lauantai 16. toukokuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 15052020 - V


      15052020


...
  • 1 - 1 [IJL-BLOG]

  • Väitös: Putin luo digitaalista Neuvostoliittoa Venäjälle

    Ilkka Luoma 
    1 - Tässä kohdin väittelevä sotilaspoliitikkokaan ei saisi unohtaa miten nykyistä maailman verkkoa - internettiä ohjataan, valvotaan ja miten siihen vaikutetaan. Esimerkiksi internetin nimipalvelimet, missä ne ovat ja ketkä muun muassa niitä valvovat. Internet on tänään paljolti amerikkalaisten valvonnassa. Eikä tässä vielä kaikki.

    Internet on "vain" verkko, johon voidaan liittyä

    Liittymät ovat meidän kuluttajien, yritystemme ja valtiohallintojen käytössä. Nuo liittymisen periaatteet teknologioina ja päätelaitteina ovat läntisten toimijoiden - lähinnä amerikkalaisten hallussa: Intel, Apple, Microsoft, Motorola ja Alphabetin omistuksessa olevat Google ja mobile-alusta - Android.

    Ei olisi mitenkään ihme, jos ja kun Kiina, Intia ja Venäjä haluavat irtautumista tuosta teknologis-ohjelmallisesta amerikkalaisuudesta, joka ilmiselvästi tuo mahdollisuuksia valvoa Internetin käyttäjiä nimenomaan heidän käyttämien liitosrajapintojen kautta.

    Itse maailmojen verkko - siis internet - toimii yhä useammin loppukäyttäjiin nähden mobileverkkojen kautta, siis kolmen kauppana, tässä suuruusjärjestyksessä - Huawei Kiinasta, Ericsson Ruotsista ja Nokia meiltä Suomesta.

    Tunnetusti tuo maailman suurin verkkotoimittaja Huawei on USA' sta trumppistisen 'uhkaa, kiristä ja pakota' -politiikan ikeessä - toistaiseksi edelleen ilman esitettyjä todisteita US-väitteiden tueksi.

    Olisi helppo arvata, että Kiinassa kehitetään nyt kaikkia niitä palveluita, alustoja ja teknologioita, jotka korvaavat kaiken amerikkalaisuuden tuoman uhan vakoilusta ja urkinnasta - esimerkkejä on aina US NSA' n osalta Saksan liittokansleri Angela Merkelin vakoiluun ja salakuunteluun >
  • 1 - 2

  • Väitös: Putin luo digitaalista Neuvostoliittoa Venäjälle

    Ilkka Luoma 
    2 - Se, että Venäjä haluaa irtautumisteknologiat käyttöönsä on ymmärettävää, jos katsomme maailmojen verkkoa laajana teknologisten alustojen toimintakenttänä.

    Olen täysin varma, että kiinalaiset ovat myös mukana "irtautumismahdollisuuteen", sillä onhan se jo näkynyt tiettyjen amerikkalaisalustojen ja liityntätekniikoiden käyttökieltona itse kiinalaisille - Kiinassa.

    Miksi halutaan irtiottoa?

    Se linee vuosisatainen reviiripuolustautuminen, sillä kansalliset toimijat haluavat ylläpitää omia tapojaan, kulttuuria, elintapoja kuin kieltä ja kansallisia erikoisuuksia - uskontoakaan unohtamatta.

    Miksi irtiottoa globaalista verkosta, jonka valvontamekanismit ovat vielä tänään lännen valtioiden/ yritysten hallussa. Siksi, että verkko tuo Elämän virtauksellisuutta kaikkien taskuun ja näin se on väkevän vaikuttamisen, manipulaation ja jopa propagandan luomassa uhassa omalle kansalliselle omintakaisuudelle.

    Nykyinen manipulaatio on niin hienosyistä, hienostunutta ja laadukasta, etteivät arki-ihmiset voi eivätkä kykene erottamaan totuutta vähemmän totuudesta. Valtiot eivät tahdo heidän kansalaisiin vaikutettavan maattomasti, sillä monet kansalliset kulttuurit ovat hyvin ylpeitä historiastaan, jota haluavat omalla laillaan edelleen kehittää.

    En ota tässä nyt kantaa manipulaation ja propagandan lähteisiin, vaikutteisiin ja tavoitteisiin - mistään ilmansuunnasta katsottuna. Idea oli avata näkökulmaa laajemmalle kuin vain "internet", joka on rautatie, joka tarvitsee junat ja asemat ja noiden myötä matkustajat, joita me kaikki ihmiset olemme. Tosin päätelaitteisiin on integroitu off-kytkin ... e
  • 3

  • Ilmakehässä on karkeaa pölyä paljon enemmän kuin luulimme – Uudet laskelmat voivat vaikuttaa ilmastomalleihin

    Ilkka Luoma 
    Sahara oli joskus viherkeidas - jäänteenä vain muutama palmuinen vesikaidas, jotka ovat olleet jo satoja vuosia loputtomien kamalikaravaanien elinehtoja. Siis Sahara pölyää ja tuulet/ myrskyt nostavat korkeuksiin paljon hienoa hiekkaa ja pölyä ilmavirtojen vietäviksi. Tämä selvä. Kuten se, että Saharan alla on valtavat makean veden varannot!

    Lähinnä ihmisen toimesta Sahara leviää - puhutaan Sahelinin alueesta, jossa hallitsemattoman ihmislisääntymisen myötä viljeltävä maa-aines aroutuu, aavikoituu ja pölyää hienona hiekkana ja eloperäisaineksena - myös taivaan tuuliin, lisäten ilmastokuormaa pölypartikkelien myötä.

    Eikä vain Sahelin

    Maailmassamme on myös muita aroutuvia ja aavikoituvia alueita - voimallisen viljelynkin toimesta - esimerkiksi koko eteläinen Eurooppa EU' na on vaarassa ilmastonmuutoksen myötä kuivua pölyäväksi maaperäksi, mikä edelleen nostaisi ilmakehäkuormaa pölyn ja hienon hiekan osalta.

    Emme tunne tarkoin "kaikki vaikuttaa kaikkeen" periaatetta - tältä pölyämisen osalta

    Voi olla myös takaisinkytkentöjä - niin hyvässä kuin pahassa. Se on selvää, että käyttökelpoista makeaa vettä on yhä vähemmän eräin aluein käytössä - tulee mieleen esimerkiksi kuivuva Aral-järvi, kun puuvillaa piti saada yhä enemmän.

    Historiastakin löydetään ryöstöviljelyn seurauksia - Keski-Länsi Yhdysvalloista 1930-luvun alkutaipalailta. Tuolloin tuon alueen amerikkalaisia maanviljelijöitä kohtasi ennen kokematon pölymyrsky, kun pellot kuivuivat koppuroiksi ja väkevät tuulet/ myrskyt nostivat kuivuneen maa-aineksien yläilmoihin. Tehomaatalous oli jo tuolloin intohimo, kun piti saada enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä.

    Lisääntyvä ihmispopulaatio tarvitsee yhä enemmän ravintoa

    Lisäksi elintasonousuhokema sekin lisää ravintotarvetta, eikä vain kehitysmaihin, vaan itseään voimallisesti lihottaviin kehittyneisiin maihin. Ympäristöjälkemme on syyseuraussuhteessa myös tuohon alueellisiin 'kuivuusepidemioihin', jotka voivat ryöstäytyä '-pandemioiksi'.
  • 4

  • Oppositio tivasi hallitukselta, yrittääkö se saada koronaviruksen hiipumaan vai ei – Pääministeri Marin: ”Ei ole olemassa niin yksinkertaistettua totuutta”

    Ilkka Luoma 
    Näemmä edelleen perinnepolitiikan mukaan tässä erikoistilanteessa - opposition pitääkin tivata, sillä sehän on vastakohta, unilukkari ja vallankäytön ulkoa ideoitsija parlamentarismin nimissä - tosin Suomessa usein vähemmistöstä.

    PM Sanna Marin opastaa, että asiayhteys paljolti tuntemattomaan ei voi antaa tarkkoja ja yksityiskohtaisia tietoja mitä tehdään - eli perussuomalaisille yksinkertaisia ratkaisuja, ohjeita ja neuvoja ei ole.

    Vallankäyttö eli valtioneuvosto NNV-hallituksena operoi kaikin niine tiedoin, mitä se ottaa vastaan neuvonantajiensa opastama esimerkiksi THL' n taholta. Suomessa on paljon yksittäisiä asiantuntijaelimiä.

    Meiltä puuttuvat, kuten oikeastaan muualtakin maailmalta "kaiken tietävät" yleisasiantuntijat, ... no, joskus opposition karsinoista kuuluu sellaisiakin puheita, neuvoja, väitteitä ja luuloja -ehkä näin pitääkin olla, sillä kymmenestä ideasta saattaa yksi olla ratkaisevan käyttökelpoinen! Oppositiostakin!

    Oppositio on yhdessä asiassa täysin oikeassa - huolineen

    Miten me Suomena ja suomalaisina sitoudumme muiden ulkoisten tekoihin, virheisiin ja velkoihin. Me teemme itsekin virheitä, ja ne me hoidamme myös itse, harvemmin saamme rahavirtaa tilkitsemään vääriä, meidän itse tekemiä finanssi- ja solidaarisuusvirheitä.

    Perussuomalaisilla on oikeus yhtenä 'eduskuntasuurista' olla aidosti huolissaan vastuidemme kasvusta, kun hallitus ajaa linjaansa, jossa kannetaan yhteisvastuuta koko euro- ja EU-alueeseen nähden.

    Olemmeko oletetun muualta tulevan luottamuksen arvoisia tai voisimmeko mieluumminkin sanoa, että ovatko muut meidän luottamuksemme arvoisia!

    Suomi elää idän ja lännen vedenjakajalla

    Elämme tuon toisen ydinasesuurvallan vieressä, jolla on myös maailman suurimmat potentiaalit kaikkeen sellaiseen, jotka ovat mille tahansa ihmiselolle täysin välttämättömiä. Ollaan siis diplomaattisia kaikkiin ilmansuuntiin, ei olla liian sinisilmäisiä vain yhteen suuntaan.

    Katsotaan historiaamme, joka kumpuaa niin idästä kuin lännestä.
  • 5 - 1

  • Suomen huoltovarmuus kaipaa vielä vahvistamista

    Ilkka Luoma 
    1 - Globaalitalous kävi hyökkäykseensä yhdessä kvartaalien kanssa - oli saatava tarkemmin tietää menestys- ja uhkatekijät, vuosi ajanjaksona ei riittänyt reagointeihin, koska globaalissa kilpailussa yllättävien muuttujien määrä on huomattavan suuri verrantona kansallisiin toimiin.

    Kvartaalit auttavat hallitsemaan hyvin mennessään voittovarojen käsittelyä - vieläkin tehokkaammin, sillä jo Suomessakin osakeyhtiölaki edellyttää menestymistä ja osakkeenomistajien etuoikeutta ottamilleen riskeille - lopusta ahneus piti huolen, saada enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä.

    Globaalissa toiminnassa pelissä ovat mukana koko maailman valtiot, ellei sitten paikallinen (valtio)protektionismi (markkinoiden rajoittaminen) estä maattoman raha- ja tavaravirran virtauksia. Yllätyksiä voivat tuoda eri valtioiden erilaiset lainsäädännöt ja niiden äkkinäisetkin muutokset - vertaa amerikkalaisperäinen nykyajan trumppismi.

    Globaalius voidaan pukea tuotanto- ja logistiikkavirtojen ylimaallistumisiin

    Esimerkiksi sopinee Kiina, joka on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2014/-15) sekä maailman tehtaaksi ja sen suurliukuhihnaksi, joka robotoituu yllättäen nopeimmin!

    Suomalaiset yritykset menivät Kiinaan lähinnä kolmen syyn vuoksi:

    1) Hyvin edullinen, ahkera ja toistaiseksi lakkoilematon toveri, 2) Heti Kiinaan siirrettävän tehtaan oven takana maailman suurin sisämarkkinapotentiaali ja 3) Alussaan liki olemattomat ympäristölait, joka mahdollistivat ympäristöhaittajäljen siirtämisen pois silmistä - kiinalaisten taskuihin ...

    Noin Kiinaan mentiin ja seurauksena kiinalaisten erinomaisesta kyvystä seurailla, tuotekehittää ja innovoida tarkkojen silmiensä takia - Kiinasta on tullut maailman tehdas, josta muun muassa suomalaiset yhtiöt ovat komponenttivirtoina hyvin riippuvaisia >[2]

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti