  Eikö Trumpilla US' n presidenttinä ole oikeutta kansallisen turvallisuuden nimissä selvityttää tätä anti-trumppistisen uutisoinnin ruokkimaa "mukamasepäilyä", joka läntisessä mediassa kuitataan salaliittoteoriaksi ja aiheettomaksi, vaikka siihen liittyvää selvitystä ei ole tehty - tai jos on, niin Trump pelurina salaa sen herkullisempaan esityshetkeen. Sellaiseen hetkeen, jossa hän on astumassa virkarikossyytteen kuulemistilaisuuteen (?)

  Haluaako Trump tähän hollywoodmaista tapahtumadraamaa?

  Se jää nähtäväksi, sillä Trumpilla on kuitenkin ollut keinonsa saada selville sellaista, jolla on varmasti merkitystä. Tai sitten kyseessä on suuri bluffi ja ajattelematon tapahtumasarja luulosta/ ujutetusta tiedosta, jolla haluttiin saattaa Trump ansaan, että sieltä Kiovasta olisi sittenkin voinut löytyä jotain - sensaatiomaista, US' ssa kaikki on mahdollista.

  Se on selvää, että koko Trumpin virassaolonajan on hänen toimiaan ruodittu siten, ettei Trump pääse toteuttamaan sinällään ääniä keränneitä vaalilupauksiaan. Mistä tämän Trumpin sanoin "noitavaino" onkaan alkujaan - missä savuaa salainen ase, jonka lautausliikettä ei edes päästy kuulemaan?
 • 5

 • Tehtaita ajetaan jo alas ensi viikolla uhkaavan jättilakon vuoksi – Oulussa keskeytyy muun muassa syöpälääkkeen valmistus

  Ilkka Luoma 
  Olemme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa ja lakko on merkki kyvyttämyydestä käydä neuvotteluja tasa-arvoisesti - toverinkin on saatava se hänelle kuuluva osa yhtenä tuotannon - ja voitontekijän osana ---

  Lakko on väkevä ase, usein se tuntuu jäänteeltä ajoilta, jolloin toveritkin marssivat aktiivisesti – Wappuna; työväen ja opiskelijoiden juhlapäivänä. Lakko on viimeinen ase, kun neuvottelutaito ei riitä. Lähtökohtaisesti lakko ei saa aiheuttaa ulkopuolisille (mitään) vahinkoa – ja näinhän se ei käytännössä ole.

  On kysymys luopumisesta – yhteisen edun nimissä


  Suomalaiset ovat syvimpiä asioita kohdatessaan – yhteinen uhka tai muuta sellaista – samassa rintamassa, jopa Talvisodan hengessä. Pidämme yhtä, kun jokin yhteinen uhka kohdistuu koko kansaan – vaikkapa kuuluisien Mainilan laukauksien jälkeen ---

  --- nyt tuo Talvisodan henki on kadoksissa ja kansakuntamme on revitty kahtia, jonka tuo alussa mainittu mielipidetutkimus erinomaisesti todistaa. Miksi meidän pitää jakaantua kahtia, miksi toveri käy näin tiukasti oikeuksiensa taakse ja uhkaa laittaa ”pyörät jumiin” … maassa, joka elää viennistä.

  Eduskunta on kansakunnan valitsema lainsäädäntökoneisto, joka käyttää ylintä valtaa – säätämiensä lakien myötä. Tässä kohdin nyt pitää muistaa, että kansa on myös toverien takana – ylivoimaisena enemmistönä; työntekijöinä.

  Annetaan nyt toverien käyttää voimaansa – kyseessä on enemmistökansamme pidemmän tähtäyksen etu ja toimeentulo. Ilman tovereita tämä yhteiskunta ei pyöri ja siksi heillä on oikeus käydä omaan taisteluun olemassaolostaan.

  Tai: ” … Julkinen, laillinen ja yleinen mielenosoitus hyvin masinoituna joukkoliikkeenä on uudelleen tulevaisuutta. Riittävä yhdistyminen, yhteenkuuluvuuden henki ja johdettu voima toimii paremmin. Ranska saa liikkeelle satoja tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään. Julkisessa mielenosoituksessa on joukkovoimaa, joka huomataan … ”

  Nyt tarvitaan kansallista yhteishenkeä - ei vastakkainasettumista.
 • 6 - 2

 • Sanna Marin, 34, ei suoraan kritisoi Antti Rinnettä: ”Lähtö­kohtana pitää olla se, että kukin ministeri vastaa omalla tontillaan olevista asioista”

  Ilkka Luoma 
  2 - Sanna Marin on saattanut nämä gallup-varoitukset oivaltaa. Demareilla on hanska hukassa - työnteon uskottavuuden ja motivaation hanska, ja nyt se pitää palauttaa toverin käteen, jotta työt jatkuvat ja homma kulkee.

  Miten on Sanna - miten luot kansallisen yhteishengen - uskoon tarpeelliseksi tuntemisesta ja luottamukseen huomisen ja ylihuomisen osalta?

  Aivan ensimmäiseksi kantaväestö pitää saada ilolla ja toivolla lisääntymään, se on ainoa keino ylläpitää suomalaisuutta, suomalaista meille omintakeista yhteiskuntaa, sillä onhan maamme hyvä paikka elää ja sitä puolustaa parhaiten suomalainen itse -näin maalaili jo edesmennyt Suomen sinivalkoinen ääni - kenraali Adolf Ehrnrooth, ollen nuorison suosikki.

  Sanna on varmasti nuorison suosikki, sen nuorison, joka lopulta tulee pesemään sen pyykin mitä me vanhemmat olemme sotkeneet. Kyse on ympäristöstä, joka meidät kaikki - persutkin - elättää.

  Katri Kulmuni ja Sanna Marin ovat uudistajia - on alkamassa nuorten naisten valtaan nousu, sillä he parhaiten tuntevat ja kokevat mitä lapsemme odottavat ja mikä on vanhempien vastuu lapsilleen ja heidän lapsilleen.
  e
 • 6 - 1

 • Sanna Marin, 34, ei suoraan kritisoi Antti Rinnettä: ”Lähtö­kohtana pitää olla se, että kukin ministeri vastaa omalla tontillaan olevista asioista”

  Ilkka Luoma 
  1 - Täällä toisaalla HS' ssa [ ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006330829.html - ] kriroitetaan, että syntyvyys kantaväestömme osalta on hyvin huolestuttavassa syöksykierteessä. Eräitä syitä ovat uskon puute, pelko ylihuomisesta ja epäluottamus poliittiseen järjestelmään huolehtia määrätietoisesti ympäristöongelmista, jotka ovat tuottaneet meidän itsemme kulutushokema ja pyrky näyttö- ja vertailutalouteen.

  Liika on liikaa -ja kansa on jo sen orastavasti huomannut, mutta ei sitä, että valitsemamme edustajat saisivat jotain todellista aikaiseksi. On puoluepolitiikan uudistumisen - radikaalin uudistumisen aika. Se voisi alkaa SDP' sta.

  Demareiden Sanna Marin on juuri oikea henkilö vastuulliseen tehtävään. Eikä hän yksin operoisi meille kaikille uskottavampaa ja luotettavampaa huomista, vaan hänen avukseen tulee vahva joukkue huomisen näköalan haltijoita ja osaajia, mitä pitää tehdä ja mitä tehdään. On aika luoda suomalaista yhteishenkeä!

  Usko on palautettava kansakunnallemme, eikä vain poliittisille puolueille - heille keskenään

  Kansa lopulta äänestää eduskunnan, ja nyt Perussuomalaiset ovat rajussa reviiripuolustuksen nosteessa, ikäänkuin gallupeista varoituksina omille, että tehkää vihdoin jotain sellaista, johon mekin äänestäjinä uskomme.
  >
 • 8

 • EU-parlamentilla oli päinvastainen ydinvoimakanta kuin ympäristövaliokunnalla

  Ilkka Luoma 
  Ydinenergiasta pakotettuun energiatasapainoon?

  Energia puhuttaa hallituseroina, sotina ja valtapoliittisina virtauksina meillä Euroopassakin – maakaasu on vähemmän luontohaitallista energiaa kuin kivihiili tai raakaöljy. Kaikki nuo kolme ovat hiilielämän kiertojäänteitä kovasta paineesta ja vuosimiljoonien takaa. Tankkaamme siis muinoin elänyttä elämää, niinpä hiilijae-energialla on suorat yhteydet elämään ja biomassoihin, mitä mekin ihmisinä osaltamme olemme.

  Ihmisen energian nälkä on kasvava ilmiö – hyötysuhteiden kehittymisestä ja energiaverotuksesta huolimatta. Elintasomme mitataan näyttö- ja vertailutaloutena ja noihin liittyy väkevästi energeettinen osio muunneltaessa materioita meitä palveleviksi tuotteiksi, välineiksi, kulkuneuvoiksi kuin lämmöksi ja viilennykseksikin. Enemmän energiaa, enemmän materiamuutoksia ja lopulta enemmän ympäristömuutoksia. [LINK - IJL_BLOG]

  Miksi meidän on niin vaikeaa vähentää energiankulutustamme?

  Miksi meidän on saatava lisää, enemmän ja useammin. Mikä on meidän energiankäyttö ihmisinä yhtä biomassakiloa kohden. Helppo veikata enemmän kuin millään muulla eliölajilla. Syömmekö muiden mahdollisuuksia – vai onko sama millaista biomassaa kuolonhetkellä biokiertoon kiertyy?

  Mikä on meidän ihmisten välinen energiankäyttö ja materioiden muuntelu – helppo tämäkin arvata; markkinataloudet kuluttavat enemmän kuin kehitysmaiden ihmiset. Näin palaamme jälleen tuohon markkinamekanistiseen kulutushoettuun näyttö- ja vertailutalouteen.

  Tässäkin herää kysymys ihmisoikeudellisesta kyvystä saada käyttöönsä kansoittain suhteellisesti maapallomme energia- ja raaka-ainevaroja. Materiamuuntelu on ylikansallinen oikeus ja vastuu, käytön jälkeisestä ”palautuksesta” kiertoon, josta saadaan ja jossa menetetään energiaa.

  Rajallisesti energia voi loppua, varsinkin sellainen, jota on osattu käsitellä. Ihminen ei osaa käsitellä aineen syvimpiä ja loputtomimpia energialähteitä – eikä luonto anna sinne pääsyä. Siellä on lukitus, joka estää maailmojen luhistumisen?
 • 9

 • ”Valmius kontaktiin on ehkä heikentynyt”, arvioi entinen Liigan kurinpitäjä: Tapparan Rautakorpi vaati väkivaltaa pois kaukalosta

  Ilkka Luoma 
  Jääkiekko on joukkuelaji, jossa maalintekotaito ratkaisee

  [2005] Lukko - HIFK ottelu puhuttaa yhä; yksittäinen henkilö teki rikosilmoituksen pelin joukkotappalusta. Jääkiekon väkivalta on puhuttanut pitkään; jotkut joukkueet ovat erikoistuneet kovaan peliin, esim. eräs Helsingin IFK:n innokas kannattaja mainitsi, että jo perinteet velvoittavat kontaktipeliin, koska jo 1960-luvulla Carl Brewer viitoitti tuon pelityylin.

  Uutisoinnissa 4.4.-05 HIFK:n edustaja puolusti edelleen tapahtumia tuossa surullisessa pelissä, perustellen ettei kenellekkään sattunut mitään. HIFK:n Matikainen epäilee tutkintapyynnön esittäjän olevan ymmärtämätön kamppailulajien osalta! Ko. pelin saaman runsaan julksuuden myötä onkin viisasta katsoa tarkkaan mikä oli kaiken lähtökohta ja mikä on väkivaltaa.

  Peli on useasti katsojan silmissä. Jääkiekko on taitolaji, jossa muinoinen hyvin kurinalainen punakone, siis Neuvostoliiton loppuun saakka valmennettu klak-klak pelityyli hurmasi kaikki ja rikkoi myös ennätykset - maailmanmestaruuksien osalta.

  Toisella laidalla on kontaktointiin perustuva agressiopeluutus, jossa koetellaan vastustajan henkistä kanttia. Tunnettuahan on, että kaikki joukkueet saavat henkisesti ns. agressiopumppauksen adrenaliininostoon pukukopeissa juuri ennen pelien alkua, jotta peli kulkisi vieläkin tuloksekkaammin. Jääkiekossa ratkaisee maalit eivätkä nyrkkitappelut.

  Pieni kahina kuuluu asiaan pelissä kuin pelissä ja sanotaankin, että jääkiekon pyhätössä Kanadassa "tappelut" ovat miltei järjestettyjä; noissa "kontaktoinneissa" ei juuri jälkiä jää ja yleisölläkin on kuulemma hauskaa.

  On kysymys jääkiekon kehityksen suunnasta; halutaanko käsikähmää vai taidokasta kiekon siirtoa vihollisen maaliin joukkuehengessä, jossa yksi pelaa kaikkien ja kaikki yhden puolesta.

  Suomi hullaantui vuonna 1995, jossa joukkueen paluu muistutti jo hurmoshenkeä vastaanottajien taholta. Olin paikalla.

  [2019] Kävin katsomassa HIFK - Kärpät pelin; peli oli siistiä ja oululaiset hävisivät 0-2.
 • 10

 • Kapitalismi kaatui kakkaan

  Ilkka Luoma 
  Kuka tai ketkä elävätkään toisten siivellä? Tämä on se oleellinen kysymys, ja siihen voidaan vastata ainakin kahdella tavalla:

  1) Taloudellisen rahatalouden kulmasta - kyseessä tulonjako, työstä saatava oikeudenmukainen korvaus tai inhimillinen elämä, joka ei aina kohtele kaikkia tasapuolisesti sekä:

  2) Biosfäärillinen kulma, jossa evoluutio rakensi elämän monimuotoisuuden sopeumalla ja tasa-arvolla; kuitenkin siten, että "heikko syödään ja vahva jatkaa sukua". Evoluutio "halusi" vahvan ja terveen perustan omalle kuolemattomuudelleen!
  ...

  Kapitalisti on pääoman käyttäjä ja omistaja - henkilö, joka käyttää valtaa ostovoimallaan/ velanottokyvyllään - mikä taas edellyttää taseomaisuutta, jolle odotetaan realisointihetkellä kysyntää sellaisella arvotasolla, joka kattaa otetun velan!

  "Raha tulee rahan luo", ikäänkuin se olisi magneetti itselleen. Tälle on perustaa, sillä suuri likvidipääoma mahdollistaa kokeilut/investoinnit, joilla voidaan yrittää luoda riskillä lisää rahaa, siis myös taloudellista valtaa.

  Harvoin nollilta saadaan taloudellinen projekti käyntiin, joka alkaa tahkoamaan voitoista pääomaa. Toki näitä harvinaisia ilmiöitä on - Kiinasta herra Jack Ma (AliBaba) ja US' sta Mark Zuckerberg (Facebook) - molemmat aloittivat hyvin pienestä - ei perittyä eikä suuria pääomasijoittajia, vain ahkeruus, hyvä onni ja nokkeluus nähdä kysyntä sekä hyvät alaiset, jotka osasivat!

  Pääomalla on taipumus myös kasvaa, ja se lisää tuloeroja. Joku voisi laskea huolellisessa toiminnassa, mikä olisi se raja-arvo, jonka jälkeen alkaa "automaattinen" lisäkertymä, jolloin teon linjalta voidaan siirtyä kuponginleikkaajaksi. Tämä on se piste, joka edellyttäisi toimia miten tehdyn kokonaistyön hedelmät jaetaan eri tuotannontekijöille. Onko nyt pääoman haltija noussut liian suureen asemaan?

  Kun tuloerot nousevat epäoikeudenmukaisiksi, on odotettavissa vastareaktio. Ensimmäinen oli Karl Marx, joka on epäonnistunut kaikkialla, sillä me olemme ihmisinä kilpailullisesti ahneita.
 • 11

 • Ursula von der Leyen aikoo tehdä Euroopasta koko maailman roolimallin: Pyyntö komission johtajaksi salpasi hengen

  Ilkka Luoma 
  Tässä harhaanjohtava HS-ote jutusta: " ... SIINÄ hän nyt on, Euroopan tärkein johtaja. ... ".

  Ensinnäkin EU ei ole koko Eurooppa, eikä EU-komission johtaja ole Euroopan johtaja. Tällainen ilmaus sekottaa ja omahyväistää manipuloiden EU-lukijaansa ymmärtämään, että Eurooppa päättyy EU' n valtioiden ulkorajoille.

  Kaikki oppikoulun maantietoa lukeneet tietävät Euroopan jatkuvan kauas Venäjän Uralille ja Volgan mutkille. Pinta-alallisesti EU' sta ulkoinen Eurooppa sisältää suuren osan sellaista pinta-alaa, jonka raaka-ainevarantoja EU tarvitsee - yhä enemmän.

  Kaukaa entisistä kolonialistien alusmaista saatavat raaka-aineet lähestyvät hinnoiltaan sitä oikeaa ja "saaliinjaolle" on ilmestynyt EU-Eurooppaa huomattavasti suurempi Kiina, joka edustaa maailmaamme suhdeluvulla 1,4/7,8 - EU' n vastinlukupari on 0,5/7,8 (britit vielä mukana).

  Sen sijaan uusi EU-komission puheenjohtaja on asialla, kun haluaa olla mallinnäyttäjä. Tämä on toivottavaa, sillä EU' ssa ihmisten henkilökohtainen ympäristöjalanjälki on suuri, yksi suurimmista maailmassamme, varsinkin, kun otamme huomioon tosiasian, jossa päästöjemme kumuloituvuus on kerryttänyt vastuulastia Länsi-Euroopan osalta jo viimeiset yli 120 vuotta.

  Sekin on positiivista, että juuri Kiina, joka on absoluuttisesti suurin päästäjä kokonaisuutena, seuraa tarkoin ja positiivisesti EU-yhteiskuntakehitystä. Tässä kohdin EU voisi olla mallinnäyttäjä ja rinnakkaismalli kiinalaiselle yhteiskuntajärjestykselle, jossa korkeakulttuuri on eräs maailman vanhimmista.

  EU' lle Venäjä vierellä olo on myös turvallisuuskysymys. Ei siis kannata ylläpitää rankkaa vastakkainasettelua itään, sillä Venäjä on ollut vuosisadat eräs suodattimista, mikä on estänyt kaukaa Aasiasta erilaisten "vaellusten" laajemman pesiytymisen Aasian jättimantereen etäiselle "niemimaalle" - Länsi-Eurooppaan! Saksa ja Venäjä voisivat olla eurooppalaisen rauhankehityksen ydin.

  EU on vielä maho jättiläinen, mutta kohta neljäs taho neliössä: US, Kiina, Venäjä ja EU.
 • 12

 • Ilman ulkomaalais­taustaisia naisia Suomen vauvakato olisi tuntuvasti nykyistä jyrkempi

  Ilkka Luoma 
  Suomessa vallitsee kantasuomalaisten osalta epäusko huomiseen, jopa pelkoa ylihuomiseen. Emme luota laajasti johtajiimme, olemme pettyneet loputtomaan kasvuhokemaan, joka vääjäämättä vie meitä lähemmäksi jotain sellaista tapahtumaketjua, joka entisestään luo epävarmuutta ja päättäväisyyttä olla tuottamatta jälkeläisiä jatkamaan sukua. Mutta on myös toinenkin vaikuteaalto.

  Nuorissa elää vahva itsekkyys toteuttaa juuri ja vain itseään - nähdä maailmaa, olla tekemässä jotain sellaista, jonka hype, hyvä olo ja huuma koskettavat vain omaa itseä.

  Ollaan siis tietyssä nuoruuden itsekkyyden aallossa; kunnes (toivottavasti) herää se evoluution vuosimiljoonainen tarve lisääntyä, sillä se on tehty pitkällä kokemuksella niin miellyttäväksi, että sen ympärille on syntynyt muutamia lieveilmiöitä, jopa väkivaltaa ja rikoksellisuutta.

  Kansa odottaa johtajiltamme signaaleja, joihin voisi luottaa. Aikanaan lapsentekotalkoot alkoivat vauhdilla. kun viimeiset sotamme loppuivat 1940-luvun puolivälissä ja kun miehet palasivat kotiin - silloin saatiin väistyvän PM Antti Rinteen toivomaa makuuhuoneiden vällyjen pöllyämistä. Mikä tuo toivon signaali voisi nyt olla?

  Valtiojohtoon ihmisiä, jotka itse ymmärtävät mitä nuo huomisen epäuskon - ja ylihuomisen pelon lähteet ovat. Pääministeriksi nainen, joka on itse äiti, nuoren lapsen äiti ja edelleen aktiivinen lisäämään kansakuntamme kanta-asukkaiden määrää.

  Kansa kaipaa luottamusta ja haluaa uskoa ja yhteishenkeä - peittoamaan vallitseva epäusko huomisesta. Johtajiemme pitää voida tehdä päätöksiä, jotka luovat uskoa ympäristömme selviytymiseen ihmisen itsensä haittavaikutteista.

  Toisaalta saamme maahanmuutoa sellaisista maista, joissa menee paljon huonommin kuin meillä. Niinpä nämä kaukaa tulevat ihmiset kokevat maamme ja maassamme olon paratiisiksi, ja se jos mikä saa uskoa huomiseen ja lisääntyminen entisestää kasvaa. Meidän kantaväestön olisi näin hoksattava Suomessa elämisen ainutlaatuinen erinomaisuus - moniin muihin nähden!

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti