tiistai 19. marraskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 15112019 - VII15112019
...
 • 1

 • Salaperäinen raportti turvallisuusuhista kuohuttaa Britanniassa – Boris Johnson väisteli kysymystä pimittämisestä

  Ilkka Luoma 
  Näyttää siltä, että kaikki puolilikaisetkin keinot suorina vihjailuina otetaan esille - kun on lopulta siitä kyse, jättääkö Englanti EU' n kansan enemmistön tahdon mukaisesti. Nyt tulevat Iso-Britannian parlamenttivaalit ovat selvästi Brexit-vaalit ja PM Boris Johnson on tuon Brexit tien tasoittaja ja kansan tahdon toteuttaja.

  Venäjä-kortti otettiin esille, tosin jo etukäteen - ilman näyttöä ja todisteita. Herää kysymys miksi kaukaa Suomesta meidänkin media - varsinkin laatumediana lähtee tähän liki manipulaatioon mukaan. Tosin on tiedossa, että laatumedia hienostuneesti on väkevän vahvasti Brexit-vastainen, mutta miksi näinkin räikeä toiminta - laatumedioinnissa!
 • 2

 • Nato-jäsenyys saa maanpuolustus­järjestöissä kannatusta selvästi enemmän kuin muun kansan parissa

  Ilkka Luoma 
  Jouko Rajanti: Jos menisit itseesi.Tarvitsetko hädässä apua ja antaisitko itse jos sitä pyydetään.Tämä käsitys on 50% gallup vastaajilta hukassa miksi peesaat heitä.Saisiko suoran perustellun vastauksen.Myös siihen miten voidaan sota estää ennakoita.

  Suomalainen voi olla lukkiutuneena vastustukseen eli toisiinsa kun perusteet puuttuvat ja haluaa kuulua oletettuun enemmistöön jonka perusteita kannanotolle kaikki eivät ole edes ajatelleet saatikka tietäisivät.Luulo ei ole tiedon väärtti.Gallup ilmoittaa vain kannatusluvun e sitä onko kannattaja suomalainen vai ei.
  Hyvin epätodennäköinen sota estetään juuri sotilaspoliittisella puolueettomuudella ja Sauli Niinistön linjalla, jossa kansakunnan enemmistöä kunnioitetaan ja toisaalta pidetään puhevälejä kaikkiin ilmansuuntiin.

  EU irti Natosta ja seuraavaksi yhteiseurooppalainen puolustussuunnitelma - yhdessä kaikkien Euroopan valtioiden kanssa. Se viimeinenkin sodan mahdollisuus eliminoituu, kun poistetaan se idän ja lännen välinen vastakkainasettelun varustautuminen!
 • 3

 • Lakeuden keidas

  Ilkka Luoma 
  Tuolla elettiin näyttö- ja vertailutalouden esiastetta. Ostetaan, ostetaan - ja sitten näytetään - 39 tuumainen vaihtui 55 tuumaiseen. Näkee paremmin. Veljekset Keskisen Kyläkauppa on hurmannut etelä-pohjalaisia jo vuosikymmenet ja Vesa Keskinen on kestojulkkis - kaikkine tempauksineen. Nyt Toivo lähti Vesan kanssa kilpasille - häviääkö vai voittaako - se jää nähtäväksi. Busineksen idea on suuremmat kertaerät. Nyt ostoskeidas tuotiin "metsistä kaupunkiin".

  Keskisen kyläkaupan salaisuus on sisäänosto. Keskiselle rahtaa tavaraa monien muidenkin halpahallien tankkaaja - X (?) - maahantuojayhtiö, joka rahtaa muun muassa Kiinasta kymmenittäin täyskontteja - joka viikko. Kiina on lähtösatamana näiden "kyläkauppojen" toiveiden lähde.

  Pitää saada. Pitää saada enemmän, lisää ja suuremmissa erissä - suurempaa tuumakokoa unohtamatta. Markkinatalous elää kulutuksesta - se luo työtä sekä valtiolle paljon arvonlisäveroja, sen ollen jo ehkä suurin erillinen verolaji.

  Kiinalainen T-paitatehdas saa T-paidasta vähemmän rahaa kuin Suomen valtio alvia tuosta samaisesta T-paidasta. Tosin paidat valmistetaan jo muualle kuin Kiinassa, koska Kiinassa palkat ovat nousseet voimakkaasti jo 20 vuotta. Joku voisi kysyä kuinka paljon tämä toiveiden lähde rahtaa tavaraa kaukoidästä. Meillä tuo ulkomaankaupan tasapaino on vinossa - syömme enemmän kuin tienaamme. Kulutusvelkamääräkin kasvaa kansalaisten debetsaldoissa. >
 • 4

 • Nato-jäsenyys saa maanpuolustus­järjestöissä kannatusta selvästi enemmän kuin muun kansan parissa

  Ilkka Luoma 
  HS on aktiivinen Naton kannattaja ja julkaisee tiuhaan mielipidetutkimuksia kansakuntamme lähes aina yli 50 prosentin natovastaisuudesta, koettaen löytää erilaisia reikiä, joista ujuttaa lukijoille täkyjä, joiden kautta natokannattajuus kasvaisi. Ei ole onnistunut, sillä jo yli 10 vuoden ajan natovastustus on ollut Hesarinkin selvityksissä yli 50 prosenttia kansastamme ja kannatus vaihteluvälillä 17-27%.

  Nyt keksittiin uusi "reikä", josta saadaan jonkinasteinen natomyönteisyys lukijoille - herätellään ajatus maanpuolustusliikkeistä, joiden ajatellaan olevan isänmaallisia harrastuksessaan - ovathan he maanpuolustajia, siis isänmaan ystäviä. Silti heistäkään ei saavuteta puolta kannattamaan Natoon liittymistä.

  Meillä kansan hyvin suosima presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut amerikkalaiselle aviisille*, että hän on suomalainen, kun kysyttiin hänen Nato-kantojaan. Niinistö tietää erinomaisen tarkasti hänet valinneen kansan mielipiteen. "Kiitos ei" Natolle on syöpynyt siksi vahvasti presidentinlinnan tietoisuuteen. Sauli kertoi olevansa suomalainen, hän komppasi kansaa, joka hänet on valinnut tehtävään suurella kansanenemmistöllä. Presidentti Ninistö on realisti ja aistii kansansa tunteet hyvin.

  Miksi me vastustamme Natoa niin voimallisesti -ihmetellään erityisesti Kokoomuksessa, joka on ainoa puolue, joka liputtaa Natonn menolippua ja haluaa viedä Suomen Natoon, vaikka jopa ohi kansanäänestyksen!**

  Me vastustamme Natoa, siksi, että olemme idän ja lännen vedenjakajalla, siksi että olemme realisteja ja siksi, että meille kaupallisesti tuo itärajan 1300 kilometrin takana on ydinasesuurvalta ja sen ollen meille tärkeä kauppakumppani. Lopuksi natokielteisyyttä todistelee historiamme, ja siksi emme halua tehdä sellaista rajanaapurille, joka kokee toimenpiteen uhkaavaksi.

  Suurin osa suomalaisista ymärtää, että olemme kiinni Pietarin talousalueessa ja erityisesti sen, että olemme pohjoisessa kiinni Kuolan niemimaassa, jossa ovat Venäjän puolustusdoktriinin ytimet.
 • 5

 • Tuore laskelma puolitti kertaiskulla metsien hiilinielut – hallituksen ilmastotavoite vaikeutui huomattavasti

  Ilkka Luoma 
  Hakkaamme nyt omaan puiseen nilkkaamme!

  Joku voisi tähän kertoa, miten paljon vuosihakkuusta käytetään puoliraaka-aineen - selluloosan keittoon, ja siitä eteenpäin Kiinaan kertakäyttöpahvilaatikoiksi.

  Innokkain pakkaaja on kiinalainen verkkokauppa. Muutoinkin kiinalaiset pakkaavat pahvilaatikonkin pahvilaatikkoon - kauniiseen sellaiseen, jota on vaikea siistopestä kierrätyksessä. Kiina on maailman suurin selluloosan ostaja, tämän vuoksi Metsäliitto rakensi Äänekosken sellukeittämön, joka sai hienosti nimekseen biotuotetehdas - se oli jotenkin ympäristöystävällinen ilmaus.

  Metsäliitto ilmoitti halustaan tehdä Kemiin seuraavan jättisellukeittämön, ajoitus oli osuva - juuri ennen eduskuntavaaleja ja hallitusneuvotteluja; näin saatiin lyötyä kiila demareiden ja De Grönan väliin.

  Vihreät haluavat hiilinieluja ja demarit työtä tovereille. Sovittamaton ristiriita? Ehkä se kaataa hallitusyhteistyön, ja näin Kokoomus olisi jälleen kokoamassa hallitusta.

  Metsäliitolla ei ole tarkoitus rakentaa lisää sellukapasiteettia, sillä kiinalaisten kysyntä tulee vähenemään. Toisaalta Kiina ei hakkaa omia metsiä selluksi. Kiina tähyää Siperin ikimetsiä - puun kestokäyttöön.

  Kiina vihertyy Intian ohella yhtenä enimpänä; näin maalaa US Nasa' n uusin tutkimus, missä vihertää eniten. Suomalaiset kävivät pyydettynä jo 1960-luvulla kertomassa metsänistuksesta kiinalaisille ja tämä muistetaan yhä.

  Nyt Kiinassa humisee myös omat metsät. Meillä taas metsää kaadetaan surutta - tehometsätalous on voimissaan ja näin elämän monimuotoisuus kärsii - meille lopulta tuntemattomin seurauksin!

  Kiina saattaa kieltää nykymuotoiset pahvilaatikot ja vaatii tilalle uudentyyppistä kestävämpää pakkaustapaa/ -menetelmää. Ovatko nyt näin nämä meidän "biotuotetehtaat" valmiina uuteen tuotekehitykseen? Miksi metsää kaadetaan selluksi, joka on "vain" puolijaloste! Olemme siis raaka-ainetoimittaja. Entä mekaaninen metsäteollisuus, puutalot ja -rakenteet?

  "Metsä on Suomen turva" -sanottiin.
 • 6

 • Fortum sai Venäjältä ehdollisen hyväksynnän Uniperin enemmistön hankinnalle

  Ilkka Luoma 
  Miksi Fortum hamusi suurempaa Uniper -yhtiötä?

  Valtiomme enemmistöomisteisella energiayhtiö Fortumilla on liian suuri ja tuottamaton kassa, se pitää saada poikimaan osakeyhtiölain mukaisesti tuottoa omistajilleen – so. usein sijoittajille. Uniper on tie suureen businekseen! Uniper on mukana Nord Stream 2 kaasuputkihankkeessa ja hamuaa väkevää otetta Saksan markkinoille.

  Saksa tarvitsee kaasua, paljon kaasua, sillä se on lupautunut purkamaan ydinvoiman pois energiapaletistaan – muutamien vuosien päästä! Tänään Saksassa tehdään liian paljon sähköä fossiilisilla energialähteillä – kivihiilellä. Maakaasu on paljon vähemmän ympäristöhaitallinen kuin kivi- ja ruskohiili.

  Fortum valmistautuu, mutta mihin?

  Fortum on ollut jo vuosia Venäjällä tuottamassa sähköä ja lämpöä – uudistetuilla ja moderneilla voimaloilla. On loogista ja kestävää juuri Venäjällä olla hötkyilemättä, vaan olla pitkäjänteinen ja luotettava toimija – lisäten läsnäoloaan.

  Nyt Fortum lisää pitkäjänteisyyttä ja luotettavuutta Venäjän markkinoilla. Samalla Fortum on mukana energian lähteiltä – energian kuluttajiin eli tilaaviin asiakkaisiinsa saakka.

  Samalla Fortum integroituu kaasunjakeluun – ollaan mukana kaasuputkessa, jonka läpikulkutuotetta – maakaasua Saksa tarvitsee väliajan energiaksi, siirryttäessä hiljalleen nopeammin uusiutuviin aurinko-, tuuli-, vesi- ja hampaita kiristellen bioenergiaan.

  Fortum lyö monta kärpästä yhdellä iskulla!

  Puhutaan, että Fortumilla on ”keksintö”, jolla hiilivoimalat muuttuvat ”kädenkäänteessä ja edullisesti” kaasuvoimaloiksi, joita sitten ajetaan Nord Stream 1 ja 2 putkista tulevalla venäläisellä maakaasulla.

  On tietenkin selvää, että tässä kohtaa amerikkalaisetkin näkevät kaasun tuoton Venäjältä uhaksi, sillä sitähän se on – nimittäin se on liian kova kilpailija amerikkalaisille liuskekaasulle, joka on lisäksi huomattavan ympäristörasitteellista!

  Mitä Fortum tekee huomenna?

  Nyt se ottaa markkinoita ja tukkujakelua, sitä kutsutaan markkinavaltaamiseksi.
 • 7

 • Etelä-Koreassa heräsi pelko Yhdys­valtain joukkojen pois­vetämisestä: Trump vaatii maalta viisin­kertaista korvausta sotilas­voimista

  Ilkka Luoma 
  US-presidentti Donald Trump on realisti, liikemies ja pelimies. Realismi syntyy siitä, että Trump tietää Korean niemimaan rauhankehityssuunnitelman - Pekingin tiekarttana, jonka eräs kohta on poistattaa kaikki ulkoiset sotavoimat pois koko Korean niemimaalla.

  Trump on myös jonkinasteinen liikemies; nyt pitää ulosmitata maksimaalinen hinta paikalla olevista US-taistelujoukoista sekä sotakalustosta, jotka Korean niemimaalla on - ennen niiden lopullista poistumista.

  Trump on edelleen pelimies, sillä hän muistaa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kertoneen, että heidän ydinaseet ovat vain sen takia, että etelässä on amerikkalaiset taistelujoukot, jotka liki jokavuotisilla taisteluharjoituksilla uhkaavat pohjoisen korealaisia.

  Trump on edelleen pelimies ja vaalilupauksiensa täyttäjä, sillä hän luvannut tuoda US-sotapojat ja -tytöt kotiin maailmalta rakentamaan ja turvaamaan itse Yhdysvaltoja.

  Siis Trumpin hinnankorotus on juuri nyt erinomaisen looginen, realistinen, rauhaa rakentava ja Nobeliin johtava tie, joka avaa myös toisen virkakauden.

  Trump muistaa myös historiaa, sillä US oli se toinen valtio, joka jakoi vuonna 1945 yhtenäiset korealaiset kahtia - kysymättä itse korealaisilta mitään. Se toinen jakajavaltio oli Josif Stalinin Neuvostoliitto.

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti