tiistai 29. joulukuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 28122020 - I

HS

Koskelan murhasta epäillyt pojat videoivat tekojaan: ”Se on ollut järjetöntä ja sadistista väkivaltaa”, tutkinnanjohtaja sanoo


..
Ilkka Luoma 

Sekaannumme vieraiden sisäisiin asioihin – vrt. Valko-Venäjä ja vaikkapa Hongkong. Noiden edellä mainittujen sijasta on nyt korkea aika keskittyä meidän suomalaisten sisäisiin asioihin, joilla on suurta merkitystä tulevaisuudelle. Me tiedämme erinomaisen hyvin, että lapset ja nuoret ovat tulevaisuus. Nyt on tekojen aika.

1 - Suomea ja Helsinkiä ravistelee nyt murhaepäily
[~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007671207.html –]

Poliisin tutkinnassa on kolmen alaikäisen nuoren tapahtumasarja, jossa saman ikäinen – 16-vuotias poika menetti henkensä – tapausta tutkitaan murhaepäilynä.
..
Sen sijaan että sekaannumme muiden vieraisiin sisäisiin asioihin –juuri nyt on aika ottaa tiukka ote mitä tulemme tekemään lapsiemme turvallisen kehityksen takaamiseksi – aina varhaiskasvatuksesta alkaen. Tämä tapahtumasarja oppivelvollisuuden loppuun saakka ja ylikin on ensiarvoisen tärkeä oppimisen ja huomioimisen ketju.

Tänään 15-29 vuotiaista on tuhansia eläkkeelle jääneitä, syrjäytyneitä ja jopa erakoituneita –juuri heitä, jotka olivat hymyileviä lapsia 2-vuotiaina, kun se kuuluisa perhekuva otettiin. Lapsi on aina syntyessään viaton ja pitkään tämän jälkeenkin.

Meillä aikuisilla on kasvatusvastuu, josta lapsi ja nuori tulee ymmärtämään mitä merkitsee yhteiskunnallinen yksilövastuu. Se on osallistumista, oloa tarpeellisuudesta – tunnetta hyväksynnästä ja jopa ylpeyttä, että juuri minua tarvitaan ja halutaan joukkoon.


Tänään yhteiskunta on yhä integroituneempi, se tarkoittaa yhteistoimintaa, kytköksiä ja linkkejä toinen toisiimme – ne eivät saa katketa, vaan turvallisuutta luodaan tarpeelliseksi tuntemisen luomisesta

Monien syiden summana useiden kasvatus- ja huolehdintapolku on katkennut. Ei ole jaksettu kantaa vastuuta yhteisestä hedelmästä – lapsesta ja nuoresta. Lapsi on pitkälle kouluun saakka viaton – edelleen – mallit ja neuvot annetaan kotoa. Kaikissa kodeissa ei jakseta.

Vallalla on jatkuva kasvuhokema, joka kulminoituu yksilötasoilla näyttö- ja vertailutaloudeksi
>[2]
..
PS. Eilen 28. joulukuuta vietettiin Viattomien Lasten päivää!

.
| TIEDE | TIEDE |

...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti