keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 24032020 - VI


      24032020

...
  • 1 - 2

  • Koronakriisi on hallituksen talouspoliittinen tulikoe

    Ilkka Luoma 
    2 - Evoluutio ohjastaa koko 'talousbiosfääriä', josta ihmiskunta on vähäinen osa biomassana, mutta sen kulutusjälki on massiivinen, eli emme ole sopeutuneet määriin, jotka meille kuuluisivat. Talouskin sopeutuu, vaikka kasvua on huudettu kaikista "rööreistä".

    'Röörien alkulähteet' ovat ja vain ovat biosfäärissä, siis biomassaisessa elon kierrossa, joka elättää meidät kaikki. On aika soputua tuohon kiertoon, sillä olemme konkreettisesti osa tuota evoluution pyörittämää elon ja kuolon systematiikkaa.

    Lukijat saattavat uteliaina huomioida tuon Sixten Korkman' in poisjättämän sanan - 'kasvu' - ehkä kysyen mitä tilalle.

    Tilalle ei voida kestävästi tarjota kuin yksi sana - se on 'vähentäminen'

    Suomea markkinoidaan mielipidetutkimustiedolla onnellisuudestamme - maailmamme kärjessä. Kasvu ei luo lopulta onnea. Onnea luodaan tyytyväisyydestä turvallisuuteen, uskoon huomisesta ja ilosta lisääntyä, joka on evoluutiomme ainoa "käsky" - koko biosfäärille.

    Läntinen tavarapaljosyhteiskunta ei oikein tahdo lisääntyä. Onko itsekkyys, halu "nähä mualimaa" ja into ostosmatkailla jättiläismäisissä ostohelve ... - anteeksi -paratiiseissa laannuttanut halumme siihen ainoaan tehtäväämme? Evoluutio ei halua "kuolla" - se haluaa jatkaa alun hamasta lopun vääjäämättömyyteen.

    Sixten haluaa alentaa arvonlisäveroa, sehän alentaa hintoja ja siis innostaa kuluttamaan. Eli haettiin apua kuluttamisesta. Elämme kulutusyhteiskunnassa.

    Kulutamme liikaa, aivan liikaa - emme osaa tasaistaa, edes omassa maassamme! Entä jos kulutuksemme puolittuu*, pelastaen samalla meitä kaikkia elättävän biosfäärin ja ehkä noin toimien elvyttävän kutistuvaa elämän monimuotoisuutta (biodiversiteettiä).

    Nyt Korona kornisti "ojentaa kättään" - tartutaan siihen ja kirkastetaan ympäristömme vahvemmaksi elättämään sopusuhtainen ihmispopulaatio osana eliökuntaa, jonka kokonaissopeutumista valvoo biologinen keskuspankki - Evoluutio.

    Mistä Sinä vähentäisit, jotta ottaisit osaa ratkaisevan tärkeisiin talkoisiin? e
  • 2 - 1

  • Afrikasta löytyi ensimmäinen Venäjään linkitetty trollitehdas

    Ilkka Luoma 
    1 - Siis amerikkalaiset toimijat löysivät juuri venäläiset - Afrikastakin - tuottamassa välikäsien kautta läntisellä termillä "East trolling propagandaa" omin tavoittein ja eduntavoitteluin!

    Vastakkainasettelu kiihtyy - nyt käydään väkivahvasti jalostuvaa informaatiosotaa - "hienostuneesti lännestä ja karkeasti idästä", jos kuuntelemme miten tuo "sota" halutaan lännestä nähdä, kokea ja ilmaista.

    Kaiken takana on vahva pelko talouskaavasta - "Kiina + Venäjä > US + EU", jos yleensä EU edes "marinoituu" kritisoimatta tuohon amerikkalaisten "kutsuun", josta tosin jo vaikkapa Saksasta nähdään trumppistinen uusnormaali "Uhkaa, kiristä ja pakota" -mentaliteettina. Voi olla, ettei EU liity itsestään selvästi tuohon US-lännettyneeseen leiriin.

    Länsi edustaa maailmastamme noin väestösuhdetta 1,3/7,8 - sen ollen pienempi löyhä yhteisö kuin pelkästään kiinalaiset - väestösuhteella 1,4/7,8.

    Informaatiosota on "armeliaampi" tapa sotia kuin se perinteellinen - vaikkapa II Maailmansota Euroopassa, jossa Saksa sai kokea idän täyden voiman - oman hyökkäyksensä päätteeksi.

    Läntinen tapa infosotia on nimetty - "West trolling manipulation" -ilmiöksi, sen ollen hienostuneen laadukkaasti masinoitua yksipuolistietoa - useimmiten väittein ja kevyin todistein, jos lainkaan. Tuosta HS-jutusta on kiintoisaa etsiä uskottavia todisteita - löydätkö Sinä? > [2]
  • 3 - 2

  • Hirvittäviin rikoksiin syyllistynyt natsijohtaja Heinrich Himmler ei katunut tekojaan, kertoo kansainvälisesti arvostettu elämäkerta

    Ilkka Luoma 
    2 - Tätä kirjoitusta ei pitänyt kirjoittaa. Tämä tyrmätään heti – vaikka sitä ei edes luettaisi loppuun. Herkkänahkaiset ja yleensä vähemmän tietävät, ”tietävät” tästä aihealueesta ”eniten”, ainakin omasta mielestä. Saksassa tämä on virallisesti kielletty – siitä saa puhuakin vain kuiskaten. Kysymyksessä on Saksan kolmannen valtakunnan Schutzstaffel eli lyhennettynä kylmät väreet aikaansaava SS.

    Miksi tälläinen luomus piti tehdä?


    Syy on hyvin selvä; tänäänkin esimerkiksi USA:lla on vastineensa – Delta Force, englantilaisilla on omansa ja meilläkin on taistelusukeltajat tai vaikkapa laskuvarjojääkärit. Kautta aikain on rakastettu jostain erikoisesta, sellaisesta, joka tekee enemmän kuin muut, uhrautuen ja itseään säästämättä.

    Waffen SS oli ikäänkuin ylimmän johdon luottoarmeija (joka tosin rintamilla oli alistettu Wehrmachtin alaisuuteen omina yksiköinään), jossa lopulta palveli yli miljoona miestä (Wehrmacht noin 15 miljoonaa) – kaatuneiden määrä suhteutettuna vakioarmeija Wehrmacht' iin oli kaksin-kolminkertainen. Toisaalta viholliset tunsivat erityisen hyvin Waffen SS:n toimintatavat, jolloin viholliselle aiheutetut tappiot olivat tuntuvia.

    Sodissa ei tunneta sääliä ja usein kaikki keinot ovat sallittuja

    Emme voi unohtaa amerikkalaisten massiivisia mattopommituksia Pohjois-Vietnamissa 1965-1971, jonne pudotettiin enemmän pommeja kuin koko II Maailmansodassa Eurooppaan yhteensä – lähinnä siviilien sekaan!

    Hävinnyt joutuu aina kantamaan vastuun rikoksista ihmiskuntaa kohtaan. USA ei joutunut kantamaan mitään vastuuta 300.000 japanilaissiviilin murhasta Hiroshiman ja Nagasakin atomipommiverilöylyissä- mutta USA oli voittajavaltio ja perusteli atomiaseiden käyttöä omien sotilaiden säästönä.
    ...

    Waffen SS kantoi raskaan taakan maineestaan – usein rintamalla vangiksi joutunut SS-sotilas ammuttiin sen kummemmin kyselemättä. SS:n malli toimia oli suoraviivaisen raaka, ja tästä ominaisuudesta hinta maksettiin vuosien 1945 - 1948 aikana - erityisesti Siperiassa- sieltä ei palannut tiettävästi yhtään SS-miestä. e [1]
  • 1 - 1

  • Koronakriisi on hallituksen talouspoliittinen tulikoe

    Ilkka Luoma 
    1 - Kansakuntamme talousviisas ja herättelijä Sixten Korkman ei kirjoittanut juttuunsa yhtään "kasvuun" tähtäävää sanaa. Sinne piti kuitenkin ujuttaa "elvytys", jonka sanaton viesti on kulutuksen nostaminen sellaisesta aallonpohjasta, joka ei yhteiskuntataloutena ja siihen liittyvine rahavirtoineen riitä ylläpitämään yhteiskunnan kasvuhokemallista elämää. Tässä on se suurimman muutoksen lähtökohta!

    Vähentämisen tie avautuu mieliimme?

    Kuluttaa ei voi enempää kuin on luontaiset biologislähtöiset elämän edellytykset mahdollistavat - biosfäärillisen elämän monimuotoisuuden kirjona. Tässä on koko kestävyyden ydinkysymys. 'Kestävyyden' tohtori Korkman oivalsi tuoda tekstiinsä.

    Kestävyys on myös lähinnä poliitikkojen tyhjä hokema, jonka eteen ei tehdä riittäviä toimia - puhutaan ja kirjoitetaan vain. Kestävyystavoite on meille vapaan markkinatalouden lännettyneen kulutusmallin osalta kirkasta vähentämistä; ei kasvuhokemaa - vaan ihmiskunnallista sopeutumista määrinä oman biomassamme mukaiseen kulutuslokeroon.

    Nyt lännenmiehen vuotuinen ylikulutuspäivä laukeaa kevään korvilla - maailmallisesti alkavan syksyn mittaan.

    Korkman voisi myös rahapolitiikan viisaana kertoa lukijoille mistä tuo Euroopan Keskuspankki - EKP ammentaa nuo valtavat euromiljardit. Entä USA' sta FED, joka lupailee pyörittävänsä rahamarkkinoille jopa 2 000 miljardia USD, jopa "rajattomasti - mistä nuo massit ilmestyvät?

    Tavallinen kansalainen maksaa työllään asuntovelkansa, nyt tuo tavisikeellistetty saattaa joutua pankkiinsa pyytämään lyhennysvapaata! Miten EKP ja FED maksavat "ottamansa velan", kun se ja ne käynnistivät setelipainokoneet? > [2]
  • 5 - 2

  • Kuinka kaikki alkoikaan? Kiina otti harha-askeleita jo koronaviruskriisin alkuvaiheissa

    Ilkka Luoma 
    Viruksien lähtökohta on kaukana vuosituhatmiljoonaisuudessa

    Kiinassa Keskushallinnon koetaan olevan kansalaisen puolella - tarvittaessa suoraviivaisin ja ehdottomin käskyin. Kiinalainen kapinoi, jos kapinoi, Alue- ja kaupunkihallintoja vastaan - kuten tässäkin. Tosin läntinen media antaa herkästi tarkoitushakuisuudessaan ymmärtää kapinoinnin olevan juuri Kommunistista puoluetta vastaan, jolla on aluetoimistoja - kylläkin kaikilla päätöstasoilla.

    Virus on lähtöisin satojen miljoonien vuosien takaa. Virukset "riehuvat" mielellään siellä missä tulos on helpoimmin saavutettavissa - aivan kuten kapitalismi, joka helpompaa voittoa saavuttaakseen siirsi jo kymmeniä vuosia sitten tuotantoaan juuri Kiinaan, tiettyjen tunnettujen syiden vuoksi.

    Virus iskee siellä missä on paljon ihmisiä, ja siellä missä on "isäntäkasveja" helposti saatavilla. Kiina 1398 miljoonaa ihmistä on otollinen kohdemaasto, varsinkin jos elämisen kiertoketjuissa on monipuolisuutta - viruksien lisääntyä - vaikkapa muussa eläinkunnassa, kuten tässäkin näyttää tapahtuneen.

    Virukset ovat maailmallinen ilmiö, jossa syyllistäminen ennen aikojaan - tuntematta koko todellisuutta, saattaa olla tässä ennenaikaista. Nyt olisi katsottava toimenpiteitä, tuloksia kui menetelmiä ja suhteuttaa vaikkapa Kiinan 80 000 analysoitua Korona tartuntaa mittasuhteellistaen se Italiaan ja vaikkapa Suomeen - ollen Suomen osalta noin 320 tartuntaa ja Italian näkökulmasta noin 3500 ...

    Kiinassa tehtiin virheitä, se on varmaa, mutta miksi läntinen media hakemalla hakee kissojen ja koirien kanssa tapahtuma-arveluja, joiden suhteellistaminen jäi tekstiä laadittaessa puolitiehen? Koronasta on myös paljon luuloa, epätietoisuutta ja jopa vääriä arvioita, varsinkin Kiinassa - tapahtumiensa alkuvaiheissa.

    Nyt Kiina ojentaa kättä, sillä he tietävät, miten maailman suurimmassa populaatiossa toimittiin - Italialle, Iranille, Suomelle ja Venäjälle. Kiina sai Koronan 'siltaan, mutta ei vielä mattoon' -lainataksemme painitermistöä. e [1]
  • 6

  • Korona­kriisi näkyy satelliitti­kuvissa – liikkumisen rajoitukset vähensivät päästöjä ensin Kiinassa ja nyt Pohjois-Italiassa

    Ilkka Luoma 
    On tunnettua, että ihmisperäisen kulutuksen pienentyessä ympäristö puhdistuu, kirkastuu ja haitallisten ihmisperäisten kulutushaittatekijöiden määrä vähentyy - jopa voimallisesti.

    Ihmiskunta on vapaan markkinatalouden myötä kasvanut kulutushokemallisesti: "Enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä" ... Näin se on mennyt, kun poliitikot ja talousviisaatkin vaativat kasvua, kasvua ja kasvullekin kasvua.

    Ihminen unohti erään merkittävän tekijän - luontoympäristön eli biosfäärin, joka elättää meidät kaikki - koko biomassaisen kierrossa olevan eloeliöstön. Ihmiskunta on hyvin pieni osa - noin muurahaispopulaatioiden kokoinen. On helppo arvata kumpiko on suurempi haitallisten ympäristöjälkiensä osalta.

    Muurahaiset ovat olleet joitain kymmeniä miljoonia vuosia - yhteiskuntaelämässään, omanlaisessaan ja me ihmiset noin 200 000 vuotta - myöskin omanlaisessaan, erityisesti viimeisen 200 vuoden aikana!

    Koronavirus eräänä biologiana, elämän ja kuoleman rajoilta ojentaa meille nyt kättään, kornisti ilmaistuna. Korona viestii sanattomasti omalla systemaattisuudellaan: Vähentäkää ja huomatkaa, että vuotuinen ylikulutuspäivänne on lännessä jo kesän kynnyksellä, ja keskimäärin syksyn saapuessa.

    Ei Korona mitään konkreettisesti viesti. Virus toimii omalla tavallaan, tiukasti evoluution "käskyjen mukaisesti".

    "Evoluution lähettiläät" - virukset etsivät sopivia "isäntäkasveja" jatkaakseen eloaan - tehden sitä jo sopeutuneena [!] satoja miljoonia vuosia. Tuntuu oudolta sanoa - sopeutuen, kyllä juuri niin. Meidän ihmistenkin olisi pitänyt sopeutua kulutuksemme osalta oman kokomme mukaisiin määriin - nyt ylitimme ne.

    Korona saattaa nyt herätellä meitä kulutushokemallisia. Ehkä oivallamme ympäristön kirkastumiskuvista, että kasvun sijasta on vähentämisen tie. Rajallisuudesta ei voi nyhtää loputtomiin, kasvua huutaen.

    Viruksilla on jokin tehtävä *. Emme tiedä sitä. Sen me tiedämme, että ne juoksevat meidän nokkeluuden edellä - jatkuvasti; kehitellen uutta täyttääkseen tehtävänsä.
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti