sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 19122019 - V


      19122019

...
 • 1

 • Politiikan sukupolvi on yli sata kvartaalia

  Ilkka Luoma 
  Suomi sai Nuorten Naisten Voiman - NNV' n. Sukupolvenvaihdos oli näin tosiasia. Me tarvitsimme sen ja nyt odotusarvot saattavat olla todentamattomuuden yläpuolella.

  Aivan ensimmäiseksi: Annetaan nuorille naisille sopiva aika osoittaa kykynsä. Tuo kyky voi loistaa, jos nuoret naiset eivät riitaudu keskenään (sanotaan, että naisvaltaisilla aloilla syttyy herkemmin riitaisuuksia, salakähmäisyyttä ja selkään puukotusta - ehkä tämä on sitä miesten tutkimustulosta?) ---

  Nyt saatu NNV saa/ saanee yllättävää tukea presidentti Sauli Niinistöltä, jota "kotona johtaa" Nuori - Naisen Voima - N-NV - Mäntyniemessä ollaan siirrytty Aaro-aikaan. Joskus ikävuodet kuuntelevat juuri kokemuksen tuomalla voimalla nuorempaansa - haluten virkistää omia seestyneitä ajatusmalleja - eletäänhän me tosiasiassa vankan muutoksen aikaa.

  Salaliittoteoriaa rohkaistakseni tulee vääjäämättä mieliin edellisen hallituksen PM ja toistaiseksi SDP-puheenjohtaja Antti Rinne, joka mieluusti komppasi myös Nuorten Naisten Voimaa (NNV). Tunnetusti Antilla on itseään nuorempi vaimo. Ehkä Antti sai osviittaa kotoa, jotta syntyisi verenvaihto. Tuon verenvaihdon Suomi tarvitsee - se tuli itseasiassa viime hetkellä. >
 • 2

 • Trump joutuu valtakunnanoikeuteen kolmantena presidenttinä Yhdysvaltain historiassa

  Ilkka Luoma 
  Asian tekee kiintoisaksi se, että kansa tulee antamaan oman "tuomionsa" presidentti Donald Trumpille. Nyt trumppismi kertoo olevan käynnissä noitavaino. Samaan aikaan demokraatit ujuttavat valtakunnan oikeutta - onhan Trump rikkonut perustuslakia. Näinkö?

  Ehkä, ehkä ei. Se on varmaa, että kansa on jakaantunut tuolla Atlantin takanakin kahtia - ovat trumppistit, joille Donald on liki politiikan messias, joka osaa suitsia ja kurittaa mediaa, perinnepoliitikkoja ja vielä on airut uudelle suoralle kansalaismedialle - suoratwiitteineen.

  Kansa vaatii USA' ssa täysiä todisteita syytteille. Asianajajien luvatussa maassa Yhdysvallloissa saa oikeutta, riippuen lakimiesten pätevyydestä. Tässä taas republikaanit ratkaisevat, eikä puolikkaan kansan mieliksi aseta Trumppia viraltapanoon.

  Miksi media käsittelee niin vähän Trumpin omaa ajatuskaaviota jostain sellaisesta, että Joe Biden ja juuri hänen poika Hunter Biden olisivat mahdollisesti jotenkin jameloineet tuon US-presidentinvaaleihin sekaantumisen (suoraan/epäsuorasti?) - siten, että sormenjäljet suuntautuvat Moskovaan ja Kremliin.

  Emme tiedä kuinka paljon White House tietää tuosta kiovalaisesta haarasta. Jos Trumpilla on draaman tajua - paljastaa hän nuo kiovalaistodisteet juuri samassa yhteydessä kun Trump käy taistelua kiivaimmillaan demokraatteja vastaan. Voi olla myös, ettei todisteita ole. Tämä on sitä amerikkalaista peliä.

  Eikö tämä niin sanottu kiovalainen haara pitäisi tutkia tarkoin, ja miten lopulta Ukrainan uusi presidentti Volodymyr Zelenskyi asiaan lopulta suhtautuu - ehkä löytyykin jotain - jonkin "pohjasuunnitelman" mukaisesti (?)!

  Trump viehättää ja vihastuttaa amerikkaisia ja kauhistuttaa EU-valtioita. Onhan mahdollista, että Trump haluaa "jättää" EU-eurooppalaisten puolustustuksen vain eurooppalaisten käsiin - tuoden omat sotilaat ja ydinaseet kotiin?

  Trump: "Amerikka ensin - The Greatest America" -ja kansa tykkää. Siis, kyllä kansa tietää!
 • 3

 • Putinilla on kuvien perusteella ikivanha Windows – Miksi Kreml esitteli sen nyt?

  Ilkka Luoma 
  Ennen Internettiä oli Arpanet [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/ARPANET - ], joka oli tuotekehityksen tulos amerikkalaisen taistelukyvyn kehittäjältä, innovattorilta ja kokeilulaitokselta - uusien innovaatioiden osalta - on puhe USA' n presidentin "lempilapsesta" - US-asevoimia lähellä olevasta tutkimuslaitoksesta - DARPA' sta [ ~ https://www.darpa.mil/ - ].

  Vuonna 2007 - 50 vuotta täyttäneen DARPA' n pääjohtaja Tony Tether vieraili Suomessa vuosijuhlan kunniaksi. Olin paikan päällä - ja DARPA houkutteli monin kääntein suomalaisia innovaattoreita mukaan DARPA' n kehitystyöhän. Sittemmin asian osalta on noussut täyshiljaisuus.

  Arpanetista kehittyi sitten Internet, ja tämän vuoksi sen de facto valvonta jäi amerikkalaisille - aiheesta kiistellään nyt, varsinkin, kun yli puolet maapallon väestöstä haluaa irti internetin "US-holhouksesta" - vetureinaan Kiina, BRICS- maat ja Venäjä ...

  Internet on paljolti US-valvonteinen maailmojen verkko ,jonka DNS-juuripalvelimien [ ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Juurinimipalvelin - ] valvonta kuuluu monin osin US' n viranomaisille tai niitä lähellä oleville toimijoille. Selvitystä US' n NSA' n ja CIA' n osuudesta valvontaan ei tunneta julkisesti.

  Sekin tiedetään, että Venäjä kehittää irtiottoa internetistä, kuten myös omaa käyttöjärjestelmää, joka voisi olla Linux-pohjainen Sailfish tai MeeGo. Kiina kehittelee samaa konseptia - omaa itsenäisyyttä tiedon- ja informaation välitykseen. Tässä kohdin useat maat vieroksuvat internetin US-kytkeytyvyyttä ja valvonteisuutta.

  Kiinan ja Venäjän uudet käyttöjärjestelmäselvitykset voisivat olla kiinnostava kehityskohde natottomalle EU-valtiolle - Suomelle, joka on muutoinkin osannut taiteilla täällä idän ja lännen vedenjakajalla.

  Miten maailmojen verkosta saataisiin immuuni yhden valtion hegemonialle - on suuren muutostyön takana. US pitää tiukasti kiinni omasta hallinteisuudesta. Ehkä vain internetin haltuunotto YK' lle voisi olla toimiva ratkaisu?

  Internet on hyvin us-johteisesti valvottu verkko!
 • 4

 • Maaperämme aarteet annetaan ulkomaille halvalla

  Ilkka Luoma 
  Vuosimiljoonaisen evoluution pohjalta reviiripuolustautuminen ja omien rajojen kunnioittaminen luovat niitä edellytyksiä, joista kansat, lajit, suvut ja muutoin ryhmittymät tulevat toimeen omien alueiden saannoilla ja varainnoilla.

  Tuolta pohjalta tuntuisi oudolta luovuttaa omaa, jolla tulisi tulla toimeen, pois - liian halvalla, ellei peräti ilmaiseksi. Näin toimien se esittäisi hyveellistä maailmasolidaarisuutta, mutta näyttäisi siltä, että tässä se olisi pelkästään yksisuuntaista.

  Herää kysymys, miksi luovutetaan jotain niin arvokasta, joka on kertynyt omien rajojen sisälle - ulkoisille edistykseksi ja hyödyksi - sellaisille. niin alhaisella hinnalla, jossa omat joutuvat kuitenkin tuomaan ulkoa sellaista, mitä ei omien rajojen sisältä saa.

  Omilla varannoilla pitäisi tulla toimeen, ja jos ei täysin, niin siten, että omilla varannoilla luodaan vaihdantaa siitä mistä on omalta maalta pulaa. Reviirialue tulisi olla evoluution näkökulmasta tie itseriittoisuuteen - varantojen osalta.

  Mikäli reviirialue on varannoiltaan puutteellinen - synnyttää se vaihdantaa, joka taas edellyttää kaupankäyntitaitoa. Onko sitä tältä osin meillä - herää huolestunut kysymys.

  Maaperävarannot ovat aidosti sellaista, joita voidaan pitää reviirihallinnan periaattella omana, ja sitä pitäisi kunnioittaa niin paljon, että juuri oma alue saisi siitä maksimaalisen hyödyn - käyttönä ja vaihdantana.
 • 5

 • KHO epäsi Kuopioon suunnitellulta sellutehtaalta ympäristöluvan, Finnpulp tyrmistyi: ”Tämä merkitsee tehdasprojektin päättymistä”

  Ilkka Luoma 
  Aikanaan sanottiin, ettei metsiä pidä tuhlata paperiksi. Nyt sanotaan kaukoviisaasti - aiemmasta oppien - ettei metsiä kannata keittää selluksi ja vietäväksi - lähinnä Kiinaan, joka lähettää ne meille länteen takaisin miljardeina pahvilaatikoina - ollessaan maailman suurin "verkkokauppa" ja maailman liukuhihna.

  Tänään sen sijaan opiskelemme biologiaa, biosfääriä ja sen monimuotoisuutta. Metsä on hengittävä kone - älykäs kone, joka kommunikoi sellaisella tavalla, jota emme kaikin osin ymmärrä - vain aavistamme. Metsä on oleellinen osa biosfäärillistä kokonaisbiomassaa, jolla on kertakaikkinen merkitys elolliselle luonnolle, jota sanotaan vesi-hiilielämäksi.

  Metsä tuo myös työtä, ja työtä me tarvitsemme. Metsä tuo vientituloja ja tasapainottaa vajeellista ulkomaankauppaamme. "
  Metsä on Suomen tuki" -lukee edelleen Savonlinnan Punkaharjulla.

  Nyt on kysymys siitä, miten osaamme asennoitua tuohon metsien tukeen. Nokkelimmat ovat jo hoksanneet, että metsä on maailman suurin elävä biomassa ja sen kerannaisvaikutukset ovat ylivertaiset. Kuinka paljon olemme hakanneet metsiä viimeisen 300 vuoden aikana?

  Metsää ei pidä keittää selluksi, eikä jalostaa biopolttoaineiksi - vain kuskaamaan meitä ja tavaroitamme paikasta a paikkaan b - ja takaisin. Tuo kuskaaminen on lyhytnäköistä - ihmisahneuden politiikkaa, josta evoluutio lopulta "ei voi olla rankaisematta meitä!"

  Evoluutio jyskyttää sopeumaa omalla kellotaajuudellaan - jo vuosimiljoonien ajan. Tuo kellotaajuus ei ole synkroonissa meidän "ostetaan lisää, enemmän ja suuremmissa erissä" kellotaajuuden kanssa.

  Me elämme näyttö- ja vertailutaloutta, jossa meitä kaikkia elättävä ympäristö käy jo hengenahdistustaan, ja käy niin kuumana, että meidän on aika jäähdytellä kulutustamme.

  KHO - Korkein Hallinto-oikeus otti aiemman presidentti Pekka Vihervuoren hengessä (?) pioneerin aseman ja huomasi lainsäädännössä sopivat kohdat, mutta hoksaten vieläkin vahvemmat lait - elämän lait pääsäännökseen?
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti