tiistai 15. tammikuuta 2013

Ruotsikaan ei halua Suomea Natoon!


Ruotsi ei tule liittymään näköpiirissä olevan historian aikana Natoon. Ruotsilla ei ole uhkaa, vieressä Norja, jolle ruotsalaiset ”myönsivät” itsenäisyyden 1906 ja idässä Suomi – puskurina, joka ”luovutettiin” venäläisille 1800-luvun alussa. Ruotsi ei siis tarvitse Natoa – mutta on innostunut pitämään Suomenkin Naton ulkopuolella kannustaen pohjoismaista ase- ja puolustusyhteistyötä. Suomen mahdollinen natojäsenyys tuo konfliktoituessaan sodan Ruotsin rajoille.

Ruotsi ja Suomi ovat sotilaallisesti liittoutumattomia maita – mutta EU:ssa, ruotsalaisten ymmärtäessä, että itsellisen taloussääntelyn myötä oma valuutta on parempi ratkaisu kuin euro, jonka määritykset tulevat Saksan Frankfurtista.

Samoin Ruotsi ymmärtää, että sen omalle turvallisuudelle on viisaampaa, että Suomi pysyisi myös Naton ulkopuolella – näin ei suurta idän karhua turhaan hermostuteta. Venäjälle on paras tae pohjoisesta rauhasta ja edistyvästä kaupankäynnistä sotilaallisesti liittoutumaton alue Lappeenrannasta Ruotsin Göteborg´iin. Tämän ovat ruotsalaiset oivaltaneet, ainoastaan suomalaiset natofanaatikot ja –uskovaiset eivät ole rajallisuudessaan tätä huomanneet.


Ruotsin usko pohjoismaiseen liittoon, erityisesti Suomen kanssa, ei ole uusi asia – jo vuosia sitten Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt kertoi suoraan nato-kantansa ja uskonsa pohjoismaiseen yhteistyöhön. Tässä on meillä, meitä kehittävä, edesauttava ja Venäjän kauppaa ylläpitävä voima – pysyminen irti Natosta 1].

1] Nato-uskovaiset lataisivat suuren ongelman lapsilleen ja lastenlapsilleen


Pääministerimme Jyrki Katainen ei innostunut yhteisistä aseista Ruotsin kanssa. Jyrki tietää, että tuo tie vie Suomea etäämmäksi Natosta, sillä pääministeri tietää myös sen, että Ruotsi ei tule liittymään Natoon – edes porvaripoliitikkojensa aivoituksissa.


Katainen taas haluaa viedä Suomen Natoon,

vaikka kansa ylivoimaisena enemmistönä sanoo jatkuvasti suuren ein Natolle 2]. Pääministerimme haluaa pitää oven raollaan läntiseen aseliittoon, joka harjoituttaa USA:n johdolla sotilaskykyään mitä erilaisimmissa taisteluissa – uusimpana alkava Mali – Afrikassa.

2] Natokeskustelu on Suomessa yksiselitteistä – yli 60 prosenttia sanoo jatkuvasti täyden ein Natolle


...
Mitä me kirjoitimme jo vuosia sitten, kun silloinen ja nykyinen ulkoministeri (entinen pääministeri) Carl Bildt tilitti tuntojaan pohjoismaisuudesta ---


[2007]
(YLE- aamu-uutisointi 3. tammikuuta 2007: Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt (ent. pm) innostui Pohjoismaisesta sotilasyhteistyöstä enemmän kuin Natosta)

[ ... maanpuolustus kallistuu, suomalaiset varusmiehet ovat entistä huonokuntoisempia - tekniikkaa on kehitettävä ja on lisäksi luotava vapaaehtoiset kodinturvajoukot ympäri Suomen - vastuitakin pitäisi kantaa kriisipesäkkeissä ... ]



Suomen kansalaiset eivät halua Natoon. Ruotsikaan ei sinne näytä haluavan. Norja siellä on, vaikka norjalaiset arvelevat jäävänsä yksin tositoimissa - eikö Norjan öljy kiinnostaisikaan amerikkalaisia? Pohjoismainen sotilasyhteistyö on tie kohti eurooppalaista puolustusyhteistyötä.


Suomen arvattavasti seuraava presidentti Sauli Niinistö on aktiivikeskustelija eurooppalaisesta puolustuksesta - EU-joukoista: Saksa, Ranska ja (Englanti) sen "keskusvaltioina". Nato voi olla huomisen rasite EU:n omille pyrkimyksille suhteissa Kiinaan ja Venäjälle. Saksa jakoi vastuuta kanssamme edellisen kerran, kun oli kysymys itsenäisyydestämme vuonna 1944.

Carl Bildt avasi keskustelun irti Nato keskeisestä vähemmistöjen ajattelusta - kohdistaen huomion pohjoismaiseen yhteistyöhön. Tässä on suomalaisten paikka - ruotsalainen vapaaehtoisjoukkue oli muuten viimeinen vetäytyvä joukko-osasto kesällä 1944, kun Karjalan kannaksella oli käynnissä hetkellisesti jopa kaaosmainen suomalaisvetäytyminen.


Suomalainen sisu voitti, saksalainen ase osoitti rautaisuutensa ja omien terästäytyminen tapahtui viime hetkellä. Joukkomme osoittivat Tali-Ihantalassa päättäväisyyttä selkä seinää vasten yhdessä mm. Saksasta pikapikaa lähetetyn Kuhlmeyn lento-osaston kanssa - Itsenäisyytemme oli näin pelastettu. Vaalikaamme verellä hankittua itsenäisyyttä – turvautuen lopultakin vain omaan kykyyn ja tahtoon.




PS

On aivan loogista, että ruotsalaiset haluavat myös tarjota omia sotilaskoneitaan ”liittoutumattomuus” –nimikkeellä (sveitsiläiset ovat jo mukana), rajaahan niiden varustelu ja ylläpito omalle itsenäisyydelle paremman toimivuuden kuin nato-riippuvaiset taistelujärjestelmät. Mahdollisesti suomalaiset insinöörit voisivat osallistua JAS Gripenin jatkokehityshankkeisiin?

Eräs vaihtoehto on myös venäläiset ensilinjan asejärjestelmät – ovat edullisempia ja luovat entisestää lisäkaupankäynnin mahdollisuuksia – emmekä saa unohtaa sitä, että voimistuvan Venäjä-Kiina akselin takana muhii meille suunnattomat talousmahdollisuudet – monella tavalla.




Ilkka Luoma

KESKUSTELE --- TIEDE [25624]




...
http://ilkkaluoma.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti