perjantai 26. kesäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 25062020 - IX              25062020

...
 • 1 [ORIG]

 • Leopoldin haamu ulottuu Suomeen asti

  Ilkka Luoma 
  Rahtilaivat tuovat jatkuvasti halpoja raaka-aineita kehitysmaista kulutusjuhlan puuduttamiin markkinatalousmaihin - viemme myös noista samoista raaka-aineista tehtyjä jatkojalosteita takaisin raaka-aineiden lähtömaihin. Kansainväliset sopimukset kieltävät useita kehitysmaita maksamasta kansallista maataloustukea - sen sijaan EU maksaa budjetistaan yli 25% maataloustukea jäsenmaillensa.

  Kehitysmaatuen kansallinen häpeä voidaan hoitaa yksinkertaisella tavalla

  Kun valtiomme ei maksa riittävästi, niin kansalainen itse voisi maksaa nettotuloistaan haluamansa summan, saaden verohelpotuksen jalosta teostansa omaksi edukseen. Kun kansalainen ei tiedä miten raha suunnataan - avaa valtio asianmukaiset tilit, ja mm. SPR ja Kirkon ulkomaanapu kanavoivat kansalaisten rahat oikeasti tarvitseville.

  Tunnetusti valkoinen mies Euroopasta löytöretkeili itsensä maailman herraksi ryöstäen Afrikat, Amerikat ja Aasiat kolonnialismin "oikeuttamana". Valloitus- ja toisten asioihin puuttumisoperaatiot siunattiin ristillä ja vahvistettiin miekalla. Valkoinen, myöhemmin markkinatalousmies, ryösti jopa työvoiman sananmukaisesti orjikseen.

  Kehitysmaiden taloudellinen ryöstö etenee tänä päivänäkin

  Ilman halpoja raaka-aineita, itsellemme hamuttuja jatkojalostamisen toimia ja korkeajalosteiden katteellista maasta vientiä, osin takaisin kehitys- eli raaka-aineiden lähtömaihin - takaa toistaiseksi kulutusjuhlamme maailman suurimmalla ekologisella jalanjäljellä.

  Tuotantokustannuksiemme noustessa yli kipurajan - huomasi isänmaaton ja rajaton pääoma uudelleen kehitysmaiden mahdollisuudet

  Nyt tehtaat siirtyvät Kiinaan, Intiaan, Brasiliaan, Uruguaihin ja muihin väkirikkaisiin uusien markkinoiden ja raaka-aineiden maihin - tuottaen myös siirrettyä ostovoimaa sijoittumismaihinsa.

  On menossa businessorientoitunut ja vapaaehtoinen kulutusvoiman siirto pienipalkkaisille, jotta hekin pääsevät osalliseksi kulutuskasvujuhlallisuuksien luvattuun autuuteen. Näin kaikkialla kasvaa ekologinen jalanjälki.
 • 2

 • Pandemia on vain vauhdittanut Euroopan ja Kiinan ajautumista yhä kauemmas toisistaan

  Ilkka Luoma 
  1 - Aivan aluksi olisi koetettava ymmärtää, että maailmallisuus jatkuu EU-Euroopan ulkopuolella. Seuraavaksi olisi tiedostettava, että läntinen tapa ajatella omalla yhteiskuntamallillaan ei välttämättä pure muuhun maailmalliseen enemmistöön.

  Sinällään tässä lännen hegemoniatavoittelussa on se valuvirhe, jossa oletetaan läntisen yhteiskuntarakenteen olevan se 'ainoa ja oikea'. Kiina yksistään on enemmän kuin koko EU ja USA yhteensä - itseasiassa suurempi väestöpopulaatioltaan kuin koko läntinen yhteisö.

  Tässä kohdin olisi hyvä muistaa ne kolme syytä miksi läntinen tuotantokoneisto siirtyi monin osin Kiinaan:

  1) Kiinassa oli ja on edelleen halpa ja ahkera toveri, joka ei lakkoile, 2) Kiinassa tuon läntisen tehtaan oven takana on heti maailman suurin sisämarkkinapotentiaali ja siirtymälla Kiinaan päästiin noille jättimarkkinoille - kts. Mobile-Nokia, oli aika jolloin Kiinassa oli 200 miljoonaa yhtäaikaista Nokian kännykän käyttäjää - sen ollen rikkoutumaton maailmanennätys.

  Kolmantena 3) osasyynä Kiinaan muuttoon oli alussaan liki olemattomat ympäristölait - läntinen tuotantokone siirsi omat ympäristölliset jälkijättöhaitakkeensa kiinalaisten huoleksi ja heidän "taskuihinsa".

  Onko tätä jäljenjättöä osattu luetteloida oikein - vain menikö sekin vain kiinalaisten piikkiin? Ympäristöhaittajälki tulisi aina luetteloida siihen loppukäyttäjään, sillä hän tekee aina lopulta sen osto- ja käyttöpäätöksen.

  Kiina valmistaa nyt kaikkea ja kaikille. Jokainen voi kurkata omiin komeroihinsa ja ynnätä kaikki kiinalaisvalmisteiset tavarat, komponentit jne --- > [2]
 • 3

 • Kosovon presidenttiä vastaan nostettiin syyte sotarikoksista

  Ilkka Luoma 
  Vuosikymmeniä sitten USA aloitti ilman mitään YK' n mandaattia sotaretken Eurooppaan ja Serbiaan

  Syyksi sotaretkeen saatiin serbien kuritustoimet sen autonomisessa osassa - Kosovossa. USA' n sotaretki oli lähinnä USAF-pommituksia, aina Serbian pääkaupunkiin Belgradiin asti - osumia sai myös Kiina Belgradin suurlähetystö - juuri tuon pommitusoperaation sanottiin olleen CIA' n suunnittelema.

  Myöhemmin Kosovolle myöntyi itsenäisyys ja serbit joutuivat vuosikausia kestäneisiin Haagin tuomioistuinkäsittelyihin - rikoksista ihmiskuntaa kohtaan. Moni sai tuomiot - juuri serbeinä, osa jopa kuoli vankeudessa. Väkivalta oli pinnalla - läntisessä uutisoinnissa, ja toisen puolen ihmisyysrikkomukset jäivät taka-alalle, jos lainkaan käsiteltäviksi?

  Kosovo sai itsenäisyytensä, jota Serbia ei tänä päivänäkään ole tunnustanut, kuten ei moni muukaan valtio. Tätä Kosovoa Venäjän presidentti Vladimir Putin väläytteli, kun Krimin "valtaus" vuonna 2014 oli läntisessä yhteisössä ja Naton piirissä kuumimmillaan. Kosovon tapaus muuttui nopeasti Naton sotaoperaatioksi - edelleen ilman mitään YK-mandaattia, kuten ei Krimikään saanut.

  On huomionarvoista, että hienostuneesti laatumedia nostaa nyt näin tuon US' n Serbian pommitusretkien jälkimaininkeihin myös sen toisen osapuolen sotarikosepäilyt, ja nyt Haagin tuomioistuin saa jälleen tehtäviä - onhan vähintäänkin oikeudenmukaista tutkia myös toisen osapuolen tekoset ja mahdolliset ihmisoikeusrikkomukset.

  USAF' in Serbian pommituksien selitteeksi saatiin aikanaan juuri serbien väkivaltaisuudet ihmisoikeusrikkomuksineen. Näin kauan kului aikaa, kun myös vastapuoli saatiin julkisuuteen omine toimineen - ihmisoikeusrikkomusepäilyksineen.

  Näin palaa uskottavuus hieman paremmasta maailmasta, jossa katsotaan kaikkia nurkkia ja kulmia, kun tapahtumasarjaa selvitetään oikeudenmukaisesti sen kaikilta tulokulmilta.
 • 4

 • Tuula halusi kuolla

  Ilkka Luoma 
  Hannu Myllynen: Miten eutasian vastustajat suhtautuvat aborttiin?
  Abortti ja eutanasia - sama asia eri kehyksissä!

  (Kansalaiskeskusteluun ylsi voimakkaasti medioitu abortoimisesta kieltäytymisen mahdollisuus lääkärille - elämänkatkaisu syyttömälle syntyjälle)

  Onko armomurhassa ja abortissa jotain yhteistä?

  Saattaa olla, sillä molemmissa itse työn ja teon tekee toinen henkilö – abortissa lääkäri ja eutanasiassa usein myös lääkäri. Aikanaan sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) halusi lääkärin haltuun oman eettisen päätöksen abortin teosta tai tekemättömyydestä, koska aborttia pidetään suunniteltuna tappona, jota lakitermistössä kutsutaan murhaksi.


  Väestö ikääntyy – ikäpyramidi kallistuu uhkaavasti päälaelleen

  Meidän keskimääräinen eliniänodotteemme nousee koko ajan – mutta myös yhä useampi elämänyksilö on sairaaloiden ja päättöhoitojen ”kuolemanjonossa” odottamassa käskyä taivaisiin – eloa pitkitetään monin keinoin, vaikka järjissään oleva vanhus haluaisi pois maalliselta vaellukseltaan.

  Moni nuori nainen, vanhempikin teettää abortin, ei olla valmiita kasvatustyöhön eikä geeniperimän eteenpäin vientiin – niin otetaanpa sitten pois. Näin lopetaan pieni ihmisalku, joka oli täysin syytön kaikkeen – pieni vauva ei ollut äiti eikä isä, vaan täysin oma yksilö, jolle oli säädetty evolutiivinen tehtävä – viedä sukua eteenpäin. Syntymätön ei koskaan huutanut kohdusta: ”Tapa minut ”!

  Lääkärin etiikka perustuu elämän suojeluun. Abortti on usein julma itsekkyyden mitta – näytti se alkuunlaittokin olleen mahdollista, niin miksei sitten tekosiensa vastuunkanto. Jos on vapaaehtoinen halu nauttia evoluution luomasta tyydytyksestä ja kiihkosta yhdyntänä – on silloin myös ymmerrettävä tekosensa mahdollinen seuraus – käytetystä tai käyttämättömästä ehkäisystä huolimatta.

  Raskauden luoma vakava terveydellinen uhka lienee tilanne, jossa lääketieteellinen abortti pelastettaessa äitiä – antaa mahdollisuuden lääkärille suorittaa armomurha; tässäkin tapauksessa on korostettava, että itse syntymätön on täysin syytön oman elämänsä menettämiseen.
 • 5

 • Pandemia nosti omavaraisuuden arvoonsa – se voi merkitä kustannusten nousua ja kasvun hidastumista

  Ilkka Luoma 
  Vuosimiljoonainen eläin- ja eliökunta on elänyt symbioottisessa omavaraisuudessa

  Kukin laji hakeutuu toimeentulolleen edullisimpaan paikkaan ja valloittaa ”perhepiireittäin” elintilan, joka tuottaa täyden omavaraisuuden. Myöhemmin kehittyvistä perillisistä osa poistuu etsien oman reviirin ja oman lisääntymiskumppanin. Yksinkertaista, mutta miksi meille ihmisille niin vierasta?

  Sopeuma, omavaraisuus ja kilpailullinen lisääntyminen vastinvoimien temmellyskentässä

  .. . nämä ovat vuosimiljoonaisen evoluution tulos. Ei ole montaakaan elintilansa huipulla olijaa, jolla ei olisi tasapainottavaa vihollista. Ja jos ei olekkaan, niin jokin luonnonvoima ylläpitää tasapainoa, poislukien ihmisen biomassan kiihtyvä kasvaminen, verrattuna sitä elättävään muuhun biomassaan – siis eliölajistoon – hiilielämään nähden.

  Sopeuma järjesti horroksen, talviunen – syväjäätymisen,


  … siis sellaisen olotilan, jossa ympäristön muuttuessa niin vihamieliseksi, ettei eliölaji kykene selviytymään – rakensi evoluutio talviunen tai alueelta poistumisen. Ainoana lajina ihminen rakensi itselleen keinotekoisen, evoluutiosta poikkeavan ihmisrakenteisen ympäristön – ulkoisella voimalla, lisälämmöllä, materiamuutoksilla ja apuvälineillä.

  Ihminen apuvälineellisti itsensä biosfäärin viholliseksi numero yksi.
  ..

  Paluu omavaraisuuteen?

  Itsellinen ja riippumaton elämä vähentää ihmiskuntaa 70 prosentilla. Ei ole yksinkertaisesti riittävästi luontaisia reviirejä yli 7 miljardille ihmiselle. Lisääntyminen jatkui ilman luontaista vihollista. Oli lisäännyttävä enemmän, jotta niukkuus olisi käännetty elinmahdollisuudeksi. Elintason noustessa – lisääntyminen ei ylittänyt omaa itsekkyyttä – oli mukava elää itselle!

  Kunnes vastaan tulee ihminen itse, taistelu vedestä ja valosta

  Ravintoketjut särkyvät, logistiikka pettää ja elinkelpoinen maapinta-ala vähenee. Kierto alkaa alusta ja ihminen lopulta karhuntaljassaan sanoo, ettei enää ikinä?
 • 6

 • Pandemia nosti omavaraisuuden arvoonsa – se voi merkitä kustannusten nousua ja kasvun hidastumista

  Ilkka Luoma 
  Olemme täällä kaupungeissakin huomanneet, että mekin tarvitsemme ruokaa, vieläpä joka päivä! Ravinnon täytyy sinne kauppaan jostain tulla, ja sen pitää tulla kotimaasta niin paljon kuin mahdollista.

  Omavaraisuus valtiollisena ominaisuutena on näinä ympäristömuutosten vuosina viisautta ja kaukokatseisuutta. Nälkä on huono isäntä, se ajaa väkivallan edellä.
  Laatu maksaa, tosin tänään keskiarvoperhe ei käytä ravintoon enää kuin noin reilu 10 prosenttia (Suomen Pankki), vielä 1940-luvulla prosentti oli yli 30. Tänään ylensyöneitä on enemmän kuin koskaan.

  Suomi voisi olla puhtaan luomutuotannon huippumaa, jonka tuotteista varakkaat kiinalaiset ovat valmiit maksamaan paremman hinnan kuin me itse.

  Meillä on pinta-alaltaan suuri maa, ja voisimme olla laaturavinnon vientimaa. Ilmasto muuttuu, viljelyolosuhteet muuttuvat. Nyt on otettava maatalouden tuotekehitys valtiovallan erityiseen huolehditaan - kärkihankkeeksi.

  Maajussi ansaitsee arvonsa laatutuottajana ja kaupunkilaisten elättäjänä - sanan mukaisesti. Osta suomalaista ja näin ylläpidetään omaa ravintotuotantomme - muutoin vaikeina aikoina voi tulla nälkä.


  Mitä teemme nyt, kun maalla ei ole enää niin mukavaa?

  Helppoa kuin heinän teko – turvaamme omaamme, tuemme maajusseja, ostamme kotimaista, vaikka se onkin halpuutettu väärin ja oikeastaan vain maajussin selkänahasta, kun luki tuon HS-jutun (alun perin Kauhajoki -lehdestä), niin monilla varmaan aukesi silmät.

  Tuetaan omaa maataloutta, sillä se on varmin keino saavuttaa vaikeita aikoja ajatellen ravintopulasta selviytyminen, … vaikka tuo itäinen naapuri voi kasvaa ravintolaariksi [5, myös meille, jos ymmärrämme yhteistoiminnan ja turhan räkyttämisen tarpeettomaksi.


  Onko omavaraisuus hyve vai rasite?
 • 7

 • Libya syyttää Egyptiä ”sodanjulistuksesta” ja pyytää kansainvälistä yhteisöä apuun

  Ilkka Luoma 
  Mikä on oikea Libya syyttämään Egyptiä, Turkkia, Venäjää, Ranskaa ja muita maita, jotka auttavat sisällissotivia osapuolia, joita avustetaan molempia - eri lähteistä ja juuri ulkoa - siis sekaantuen Libyan omiin sisäisiin asioihin.

  Mikä olisikaan sellainen kansainvälinen yhteisö, jolla olisi niin suuri valta, että se edustaisi yli puolta koko kansainvälisestä yhteisöstä, joka tietenkin on koko Maapallomme ihmisyhteisö - kaikkinensa.

  Tarkastelu tulee aloittaa jo vuodesta 2011, jolloin YK-turvaneuvoston mandaatilla USAF aloitti Libyan pommitukset tavoitteena kaataa tuolloinen Libyan laillinen johtaja - yksinvaltaisuuteen mieltynyt Muammar Gaddafi.

  Kun Gaddafi oli jo voittamassa oman maansa laittomasti kapinoivat ulkoa avustetut (al-Qaida?) sotimisvoimat - puuttui US vieläkin voimakkaammin Gaddafin kaatamiseen - tunnetuin seurauksin.

  Gaddafi likvidoitiin ja Libya vaipui kaaokseen. Sekasorto ulottui EU-Eurooppaan asti, sillä Libyasta tuli afrikkalaispakolaisten lähtösatama EU-valtioihin - erityisesti Italiaan, jota ei juurikaan muualta EU' sta ole tässä autettu.

  Nyt Libyan järjestystä koettaa palauttaa entinen eversti Gaddafin upseeri - sotamarsalkka (!) Khalifa Haftari, joka haluaa Libyalle takaisin järjestyksen - ehkä gaddafilaiseen tapaan, jolloin osuvimmillaan Libyaa pidettiin yhtenä Afrikan kehittyneimmistä valtioista.

  Gaddafi oli suunnitellut kulta-dinaaria US-dollarin sijalle - ainakin omassa öljykaupassaan - tämä ei käynyt US' lle ja näin osaltansa Gaddafi piti saada eliminoitua?

  Nyt Libyan taistelevia osapuolia tuetaan: Turkista - heikkoa "kansainvälisen yhteisön" tunnustamaa Libyan hallintoa ja toisaalta Egypti ja Venäjä taas tukien Haftaria, jolla arvellaan olevan paremmat edellytykset palauttaa Libya organisoituun järjestykseen?

  Niin, mikä onkaan oikea Libya ja se kansainvälinen yhteisö, jonka takana tässä Libyan hallinnon tunnustuksessa on yli puolet koko tästä yhteisöstä. Mikä on muuten Kiinan ja Intian asenne tätä Libya selkkausta kohtaan?
 • 8 - 2

 • Trumpin lähipiiristä paljastus: Yhdysvaltain presidentti on juuri sellainen miltä näyttääkin

  Ilkka Luoma 
  2 - Trump nähdään "matalista majoista" pelastajana, joka kurmoottaa ylipöyhkeitä poliitikkoja, mutta erityisesti virkamiehistöä ja juuri omia valintojaan - ehkä tuo kohtelu herättää myötämielisyyttä amerikkalaisuudesta, joka hamuaa oikeudenmukaisuutta, mutta miltä lähtökohdilta!

  Trump on reviiripuolustaja, sen ilmentymäksi nousi "Meksikon muuri", jota ei vielä ole rakennettu


  Kalifornia taas tietää, että se ei tule toimeen ilman meksikolaisia. Ristiriitaako? Ehkä, mutta US on kansojen sulatusuuni, jossa mielipiteet lentevät, onhan US vapauden mekka ja sananvapauden tyyssija, jota valvotaan hyvin tarkasti - sisällään.

  Trumpille saattoi tulla yllätyksenä mustien esille nousu

  Trump ylivaltavalkoisena saattoi hämmästyä miten vahvasti musta väestönosa, paljolti orijien jälkeläisinä nousi puolustamaan omia oikeuksiaan. Tämä oli odotettua, ja nyt Trump voi voittaa vaalit plakioimalla murhatun mustien puolesta puhujan legendaarisen lauseen: "Minulla on unelma" - muuntaen sen yhdistävästi: "Meillä on unelma" - mukailtuna Martin Luther King' ltä.

  Trump on aikakausituote, kuten vahva Vladimir Putin Venäjällä ja Kiinassa kolleega Xi Jinping. Trump haluaa rinnastua näihin kahteen - ollen se kolmas. EU on taas niin "maho" ulkopolitikassaan, että Trump saattaa tapailla nuoremman George W. Bushin kysymystä: "Mihin numeroon soitan*, kun haen EU' n johtajaa. Minulla on numero, EU' lla ei ole".

  Trumpin työ on kesken - hänellä on unelma - toteuttaa vaalilupauksensa! e
 • 8 - 1

 • Trumpin lähipiiristä paljastus: Yhdysvaltain presidentti on juuri sellainen miltä näyttääkin

  Ilkka Luoma 
  1 - Donald Trump tuli valituksi US' n presdentiksi toiseksi suurimmalla kokonaisäänimäärällä - tämä jo kertoo, että kyseessä on erikoislaatuinen liittovaltio.

  Trumpin erikoislaatuisuus edustaa amerikkalaista, joka luulee, ettei 'Kuussa ole käyty ja heitäkin, jotka ajattelevat (filosofisesti?) Maan olevan edelleen litteä'. Trump herättää intohimoa - hänen ollen suoraan kansansa iholla räväköin twiitein (totta vai tarua?) - edustaen uutta normaalia - suoramediallista kansalaista - kansakunnan kaapin päältä.

  Trump luo tunnetta, ja edustaa itseään - minkä sitä nyt omalle luonteelleen voi!


  Siltikin hänet valittiin presidentiksi. Mitä ei tiedetty ja mitä tiedettiin, niin äänestäjä on aina oikeassa, sillä vaalilippu edustaa sitä parasta tietämystä hyvin yksilöllisellä tavalla ja juuri kpudotushetkellä.

  Nyt ollaan uuden edessä, valiintuuko Trump toiselle kierrokselle. Kyllä valiintuu, sillä amerikkalaisista riittävällä määrällä on inhimillinen tunne pelissä - mitä enemmän Trumppaia painetaan ja mollataan, erityisesti median painokoneista, sen enemmän periamerikkalainen äänestää Trumppia! Tämä kannattaisi muistaa, kun painokoneita musteutetaan väitteillä, jopa faktoilla, joita hienostuneet faktantarkastajat kilpaa tarkastelevat. Media on löytänyt yli 15 000 trumppistista valetta!

  Trump on tunne monille - paremmasta Amerikasta, kotiinpaluusta maailmalta

  Mikä on sitten parempi Amerikka, kun Trump katsoo maailmaa omakehuna omasta miljardööriydestään? >[2]
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti