tiistai 24. maaliskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 23032020 - IX



         23032020

...
  • 1

  • Hirvittäviin rikoksiin syyllistynyt natsijohtaja Heinrich Himmler ei katunut tekojaan, kertoo kansainvälisesti arvostettu elämäkerta

    Ilkka Luoma 
    SS on tabu – tätä ei saa tänäänkään kirjoittaa?

    SS oli alun alkaen Adolf Hitlerin henkilökohtainen vartiokaarti, jonne pääsyyn oli erittäin tiukat vaatimukset. Vain pohjoinen ”arjalainen” rotu, riittävän pitkinä, kelpasivat – rikosrekisteriä ei saanut olla ja muutoinkin piti olla täysin nuhteeton elämäntapa, eikä ”väärää verta suvussa” suvaittu. Tuolloin ihanteita maalattiin rotuopeista, joiden tutkintaa Suomessakin harjoitettiin – muun muassa lasten lääkärinä kuuluisaksi tulleen Arvo Ylpön toimesta.

    Hitlerin valiokaarti laajeni nopeasti, laskelmoivan, hiljaa puhuvan ja hyvämuistisen Heinrich Himmlerin toimesta eliittiarmeijaksi, jossa palveli yli 10 maan kansalaisia (eräänlainen ylieurooppalainen sotavoima) – muslimeja myöten! Erityisen kunnostautuneita vierasmaalaisia olivat eestiläiset, tanskalaiset ja itävaltalaiset – tosin Anschslush oli Itävallan liittänyt Saksaan jo 1930 -luvun loppupuolella.

    SS oli laaja organisaatio, kuin valtio valtiossa, sillä oli oma liiketoiminta, varainhankinta, teollisuustuotanto, sairaalajärjestelmät ja omaa asetuotantoa – näin se täytti kaikki ne elementit, joilla muodostetaan eliittijoukot, joita kaikki viholliset pelkäsivät ja jopa kunnioittivat. Tässä kirjoituksessa emme puutu kuin Waffen SS:n ominaisuuksiin ja tekoihin – tuo toinen puoli SS:stä on saanut riittävästi synkkää mainetta ja palstametrejä toimistaan keskitysleireissä ja niin edelleen.

    Kansallistunteen kohottajat

    Kolmannen valtakunnan kansalaiset olivat ylpeitä Waffen SS -joukoista; he tiesivät systemaattisen propagandan myötä näiden joukkojen olleen nk. tulipalojoukkoja, jotka hälytettiin paikalle, kun Wehrmacht ei enää pystynyt saavuttamaan asetettuja tavoitteita, syystä tai toisesta.

    Waffen SS taisteli raskain omin tappioin – heillä oli vala, joka oli annettu suoraan Adolf Hitlerille – se ei sallinut joukkoantautumista. Tunnetuimmat SS-divisioonat olivat Das Reich ja SS Leibstandarte Adolf Hitler sekä suomalaiset vapaaehtoisetkin sisällään pitänyt SS Wiking. >
  • 2 - 2

  • Neuvostoliitto pakotti suomalaiset Lapin sotaan

    Ilkka Luoma 
    2 - Lapin sodalla on taustansa, joka on hyvä tutkia ja omaksua - kaikin näkökulmin

    Kreml odotti Mainilan laukauksiensa jälkeen muutaman päivän ... - erityisesti tuolloinen Suomen ulkoministeri Eljas Erkko oli väkevästi vastaan noita neuvotteluja, vaikka marsalkka C.G.E. Mannerheim jopa uhkasi erota ... Talvisotaa kutsutaankin Erkon sodaksi (J.K. Paasikivi).

    Talvisota vei meiltä erityisesti Karjalan laulumaat. Saksa muutti linjaansa - oli aika toteuttaa Hitlerin 'Mein Kampf' teoksen tavoitteet - itäisenä "lebensraumina", ja näin Suomi tuli käteväksi osakomponentiksi suurvaltapelissä. Josif Stalinille oli tuo Hitlerin "Taisteluni" käännetty venäjäksi.

    Hitler hoksasi suomalaisen korpisotilaan kyvyt, jo Talvisodasta ja näin Suomi olikin elimellinen osa Barbarossaa - Saksan Wehrmacht oli jo valmiina pohjoisessa - lähdimme Jatkosotaan, joka alussaan nimettiin Kesäsodaksi - vankoin mielin revanssista ja paluusta laulumaille.

    Toisin kävi - menetimme Jatkosodan päätteeksi Petsamon ja Liinahamarin ja samalla saimme pahan henkisen kärsimyksen, kun aseet piti suunnata aseveljiämme vastaan Suomen Lapissa.

    Kun ennen Jatkosotamme päätöstä Puna-armeija painoi vahvasti päälle - presidentti Risto Ryti teki nimissään "valtiosopimuksen/ -sitoumuksen", jossa lupautui Hitlerin rinnalle.

    Saimme Rytin allekirjoituksesta kiitokseksi Lento-osasto Kuhlmeyn, aseita - panssarinyrkkejä ja Wehrmachtin panssaridivisioonasta osia - näiden merkitys "suotuisaan kehitykseen meille" - syntyvänä pikarauhana - oli erityisen merkittävää.

    Saksa auttoi meitä merkittävästi - olikin suomalaista moraalia koettelevaa näin "pettää" aseveli Lapissa, tosin olimme puun ja kuoren välissä. Ehkä Adolf Hitler ymmärsi asian ...

    Tänään olemme hyvissä väleissä Saksan kanssa - jopa niin, että oireilee "saksattuminen"! Saksa koetaan jälleen turvaksi ... e
  • 2 - 1

  • Neuvostoliitto pakotti suomalaiset Lapin sotaan

    Ilkka Luoma 
    1 - Saksan kolmas valtakunta "pakotti" revanssihenkiset suomalaiset Jatkosotaan - osana operaatio Barbarossaa kesälle 1941, jolloin Adolf Hitlerin Saksa hyökkäsi Kremlin näkökulmasta "yllättäen" itään - hakemaan "lebensraumia - elintilaa".

    Tuo II Maailmansodan Itärintama oli maailmanhistorian verisin ja totaalisin tuhoamissota mitä on koskaan nähty ja koettu. Siksikin venäläisten näkökulmasta se on nimetty Suureksi Isänmaalliseksi sodaksi, jonka päättymistä juhlitaan toukokuussa, päivänä, jolloin Saksan kolmas valtakunta antautui - ehdoitta. Neuvostoliiton Puna-armeija oli tuolloin Berliinissä.

    Suomi oli 1941 Jatkosodassaan jo ennen alkuaan aktiivinen osallinen - Saksa vei meitä, ja me olimme joidenkin mielestä jo innolla kulkemassa kohden Suur-Suomea. Hartaimmat suur-suomalaiset suunnittelivat miten Kuolan niemimaata ja koko Karjalaa jaetaan. Hitler oli antanut lupauksiaan maa-alueista.

    Talvisota oli oma sotansa, jossa jouduimme monille yllätyksenä hyökkäyksen uhriksi

    Talvisotaa arvioitaessa on huomattavaa, ettemme tiedä likikään kaikkea sitä, mikä on edelleen lukkojen takana - historiatietona - Kremlissä. Oman osamme tiedämme hyvin, mutta juuri Talvisodan aaton tilannetta Moskovan ja Josif Stalinin osalta emme kaikin osin tiedä. Vain harva suomalainen on päässyt Kremlin Stalin-K -arkistoihin.

    Se me jo tiedetään Talvisodan aaton maanvaihtoneuvotteluista, että sellaiset herrat kuin C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja Rudolf Walden kannustivat tuolloista maan hallitusta käymään neuvottelullisesti loppuun saakka vuoropuhelun Kremlin ja Josif Stalinin kanssa.

    Maanvaihtoneuvotteluja ei käyty vuoropuheluna loppuun asti - olimme osaltamme itsepäisiä. Mannerheim oli jopa kertonut, että Stalin olisi ollut valmis luopumaan Hangon vaateistaan -tilalle jokin sopiva Suomen ulkosaari. >
  • 4 - 2

  • Maailman katseet kääntyivät lääke­teollisuuteen: hirvittävän ebola­viruksen oppeja hyödynnetään nyt korona­virukseen tepsivän lääkkeen etsinnässä

    Ilkka Luoma 
    2 - Nyt kuitenkin kehitetään Koronalle lääkkeitä, jopa rokotteita. Isorokko saatiin karanteeniin tiettyihin laboratorioihin - vastaisuuden varalta [!] Tuberkuloosia ei ole Suomessa juurikaan. Vesi- ja tuhkarokko ehkä odottavat vuoroaan - miten muuttuneina - emme tiedä.

    Lääketeollisuus on rahankäyttökone, sillä yhden lääkkeen tuotto apteekkeihin hyväksyttynä - maksaa työlukuna miljardin, siis paljon. Testaus on hidasta ja kallista; ellei sitten keinoäly ja ihmismäistyvä robotiikka kehity aivan uusille atmosfääreille.

    Senkin me osannemme arvata, että esimerkiksi virukset kilpajuoksevat omin menetelmin ja evoluution antamin sopeumallisten kilpailuaskelmien mukaisesti.

    Meillä voisi olla kiihkeä uteliaisuus löytää nuo "evoluution säännöt", sillä siellä on se tämän aiheen kaikkeuden tieto - löydämmekö, sen vai onko "evoluutio niin ovela", että muuntaa sitä aina tarvittaessa, ellei jatkuvasti - kuten viruksiakin.

    Ehkä evoluutio suojaa salaisuutensa, ja siis olemme aina jälkijunassa, vaikka toistaiseksi eliajandote on monissa maissa kasvanut. Ehkä luonto suunnittelee korjausliikettä - olemmehan osa tuota evoluution kehityskoneiston alaista biosfääriä - kehityslinjana, joka voi myös päättyä.

    Ihminen on omin tavoittein ja toimin päättänyt jo monta biologista kehityslinjaa - ja näin elämän monimuotoisuus (biodiversiteetti) on kaventumassa - toimistamme saada kasvuhokemallisesti - 'enemmän, nopeammassa tahdissa ja suuremmissa erissä' ... Näilläkö mennään? e
  • 4 - 1

  • Maailman katseet kääntyivät lääke­teollisuuteen: hirvittävän ebola­viruksen oppeja hyödynnetään nyt korona­virukseen tepsivän lääkkeen etsinnässä

    Ilkka Luoma 
    1 - Virukset yhtenä ihmiskunnan lukumääräraivaajana on työskennellyt jo satoja miljoonia vuosia - ihmistenkin seassa, etsien sopivaa "isäntäkasvia" jo pari sataa tuhatta vuotta - varmaan apinatkin ovat saaneet ja saavat osansa.

    Eräät apinalajit tuntevat luontaisia rohdoskeinoja muun muassa haavoihin - niiden desinfiointiin. Kokemuksella, mutta ei sen kummemmin systemaattisella tuotekehityksellä.

    Ihminen on taas innostunut utealiaisuuttaan tutkimaan mitä sisällämme, kehossamme tapahtuu - jo faaraoiden aikana päästeltiin "pahoja henkiä" aivoistamme, poraamalla tuuletusaukkoja päälakeen.

    Myöhemmin uteliaisuus kasvoi kokonaiseksi lääketeollisuudeksi - jättiläismäiseksi tuottokoneeksi, jonka motiivi oli tuottaa lääkkeitä ylläpitämään pidempää ja terveempää elämää - noin niinkuin lääketieteellisesti.

    Miten lääketeollisuus eroaa kemianteollisuudesta - keinoaineineen?

    Einajanodote nousi ja toi ikääntyneille myös paljon henkistä yksinäisyyttä, katoa ajan aktiivisesta virrasta. Lääkkeillä ja muulla terveydenhoidolla saavutettiin lisäelämää - ohi "evoluution ohjeistaman elämänkaavan", jossa osin ihminenkin elää elimistöltään vielä kivikaudella.

    Lääke on keino parantaa ... -tietty. Lääkkeitä kehitetään koko ajan nopeammalla tavalla - pitää saada terveyttä, mutta ennen kaikkea liiketoimintaa ja sen myötä voittoja jaettavaksi omistajille.

    Virukset ovat eboloina* raivaajia -ja tuon lähinnä Afrikkaa tähän mennessä riivanneen Ebolaviruksen tapposuhde on huimat - lähes puolet (?)

    Meillä Korona on huomattavasti armeliaampi, ikään kuin varoittavampi - ainakin toistaiseksi. Historiasta tiedämme, että pandemiaksi äitynyt Espanjantauti muuttui murhaavammaksi, sen toisessa aallossa. Saammeko Koronasta toista aaltoa - ei tiedetä. >
  • 6 - 1

  • Hoitajat ja lääkärit kertovat, millaista on nyt korona­virus­epidemian etu­rintamassa: ”Yövuoroon tullessa sanottiin, että kaikki varusteet ovat ihan lopussa”

    Ilkka Luoma 
    1 - Ihmisten hoitamista sodassa ja rauhassa

    Yhteistoiminta oli ja on saumatonta - aina sodissa ja kriiseissä, ennen ja nyt. Kyse oli tuolloin 1940-luvulla taistelusta niin rintamilla kuin sairaalateltoissa. Moni pelastettiin, moni menehtyi - pommeja ja kranaatteja osui myös punaristitelttoihin ... viholliset pommit eivät olleet täsmää, kuten nyt väitetään, vaikka Afganistanin 'kunduzeja' tapahtuu tänäänkin.

    Tänään meillä eletään rauhanaikaa, ja haasteet kuin ongelmat ovat omissa mittakaavoissaan. Nykyisin hoitohenkilökunnalla ei ole rintamakokemusta - ehkä jotkut ovat olleet kehitysmaissa ja sotivissa maissa, vaikkapa "Lääkärit ilman rajoja" toimissa - he voivat kuvitella, mitä oli Saksan Itärintama - erityisesti 1944-45 kevääseen, kun ihmisiä tuhottiin ihmisten toimesta.

    Kaikki arvostus hoitaviin ihmisiin - titteliin katsomatta. Annnetaan arvo sellaiselle työlle, jota ei ensisijainen voittotavoite meitä ihmisiä korjatessa ole päällimmäisenä. Vastuu painaa - onneksi myös päällisin osin tuloshakuisuudessa.

    ...
    Btw. Vein tänään kaksosemme päivähoitoon, lapsien määrä siellä vähenee päivä päivältä, siellä on henkilökuntaa joiden työ on myös ensiarvoista. Samoin huomasin erään yksityiskohdan, kun vein lajiteltuja jätteitä taloyhtiön jätekatokseen - kaikki jäteastiat olivat pursuavina täynnä. Jäin miettimään hetkeksi, ellei niitä tulla tyhjentämään ...

    Kaikki se työ on arvokasta, joihin annamme kaiken panoksemme vastuulla ja kunnialla tahdosta tehdä työ niin hyvin kuin osataan! Tarvitsemme toisiamme - ja nyt erityisesti. >
  • 6 - 2

  • Hoitajat ja lääkärit kertovat, millaista on nyt korona­virus­epidemian etu­rintamassa: ”Yövuoroon tullessa sanottiin, että kaikki varusteet ovat ihan lopussa”

    Ilkka Luoma 
    2 - Kaikki mikä liittyy ihmisten (hyvin)voinnista huolehtimiseen - on aina sankarillista - ihmisen ja toimivan yhteiskunnan näkökulmasta. Nyt jo jää ilmaan leijumaan kysymys "biosfäärillisestä kaikkia eliölajeja koskevasta yhteiskunnasta" ja sen huolehtimisesta?

    Mutta! Työmoraaliltaan sairaanhoito- ja terveydenhoitotoimet ovat keskimäärin korkealla tasolla - varsinkin yhteiskunnallisesti operoidussa terveystoimessa - ei ole voitontavoittelun pakkoa ja hokemaa rasittamassa luottamustyötä tasapuolisesti kaikille. Tässä tulee mieleen vanhusten hoitolaitokset jo ennen Koronaa- yksityisesti ja voittotavoitteellisesti operoituina - mitenhän siellä nyt pärjätään?

    Nyt yhteiskunnan palvelut natisevat, vaikka emme voi koskaan tätä päivää sijaistaa olosuhteisiin mihin lääkäri- ja hoitajahenkilökunnat joutuivat maailman historian verisimmässä tuhoamistaistelussa II Maailmansodan Itärintamalla, jossa olimme Saksan rinnalla sodassa Neuvostoliitoa vastaan. Miksi tällainen vertaus juuri tähän päivään?

    Siksi, että kaikki on niin kovin suhteellista. Nyt olemme eläneet erinomaisen turvattua ja monin osin terveellisempää elämää kuin sitten 1944, jolloin varsinainen Jatkosota päättyi. Tuolloin lääkinnälliset tehtävät hoidettiin - myös noissa hirveissä olosuhteissa. Tuolloin kysymys ei ollut kyse verrannoista mihinkään, vaan kyseessä oli kamppailu elämästä, jossa koko lääkintahenkilökunta venyi käsittämättömiin mittoihin. Se on niin suhteellista.

    Tuolloin rintamilla lääkintäteltoissa oli pula kaikesta ja verisiä sotilaita tuotiin "liukuhihnana", luusaha soi ja veri roiskui, lääkärien ote oli esimerkillinen ja Hippokrateen vala johtolauseena - unohtamatta hoitohenkilökuntaa, jolle potilaat jäivät aina heti lääkärioperaatioiden jälkeen. e
  • 8 - 2

  • Afrikasta löytyi ensimmäinen Venäjään linkitetty trollitehdas

    Ilkka Luoma 
    2 - USA' ssa toimijoiden pahimpana pelkona on skenaario, jossa Venäjä ja Kiina löytävät toisensa - niin taloudessa kuin myöhemmin sotateknologioina - puhumattakaan sotilaallisesta yhteistyöstä.

    Tuo Kiinan ja Venäjän yhdistelmä on liikaa lännelle, sillä Venäjä on se maailman toinen ydinasesuurvalta ja Kiina kasvaa kovaa vauhtia kokoluokkansa puitteissa anisaitsemaansa asemaan - myös puolustautumisen saralla. Kaikki armeijathan ovat puolustusvoimia!

    Informaatio on "katalaa viestintää", sillä informaatio ei aina ole totta - mikä on muuten totuus, kun se vaihtaa väriä tietämyksen ja ymmärryksen kasvaessa?

    Onkin kysymys siitä taidosta miten hienostuneesti osapuolet osaavat tarkoitushakuisuutensa kätkeä. Se on kuitenkin varmaa, että molemmat harjoittelevat nyt tätä informoinnin tapaa - niin idästä kuin lännestä. Tosin lännestä peräänkuulutetaan laadullisuutta vastuullisuutena - laatu- ja vastuumediana. Onko näin - laatutoimittajat?

    Kansalaiset haluavat kuitenkin todellisuutta totuuksina, tai lähimmäksi sitä

    Välikädellisellä medialla on omia tavoitteita, mutta kansalaisten omat suoramedian kanavat varmasti kehittyvät - jopa kansalaisten tarpeiden mukaisesti. Harjoittelu on jo alkanut.

    Alun ylilyöntien jälkeen suoramedian tuotekehitys- ja kilpailutilanne tuottavat lopulta myös ne uskottavat suoran yläjohteellisen kansalaisdemokratian tietoväyläkanavat - suoraan tiedon tuottajilta niiden kuluttajille.

    Välikädellisyys ei kuitenkaan poistu. Todellisuuden esilletulon suodattimia manipulaatiosta kuin propagandasta tarvitaan edelleen, hillitsemään myös kansalaiskiihkoutta. Jalostunut "kiihkous" näkyy myös perinnemediassa - ei tarvitse kuin verrata iltapäivämediaa vaikkapa laadustaan kiinnipitävään Helsingin Sanomiin - näinkö HS-toimittajat? e
  • 9

  • Tukholman keskustaan ui 140-metrinen silta Kiinasta saakka: Se mikä oli ennen tehokasta, onkin nyt riskialtista

    Ilkka Luoma 
    Tässä löydettiin yllättäen Kiina esimerkiksi. Reilu 20 vuotta sitten alkoi maailmallinen buumi, oli löydettävä edullisempia tapoja tuottaa tavaroita, komponentteja ja bulkkituotteita - oma työ vaikkapa Ruotsissa ja Suomessa oli kohonnut "liian kalliiksi" - yritysten piti saada helpommalla voittoja ja Kiinastahan noita edellytyksiä löytyi:

    1) Kiinassa oli ja on osin yhä edelleen hyvin halpa ja ahkera toveri, joka ei liiemmin ammattiyhdistyksistä "välitä",

    2) Kiinassa heti tuotantolaitoksen ja/tai alihankkijan ovien takana olivat maailman suurimmat sisämarkkinat, alussaan potentiaalina ja nyt todellisuutena sekä

    3) Alussaan lähes olemattomat ympäristölait, jolloin läntinen yhtiö siirtäessään toimiaan ja/tai ostaessaan Kiinasta - todellisuudessa siirsi ympäristöhaittajälkensä kiinalaisten "taskuun".

    Nuo tekijät tuottivat Kiinasta maailman suurimman talouden ja ylivertaisesti suurimmat liukuhihnat. Samaan aikaan Kiinan oma kysyntä kasvoi ja tuotti kiinalaisille ja läntisille yhtiöille runsaat tilaukset ja sen myötä voitot.

    Muun muassa Nokia Oyj Suomesta teki suurimmat voittonsa juuri Kiinasta - oli eräs vuosi vuosituhannen alussa, jolloin 240 miljoonaa kiinalaista käytti "yhtäaikaa" Nokian kapuloita. Nyt Nokialla on itsellään kapuloita rattaissaan - Huawein kosinta ei tuottanut tulosta - eikä syntynyt Nokia-Huaweita - valittiin tunnetuin seurauksin Microsoft.

    Tuo silta on erikoistuote. Kiinassa valmistuu joka vuosi 340 000 ylempää insinööriä, se merkitsee yhä korkeampaa innovoinnin, suunnittelun ja valmistusmenetelmien kehittymistä. Siitä ilmentymänä on tuo Tukholmaan kuljetettu silta.

    Kiina kykenee maailman suurimmasta tuotannosta kalkyloimaan kilpailukykyisyyttä - sen tehden edelleen kokonaisuutena voittoa Kiinalle.

    Kiinan vientitoiminta on maailman suurinta, niin tuotteissa, komponeteissa kuin järjestelmissä - matkailussa ja kohta rahoituksessa - esimerkiksi US-liittovaltio on velkaa Kiinalle ~1100 mrd USD! Kiina ei ole velkaa - ulos, vain sisällään.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti