sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 20122019 - II


      20122019

...
 • 1

 • Brexitin läpivienti alkaa brittiparlamentissa, ja nyt EU-eron kannattajia ei pysäytä enää mikään: HS vastasi tärkeimpiin kysymyksiin

  Ilkka Luoma 
  1 - Britit äänestivät Brexitistä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla tulos oli 52 prosentin voimalla irti EU' sta. Tuolloin media ja eu-myönteiset aloittivat Brexit-vastaisen kampanjoinnin. Brexit oli kaiken pahan ilman lintu ja sitä piti vastustaa ja vaatia uusi kansanäänestys. Kansaa oli väittämän mukaan harhautettu väärillä lupauksilla.

  Toisessa de facto Brexit-äänestyksessä (parlamenttivaalit 2019) britit sitten ilmoittivat vieläkin selvemmän Brexit kannan - irti EU' sta.

  Ehkä nyt mediakin uskoo, mitä itse kansalaisenemmistö haluaa. Selvä Brexit-kanta saattoi johtua median ja eu-vänkääjien vähemmistöisestä junnaamisesta ja jenkaamisesta, jottei eroa tapahtuisi - löydettiin kaikki mahdolliset ja mahdottomat - jopa keksityt kauheudet ja hirveydet mitä seuraa, jos ero tapahtuu.

  Nyt ääni on muuttunut kellossa, kun brittikansa sai sanansa kuuluville tuossa "toisessa kansanäänestyksessä", jota olikin vaadittu. Nyt sitten maalataan uhkaa, että EU-neuvottelut ovat vaikeat ja liki ikuiset, jolloin britt ovat sopimuksettomuuden ikeessä "vuosikaudet".

  Tässä saattaa nyt kuitenkin unohtua kilpailullinen, EU' nkin kannattama markkinatalous, jossa halutaan myydä sinne, missä on kysyntää ja ostaa sieltä, mistä on "pakko ostaa" - kilpailutekijöiden ohjaamina.
  > [LINK -> 2]
 • 2

 • Politiikan sukupolvi on yli sata kvartaalia

  Ilkka Luoma 
  2 - Kansa oli jo menettänyt luottamuksen teflonisteihin, siis poliitikkoihin joiden pukukirkkaus loistaa, vaikka kikkareet lentelisivät alvariinsa - ne kun kimmahtavat pois jälkiä jättämättä. Nyt ainakin uusi PM Sanna Marin riisui heti teflonit pois ja julisti olevansa ylpeä Suomesta, jossa voidaan nousta vallan huipulle - vaikkapa "alepan kassalta" - Hyvä näin!

  Luottamus on palautettava, tätä Marin peräänkuulutti Kokoomukselta - kysymällä häpeämisen osaamista, sillä virheistä ja ajattelemattomuudesta kansa rankaisee vankasti - seuraavista vaaleista ... oli kysymys inhimillisyydestä heitä kohtaan, jotka eivät olosuhteilleen mitään mahda ja jotka ovat vaikeuksiin joutuneet ilman omaa vaikutetta ja äitien osalta hyväuskoisuutta, ehkä harhautetuiksi tulleina (?)

  PM Sanna osoitti napakkaa varmuutta puhua suoraan. Tuo suoraan puhuminen nostaa luottamusta ... Nyt jäämme odottamaan häämatkan päättymistä ja arjen alkua naisten hallitukselle.

  Pitkän miesvoittoisen hallinnon aika on ohi ja nyt naisilla on erinomainen paikka osoittaa valtiollista ja yhteiskunnallista johtajuutta, jollain uudella tavalla, jota sävyttää inhimillisyys, vähentäminen ja yhteinen tarpeelliseksi tuntemisen nektari, joka tuottaa kullekin mielihyvää olla osallisena jossain yhteisessä.

  Paljon vaadittu, ja olkaamme valmiit antamaan yritteliäälle anteeksi, ellei kaikki toiveet heti tai edes aivan kohta toteudu. Otetaan oma ote omiin käsiin ja kuunnellaan mitä se toinen haluaa sanoa - kotonakin.
  e
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti