sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Ilkka Luoman HS-kommentit 31012021 - I

 

  • 1

  • Kiusaaminen voi jättää pitkät jäljet elämään

    Ilkka Luoma 
    Pitkät jäljet - koulukiusaajasta työpaikka- ja some-kiusaajaksi

    Eteneminen on kilpailua ja vallantavoittelussa keinoja ei kaihdeta

    Millainen on johtaja aikuiselämässä, joka oli jo lapsena sisimmiltään epävarma itsestään? Kuinka hän vaikeissa ja yhteisvastuullisissa paikoissa opastaa joukkojaan? Onko koulukiusaajalla aikuiselämässä sijaa ymmärtää johtamisen periaatteet huomioiden ihmisten erilaisuus, kun jo lapsuudessa ja nuoruudessa keino saada valtaa oli erilaisuuden painostus, arvostelu ja lokaan polkeminen.

    Väitöskirjan tehnyt Päivi Hamarus kertoi kiusaamista olleen aina,

    niin kauan kuin ihmisiä on ollut. Se on veressä. Se on keino kohentaa omaa itsetuntoa ja mainetta kovana kaverina, joka uskaltaa. Uskallus on aika arveluttavaa, koska se perustuu hiljaisen enemmistön hyväksi käyttöön, heidän enemmistöltään uskaltamatta puuttua epäkohtiin vääryydestä, mitä erilainen vähemmistöön kuuluva joutuu.

    Suurin osa ihmisistä on myötäilijöitä,

    jotka julkisesti seisovat vahvemman esiintyjän takana, vaikka mieli voisi olla vastaankin. Nämä samat seurailijat ovat myös työelämässä ymmärtäen hiljaisesti vääryyden tapahtuvan, mutta uskalluksen puuttuessa ollen vaieten äänitorvensa takana.

    Vallanhimoiset ihmiset päätyvät kyynärpäillä johtajapaikkoihin

    Johtajuus ei ole vain vallantavoittelua - johtajuus on ominaisuuksia, joille on katetta karismana, erilaisuuden hyväksyjänä, erotuomarina jakaen tiukkaa oikeudenmukaisuutta pannen peliin itsensä. Koulukiusaaja ei koskaan pannut peliin itseänsä muutoin kuin kohteen valinnassa, joka oli valmiiksi alakynnessä ollen vähemmistössä jonkin ominaisuutensa takia.

    Kuinka paljon johtajistossa on näitä aikaisempia koulukiusaajia,

    joille painostus, uhkailu, aliarvostaminen ja kyky ymmärtämättömyydestä erilaisuuden rikkaudesta on tuttua. Kuinka paljon nämä arveluttavat ominaisuudet ovat arkipäivää alaisille, joilla omaa heikkoa itsetuntoa vahvistetaan.

    Johtajuus on ominaisuus, jota ei voida koulussa oppia!
  • 2

  • Biden lupaa ilmasto­toimia sekä rajoituksia öljyn ja kaasun tuotantoon – Pentagon: Ilmaston­muutos vaikuttaa myös kansalliseen turvallisuuteen

    Ilkka Luoma 
    Näin saadaan raakaöljyn hinta nousuun - ja siitä kiittää vähän aikaa Venäjä kuin muutkin öljyntuottajamaat.

    Mutta, hiilijakeiden käytön kaventuminen hinnannousun myötä tuottaa kehitystä "parempien ja luontokestävämpien" energiamuotojen käyttöönotolle!

    Lisäksi vähentäminen juuri enemmän ympäristövahingollisen särötysöljyn ja -kaasun tuotanto ajaa venäläisen Nordstream II putkiparin valmiiksi, kun Saksalle ei jää edelleenkään vaihtoehtoa sille - ainakaan seuraaviksi 10-15 vuodeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti