torstai 12. maaliskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 11032020 - II



      11032020
...
  • 1

  • WHO:n johtaja julisti koronaviruksen pandemiaksi, Italia ilmoitti maanlaajuisesta kauppojen sulkemisesta

    Ilkka Luoma 
    2 - Nyt olisi aika yhdistää voimat tuon Koronan tai sen kehitysversion/ -versioiden lannistamiseksi. Näyttäisi siltä, että itse Kiina - vahvoin Keskushallinnon ohjein, määräyksin ja toimenpitein on saanut ainakin alkuperäisen Koronan "siltaan", mutta ei painiterminä vielä "mattoon", siksi varovaisia nuo Kiinasta tulevat viestit ovat - vielä.

    Samalla, kun pohdittaisiin yhdessä maailmanlaajuisesti, mitä voidaan koko ihmiskuntana tehdä, antaa tämä epidemia, ellei vielä muutu pandemiaksi - erinomaisen mahdollisuuden kansantaloudellisiin testeihin, mitä merkitsee ympäristöllemme ja maalliselle näyttö- ja vertailutaloudellemme vähentämisen filosofia!

    Nythän on vallalla kasvuhokeman mantra, jossa kaikkea pitää saada lisää, suuremmissa erissä ja nopeammin. Tämän edessä meitä kaikkia biologisia elättävä ympäristö - biosfääri - hengästyy henkihieveriin ja saattaa aikaansaada vieläkin dramaattisempia tapahtumasarjoja - juuri meille ihmisille.

    Sen me tiedämme, että meidän jälkeen torakat, muurahaiset ja virukset jatkavat - kuten nuo olivat jo paljon ennen meitä. Olemmeko viruksille lopulta kokeilukenttä!

    Ei vaivuta synkkyyteen, vaan nyt on se kohta, jossa koko ihmiskunta voisi kokea "yhteisen vihollisen", vaikka viruskannat ovat osa ympäristöä ja niillä on jokin tehtävä, mitä me emme tunne, kuin vain lisääntymisen osalta, mikä on myös meidän ihmisten ainoa todellinen evoluution "määräämä" sukupolvikohtainen tavoite! e
  • 2 [!]

  • Ruotsi nosti maan sisäisten tartuntojen riskin korkeimmalle tasolle ja ”muuttaa strategiaa” – Italiassa 168 ihmistä kuollut vuoro­kaudessa

    Ilkka Luoma 
    1 - Tämän kommentin jälkeen menen ostamaan kirjan, sillä luottamus UPI-FIIA vanhemman asiantuntijan kiina-tietämykseen "läntisten lasien läpi" on suuri. Olen useammassa live-tapahtumassa seuraillut Jyrki Kallion Kiina-esityksiä - niin kulttuurillisesti kuin poliittisesti. Kallio on varteenotettava sinologi, joita ei Suomessa liiallisuuksiin ole.

    Ainoa asia johon on kiinnittynyt huomio, on meitä kaikkia täälla kaukana Kiinasta - ja ilman kiinalaista perimää olevilla - on kyvyttömyys/ tai alentunut kyvyllisyys kokea aidosti itäistä kulttuuria, perimää, elämanarvoja kuin tapakäyttäytymistä. Me emme osaa irtaantua meille tyypillisestä lännettyneestä asia- ja luulokeskeisyydestä - valitettavasti.

    Meillä EU-Euroopassa ja Yhdysvalloissa on käsitemaailma, jossa oletamme - huolimatta kolonialistisesta aikakaudesta huolimatta - juuri läntisen yhteiskuntamallin olevan se juuri oikea. Kiinalaiset näkevät omansa omanaan, mutta eivät tyrkytä sitä "ristin ja miekan kaltaisesti" vieraille - vaan kohteliaasti pidättäytyvät sekaantumisesta muiden sisäisiin asioihin. Kiinalaiset tekivät omat löytöretkensä jo ennen Kolumbusta.

    Tänään itä ja länsi käyvät yhteiskuntapoliittisesti kovaa vastakkainasettelua - US' n trumppistisella johdolla. Tässä kohdin EU-Euroopalla on erinomainen mahdollisuus olla tuon vastakkainasettelun vedenjakajalla - ymmärtäen niin länttä (itseään) kuin itää - nousevana maailman mahtina. EU on tänään yhteiskuntakehityshautomo.

    Mahtitekijöihin liittyy aina voima, itsesensuuri, ylpeys ainoalaatuisuudesta sekä väkivalta, sillä se istuu ihmiskunnassa lujasti. Tämä istuvuus nähdään vaikkapa viimeisen 20 vuoden aikana, kun ollaan käyty sotaa jatkuvasti - alkaen Afganistan, sitten Irak - myöhemmin Libya, Somalia, Mali, Jemen ja päällä oleva inhimillinen trakedia - Syyria.

    Kiina on kauppavaltio, joka ammentaa yhteiskuntanäkemystään hyvin pitkästä historiastaan - ollen ehkä pisin yhtäjaksoinen korkeakulttuuri maailmassamme. >
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti