torstai 5. maaliskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 03032020 - II


      03032020

...
  • 1

  • Presidentti Niinistö: EU joutuu vakavasti puntaroimaan, otetaanko kaikki turvapaikka­hakemukset vastaan

    Ilkka Luoma 
    Alaikäisten pienten lasten suojelu on ylikansallinen velvollisuus, erityisesti EU' n - kolonialistisen perinnön vuoksi. Tämä tunnustanevat kaikki vähänkään inhimillisyyttä osoittavat ihmiset, jotka ymmärtävät, mikä on ihmisen tärkein tehtävä - sehän on lisääntyminen.

    Suomessakin on tehtävä ratkaisut juuri tässä kohdin, kun puhutaan aidosti orvoista lapsista. Heille on löydyttävä elämään paluun ratkaisu - meillä on siihen varaa, sillä ei ole kysymys suuresta määrästä. Ranska oli ottamassa 400 alaikäistä taakanjakovelvoitteen kannustamana.

    Suomen kohdalta luku olisi väkilukusuhteessa - siis noin 40 lasta, onhan meitä suomalaisia noin 10-osa ranskalaisten määrästä.

    Tärkeämpää kuin jokin tietty lukumäärä - on vastuunotto ja sen kanto kokonaisvaltaisesti.
    He, jotka päätetään ottaa, he myös hoidetaan kuten omat - nukkavierua asenneilmastoa muuttaen! Tämä on se tärkein inhimillisyys, vastuu ja kannaotto osallistumisesta, siihen meillä on varaa suhteessa kokoomme.

    Se miten tehdään päätöksiä pakolaisten, maahantulijoiden kuin kiintiöpakolaistenkin osalta, on sitten aivan eri asia. Meillä on oikeus tutkia jokainen tapaus tarkasti, meillä on oikeus sanoa - Kiitos ei, vaikka "sydämeen koskisi".

    Mutta, kun päätös on tehty Suomeen ottamisesta teemme kaikkemme, että valitut integroituvat vapaaehtoisesti maamme tapoihin, lakeihin ja kulttuuriin - hylkäämättä maahantulijan omaa. Ottamamme pakolaiset kotoutetaan ensimmäisestä päivästä alkaen, yhtään ei unohdeta - heidät synkronoidaan yhteiskuntaamme suomalaisiksi - kieltä myöten.

    Evoluution näkökulmasta jokainen on oman laulunsa arvoinen ja me suomalaiset voimme olla ensimmäiset, jotka poistavat epäluulonsa - uuden maahantulopolitiikan avulla. Tämä merkitsee mukaanottoa - aina varhaiskasvatuksesta lähtien - samoin lasten vanhemmat muualta tulleina otetaan mukaan yhteisöllisyysryhmiin - näin rakennetaan positiivista suomalaisuutta, jossa viihdytään ja halutaan tehdä oma osuus mitä yhteiskunta jäseniltään edellyttää.
  • 2

  • HS-analyysi: Nokia kompuroi elin­tärkeässä 5g-tekniikassa: Kun riskit toteutuivat, toimitus­johtaja Suri sai mennä

    Ilkka Luoma 
    Tuossa vähän vuosituhannen vaihtumisen jälkeen Nokia oli markkinavaltansa huipulla. Esimerkiksi Kiinassa oli eräs aikakausi, jolloin 220 miljoonalla kiinalaiselle oli nokialainen taskussaan (tuota ennatystä yhdelle valmistajalle on vaikea ylittää!).

    Oli myös aika jolloin pankinjohtajamainen Nokian tuolloinen hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila oli saanut nimityksen Pekingin kunniakansalaiseksi - joka on hyvin harvinainen kunnianosoitus nimitetylle! Ollila oli tuohon aikaan eräässä kiinalaistapahtumassa vihjaissut, että Nokian toimitusjohtaja voi joskus eräänä päivänä olla myös kiinalainen.

    Oli myös aika, jolloin tänään maailman suurin mobileverkkovalmistaja Huawei olisi ollut ostamassa koko Nokian - ennen Microsoftin Bill Gatesia! Kauppoja ei syntynyt, eikä näin saatu silloista ylivoimaisesti maailman suurinta verkko- JA päätelaitevalmistajaa - Nokia-Huaweita. Onko tämä nyt sitä kuuluisaa besserwisseröintiä? Oli tai ei - nyt ollaan vaikeassa tilanteessa, kun "karikairamomainen- kääritään hihat" tuotekehitysinto on Nokialla lamassa!

    Nokia on selvinyt vaikeuksistaan. Nokia on nyt epäonnistunut 5G-verkoissa ja vaikka USA trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka koettaa jopa auttaa Nokiaa, se ei tarjoa todellista voimaa koko maailman markkinoille, joista juuuri tällä Nokian toiminta-alueella länsi edustaa vähemmistöä!

    Huawei on amerikkalaisten mielestä liian suuri - se uhkaa läntistä vapautta ja Huaweita kohtaan esitetään todisteettomia väitteitä - siksi tiukaksi tämä markkinasota informaatiologistiikan hallinnasta on noussut.

    Onko Nokian pelastus kuitenkin Kiinassa, missä se oli sitä 20 vuotta sitten. Nokia teki huippuaikanaan suurimmat voittonsa juuri Kiinasta. Ja kaikki uuden nokialaisuuden Kiina-operaatiot alkoivat Suomesta kiinalaisvetoisesti kaukaa 1980-luvulta, kun Kiina tilasi modernin elektroniikan ensitilauksen - 400 000 USD - Kiinan Kulosaaren suurlähetystön auttamana!

    Olisiko nyt aika yhdistää tietyt voima-alueet juuri Huawein kanssa?
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti