lauantai 19. joulukuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 18122020 - III

 

  • 1 - 2

  • Haaviston syyttömyysolettama on edelleen voimassa

    Ilkka Luoma 
    Oppositiokakkonen - kokoomus oli tässä suurin häviäjä - kannatus laskee

    2 - Kykypuolueen oppositiopolitiikka on epäonnistunut - PM Sanna Marin vei jopa puheenjohtaja Petteri Orpolta hapen ja näin oppositiohampaat irtosivat - Sen sijaan PS-perussuomalaiset saavat vain nostetta, sillä Suomessa on noin 25 prosenttia reviiripuolustajia - 'Suomi edellä - suomalaiset ensin' -ajattelijoita, he takaavat PS' n nousun jopa ykköseksi tai todennäköisesti kakkoseksi.

    Tässä kohdin on syytä ajatella sitä painetta, joka luotiin Haavistoa kohtaan

    Tuo paineistettu elintila ei sovi Pekalle, joka on inhimillisyydessään sopiva lisä NNV-hallituksen tahtomaastoon - tuomaan sopivaa väriä mielipiteiden ja ajatusmaailmojen kirjoon.

    Sanoisin, että PM Marinin vahva tahtopolitiikka suojaa Pekan inhimillistä näkemyksellisyyttä

    Hallitusta hitsataan nyt vahvasti yhteen, sillä SOTE: kin on vihdoin saatava maaliin - nyt jo punnerrettiin tärkeä oppivelvollisuus 18 ikävuoteen läpi, tällä ratkaisulla on suuri merkitys tulevaisuudelle ** -liittyen lasten ja nuorten turvalliseen kehityspolkuun ---

    Nyt on aika yhdistää SDP, Vasemmisto ja De Gröna! |1

    Tällöin "PS-uhka"* eliminoituu ja näin suomalaiset saavat ylivertaisen vahvan kansaliikkeen, jopa kooltaan puolet eduskunnasta - ja tämä takaisi vakaan kehityksen ympäristö edellä inhimillisyyttä korostaen ja ihmisyyttä kannustaen, kun EKP: kin on luvannut painaa riittävästi erikoisrahaa, jotka ei edes ehkä koskaan makseta kokonaan takaisin! (?)

    .

    PS. Ulkopolitiikan saralta demarimeppi Miapetra Kumpula-Natri teki ennenaikaisesti raskaan ulkopoliittisen virheen – vaatien epäselvässä tilanteessa pakotteita Venäjää kohtaan - kyseessä Case Navalnyi ja hänen myrkyttyminen | myrkyttäminen. e
  • 1 - 1

  • Haaviston syyttömyysolettama on edelleen voimassa

    Ilkka Luoma 
    Oppositiopolitiikka unohti viattomat al-Holin lapset!

    1 - Ulkoministeri Pekka Haaviston motiivi al-Hol -jupakassa on tasoittelevasti huomaavaisen elämänasenteen myötä varmasti lapset

    On loogista ajatella, että inhimillisyyttä korostava pioneerivihreä Haavisto ajatteli alusta alkaen lapsia, heidän turvallisuutta - kuin heillä äidin myötä olevaa Suomen passia, joka velvoittaa Suomessa viranomaisia. Lapset olivat ja ovat viattomia. Entä meidän oppositiopoliitikot?

    PM Sanna Marin puhaltaa loiskiehuntaisen oppositiopolitiikan poikki!

    Sanna Marin ymmärsi nuoren lapsensakin myötä tämän inhimillisyyden ja toteaa selvästi - Pekka jatkaa tehtävissään, mikä oli ja on oikea ratkaisu. Sannalle pisteet määrätietoisesta yhteistyöpolitiikasta - näin Pekka tullee tästä eteenpäin erityisen hyvin toimeen pääministerinsä kanssa.

    Nyt lähinnä oppositio, jolta on riisuttu asiahampaat - koki mahdollisuutensa

    Näin alkoi kaivelu, ja tahditon asiattomuus - lopulta asian vierestä - oleellista oli tässä jupakassa tunnistaa lapset, jotka oppositio luovasti unohti - oli tärkeämpää yrittää kalastella pisteitä äänestävältä kansalta. Veikkaan, että kansa ymmärtää asian ja ymmärtää lapsien merkityksen tässä tapauksessa.

    Puoluepoliittinen pyrkyryys ryhtyi laukalle!

    Puolue- ja kannatuspolitiikkaa ei kannattaisi sotkea tilanteeseen, jossa tehtiin määrätietoisia ratkaisuyrityksiä lasten pelastamiseksi. Haavistoa painostettiin myös ulkoa, ja hän ajautui sellaiseen rakoon, jossa inhimillisesti elävä poliitikko ei ole kotona. On lähes varmaa, että ajatteleva kansa ymmärsi asian oikean laidan.

    Kokoomus oli tässä suurin häviäjä >
  • 2

  • USA:n merivartiosto pohtii jäänmurtajan vuokraamista Suomesta: Kiinnostuksen taustalla ovat suur­valta­poliittiset intressit

    Ilkka Luoma 
    HS-ote: " ... YHDYSVALTOJEN kiinnostuksen taustalla ovat suurvaltapoliittiset intressit. Käynnissä on kilpajuoksu Arktikselle, ja Yhdysvallat pelkää jäävänsä siinä Venäjän ja Kiinan jalkoihin. ... "

    -kertoo kaiken oleellisen - on kysymys US' n pelosta jäädä kolmenneksi alueella, jossa sillä on Alaskan pohjoisrannikon verran valvottavaa etujensa nimissä.

    Arkitisen alueen suurvaltoja ovat Kanada, 'Grönlanti' ja Venäjä - muut ovat vähäisempiä tekijöitä - Suomi mukana, puolueettomaksi tältä osin muuntumisesta huolimatta.

    Venäjän "siivellä" ja suostuumuksella "kumppanimaa" Kiina näkee juuri Arkitisella alueella sijaitsevan Koillisväylän erityisen tärkeänä pohjoisimpana Silkkitienä - oikoreittinä Eurooppaan.

    Kiinan pyrkimykset ajavat Venäjänkin etuja - vaikkapa siinä, että maailman suurin verkkokauppa-alusta Alibaba suunnittelee jättilogistiikkakeskusta Venäjän Karjalaan Kirovin radan varteen. Tavarakeskuksen ohelle Kiina halunnee sijoittaa meidän maanosamme datakeskuksen kuitenkin Suomeen - sekin radan varteen Jyväskylään.

    Suomi ilman Natoa kiinnostaa Kiinaa - luotettavana kumppanina!

    USA on Arktisen neuvoston täysjäsen, jossa Kiina on vain "ulkojäsen", mutta Venäjä taas hallitsee rannikkonsa myötä koko Koillisväylää ja onkin arvattavissa, että US haluaa valvoa etujaan myös Venäjän rannikkoa pitkin. Emme toistaiseksi tiedä Kiinan tai Venäjän ulottuvuuksista Luoteisväylälle, joka kulkee taas suurelta osin Kanadan rannikkoalueilla.

    Suomi oli ulkoministeri Timo Soinin aikana Arkitisen neuvoston puheenjohtaja. Emme saaneet Kiinasta toivottua asetelmaa toteutettua ... vielä

    Uudessa tilanteessa voisi kuitenkin olla mahdollisuus kutsua kaikki kolme suurinta Rovaniemelle keskustelemaan Arktisesta ulottuvuudesta, sen kestävästä hyödynnöksestä kuin sen turvallisuudesta, jonka tosin Venäjä on Koillisväylän osalta luvannut Kiinalle taata.

    Jäänmurtajien vuokraaminen puolitekijäiseen sotilaskäytöön on arveluttavaa - varsinkin Naton ainaissotilasjohtajalle - US' lle!
  •          Ilkka Luoma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti