perjantai 14. elokuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 13082020 - IV

 ...

  • 1

  • Mediamoguli Jimmy Lai pidätettiin Hongkongissa uuden turvallisuuslain nojalla – epäillään juonitelleen ulkovaltojen kanssa

    Ilkka Luoma 
    Aikanaan Iso-Britannia kolonialisoi Hongkongin alueen keisarilliselta Kiinalta Oopium-sotien päätteeksi. Nuo sodat Kiinan keisari hävisi suojellessaan kansalaisiaan oopiumilta, jota Englanti halusi myydä kiinalaisille siirtomaansa Intian plantaasheilta. Kiina oli brittien huumemarkkinoinnille 1800-luvulla ensiarvoisen tärkeä kohde - suuren markkinakokonsa vuoksi.

    Lopulta pakolla tehty vuokrasopimus päätettiin joitain aikoja sitten ja alkoi yhden valtion ja kahden järjestelmän aikakausi. Tuohon systeemiin kirjattiin Pekingille vastuut ja velvollisuudet Hongkongin turvallisuudesta, ulkopolitiikasta ja alueen puolustamisesta.

    Näitä sopimukseen kirjattuja vastuita ja oikeuksia noudatetaan nyt, kun mielenosoitukset, väkivalta ja mellakointi ovat revenneet normaalin poliisisuojeluksen yli. Peking noudattaa englantilaisten kanssa tekemäänsä sopimusta ja palauttaa nyt järjestyksen HK' n alueelle.

    HK' n asioihin ollaan sekaannuttu vankasti ulkovalloista - esimerkiksi Englannista ja USA' sta

    HK' n asukkailla on tapaamisoikeudet ulkomaalaisten kanssa, mutta sieltä juonittelu laillista HK' n esivaltaa vastaan liittyy juuri noihin Pekingin velvollisuuksiin ylläpitää rauhaa, järjestystä ja HK' n omaa kahden järjestelmän toimivuutta - aikansa, kunnes tehty 50 vuoden sopimus umpeutuu, jolloin HK muuttuu kaikin osin osaksi Kiinan kansantasavaltaa.

    Mikään itsenäinen valtio ei voi hyväksyä ulkoa operoituja mellakoita, vallankumouksellisuutta kuin häirintää laillista esivaltaa vastaan. Esimerkkinä näemme Ukrainan Kiovan Maidan-aukion verimellakat, joissa oli mukana todistettavasti voimia ulkomailta. Tapahtumasarja on kaikin osin puolueettomasti tutkimatta.

    Hongkong on tärkeä osa kiinalaista rahavirtaa maailmalle ja maailmalta

    Tämä ominaisuus tekee HK' sta menestystekijän, ollen välisatama lännen ja idän välillä. Tämä ominaisuus on täysin hyväksytty Pekingissä ja palvelee niin Pekingiä, hongkongilaisia kuin toimiin osallistuvia ulkovaltojen edustajia ja yhtiöitä.
  • 2

  • Maaseudulla asuu hiljainen viisaus, josta kaupunkilaiset eivät voi ymmärtää mitään – Kari Hotakaisen uutuus­satiiri naurattaa ääneen kunnes se lässähtää

    Ilkka Luoma 
    2 - Ikuisen vastakkainasettelun aika on ohitse

    Suomi on yhtenäinen maa ja meillä on selkeä yhteinen äidinkieli. Meillä ei ole varaa eriarvoistaa kaupungistunutta maatamme luokitukseen maaseudusta - kärjistäen esitettynä - alkutuottajina ja kaupungeista, lähinnä kuluttajina.

    Tarvitsemme molemmat!

    Kaupunkilainen tarvitsee maaseudun rauhaa ja maaseutu tarvitsee tyhjenemisen estämiseksi työtä ja osallistumista. Ensi vuosi voisi olla maaseutulomien ja etätyön vuosi "kotimaista suomalaisille", jolloin maatalous pontevasti loisi matkailuelinkeinoaan sivutuloksi pääelannon vankaksi tukijalaksi.

    Suomalainen ruoka ei pärjää hinnaltaan ulkomailta tulevalle vyörylle. Emme kilpaile hinnalla, vaan kokonaisuudella: kaupunkilainen voisi ostaa lomailunsa ja etätyönsä päätteeksi aitoa kotimaista tilaruokaa, -viinejä, ruoan raaka-aineita ja puolijalosteita ilman ketjuuntunutta kaupan välistävetoa, tuotteissa lukien aidosti Finnmade.

    Maaseutumme vireäksi kaupunkilaisten löytäessä sieltä juurensa sekä lupauksemme tehdä maastamme idän ja lännen portti kaukoidän ja idän kehittyville talousmahdeille matkalla muualle Eurooppaan, unohtamatta uudelleen nousevaa Euroopan veturia, usein Suomea auttanutta Saksaa. e[1]
  • 3

  • Tyrannosaurus rex sai uuden sukulaisen, jonka brittitutkijat vahvistivat tuntemattomaksi dinosauruslajiksi

    Ilkka Luoma 
    1 - Yleisnimikkeenä dinosaurukset olivat Maan päällä valtiaita noin 150 miljoonan vuoden ajan - se on hyvin piiitkä aika, huomattavasti enemmän kuin ihmisen valtakausi, joka voidaan laskea tuhansissa vuosissa - ehkä kymmenissä tuhansissa.

    Evoluutio on sävyttänyt "ohjeistuksillaan" täysin yhtäläisesti niin dinoja kuin ihmisiä - tosin ihmisen osalta viimeisten noin muutaman sadan vuoden aikana ihminen itse otti kehitysrytmin haltuun, erityisesti viimeisen 200 vuoden aikana - kaventaen evoluution vuosimiljoonaisen työn laaja-alaiselämää merkittävästi - omien ihmiskeskeisten valtapyyteiden siivittämänä.

    Dinosauruksista tiedetään yllätävän paljon, mutta tosiasiallisesti hyvin vähän. Fossiileja putkahtelee aina silloin tällöin esille ja niiden myötä tietämyksen historiaa kirjoitetaan uudelleen - korjaten ja lisäten.

    On vain yksi tosiasia, ja se on evoluution kehitysjana, jossa sopeumallinen kilpailutekijä on sävyttänyt eliökunnallista lomittumista reviireittäin - yhä tänäänkin, vaikka esitämme ihmisinä globaaliutta ja yhtenevyyttä - vaatien sitä jopa vähemmistöllisistä lähtökohdista.

    Emme tunne noiden 150 miljoonan vuoden dinosaurusten "yhteiskuntamalleja" - sen sijaan saamme hyvin pitkään dinohistoriajanaan aina joskus ilmaantuvia fossiileja - luina, luun kappaleina ja jopa liki kokonaisina luurankoina. Noista rangoista on pitkä matka arvioida millaista oli Elämä dinojen aikana
    >[2]
  • 4

  • Yhdysvaltojen lääkebisnes on tullut yhä riippuvaisemmaksi Kiinasta – ”Kiinalaisten kasvava ylivalta aiheuttaa riskejä, joita ei voida liioitella”

    Ilkka Luoma 
    2 - Kiina ei ole rajoittanut ulkopoliittisin syin omaa lääketoimialan vientiään

    Kyseessä on ollut tuotanto-ongelmat Koronan takia. Kiina otti tiukan linjan Koronalle ja se sulki tehtaita. Sekin on selvää, että Koronaan suoranaisesti liittyvät lääkealan toiminnot suuntautuivat lyhytaikaisesti - torjuntavaiheessa - omille markkinoille, muun muassa otsakuumemittarit, joita Kiinan Keskushallinto tilasi kiinalaisilta tehtailta 14 miljoonaa kappaletta - muutaman viikon toimitusajalla!

    Nuo lääkinnällisten tuotteiden, puoliraaka-aineiden ja muiden terveyteen liittyvien tuotteiden valmistusviiveet olivat hyvin lyhyitä, kuten WSJ/HS teksti oikeellisesti toteaakin.

    Kiina on kauppakansa, joka ei hevillä heikennä voimallista vientikauppaansa, sillä se on se voima ollut viimeiset 20 vuotta, jotka ovat tahkonneet Kiinalle maailman suurimman valuuttavarannon ja maailman suurimman ulkomaankaupan ylijäämän, jolla osin on toteutettu melkoinen maallisen elintason nosto koko kansakunnalle.

    Se, että HS korostaa kiinalaista julkituloa vientirajoitusten esilletuontina - juuri USA' han, on täysin ymmärrettävää, sillä tässä kohdin ei tarvitse kuin tietää mikä maa aloitti kauppasodan, kiristelyn ja pakottelun - katsotaan vaikka tapauksia Huawei, TikTok ja WeChat. USA heräsi pelkoon Kiinan ylivoimasta, sillä jo vuonna 2015 Kiina ohittui maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP - IMF 2015).

    Nyt estraadille on nostettu lääkkeet, niiden raaka-aineet ja lopulta terveys


    Näin on saatu Kiinasta uhka läntisen vapauden terveydentilan vaarantamiselle. Siinähän onkin uhkaa jo kerrakseen. Nyt olisi hyväksi kertoa myös tosiasiat, onko Kiina ensimmäisenä uhannut, kiristänyt ja pakottanut näillä terveyteen liittyvillä tuotteilla, komponeteilla ja raaka-aineilla - todellisuudessa.
    e[1]
..
          Ilkka Luoma


...BLOG...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti