perjantai 8. marraskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 07112019 - IV


07112019

...
  • 1

  • Todistaja: Yhdysvaltain virkamiehet yrittivät ratkaista Ukraina-kriisiä, mutta Trumpin avustajilla oli kiire yrittää ostaa Grönlanti

    Ilkka Luoma 
    Uutsiointi keskittyy tässä US-presidentillisessä virkarikosdilemmassa selvittämään vain itse keinoa, jolla oltaisiin tutkimassa mitä Ukrainassa todellisuudessa tapahtui. Se, miksi US-presidentti Donald Trump niin innokkaasti haluaa penkoa Ukrainassa tapahtuneita tilanteita, jää huomattavasti vähemmälle.

    Tuntuu siltä, että monin osin Trumpin itsensä väittämä noitavaino saa lihaa luunsa ympärille, sillä se vaihtoehto, jossa Ukraina osoittautuu "Kremlin sormenjälkien tekijäksi" US-presidentinvaalien sekaantumisdilemmaan - on ratkaiseva, sillä se päättäisi jatkaako Trump toiselle kaudelle vai ei.

    Miksi tätä Trumpin vaatimaa tutkimusta ei tehdä kaikkien toimesta loppuun saakka. Olisihan se oikeudenmukaista myös Biden' eitä kohtaan - varsinkin, jos he ovat syyttömiä esitettyihin väitteisiin - kaikkine korruptioineen.

    Toisaalta, jos tutkimukset löytävät raskauttavaa erityisesti Hunter Biden' in kohdalta - ja se liittyisi sittenkin "Kremlin sormenjälkien" tekoon Ukrainasta, ja näin ollen se olisi alkulähde, miksi Venäjä ja Kreml saavat koko syytelastin nyt päälleen US-presidentinvaaleihin sekaantumisesta - ilman täysiä todisteita.

    Olisiko aika tutkia ja uutisoida kokonaisuus, myös Trumpin näkökulmasta, eikä vain virkarikossyytteiden osalta. Mikäli tämä virkarikosoikeudenkäynti alkaa, kysyy US-tuomari varmasti mihin tuolla "Ukrainan kiristyksellä pyrittiin", olisihan se ainoa todellinen motiivi tehdä lähinnä demokraattien väittämä virkarikos - saada selville kuka/mikä ja mistä todellisuudessa tuo vuosikausia esillä ollut US-presidentinvaaleihin sekaantumisväite on lähtöisin!

    Onko Bideneillä sittenkin käsissään savuava ase? Jos on, ja se laukeaa heidän käsissään - Trump jatkaa varmasti toiselle kaudelle.
  • 2

  • Ranskan presidentti Macron varoittaa Eurooppaa: ”Nato on aivokuollut”

    Ilkka Luoma 
    Suomen näkökulmasta Natolla ei ole merkitystä, sillä mielipidetiedusteluista toiseen on aina ollut uskottavissa tutkimuksissa natovastaisuus - yli 50 prosenttia sanoo jykevästi Natolle - "Kiitos ei" ---

    Eurooppalainen kokonaispuolustus on ratkaisu, joka siirtää täyden eurooppalaisen turvallisuusvastuun EU' lle ja käytännössä Venäjälle. Nämä toimijat yhdessä takaavat täyden rauhan, turvallisuuden ja uskon huomiseen. Samalla Venäjä saadaan likemmäksi eurooppalaista järjestelmää, eikä muussa tilanteessa Venäjä "lipsahda kiinalaisten taskuun"!

    Eurooppalaisen puolustuksen ratkaisu poistaa vastakkainasettelun

    Uutisointiin ponnahti voimallisesti jo aiemmin ’piireissä pohdiskeltu’ eurooppalainen kokonaispuolustus, sen rajat ja päämäärät ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1425881125827 -

    Kansalaisemme eivät halua Naton, eikä sen sotilasjohtajan USA’ n sotiin. Suomalaiset ovat ajat sitten oivaltaneet, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla, sekä sen, että itse olemme niin lännestä kuin idästä.

    Karttaan katsojat ovat oivaltaneet, että Eurooppa jatkuu Venäjän Uralille saakka. Uralille on yritetty lännestä useita kertoja. Viimeinenkin Saksan kolmannen valtakunnan hyökkäyksenä vuonna 1941 synnytti maailman sotahistorian verisimmän sodan. Näitä sotia eurooppalainen arvomaailma ei tarvitse.

    Neuvostoliitto hajosi, ja niin päättyi kylmän sodan aikakausi

    Neuvostoliitto luhistettiin ”pahan valtakuntana". USA silloinen presidentti Ronald Reagan päätti, että pahuus kumpuaa idästä. Nyt Euroopassa soditaan sisällissotana, johon osallistuvat molemmat ydinasesuurvallat, toinen aktiivisempana ja toinen sanallisesti ja sotilastuellisesti toistaiseksi passiivisempana.

    Jälleen ollaan asettamassa rautaesirippua maanosamme keskelle – tätä esirippua eurooppalainen huominen ei enää tarvitse. Länsi ja itä voivat asettua rauhanomaiseen rinnakkaineloon ja myöhemmin uusintegroitua kaupallisesti toinen toisilleen hyödyksi, kuten oli Saksan liittokansleri Gerhard Schröderin aikana jo tapahtumassa. [LINK] [T]
  • 3

  • Ylen kannatus­kysely: Sdp pudonnut jo vihreiden taakse, perus­suomalaiset jatkaa nousuaan

    Ilkka Luoma 
    Mielipidemittauksissa kansalaiset ovat oppineet vaihtoehtototuuden sekä tahallaan varoituksena väärin/ opastavan mielipideilmaisun!

    [2013] Kalluppiharhaa nukkuvien seassa

    Media kallupoi saadakseen sisältöä ja herätelläkseen lukuhalukkuutta ”sivuillensa” kovassa informaatiokilpailussa. Kaikki informaatiokanavat mittauttavat kansalaiskyselyillä poliittisten puolueiden kannatusta. Jokainen media päivittelee ja perustelee lukuja tarpeidensa ja lukijaprofiiliensa mukaisesti. Totuutta ei kallupeista saada – koskaan, sillä osa ihmisistä vastaa tahallaan ”väärin”.

    Sen sijaan vaaleissa harvemmin vastataan ”väärin” – korkeintaan varoitetaan omia tai annetaan protestiääni. Vaalit ovat ainoa oikea mittari – ja kannatukset tulee aina laskea äänioikeutettujen kokonaismäärästä – ei äänestäneistä.

    Miksi äänestämätön on niin tärkeä?

    Yksinkertaisesti siksi, että hän antaa huomautuksen jostain syystä, kun ei äänestä. Nuo syyt pitää saada selville. Tämä ”nukkuvien puolue” on ylivoimaisesti suurin yhteisö, kaikki muut ovat yllättävän pieniä kannatukseltaan – Kokoomuskin vain reilu 13 prosenttia.

    Puoluekartta on meillä Kokoomusta suosiva – muut sirpaloittavat äänikenttää
    Kokoomus on yhden asialiikkeen puolue, erinomaisesti hoidettuna – Kokoomus suojelee materiaalisesti varakkaiden ja ostovoimaltaan hyvin menevien omaisuutta ja taloudellista hyvinvointia – pukemalla nämä tosiasiat työn, yritteliäisyyden, yksityisyyden ja kasvavan voiton tavoittelun hunajamarinoituun hyveelliskuorrutukseen – ja hienojan tuo tavoitesanat ovatkin!
  • 4

  • Ylen kannatus­kysely: Sdp pudonnut jo vihreiden taakse, perus­suomalaiset jatkaa nousuaan

    Ilkka Luoma 
    Jotain poikkeavan radikaalia - PersuKeskusta seuraavista vaaleista!

    Tarkastellaan tässä kotimaisen politiikanhoidon lähihistoriaa --- [2013] YLE Aamu-TV:ssä kohtasivat tuore Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä kokenut kehäkettu Keskustasta – Riikan kolleega Timo Laaninen. Kansan riveistä on kuulunut ääniä yhdistää nämä kaksi puoluetta – jolloin Suomi saisi yhden ylivoimaisesti suurimman puolueen – sanotaanko toivorikkaasti kansanliikkeen – Persukeskustan.

    YLE Aamu-TV:n keskustelu tuki tätä kahden nykyoppositiopuolueen yhdistämisaatetta, siksi samasta nuotistosta molempien puoluesihteerien puheet olivat, varsinkin loppupuolella – ”malttia, luottamusta, haastetta ja toivetta”.

    Vähemmän puheita – enemmän tekoja!

    Nyt ollaan sellaisella portilla, jossa tarvitaan riuskoja otteita; joita varovaisten puoluesihteerien puheista ei kaikunut – joko ei ymmärretä, tai ei uskalleta ääneen sanoa tai mikä pahinta – ei edes oivalleta.

    Vahvat hallitukset -aikakausi

    Suomessa on aika siirtyä vahvojen hallituksien aikakauteen -sellaisen voisivat muodostaa Perussuomalaiset ja Keskusta, vain kahdestaan – täytyy saada yli 100 paikkaa eduskunnasta. Seuraavista ennenaikaisista eduskuntavaaleista sellainen on nyt tarjolla.

    Kaupunkilaisten ja maaseutuväen yhdistäminen

    Vielä parempaa on yhdistää nämä kaksi alun alkaen agraaripuoluetta, olemmehan muutoinkin miltei kaikki vähintään yhden-kahden sukupolven päässä maaseudun mullasta. Ruokaakin tarvitaan, myös kaupunkilaiset – vaaliäänisaaliista persut hoitavat puolikkaallaan kaupungit ja Keskusta maaseudun, kun Keskusta ei kaupungeissa toistaiseksi yksin pärjää.

    Mikäli Keskusta alkaa menestymään kaupungeissa, niin persuja se ei tarvitse. Toisaalta siistiytyessään ja todellisiin asioihin paneutuessaan Perussuomalainen kansanliike ei tarvitse Keskustaakaan – mutta juuri nyt heidän kannattaa paiskata rehtiä yhteistyön kättä. Kansa on heille tänään otollisimmillaan. [LINK] [24]

    Sattuiko hyvin tähän päivään?
...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti