tiistai 31. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 28122019 - III


      28122019

...
  • 1

  • Perussuomalaisten kannatus jatkaa kasvua, keskustan tulos kaikkien aikojen huonoin

    Ilkka Luoma 
    Perussuomalaiset ovat reviiripuolustajia. Puoluejohtaja Jussi Halla-aho toteuttaa erästä yksinkertaisinta viestiä ihmisille, ja kohta näiden tullen kannattajiksi, siltä osin, miten vuosimiljoonaisen evoluution oppi reviireistä on puhutteleva.

    Reviirit ovat olleet olemassa "aina". Evoluutio loi reviiripuolustuksen jaottelemaan tuhannet eri eliölajit ja saman lajin kilpailevat yksilöt omille reviirialueille, joista tulisi syntyä riittävä elinvoima yksilön/ samankaltaisuusryhmän lisääntymiseen ja sen jälkeiseen perillisopastukseen - edelleen jatkamaan sukua. Evoluutiolla on vain yksi tavoite - lisääntyminen.

    Reviiri on elinalue, niin ihmiselle kuin muillekin lajeille, jakaantuen ihmisten osalta tänään valtioihin, maakuntiin, kuntiin - kaupunginosiin, jopa kerrostaloihin. Ihmisen perinne on samaistua turvallisiin - ennakoitaviin ryhmiin, joissa keskinäinen ymmärrys olisi mahdollisimman korkea.

    Näin on evoluutio määritellyt reviirejä jo vuosimiljoonien ajan. Tätä viestiä, mainitsematta reviirejä - Jussi esittää päivästä toiseen ... on yksinkertainen tavoite - huolehtia omista, jotka tunnetaan ja tiedetään.

    Voimme nähdä tilanteen ehkä näin:

    "Jokaiselle Maan ihmiselle on juuri se oma isänmaa, jossa hänen tulisi tulla toimeen omalla äidinkielellä". Näin ei kuitenkaan ole, koska meillä on ristiriitoja - erilaisuuksien kanssa, jopa omien kesken. Nuo erilaisuudet juontuvat kulttuureista, geeniperinnöstä, uskonnoista, puhutusta kielestä ja elämän tavoista. Tässä kohdin tuntemattomuus luo ennakoimattomuutta, joka on uhka omalle reviirille.

    Perussuomalaiset viljelevät yksinkertaista tosiasiaa - puhumatta siitä sen omalla nimellä. Ehkä revipuolustus kuvastuu liiaksi eläinkunnasta. Persut eivät halua olla eläinkuntaa - vaikka ihmislaji on sitä, niin genetiikkana kuin evoluutiona.

    Suomesta löytyyy helposti määrätietoisella ja turvallisuushakuisella tavalla helposti tuo neljänneksen kannatus - tähän 25 prosentin tavoitteseen persut ovat nyt päätymässä.
  • 2

  • Sosiaalisen median väittelyitä seuratessani mietin usein, mitä ihmettä tapahtui kiltteydelle

    Ilkka Luoma 
    Ihmisen henkilökohtainen reviiri ei joudu mukavuusalueen ulkopuolelle, kun huutelee nimimerkin takaa - välissä ollen sähköistä inforataa, jopa tuhansia kilometrejä. Näin hygieniakaan ei aseta häveliäisyyttä - voi olla kuningas/ kuningatar kammarissaan - näpytin kuvaruudun kera seuranaan.

    Internet ja alussaan ensin nimerkkiesiintyminen avasi kainommallekin estraadin olla mukana keskustelussa, väittelyssä ja riitelyssä, jossa ilkeys on keino työkalupakista, jota ei ole kasvotusten koskaan voinut käyttää - jo senkin takia, ettei oma itsetunto ole siihen häveliäisyytenä riittänyt. Silmään ei voi tulla nyrkki radioaaltojen mukana. Nimimerkkikin suojaa kivasti ...

    Nyttemmin on kuvaan astuneet omalla nimellä kirjoittavat, jotka eivät kainostele, eivät aristele, vaan ottavat vastuuta omista teksteistä - tosin nimimerkkien ip-osoitteet ovat vähintäänkin keskustelualustan tiedossa ja taitavat koodarit saavat sen selville - jopa helposti (?)

    Nettikeskusteluilla on eräs hieno piirre, se sytyttää hiljaisemmankin - alussa lukijana, myöhemmin kommentoijana ja itsetunnon kasvaessa myös omin avauksin - pääsee näin toteuttamaan itseään - kertomaan omia mielipiteitä, joita ei ehkä kasvotusten ole päässyt kertoilemaan - vastakaikua saaden ---

    Nimimerkki-ilkeys on osa kiusaamisefektiä, joka alkaa jo osin joidenkin osalta päiväkodista, jatkuen peruskoulussa ja kiihtyen työelämässä. Tuo kiusaamisilmiö on seurausta kiusaajan heikosta itsetunnosta - on helpompaa kätkeytyä kiusaamisen taakse, kun pitää omaa aggressiota yllä, jottei kukaan pääse kiinni kiusaajan omaan sisimpään. Usein kyseessä ihmistapaus, joka ei ole päässyt toteuttamaan itseään, ei ole saanut hyväksyntää - saati sitten tunnustusta - huonoimmillaan ei mistään.

    Mutta, hyvääkin - innokas kommentoija - kehittyy, oppii ja saa uusia virikkeitä ja ideoita. Ikäänkuin maailma avartuu, jos on kykyisyyttä avata silmiä ja nähdä metsää puilta! Sometus on lopulta positiivinen asia - se on osa tulevaa kansalaismediaa!
  • 3

  • Kaikki velka ei ole vaarallista

    Ilkka Luoma 
    Entä jos emme ota velkaa pankista?

    2 - Jos omakotitalonrakentaja saa tavaraluottoa kaikilta osatoimittajilta – esimerkiksi 15 vuodeksi, voisi talon rakentaminen olla mahdollista ilman pankkivelkaa, ja entä jos tuossa tavaratoimittajan luottamuksessa ei ole korkoa, vaan se on leivottu hintaan? Lopultahan velanotossa on vain kysymys luottamuksesta tai sen 'korvikeveljestä' vakuuksista ja/tai takaajasta.

    Kuinka pitkälle voidaan velkaantua?


    USA:n liittovaltio on yhä enemmän velkaa - vuosi vuodelta. Meillä valtion velkaraja on ylittämässä 120 prosenttia valtiomme budjetista – siis velkaa kaikille, ei vain yhdelle. USA:n velka on ongelma, tai se ei ole heille ongelma, koska on oma valuutta – dollari, jota voidaan säädellä. EKP:kin säätelee omaa euroaan alhaisen inflaation tavoitteella. Kiina ei enää luota saavansa reaalista kokonaan velanmaksua USA:sta.

    Rahalla pääsee, mutta sillä ei elä!

    Saksalaiset muistavat, kun aamulla ruisleipä maksoi puoli kottikärryllistä seteleitä – tosin iltapäivällä se maksoi jo koko kottikärryllisen. Rahalla ei saa mitään, jos se menettää arvonsa. Jos maailmassa olisi yksi valuutta, eikä sitä painettaisi jatkuvasti katteetta lisää, ei meillä olisi valuuttapeliä, jolla monet tänään rikastuvat ”ansiottaan” - tekemättä mitään elonkierron järjestelmien ylläpitämiseksi.

    Ennen raha sidottiin johonkin konkreettisesti arvokkaaseen – kultaan

    Kun menee huonosti – ostetaan kultaa, vaikka sen ravintoarvo on nolla. e
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti