torstai 5. maaliskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 02032020 - IV


      02032020


...
  • 1

  • Ulkoministeri Haavisto: Siirtolaisten pakkautuminen Kreikan rajalle vaikuttaa Turkin hybridi­operaatiolta

    Ilkka Luoma 
    Jos katsomme kokonaisuutta synkien lasien läpi on havaittavissa syy-yhteys Syyrian Idlibistä Kreikan EU-ulkorajalle saakka. Turkki hyökkäsi Syyriaan Naton 5. Artiklan turvin ja voimalla. Näin kiihtynyt Turkistakin käsin operoitu sota sai syntymään lisää pakolaisia Syyriasta, jotka pyrkivät Turkkiin, koska se on Idlibin vieressä.

    Turkki teki jo aiemmin EU' n kanssa toimivan Sopimuksen pakolaisten pitämisestä Turkissa - rahaa vastaan, jonka EU maksoi ja maksaa - ehkä Sopimus piti sisällään jonkun pakolaismäärän?

    Nyt, kun Turkin hyökkäys Syyriaan lisää pakolaisaaltoa - voi olla, että tuo oletettu pakolaisten EU' n kanssa sovittu enimmäismäärä ylittyi ja näin Turkki katsoi oikeudekseen avata portit Kreikkaan eli EU' hun. Ehkä tai sitten ei, mutta ollen täysin mahdollinen skenaario.

    Mikäli näin, niin se avaa mahdollisuuden saada lisää rahaa EU' sta ja ehkä perimmäisenä tavoitteena Turkilla on saada EU' n tuki aloittamalleen hyökkäyssodalle Syyriaa sen laillista hallintoa vastaan! Mikäli näin, on tässä vaarana eskaloitua laajempikin sodan kuva.

    Venäjä joka on osa Eurooppaa - on Syyrian laillisen presidentti Bashar al-Assadin takana ja Venäjän sotavoimat ovat Syyriassa kutsuttuina ja näin laillisesti edesauttamassa Syyrian laittomien kapinallisten taltuttamisessa.

    Samalla kun Syyria kutsui venäläiset apuun, kutsui se myös Iranin vallankumouskaartin, mikä taas näyttää olevan tekosyy Israelin hyökkäyksille Syyriaan, mitä ilmeisimmin USA' n tuella - ja näin suursotamahdollisuus on olemassa ...

    EU' ta pelottaa mikäli Kreikan rajoille ahtautuu tuhansia Syyrian sodan pakolaisia, sillä EU harjoittaa sangen inhimillistä, mutta jäsenvaltioitsekästä maahantulopolitiikkaa - tunnustaen jo joiden jäsenmaiden osalta aitoa reviiripuolustautumisen periaatetta.

    Pakolaiset ovat tässä tilanteessa varmimmat häviäjät, ollen osattomia kohtaloonsa. Pakolaisasia helpottuu vain lopettamalla Syyrian sota ja sillä, että Turkki vetäytyy heti laittomasta taistelutilanteestaan Syyriasta.
  • 2 - 2

  • HS-analyysi: Erdoğanin häikäilemätön näytös Kreikan rajalla voi maksaa Euroopalle poliittisesti paljon

    Ilkka Luoma 
    2 - Ja sitten se suuremman tilannekuvan uhka, mikäli Turkin häikäilemättömyys ylittää maailmalliset turvamuurit!*

    Nato tietää, että Venäjän ollessa konventionaalisesti alakynnessä, on sen strategisten ydinaseiden käyttökynnyksellä uhkaaminen ehkä alempana kuin US' n. USA toisaalta tietää, että juuri nuo Venäjän strategiset ydinasevoimat ovat liian suuri tuntematon pelote, sillä Venäjän Suomen vieressä olevat Kuolan niemimaan ydinsukellusveneiden tukikohdat ja niiden Borei-alukset ovat paljolti torjumaton uhka koko läntiselle sotakoneistolle.

    Tuo edellinen on hyvin epätodennäköistä, mutta tuon todennäköisyyden vastavoimaksi on kohonnut itse US-presidentti Donald Trump, jonka mielenliikkeitä ei todellisuudessa tunneta.

    Uutisoinnin ja kiinalaistietojen myötä tiedämme vain, että Trump leikittelee sotavoimillaan - siitä esimerkkinä Kiinan presidentti Xi Jinping' in vierailuna USA' ssa, tuolloin oli Trumpin pakko saada kehaista Xi' n korvaan - nautittaessa jälkiruokaa: "aloitin juuri ohjusiskun Syyriaan" - tuossa kohdin Xi ymmärsi voittaneensa presidenttikolleegansa.

    Kiina on tullut duopoliksi. USA ei enää johda maailmaa maailmanpoliisina. USA' n asenne tuli selväksi Saksan Munchenissä olleessa turvallisuuskokouksessa, jossa US kerjäsi EU-Eurooppaa kumppaniksi Kiinaa vastaan.

    Kiina koetaan suureksi uhkaksi jo koko "läntiselle yhteisölle", joka on vain pieni vähemmistö (1,2/7,8) maailmallisessa ihmispopulaatiossa, itseasiassa pienempi kuin Kiina (1,4/7,8)!

    Suuri kysymysmerkki on tässä kaavassa: "Kiina + Venäjä > US + EU". Emekä tiedä lähtisikö EU edes tuohon kaavaan mukaan. e
  • 2 - 1

  • HS-analyysi: Erdoğanin häikäilemätön näytös Kreikan rajalla voi maksaa Euroopalle poliittisesti paljon

    Ilkka Luoma 
    1 - HS-ote: " ... TURKIN presidentti Recep Tayyip Erdoğan rakentaa Turkin ja Kreikan välisestä raja-alueesta nopeasti ja häikäilemättömästi uusinta näyttämöä monen rintaman valtataistelulleen. ... "

    Jos menemme juurisyihin on syytä katsoa Turkin ja sen presidentin pakkomielteistä häikäilemättömyyttä etelämpänä, josta alkaa tuo suuri kuva ongelmista, jotka juontuvat jo yli sadan vuoden takaa - ottomaanien häviöstä I Maailmansodassa ja Sykes & Picot sopimuksesta, jossa silloiset kolonialistit Ranska ja Englanti Euroopasta piirtelivät tuon konfliktialueen rajat uudelleen - kyselemättä juurikaan mitään paikallisislta heimoilta.

    Toisaalta presidentti Recep Tayyip Erdogan on aivan oikeassa syysuhteesta, jossa Syyrian sota tuottaa aivan liikaa pakolaisia Turkkiin. Nyt on selvästi jokin rajapyykki saavutettu ja toisaalta on pakko päästellä painetta - juuri Kreikan suuntaan, onhan se EU-valtio, joka maksaa Turkille rahaa, jotta pakolaiset pysyisivät Turkin puolella.

    Syyrian Idlibin alue, joka on Turkissa kiinni ja toisaalta Turkin ja Kreikan raja ovat syy-yhteydessä keskenään. Idlib työntää ja Turkin raja Kreikalle päästää. Yksinkertaista - Turkki haluaa lisää rahaa EU' lta ja tukea Idlibin yksipuoliselle hyökkäyssodalleen. Kovaa peliä, sanoisinko jopa häikäilemätöntä.

    Turkki luottaa natovaltiona Naton turvaavaan 5. Artiklaan, joka tuottaa tuen USA' lta, jos vähänkään Syyrian puolelta isketään Turkin puolelle. Näin Turkilla on kiristysruuvi niin Naton - kuin EU' n suuntaan. Nythän hyökkäyssuunta on yksiselitteinen - Turkista Syyriaan, ja ilman mitään YK-mandaattia

    Mikäli Turkki erehtyy osumaan Syyriaan laillisesti kutsuttuihin venäläisvoimiin - on silloin vaarassa paljon suurempi uhka - jossa Venäjä maailman toisena ydinasesuurvaltana kohtaa Naton. ... >
  • 4

  • Koronavirustartuntojen määrä kasvoi Euroopassa, EU perustaa erikois­työryhmän viruksen vastaiseen toimintaan

    Ilkka Luoma 
    Kokonaiskuolleisuus Koronan uhreista on noussut yli 3 000' een. Tuo luku lähestyy erästä toista toivottoman vakavaa uhrilukua - 3 400' ää, nimittäin tuo määrä kuolee lapsia joka päivä saastuneen veden mikrobeihin (muun muassa ripuliin) - jo vuosikymmenien ajan.

    Asioilla on aina puolensa, jokainen menetetty lapsi on pois jostain sellaisesta, mitä ei pitäisi tapahtua, sillä lapset ovat tulevaisuuden tekijöitä.

    Toinen merkittävä tekijä on se, että jättiläisvaltio Kiina näyttää saavan selätykseen Koronan - suuren valtion määrätietoiset toimet, vahva käskytys ja kriisisietoinen kansa yhdistivät voimansa ja SARS-epidemian tavoin - alkukankeuden jälkeen - torppasivat tuon SARS-johdannaisen, Koronan. Täyttä varmuutta ei kuitenkaan ole - mutta suunta on lupaava.

    Kiinasta estimoitiin jo tammikuussa 2020, että Koronan luvuiksi saadaan 5 000/200 000, josta alkaa Koronan voimallinen alasajo.

    Koronavirus on vain yksi evoluution tuotekehityksen tulos. Viruksia on ollut "aina" - tuolla kuoleman ja elämän rajamailla. Virus tarvitsee aina "isäntäkasvin", joka tuottaa mahdollisuuden evoluution mahtikäskylle - lisääntyä. Näin viruksetkin kilpajuoksevat, kuten ihmiset.

    Emme tiedä viruksien tehtävää, ehkä sitä ei ole - muuta kuin lisääntyä. Mutta se tehtävä voi yhtä hyvin myös olla, emme vain tiedä sitä. Vitsaukset ovat uskonnollisesti olleet pelotteita, että "tehkää kuten sanotaan, olkaa katuvaisia ja antakaa arvo jollekin sellaiselle, mikä on teitä ylempänä". Uskonnoilla on aina ollut väkevä merkitys, kun on annettu selitteitä joillekkin sellaisille, joita emme ymmärrä.

    Se on kuitenkin täysin varmaa, etteivät virukset katoa. Ne kehittyvät, sopeutuvat ja iskevät, jos on pakko käyttää näitä ihmisille tyypillisiä sanontoja, kun soditaan, hyökkäillään ja taistellaan - elintilasta. Niin ne viruksetkin "taistelevat" - elintilasta. Ja huomenna jyllää jo jokin uusi virusmodifikaatio, sillä kehitysvauhti on niin kiivas, että se hengästyttää muuta eliö- ja oliokuntaa.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti