perjantai 29. toukokuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 28052020 - III


       28052020


...
  • 1

  • Huawein talousjohtajan luovutus Yhdysvaltoihin saa jatkua Kanadassa – nyt tutkitaan, oliko Yhdysvaltain vaatima pidätys laiton

    Ilkka Luoma 
    Huawein perustaja ilmaisi kiinalaisittain HS-kirjoituksessa: " ... Miljardööri muistutti tyttärensä olevan jo aikuinen. Oikeus saisi päättää, mikä lopputulos on.
    ”Se, että lapset joutuvat kohtaamaan haasteita, ei välttämättä ole heille haitaksi
    . ... "

    Huaweissa kulminoituu kaikki se uusamerikkalainen trumppismi uhkailuineen, kiristelyineen ja pakotteineen - tämän hetken maailmanpoliisin pönkittäessä rooliaan viime vuosisadan maailmallisena johtajana.

    Kiinalainen maailmanlaajuiseksi levinnyt Huawei on johtava suunnittelija, tuotekehittäjä ja valmistaja uuden 5G' n mobiliteettiteknologian osalta, edelleen yhä tiiviimmin verkotettaessa informaatiologistista maailmaamme. Hyvä vai huono - onkin oman artikkelinsa arvoinen.

    US' lla ei ole mobiliteettiin langattomuuteen kokonaisvalmistajaa, vain komponenttien ja osakokonaisuuksien suunnittelijoita ja valmistajia, joita tosin edelleen tarvitaan kiinalaisten omissa tekniikoissa. Tuosta muodostuu se amerikkalaisen kiristämisen ja pakottamisen mahdollisuus, sillä US voi kieltää käyttämästä heidän komponenttejaan vaikkapa Huawein osalta.

    Nyt Huawei on jo julkaissut täysin (?) amerikkalaisriippumattoman päätelaiteteknologian, jo markkinoilta saatavana älypuhelimena. Aika näyttää miten nopeasti Kiina saa oman aplikaatiokaupan sellaiseen asemaan, jossa ei enää Googlea Androideineen tarvita.

    US' n on pakko lyödä kapuloita kiinalaisten rattaisiin, jottei Kiina nouse avainasemaan yhä enemmän verkottuvassa maailmassamme. Mobiliteetti verkkoina on kolmen kauppa - suurimpana Huawei, sitten Nokia ja/tai ruotsalaisten Ericsson. Tänään Huawei on ainoa merkittävä kokonaisvalmistaja, jolla on niin verkot kuin päätelaitteet kaikkien ihmisten taskuihin.

    Huawein perustajan tyttären kotiaresti on kestänyt poikkeavan pitkään. Ehkä näytön ja suurvaltapolitiikan vuoksi - tai sitten oikeasti jo Kanadakin haluaa tietää mitä on oikeasti tapahtunut, vai ei mitään, mitä on väitetty.

    Nyt kuitenkin esille nousi vapaudenriisto väärin syyttein.
  • 2

  • Aarteita jopa ilmaiseksi

    Ilkka Luoma 
    Läntinen markkinatalous perustuu kuluttamiseen ja sen manipulointiin markkinoinnin osa-alueella - mainonnalla. Mainokset ovat yhä enemmän alitajuisuutta johonkin ylevään, kunnialliseen ja hyveelliseen.

    Nyt käynnistyi Black Friday, joka suorastaan huutaa kasvuhokemaa, johon yhtyvät "yllättäen" myös poliitikot, talousviisaat ja suuri osa kuluttajista - sillä onhan hienoa elää näyttö- ja vertailutaloudessa, jossa oma kykyisyys esiintyy/ esittäytyy ostospäätöksinä, joita näyttää "naapurille"!

    Tämä on niin sanottu autoteollisuuden hevosvoimakilpailu tuplapakoputkin - siis näyttävyyttä, kykyisyyttä ja machomaisuutta, kuitenkin niin, että kauppa käy, banjot soi ja tuotantolinjat huutavat täyttä käyttöastetta!

    Japanista on rantautunut "konmaritus", tosin sekin on jo julkaissut oman verkkokauppansa, josta voi ostaa "konmarittamalla" - itselleen hyvää oloa, olla mukana jossain virrassa.

    Virrassa olo on turvallisuutta, kuulun tällöin johonkin joukkoon - siis ryhmähenkisyyttä - mikä taas lähestyy kaiken kattavaa reviiriajattelua - jota taas meille rakas mainonta kovaa kyytiä ajaa muotivirtauksina - lapsilla se esiintyy massiivisena disney-ilmiönä.

    Siis kulutus on kaiken "hyvinvoinnin" edelläkävijä - näinkö, kun tuloksena on EU' stakin julistettu ilmastohätätila, tai oikeastaan älyllisesti kerrottuna: Biosfäärillisen ympäristön hätätila. Kuluttaa voi kestävästi, ja niinpä tuotantolinjojen kauhuksi second hand nostaa päätään kirppareina, ja henkilökohtaisina "x-kierrättää" some-alustoina - jopa kunnittain.

    Kirppari on trendipaikka*, eikä enää hävetä pukea toisen käyttämää hupparia, T-paitaa tai muutakaan ei aivan henkilökohtaista tekstiiliä.
  • 3

  • Kun palataan takaisin arkeen, suositaan suomalaista

    Ilkka Luoma 
    1 - Aika-ajoin palataan tuohon "suosi suomalaista - työllistä suomalaisia" -mantraan

    On aivan selvää, että kriiseissä, joissa energia-, raaka-aine- ja välttämättömyystavaravirrat rajoittuvat, jopa estyvät. On selvää tavoitella mahdollisimman suurta omavaraisuutta. Nyt omavaraisuuden esteenä ovat globaalit tavaravirrat ja yhteisvaluutta euro.

    Omavaraisuus alkaa ravinnosta ja täysin välttämättömistä tuotteista, joiden vaikute on "henki ja Elämä". Nyt omavaraisuutta halutaan muun muassa Koronakriisin myötä hengitysmaskien osalta - monenkin syyn vuoksi.

    Omavarainen valtio ei ole riippuvainen ulkomaankaupasta

    Me suomalaiset olemme hyvin riippuvaisia tuonnista - erityisesti energian osalta - raakaöljy, maakaasu ja yllättäen kivihiili. Samoin olemme naimisissa henkilöautoihin, joita emme itse tee - ei edes Uudenkaupungin mersutehtaassa!

    Olemme suuresti riippuvaisia "pakollisen vientitoiminnan" osalta hyvin monista komponenteista, osatuotteista ja rakenneosista, joita tulee erityisen paljon Kiinasta* [ ~ https://kauppakamari.fi/2017/04/05/kiina-noussut-suomen-tarkeimmaksi-kauppakumppaniksi/ - ].

    Erinomaiseen omavaraisuuteen kuuluu aina hyvin toimivat naapurisuhteet vierusvaltioiden kanssa > [2]

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti