sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Lakko ei saa koskaan vahingoittaa ulkopuolista!


Lakko on menneen maailman ase. Lakko ei saa vahingoittaa ulkopuolisten toimia ja mahdollisuuksia. Turkista, EU:hun pyrkivän ylpeä valtion ammattiyhdistysliikkeen lakko ”kusi kintuille” - nöyryyttävä tappio perinteelliselle työväenliikkeelle.




Uutinen Turkista voi tuntua pieneltä, itse lakkojen vahingot ovat taas suuria, kuten Suomessa. Turkissa ammattiyhdistysliikkeen suunnittelema lakko uuvahti alkuunsa ja työntekijät saapuivat töihin ja kaikki lentovuorot saatiin suoritetuiksi. Mikä meni vikaan, vai eikö mikään, sillä ulkopuoliset säästyivät monelta tappiolta ja vahingolta.

Miten kirjoitimme jo vuosia sitten, kun suomalaiset istahtivat takapuolet penkkiin ja ammattiyhdistysbanderollit liehuivat. Lakot olivat tuottaneet paljon harmia, vahinkoa ja taloudellisia tappioita – usein lakkoilijoiden omaksi haitaksi –

kts. esimerkiksi Finnairin lentoemo yms. lakot 1] – nyt heitä kaikkinensa on ulkoistettu ja ulostettu sankoin joukoin, koska palkkakustannukset kaikkinensa olivat paisuneet sellaisiin mittoihin, jottei kilpailukyky enää kestänyt ---
1] Finnairin lakot



ARTIKKELI 09.03.2006
Lakko ei saa koskaan vahingoittaa ulkopuolista!


Kiistatta maailmaa tasa-arvoisemmaksi muuttanut ammattiyhdistystoiminta on muutoksen vedenjakajalla. Lakkoase on vanhan maailman keino. Lakko oli erään aikakauden tuotos, jonka tehtävä ja käyttö on kohdannut eläkeikänsä.

Niin eläinkunnassa kuin ihmisten evoluutiotaistelussa ei ole ikuista saavutetun edun nautintaoikeutta. Talous eikä elämä ole staattinen ilmiö, pikemminkin dynaaminen, jossa joustot ovat arkipäivää.

Lakko ei saa koskaan vahingoittaa tai haitata ulkopuolisten elämää ja toimia,

se ei myöskään saa tuottaa taloudellista tappiota muulle yhteiskunnalle. Lakko oli keino tuoda mielenosoitus täsmäiskuna suoraan vastinkumppaniinsa, yleensä palkan maksajaan, siis työnantajaan.

Lakko on nykypäivänä vain keino haitata verkostoitunutta ja riippuvuussuhteista yhteiskuntaa, siis kuluttajia, äänestäjiä ja veronmaksajia.

Jokainen ihminen viime kädessä huolehtii itsestänsä ja tänä päivänä joukkovoima kohtaa mieluumminkin internetissä, vapaa-ajassa, kulutuskäyttäytymisessä ja mielipidevaikuttamisessa.

Noustaan barrikaadeille, jos on tarvetta!

Julkinen, laillinen ja yleinen mielenosoitus hyvin masinoituna joukkoliikkeenä on uudelleen tulevaisuutta. Riittävä yhdistyminen, yhteenkuuluvuuden henki ja johdettu voima toimii paremmin. Ranska saa liikkeelle satoja tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltään 2]. Julkisessa mielenosoituksessa on joukkovoimaa, joka huomataan.
2] Ranskalaisten mielenosoitukset yltyvät herkästi väkivaltaisiksi

Yleinen mielenosoitus tarkalla teemalla

Lakon sijasta yleinen mielenosoitus suunnitellusti, teemoitettuna ja selkein päämäärin antaa suurimman näkyvyyden. Julkinen mielenosoitus hyvin ja tehokkaasti johdettuna menee suoraan asiaan, se kohdistetaan lainsäädäntökoneistoon, sillä laki on länsimaalaisuuden mitta. Laki määrää elämisen, kaupan, kuluttamisen ja kaiken liikkumisesta vapaa-aikaan. Lakimuutoksilla muutetaan yhteiskuntaamme.

Vaaleissa tapahtuva mielenosoitus

Kansalaiset valitsevat eduskunnan ja valitsijoilla on oikeus muistuttaa edustajiansa epäkohdista, jotka kohtaavat kuluttajaa ja äänestäjää. Kerran neljässä vuodessa on yhteiskunnallinen velvollisuus suorittaa äänestyksellinen mielenosoitus.

Vaalien välillä mahdollisesti tarvittava mielenilmaus tehdään näyttävästi, ohjatusti, kurinalaisesti ja tehokkaasti johdettuna. Kansalaisvoima kohtaa kaduilla paremmin kuin muuta yhteiskuntaa vahingoittavassa täsmälakossa.

Suomalainen ei syty herkästi
(Ehkäpä nyt ”kreikkavalheiden ja -sotkujen” jälkeen on aika ryhtyä toimiin? -huomautus tältä päivältä)

Nyt yksinäisyyden, nuorisotyöttömyyden, yhteiskunnan ulkopuolelle ajautumisen ja yhteenkuulumattomuuden aikakautena joukkovoima voisi tuottaa osallistumista, iloa kuulua ryhmään, saada kannustetta toisistansa ja ennenkaikkea kokea hyödyllisyyyttä yhteisessä päämäärähaennassa.


Osoita mieltäsi laillisesti ja aiheesta!

Perustuslaki takaa laillisen ja ennakkoon ilmoitetun mielenosoituksen oikeuden kaikille Suomen kansalaisille. Joukkovoima kohtaa kaduilla vastavoimaksi niin talousrikoksille, sisäpiirikähminnöille, ansaitsemattomille palkkioille kuin myös yleiselle vastuuttomuudelle, piittaamattomuudelle ja taloudelliselle ahneudelle.

On kansalaisliikehdinnän ja -liikkeiden aika.


...
KUVATEKSTI
Mellakointi ja vallankumous vaatii johtajansa, jotta se saisi pysyviä muotoja ja saavutuksia. Vallankumouksella haetaan nopeaa muutosta suurien kansanjoukkojen elinolojen ja yhteenkuuluvuuden tavoittelemiseksi. Kaikilla vallankumouksilla on epämääräiset tavoitteensa, joille ei ole juuri koskaan huolellisesti suunniteltua toimintasuunnitelmaa.
Kuubalainen Che Guevara oli idealisti, joka oli rauhaton oikeudenmukaisuuden etsijä vähempiosaisille. Hän taisteli yhtenä osana Fidel Castrolle vallan Kuubassa, kokien itse revolutionistina tyypillisen kohtalon, teloituksen. Che jäi elämään ihmisten mieliin, hänestä tuli marttyyri, jonka nimi hiljaisesti "näkyy" miljoonien huulilta.
Kuvassa venäläinen autonrähjä, jonka takaikkunassa näkyy Chen kuva. Televisio esitti dokumentin Che:stä ja hänen teloituksestaan Boliviassa, jossa muuten tätä kirjoitettaessa on presidenttinä vasemmistolainen alkuperäiskansaa edustava Uve Morales, joka on vannonut palauttavansa inkojen jälkeläisille heiltä ryövätyt maat ja omaisuudet. Aika näyttää onnistuuko talonpojan ja työläisen ystävän rauhanomainen revoluutio.
Kuvan auto oli kuvaushetkellä Helsingin keskustassa Eduskunta talon vieressä purettavien VR-makasiinien välissä odottamssa kierrätystä, mutta onnistuneesti juuri tämän kirjoituksen erinomaiseksi sopivuuskuvaksi kertomaan, missä hankaluuksissa niin laittomat kuin "laillisetkin"/ inhimilliset muutokset joutuvat, vallassa olevan puolustaessa maallista ja taloudellista asemaansa. DSC_11648.JPG. 1/500s, f3.5, 27mm. 2,71MB. Kuvattu 20. huhtikuuta 2006, klo 13:52. Photo by Ilu 2006. Nikon D70.”



Ilkka Luoma

Kansalaisaktivisti Helsingistä





ALUS
BLOG 18404 IL
---16052013---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti