torstai 14. marraskuuta 2019

Ilkka Luoman HS-kommentit 12112019 - V




12112019

...
  • 1

  • Australian ”katastrofaaliset” maastopalot uhkaavat Sydneyta – viranomaiset julistivat hätätilan

    Ilkka Luoma 
    Australia on meistä kaukana - hyvin kaukana. Australia valloitettiin englantilaisten toimesta joku sata vuotta sitten - sitä ennen sitä asuttivat aboriginaalit. Heitä oli vähän, kuluttivat vähän - nykyiseen valkoiseen yhteiskuntaan nähden. Pitäisikö tehdä jotain, entä me - voisimmeko mitenkään olla mukana talkoissa?

    IPCC julkisti tylyn, uhkaavan ja lohduttoman kuvan ympäristöstämme ja ilmastonmuutoksesta ja poliitikkomme vastaavat, joka on ryöstäytynyt käsistämme – oman ahneutemme vuoksi. Ilmastoapostolit ovat puhuneet/ kirjoittaneet vuosikausia tästä nyt julkistetusta ilmaston- ja ympäristönmuutosjatkumosta.

    Maaemo kuumenee – miksi, siksi, että nyt on näytetty toteen kiistatta meidän ihmisten oma osuus ympäristömme elinolojen vaikuttajana, tuhoajana ja ”lopullisesti muuttajana”. Me haluamme yhä enemmän, nopeammin ja useammin.

    Meidän pitää kasvaa – kuuluu ympäristöllemme hyytävä kasvuhokema. Poliitikot vaativat kasvua, liikemiehet huutavat ja ja kansa komppaa – lisää, enemmän ja nopeammin.

    HS kirjoitti toimittajien Minttu Mikkosen ja Heli Saavalaisen näppäimistöiltä, ... Mihin totuuteen me lukijat voimme luottaa?

    Ilmastoteoissa pitää kiristää tuntuvasti tahtia – Maailman pelastaminen vaatii tutkijoiden mukaan muutoksia myös tavallisilta ihmisiltä
    LINK ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005854489.html -
    ...
    Gaia kuumenee - jäähdyttelemmekö kulutustamme?

    Gaia on maaemo, intiaanien pyhä äiti maa. Aloitetaan kulutuksemme jäähdyttely - puolitatko sen? Viaton kysymys: miten käy, jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset kuluttavat kuten amerikkalaiset?

    Kiinan ja Intian väkilukusuhde on ~2,8/7,8 ja amerikkalaisten ~0,32/7,8. Millainen on amerikkalaisten päästömäärä kumuloituneena viimeiseltä sadalta vuodelta, entä kiinalaisten?

    Entä per capita kehitys graafisena esityksenä samalta sadalta vuodelta? Entä meidän suomalaisten osuus per capita?

    Kysyin tätä kirjoitellessani itseltäni: mitä minä teen tämän yhteisen talkoon hyväksi. Entä Sinä?
  • 2

  • Yhdysvaltain entinen YK-lähettiläs järkyttyi: Kanslia­päällikkö ja ulkoministeri yrittivät saada vehkeilemään Trumpia vastaan

    Ilkka Luoma 
    Virkistävää saada myös vaakakupin toiselta puolelta mielipiteitä, dataa ja ehkä faktaa. Trumppismi on noitajahdin ahdingossa USA' ssa, ja juuri sotahaukkojen taholta, joita johtanee potkut hänkin saanut John Bolton. Boltonistit ajavat sotateollisuuden mantraa maailmanpoliisiroolituksesta ja sen ylläpidosta - USA-johteisena. Konfliktit maailmalla ylläpitävät miljardibusinesta - US-aseteollisuudelle ja sen liitännäisille.

    Nyt on meneillään idän ja lännen tiukka vastakkainasettelu, jossa Trump omalla "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikalla koettaa pitää US' ta pinnalla, vaikka velka ulos on tähtititeellinen ja ulkomaankauppa pahasti pakkasella. Silti USA' n on pysyttävä 'The Great America' -linjalla, sillä amerikkalaiset, well - haluavat pitää maailmallista kauppa- ja sotatahtipuikkoa käsissään - niin kaupalliskiristyksinä kuin sodalla uhkaamisina.
    ...

    Kaikki saattaa kulminoitua vielä yllättäen Ukrainaan, josta jylyää se kovin lännenmiehen paatos - mediaanisena julistuksena: Venäjän käynnistämänä sotana ja Krimin miehityksenä.

    Julistustodisteet Kiovasta puuttuvat. Kuka tai mikä olikaan Maidanin verimellakoiden takana - se tiedetään, että heti mellakoiden jälkilaineille purjehti CIA pääjohtaja John Brennan - ensin se oli tarkoitus pitää salassa, mutta paljastuttuaan vierailu julkistettiin. Tähän kohtaan ehkä tähtiohjaaja Oliver Stonen dokumentti Maidanilta olisi asiaa (?)

    Sekin tiedetään, että niin Bolton kuin erikoissyyttäjä Robert Mueller ovat vierailleet Kiovassa. Trump on verhotusti esittänyt, että hän haluaa tutkimukset Kiovassa käyntiin entisen varapresidentti Joe Bidenin ja hänen poikansa Hunter Bidenin osalta - miksi? Miksi tuosta halusta viritellään virkarikossyytettä, kun näin aluksi olisi selvitettävä miksi tuota kiovalaistutkimusta niin halutaan - Trumpin taholta!

    Nythän US-presidentinvaalien sekaantujaksi on esitelty liki jo tuomiten - ilman oikeudenkäyntiä - Venäjä, Moskova, Kreml ja lopulta Venäjän presidentti Vladimir Putin. Ehkä jäljet johtavatkin Kiovaan?
  • 3

  • Alibaba myi ”sinkkujen päivän” iltaan mennessä melkein yhtä paljon tavaraa kuin Amazon koko kolmannella vuosineljänneksellä

    Ilkka Luoma 
    Kasvu- ja kulutushokema ovat alkujaan läntinen ilmentymä - vapaasti säännellyn markkinatalouden oppeja. Tänäänkin toisaalla täällä HS' ssa talousomatunto Sixten Korkman kirjoituksessaan vielä peräänkuuluttaa kansallista talouskasvua.

    Tuon talouskasvutoive on sitä kasvuhokemaa, joka nyt ilmentyi ympäristöllisesti rujolla tavalla Kiinasta - Singles' Day (muunnellusti BlackFriday - US' sta), sen ollen maailman suurin ostospäivä. Tässä puree vanha lukusuhde - ensin meihin suomalaisiin: 1:250 ja sitten maailmanlaajuisesti 1,4/7,8. Nuo ovat merkkejä kiinalaisten osuudesta.

    Tässä kohdin on hyvä kysyä talousoppineilta: "Onko kiinalaisilla ja intialaisilla se sama oikeus kulutusiloitteluun per asukas kuin amerikkalaisilla ja suomalaisilla?" Vastausta en odota, koska oletan sen olevan itsestään selvyys. Entä sitten?

    Sitä sitten, että jos kaikki kiinalaiset ja intialaiset kuluttaisivat henkilöä kohden kuten me suomalaiset ja amerikkalaiset- niin tarvitsisimme 2-3 maapalloa, ja tätä projektia eivät edes kiinalaiset kykene toteuttamaan.

    Ja nyt on havainnoida meidän tapaamme ostaa. Ostoskeskuksia on noussut kuluneesti sanottuna kuin sieniä sateella. Vain yksi hyvä - "sateella", noissa ostosmanioissa saa tehdä hartaasti, osin myös näyttö- ja vertailutalouden mukaisesti ostoksia kastumatta lisääntyviltä sateilta, varsinkin täällä meille Suomessa - syksyisin, kun ilmastonmuutos jyllää jo täyttä päätä. Miksi se jyllää? Tuohon saa jokainen antaa itselleen sen oman mieleisensä vastauksen.

    Tuo kiinalainen kulutuskasvu pitää osaltansa yllä suomalaisten hienoja biotuotetehtaita, jotka puskevat puoliraaka-ainetta sellua kiinalaisille - miljardeiksi pahvilaatikoiksi, joka on kiertotapahtumana jo yllättäen puolittainen ympäristörikos! Voisimme odottaa, että Kiina kieltää sellaiset pahvilaatikot, jotka ovat valmistetut neitseellisen puun sellusta - mitähän tähän tuumataan Metsäliiton Äänekoskella?

    Millaisen ympäristöjäljen kumuloituvuus on tehnyt 100 vuoden kulutusjuhlasta ja mistä?
  • 4

  • Tutkimus: Suomalais­nuorten juominen vähenee, mutta kannabiskokeilut yleistyvät – puolet pitää kokeiluja vaarattomina

    Ilkka Luoma 
    1 - Cannabis sativa eli hamppu on luonnossa kasvava bioaines, josta saa käsiteltynä kicksejä. USA:n Coloradon osavaltio muuttui amerikkalaiseksi lääketieteen koekentäksi, sillä osavaltio vapautti ”ruohon” eli marihuanan myynnin ja käytön. Näin mahdollistuu laillinen mielikuvien boosterointi eli vahvistaminen.

    Bolivian presidentti Evo Morales piti sykähdyttävän puheen Helsingin yliopiston juhlasalissa – eräänä pienaiheena oli kokapensaiden lehdet. Evo kertoi, ettei ole bolivialaisten syy, että Yhdysvalloissa käytetään vakavin seurauksin kokaiinia.

    Morales kertoi kansansa pureksineen kokan lehtiä vuosituhannet – siitä sai energiaa ja jaksamista muun muassa epäinhimillisissä oloissa; espanjalaisten hopeakaivoksissa työskenteleville alkuperäintiaaniorjille – kun Espanjan kuningas halusi tilkitä vuotavaa valtiontaloutta ryöstämällään hopealla ja inkojen kullalla.

    Läntisen miehen laboratoriot hoksasivat tuhatkertaistaa kokalehtien voiman – oli saatava enemmän kicksejä, olihan kasvunhokema tälläkin saralla pop – lisää hallusinaatioita, lisää voiman ja autuuden tunnetta, syntyi kokaiini – niin kutsuttu kova huume. Oli siis saatava enemmän ja nopeammin.

    Hollannin Amsterdamissa on ollut jo pidempään laillisia kannabisbaareja, jonne suomalaisetkin hallusinaatiomatkailijat ovat mielenkohotustrippejään suunnanneet. Kicksit maistuvat myös suomalaisille. Kevytkicksit pelkästä tupakasta tai alkoholista eivät enää riittäneet.

    Miksi ihminen haluaa boosteroida mielikuvia – psykedeellisten harhojen maailmaa? Miksi ei puhdas onnen tunne aikaansaa riittävää tyydykettä – miksi pitää saada enemmän ja useammin?

    Moni kuolee tupakasta johtuvaan keuhkosyöpään, moni heittää viimeisen kicksin nurkkaan, kun kuolema korjaa maksakirroosipotilaan autuaammille onnenmaille kokemaan oletettuja paratiisin kicksejä. Liikakäyttö on se jokin, liika ruoka, liika makean himo (sokerihumala), liika alkoholi ja liika kannabis johtaa aina kuolemaan – ennemmin tai myöhemmin >
  • 5

  • Populistien pelättiin sotkevan Euroopan unionin, mutta lopulta jäsenmaat tekivät sen itse

    Ilkka Luoma 
    Juuri niin, sillä EU-jäsenmaiden asukkaat äänestäjinä ovat nostamassa kansallista itsemääräämisoikeutta (=itsenäisyyttä) esille - vaatimalla muun muassa maahanmuuttoa hallitumpaan suuntaan.

    EU' ta ei katsota monessakaan jäsenmaassa valtioliittona, vaan vapaakauppa-alueena, jossa kansalaiset haluavat jo tänään keskimäärin 20-35 prosentin voimalla oman asuinalueen (=rajallisen valtion) hallintaa sellaisessa kehityksessä, jossa "alkuasukkaat" saavat itse päättää miten heille rajojen ulkopuolelta tullaan - mistä, miten ja millaisin ominaisuuksin - tätä kutsutaan reviiripuolustautumiseksi.

    Jostain syystä EU-liittovaltio-/valtioliittokehityksen kannattajat näkevät tuon hallitun maahanmuuttopolitiikan edustavan populismia jopa äärioikeistolaisuutta ... Nyt nostellaan jo kansallisen sosialismin periaatetta rakenneltaessa joillekin haitallisia raja-aitoja. Tässähän ei ole muusta kysymys kuin luontojärjestelmän (=evoluution) vuosisatamiljoonaisesta järjestelmästä, jota kutsutaan reviiripuolustukseksi.

    Populistit eivät tee "mitään muutoksia", mutta kansalaiset jäsenvaltioissa voivat vaikuttaa äänillään välillisen demokratian vaaleista valitsemalla sellaisia edustajia, jotka osaavat ottaa huomioon mitä kansakunta nousevan merkittävänä joukkona haluaa.

    Mikäli taas välillinen demokratia (=parlamentarismi) ei halua toimia kansalaisten enemmistösuoratahdon mukaisesti, on vaihtoehtona suorien kansalaisäänestysten sitovat enemmistöratkaisut (=sveitsittyminen), joita parlamentarismin pitää osata hoitaa tarvittaviksi laeiksi. Kts. Brexit-kipuilu Iso-Britanniassa, jossa parlametarismi "ei halua" toteuttaa kansan suoratahtoa.

    Populistit ovat mieluumminkin popularisoijia, jotka selkokielistävät kansan syvintä tahtoa - yksinkertaistaen tahdon ymmärrettävään muotoon, jotta välikäsipäättäjien olisi helpompi oivaltaa, mitä heidän tulee tehdä, mikäli kansa enemmistönä jotain perusteltua päättää.

    Olisiko jo aika hoksata kuunnella kansaa? Systeemit ovat valmiit suoraan kansanvaltaan.

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti