sunnuntai 9. elokuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 08082020 - XIII

 ...

  • 1 - 2

  • Suurvallat pelaavat salaista palapeliä satelliiteilla

    Ilkka Luoma 
    2 - Agressio nousee aina puolustuksesta

    Hyökkäys on vain yksi puolustuksen ennakoiva muoto. Jokainen on rauhanhaluinen, mutta riittävästi ärsytettynä päälle käyvä, kuitenkin puolustaen omaa kantaansa ja syyttäen toisen olevan aiheuttaja. Missä se todellinen aloitus sitten on?

    Onko sota äärimmäisenä konfliktina aina onnettomien yhteensattumien summa, jossa päällimmäisenä olikin oma pelko joutua uhriksi ja hyökkäyksen kohteeksi?

    Robotit ovatkikn hyvä menetelmä harjoitella näitä onnettomia yhteensattumia, mutta voidaanko robottikahinoiden päätteeksi kuitenkin todeta: "ei enään ikinä"? Tuskin näin käy, koska fyysisesti se meidän joko syystä tai syyttä aiheutunut adrenaliinilasti ei päässyt purkautumaan.

    Kiukku on purettava, ja siihen ei ehkä sittenkään riitä robottitappelut etäohjattuna


    Onko meidät tuomittu ikuiseen ottelijan rooliin saamaan voitto tai tappio ryhmänä tai yksilönä? Käännätkö poskesi, kun siihen kopsahtaa nyrkki?

    Millainen ottelu huonoimmillaan onkaan nyt 2020 käsillä, kun trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" uusnormaalipolitiikka käy yhä kuumemmilla kierroksilla - lähinnä Kiinaa ja Venäjää vastaan. Näinkö US-presidentti Donald Trump ajaa tietoisesti ja syvällisymmärtämättä Kiinaa ja Venäjää yhä lähemmäksi tosiaan. e
  • 1 - 1

  • Suurvallat pelaavat salaista palapeliä satelliiteilla

    Ilkka Luoma 
    1 - Käydäänkö sodat tulevaisuudessa robottien kesken, jopa kaukana avaruudessa?

    [2005] Torstain uutisointi toi esille Etelä-Korean suunnittelevan taistelurobotteja tulevaisuuden armeijoiksi.

    USA lensi jo Bosnian sodassa joy-stick ohjattuna B-2 kauko-ohjauslentokoneita suorittamaan elävien ihmisten ja varustusten vakoiluoperaatioita. Sotaa käydään myös virusrintamalla, jossa yhteiskunta säätää konevia lakeja virustehtailijoiden pään menoksi. Sotako on siirtymässä tieteisfantasioiden tasolle ihmisten katsomoista ja sohvilta seuratessa kuinka juuri meidän robotit pärjäävät.

    Ihminen on kisailija, ihminen fanaattisuudessaan, jopa jalkapallossa hävittyään, on valmis julistamaan sodan (Honduras-Nigaragua). Ihminen on tottunut käymään eloonjäämiskamppailua historiassa. Nykydemokratiassa elojäämiskamppailu on turvayhteiskunta sekä vahva tunnetiloja nostava armeija. Viime vuosisadan sodat olivat maailmanhistorian pahimmat ja uhreja syntyi ennätysmäärät.

    Mitkä maat ovat sotineet eniten viimeisten 20 ja 60 vuoden aikana?


    Sotaa virtuaalisesti - ja katsomoissa reviristinen kansallistunto kohoaa atmosfääreihin

    Mikäli ihminen nokkeluudessaan siirtää sodat peliohjaimiin ja kuvaruutuihin sohvalta seurattaviksi, on uhriluku lähinnä henkinen ja noloutta aikaansaava. Jatkojalostettuna ei sitten tarvita enään robottejakaan, vaan koko sotatouhuilu siirretään virtuaaliseksi. Lopulta "uppoamme" sinne itsekkin, kuten Matrix-operoi elokuvassaan. Ihmiskunta on sotinut fyysisesti aina, ja aina sodan päätyttyä on sanonut: "Ei enään ikinä, siis koskaan". Onko muistissamme vikaa vai onko meihin ohjelmoitu itsetuhovietti kiihdyttämään evoluutiota? >
  • 3

  • Trump vaatii, että osa Tiktokin mahdollisesta kauppasummasta maksetaan valtiolle – Kiina ei hyväksy kauppaa

    Ilkka Luoma 
    Trumppistinen uusnormaali uhkaamisesta, kiristämisestä ja pakottamisesta saa uusia ilmenemismuotoja. US-presidentti Donald Trump kokee voimallisesti tehtäväkseen toteuttaa vaalilupauksiaan "The Greatest America" -hengessä.

    Nyt TikTok' in myötä amerikkalainen lapsuus ja nuoriso ovat vaarassa ja näin kiinalainen mobilelähentyminen käyttöaplikaationa murentaa läntisen Elämäntavan kulttuuria - kiinalaisella omistuksella.

    TikTok on uhka kansalliselle turvallisuudelle, kuten aiemmin toiselta kuluttamisen laidalta saksalainen autoteollisuus. Nuo uhat ovat todellisia - ne ovat uhka amerikkalaiselle hegemonialle, amerikkalaiselle kaupalle - jo senkin takia, että itse amerikkalainen yleisö on ihastunut niin saksalaisiin autoihin kuin nyt kiinalaiseen mobilealustaan TikTok' iin, jossa arvellaan olevan 100 miljoonaa amerikkalaista mukana - siis koko nuoriso!

    Mutta! Kiinassa eivät toimi kiinalaiselle yleisölle Facebook, Twitter eikä osin googlekaan. Sen sijaan Microsoft on oivaltanut "nokialaisittain", ettei kannata sekaantua itsenäisten sisäisiin asioihin, eikä kannata väheksyä kiinalaista ostovoimaa, joka nosti aikanaan Nokian kännykkäkäytön maailman huipulle - ollen eräänä vuonna noin 240 miljoonan kiinalaisen taskussa - yhtäaikaa; tuota maailman ennätystä ei ehkä nykyään edes Huawei omassa maassaan riko (?)

    Entä jos Kiina pakottaisi USA' ta myymään Intelin kiinalaisille?


    Microsoft voi oikeasti ostaa TikTok' in US-lisenssit täysillä oikeuksilla. Kiinalaisille 10 prosentin menetys ei ole järisyttävä, onhan maailmalla ihmisiä käyttämään aplikaatioita. US edustaa 0,33/7,8 osuutta populaatiostamme - Kiinan osuuden ollessa 1,4/7,8.

    Kaiken takana on hegemoniataistelu, jossa US koettaa kynsinhampain pitää kiinni viime vuosisadan asemistaan, ollen yhä sotilasmahti - ainoana maailmallisesti (tässä unohdamme strategiset ydinaseet). USA haluaa turvata länsimaalaisen Elämänmuodon ja sen kauppahegemonian, vaikka läntinen Elämisen kulttuuri edustaa maailmastamme ~ 1,2/7,8 osuutta.
  • 4

  • Ydinpommien aika ei ole ohi

    Ilkka Luoma 
    US-presidentti Barack Obama oli ensimmäinen amerikkalaispresidentti, joka vieraili Hiroshimassa, jonne USAF pudotti maailman ensimmäisen ja toiseksi viimeisen atomipommin. Liki silmänräpäyksessä höyrystyi tuhansia japanilaisia – vanhoja eläkeläisiä, sotaraajarikkoja, naisia ja lapsia taivaan tuuliin – näin säästettiin ihmishenkiä, oli virallinen selite.

    Hiroshima oli säästelty aiemmilta amerikkalaispomituksilta - eikä se ollut edes merkittävä ja todellinen sotilaskohde. Mutta se oli hyvä tutkimuskohde, miten atomiase vaikuttaa todellisuudessa.

    Obama oli useaan otteeseen sanonut, ettei pyydä anteeksi ydinhöyrystämistä,

    … vaikka kaupunki ei ollut edes sotilaskohde – ei edes merkittävää sotateollisuutta, joka olisi valmistanut aseita tai varusteita niihin! Hiroshima oli kokeiluprojekti, USA halusi tietää mitä atomipommi tekee ja vaikuttaa – samalla se oli nyrkin heristys Neuvostoliitolle, joka oli nousemassa liian mahtavaksi.

    Testit jatkuivat ja aivan erityyppinen atomipommi pudotettiin parin päivän päästä Japanin Nagasakiin – jälleen siviilien sekaan. Ei anteeksipyyntöä täälläkään. USA on ainoa valtio maailmassa, joka on käyttänyt atomiasetta todellisuudessa.
  • 5 - 2

  • Ylen mittaus: Sdp:n suosio ennätys­lukemissa sitten vaalien, keskusta putosi viidenneksi vihreiden taakse

    Ilkka Luoma 
    2 - Parlamentarismi - koko kenttä mukaan!

    Nykyhallituksen on syytä kytkeä aika-ajoin parlamantaarista päätösprosessoimista, siksi suurista ratkaisumalleista tulee olemaan kysymys. PM Sannan on edelleen oltava hyvä kuuntelija, mitä hän on osoittanut jo pitkin kevättä.

    Kuuntelijan ei tarvitse olla marionetti, vaan vahva päätöksissään - aina kuuntelun ja siitä omaksumisen jälkeen. On osattava valita asiantuntijat omaksi kaartikseen ja luottotoimijoikseen - myös epämieluisia totuuksia on osattava katsoa suoraan silmiin.

    PM Sanna Marin osaa katso silmiin - se on rehellisyyden merkki

    Marinille eduksi ja myös koko demariliikkeelle, on se, että Sannan Elämänkokemus pitää sisällään myös aivan tavallisten arkikansalaisten suruja ja iloja. On siis kokemusta väkevästi Elämästä, mihin vihjattiin iloisen vihkiuutisoinnin yhteydessä. Tämä jos mikä tuo päätösprosesseja lähemmäksi kansaa, kun puolueet ovat siitä erkaantuneet.

    Sannaa ei kannata nyt asemoida mihinkään tulevaisuusvirkaan - nyt on tehtävä, väkevä tehtävä johtaa hallitusta, olla vahva, tuottaa vahvuutta, uskoa ja luottamusta myös kansan suuntaan.

    Kansa odottaa päätöksiä, ja jos päättäjiin luotetaan - kestää kansa myös hankalia, jopa tulotasoa alentavia ratkaisuja, kunhan ne vain ovat oikeudenmukaisia!

    Uskoisin Marinin olevan oikeudenmukainen ja ymmärtävän juuri sitä suurinta kansanosaa, joka ei pääse maallisten yliäyskäröimisherkkujen pariin, vaan Elävät siinä arkinormaalissa, jopa osa-aikaisessa niukkuudessa. Elämä on. e [TIEDE]
  • 5 - 1

  • Ylen mittaus: Sdp:n suosio ennätys­lukemissa sitten vaalien, keskusta putosi viidenneksi vihreiden taakse

    Ilkka Luoma 
    1 - PM Sanna Marin on ollut demareille napakymppi, uudistaja ja huomisen toivo

    Sannan määrätietoinen tapa tehdä tarkalla kuuntelutaidolla harkittuja päätöksiä - saa kannatusta läpi koko puoluekentän.

    Marinin tapa on ollut 'Elämä ensin' - ei siten kuten Ruotsissa, jossa harjoitettiin (harjoitetaan?) 'talous edellä' mallia. Tuo malli on ollut ikääntyneelle väestölle kohtalokas. On arveltu jopa tarkoitushakuisuutta!

    Sanna tarvitsee rautaisen puoluesihteerin

    Marin nousee demariliikkeen johtoon, mutta tässä piilee vaara, sillä Sannan aika ei tule riittämään puolueen ja hallituksen johtamiseen. Mikä ratkaisuksi? Ratkaisu on luotettava ja osaltansa myös määrätietoinen puoluesihteeri, joka lähtee nostamaan "ihmiset edellä kansanliikkeen" jäsenmäärää - moninkertaiseksi, luomalla koko puoluekenttäjärjestelmän uudelleen lähemmäksi kansaa ja äänestäjiä.

    Yle' n uutisoinnin [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-11480532 - ] myötä olisi havaittavissa perinteellisen puoluetoiminnan erkaantumista itse kansalaiskentästä, joka imuroi entistä enemmän tietoa ja "tietoa" some-maailmasta.

    Sannan on syytä keskittyä hallitukseen ja sitä kautta kansakunnan tuleviin kohtaloihin, jotka voivat olla perinpohjin muuttuvia, sillä kukaan ei tiedä tänään mitä ylihuomenna tapahtuu. On syytä varautua kaikkeen, jopa ulkopolitiikan osalta.

    Demareiden onni oli tamperelainen arkikansalaismarinismi, joka tuli - näki, mutta ei vielä voittanut. Voitto tulee vasta sitten, kun ollaan selvillä vesillä. Tuon selvien vesien kartoitus on suurin haaste kaikille puolueille >
  • 7 - 1

  • Itsemurhaa yrittänyt Marko kotiutettiin psykiatriselta osastolta, ja pian hän katosi – Koronavirus jätti monet mieleltään vakavasti sairaat omilleen

    Ilkka Luoma 
    1 - TV2:n Punainen lanka luotasi vaikeaa tabu-asiaa itsemurhan olemusta Maarit Tastulan juontamana. Suomi on itsemurhaluvuissa keikkunut sangen korkealla, kuten "veljeskansa" Unkari. Itsemurha on tapahtuma, joka jättää suuret kysymysmerkit. Asiaa on käsitelty luonnollisesti jälkeenjäävien toimesta niin itsesyytöksinä kuin ihmettelynä, kun kaiken piti olla niin hyvin ja kun minä en tiennyt!

    Joidenkin tutkimusten mukaan henkilö päätyy itsemurhaan vakaasta tahdosta ja pitkän harkinnan jälkeen. Itsemurha tuomitaan useasti periksiantamisena ja sietokyvyn heikkoutena. Luonnossa vaikuttaa eloonjäämisen ja suvunjatkamisen kamppailu, jossa eloonjäämisvietit rakentavat kykyä suvun jatkuvuuteen; siis elämänkierron ylläpitoon. Itsemurhaa voidaan tarkastella myös tapahtumana, jossa sen hetkisen eloonjäämiskamppailun nyörit katkaistaan ja valitaan hyppy tuntemattomaan. Itsemurha voi olla toive siirtymisestä jatkumoon, luonnonkiertoon, josta on saatu "näkymä" jo maallisen elämän aikana. Ihmisarvioiden mukaiset mielenvikaisiksi luokitellut ihmiset eivät yleensä itsemurhaa tee, vaan teko on useasti vakaa ja systemaattinen.

    Osa itsemurhista tapahtuu "vahingossa" esim. liiallisen alkoholin tai lääke-alkoholiyhdistelmän vaikutuksessa. Vakaasti suunnitellut itsemurhat ovat merkittävä osa kaikista hypyistä tuntemattomaan. Yleensä jälkeen jää kirje tai muu viesti, jossa ollaan pahoillaan aiheutetusta tapahtumasta. Elämä on päätetty lopettaa, koska sille ei katsottu olevan enää mitään syytä jatkamiseen. Tämä elämisen syyn puuttuminen on ydinkysymys >
  • 8 - 2

  • Trump kielsi Tiktokin: Teknologiasota uhkaa laskea Kiinan ja Yhdysvaltojen väliin digitaalisen rautaesiripun

    Ilkka Luoma 
    2 - TikTok on uhka amerikkalaiselle - länsimaalaiselle nuorisolle, sillä sehän on lähtöisin Kiinasta ja se tuottaa tietoa vapauden vilpittömyydestä Kiinan kommunistiselle puolueelle! -näinkö maalaillaan?

    Kiinalainen teollisuusvaikute on levinnyt ympäri maailman - erityisesti mobiliteettina ja sen teknologioina aina läntistenkin ihmisten taskuihin saakka. Nyt myös ohjelmistojen kiinalaismerkitys on kasvamassa. Kiina haluaa olla osana maailmaa, ja edustaa sitä omalla kokoluokallaan, joka rinnasteisena meihin Suomeen on Enontekiön suhde Helsinkiin.

    Kun nykyinen US-presidentti Donald Trump nousi valtaan toiseksi suurimmalla äänimäärällä - on hän vakaasti vaalilauseensa takana tekemässä US' ta jälleen "the greatest" - se haluaa olla maailman ykkönen, hegemonia- ja valta-asema armeijoineen puolustamassa maailmallisesti vähemmistöistä länsimaalaisuutta.

    Kiina on "pahan valtakunta" -tätä on jo vihjailtu US-ulkoministeri Mike Pompeon kovenevissa huudahduksissa. Ehkä Mike muistaa edesmenneen US-presidentti Ronald Reaganin Tähtien sota -hankkeet, joilla tuolloinen "pahan valtakunta" Neuvostoliitto saatiin osaltansa romahtamaan - olihan Neuvostoliito aivan liian suuri ja sitä piti päästä pilkkomaan.

    Nyt Trump haluaa pilkkoa kiinalaista kaupallista maailmanvaltausta

    Kiina on resursseiltaan liian suuri USA' lle - se olisi saatava rikkoutumaan ja nyt tuo trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota" politiikka on voimiensa tunnoissa.

    Kiina on kuitenkin ilmaissut, että aika, jolloin yksi valtio sanelee muiden käyttäytymistä - on ohi. Elämme jakautuvassa maailmassa, jossa USA' lle pahin mahdollinen skenaario on Kiinan ja Venäjän läheistyminen.

    Mutta! Trump haluaa päästä toiselle kaudelle, eikä näin mitkään keinot ole kiellettyjä

    Entä EU, miten se osaisi fiksusti asemoitua tässä kahtia repeävässä maailmassa, jossa läntinen kulttuuri on noin 1,2/7,8 maailmallisesta ihmispopulaatiosta.

    Näinkö tuo The Newsweek kansikuva oli todellisuuden ennakoimista - "China' s Century" ... tik tok. e [1]
  • 9

  • Saudi-Arabia laajentaa ydin­ohjelmaansa Kiinan avulla, ja länsi­maiden mukaan se merkitsee uutta edistys­askelta kuningas­kunnan pyrkimyksissä hallita ydinteknologiaa

    Ilkka Luoma 
    Saudi-yhteiskunta on esimerkki täydestä riippuvuudesta - tässä öljystä ja sen jalostamisesta. Ydinvoima on taas saasteetonta sähköntuotannossa, eikä lisää ilmakehän hiilidioksidikuormaa. Ydinvoima on "pakollinen" välivaihe siirryttäessä "sitten joskus" Auringonvoimaan, niin paisteena kuin sen ytimien matkimisena - fuusioreaktoreiden myötä ---

    Ydinase on vain kahdesti käytetty massatuhoase, tässä USA, joka käytti asetta kehitys-, testaus- ja pelottelumielessä lähinnä japanilaisia siviilejä vastaan - 75 vuotta sitten* - Hiroshimassa ja Nagasakissa.

    Saudit pelkäävät Irania, Iran taas haluaa vastavoimaa de facto Israelin ydinaseelle, jonka olemassaolosta virallisesti vaietaan. Miksi Israelilla on tuo ydinase, jääkööt toisaalle pohdittavaksi. On kuitenkin lopulta valtapoliittisesta tasapainosta kysymys.

    Tiedetään, että Israel on ottanut oikeudekseen käydä pommitusretkillään vieraisiin maihin - aina ennaltaehkäisy perusteluna. Ehkä ennaltaehkäisyt vähenisivät, jos Iranilla ja saudeilla olisi myös ydinase ... tai sitten?!

    Saudit ovat olleet vahva US' n liittolainen tulenaralla alueella, jossa uskonnot, kulttuurit, vesi ja valtapolitiikka vääntelevät käsiään. Lopultahan on kysymys reviirien puolustamisesta, energiasta ja hiljalleen vähenevästä öljykaupasta.

    Fissiovoima tulisi ymmärtää vain väliajan pakollisena energiantuottona, sen jätelastin pitkäikäisyydestä johtuen, ellei sitten keksitä kiihtyvyyttä atomien puolittumiseen!

    Kiina itsessään on korvaamassa suurta hiilikuormaansa uraanilla, sillä se on ainoa 'juurinytkeino' vähentämään ilmakehärasitetta hiilidioksidina, ja muina hiukkauspäästöinä. Kiina onkin maailman suurin ydinvoiman lisääjä ja sen tietotaito fissiosta, uraanin käsittelemisestä on noussut maailmassamme kärkisijoille - tehden paljon yhteistyötä Venäjän kanssa.

    Saudit tarvitsevat paljon enegiaa muun muassa meriveden käsittelemiseksi makeaksi käyttövedeksi. Saudi-Arabia on kuiva maa, ja sillä on oikeus käyttöveteen yhtälailla kuin muillakin.
  • 10

  • Jos ompelee itse kangasmaskinsa, voi säästää satasia – Näin teet yksinkertaisen maskin, jollaista Ranskan hallituskin suosittelee

    Ilkka Luoma 
    Entä sitten hinta - kuka/ ketkä korjaavat potin, jos varsinkin valtiomme ottaa osaa kustannuksiin - varsinkin silloin, jos hallituksemme päätös on velvoittava maskien pitämiselle!

    Kansamaskilla on aina hintansa. Nyt se näyttää olevan lähinnä Kiinasta tuotuina kansanmaskeina noin euron luokkaa per kappale. Saa nähdä mihin hintahaarukkaan tämä kotimainen laatutuote kiinnittyy.

    Tänään maailman hengityssuojaimista Kiina valmistaa suuren osan - siellä on koneet, jotka tekevät sen määrän mitä koko maailma tarvitsee - valikoiden. Hinta laatumaksajille kiinalaisen tehtaan ovella on noin 0,25 - 0,36 senttiä per kappale.

    Kun tuohon lisätään lentorahdit, tullaukset, maahantuojan - ja vähittäiskaupan osuus sekä valtiolle arvonlisävero, niin jo pelkkä arvonlisävero on tänään vähän vaille tuon kiinalaistehtaan myyntihinta! Tässä toteutuu kiinalainen T-paita ilmiö, joka toi valtiollemme suuremman arvonlisäveron kuin mitä tehdas sai koko T-paidasta.

    Kiina veikin T-paitojen valmistuksen halvempien toverien maihin - Vietnamiin, Laosiin, Bangladeshiin jne ---

    Entä kansanmaski - onko odotettavissa MiljoonaMaski, jonkun edistyksellisen kaupan/ kauppaketjun toimesta - onkin alkanut kilpailu, mistä tehtaasta Kiinasta tuo ensimmäinen miljoona maskia kokeeksi tilataan. Kiina on edellyttänäyt alun kiihkeinä hetkinä etukäteismaksua, ja ainakin selvää laatumäärittävää tilausta, jossa ymmärretään mitä ollaan tilaamassa!

    Arvaan tilanteen kehittyessä hinnan kiinalaistehtaassa putoavan luotettavalle tilaajalle jopa 0,19-0,24 euroon per kappale, jopa rahteineen. Yhteen lentokoneeseen saadaan paljon mahtumaan.

    Otetaanko nyt katetta liikaa kansan kukkaroista?
  • 11

  • Kiina haluaa ”ennalta arvaamattoman” Trumpin häviävän vaalit, arvioi Yhdysvaltain tiedusteluviranomainen

    Ilkka Luoma 
    On liki itsestään selvää, että juuri USA' n tiedusteluviranomainen haluaa nähdä asian näin - sinällään se on loogista länsiajattelua, onhan US-presidentti Donald Trumpin kauppapolitiikka trumppismina ollut uhkaamista, kiristämistä ja pakottamista; on selvää, ettei mikään kiristyksen kohteeksi joutunut valtio katso hyvällä tuota toimintamallia - ei Kiinakaan.

    Kiina haluaa etteivät vieraat valtiot sekaannu heidän omiin sisäisiin asioihin, ei edes Hongkongin, jonka turvallisuus ja ulkopolitiikka on jo sopimuksellisesti Pekingin hallussa. Kiina ei myöskään halua enää syytteitä ja väitteitä, ellei niihin osoiteta varteenotettavia todisteita - vrt. caset Huawei ja TikTok.

    Mutta! Kiinassa tiedetään Trumpin hätä uudesta kaudesta

    Nyt Kiina myös tietää, ettei toiseksi suurimmalla äänimäärällä valittu Trump saata saavuttaa toista kautta, siksi hiljaista on tässä vaiheessa kannatus - kaiken tämän Kiina tietää - muutoin Kiina ei sekaannu USA' n omiin sisäisiin asioihin - tuo sekaantumattomuus istuu jo kiinalaisessa äidinmaidossa - Äiti Maa - Ma periaatteessa.

    Mikäli Trump oivaltaa näppäillä Kiinaa oikein Korean niemimaalla - tunnustaen avoimesti Pekingin tiekartan, joka rauhoittaa koko Korean, jos Trump hoksaa viedä vaalilupauksensa mukaisesti sotilaansa pois koko Korean niemimaalta - avaa se vaaliäänihanat USA' ssa!

    Muutoin trumppistinen kiristelypolitiikka ei saa vahinkoa kuin vain US' lle itselleen

    Kiina kestää USA'n boikotit, mutta US ei kestä sellaisia vastatoimia, mitä Kiina voisi ja voi tehdä, joita ei tosin ole vieläkään tehty - liittyen US-liittovaltiovelkaan, amerikkalaisiin yhtiöihin Kiinassa jne ---

    Sen sijaan jos Trump osaa täyskäännöksen, voisi hän niin toimien saavuttaa toisen kauden, sillä Kiina osaa olla vastavuoroinen - ja sillä on rahaa ostaa amerikkalaiset tyytyväisiksi, sehän toisi Trumpille ääniä, sillä Donald osaa sometuksen eli ottaa hyödyt itselleen!

    Ehkä sittenkin odotamme täyskäännöstä White House' sta! Kiina odottaa hitaasti kiiruhtaen.
  • 7 - 2

  • Itsemurhaa yrittänyt Marko kotiutettiin psykiatriselta osastolta, ja pian hän katosi – Koronavirus jätti monet mieleltään vakavasti sairaat omilleen

    Ilkka Luoma 
    2 - Tarkemmat syyt itsemurhaan jäävät useasti piiloon. Jää jäljelle kysymykset jälkeenjääneiden itsesyytöksistä, mitä jäi tekemättä. Itsemurha on rohkea teko, jossa vapaaehtoisesti valitaan tie ennenaikaiseen kohtaamiseen, mitä rajan takana on. Itse tapahtuman suunnittelu alkaa jo aikaisin ja useasti kaikki siihen liittyvät seikat on mietitty valmiiksi kirjeitä myöten. Jälkeen jää myös joskus päiväkirja, joka paljastaa etenevän prosessin kohti lopullista tekoa.

    Itsemurha voi olla myös päätös luonnonkiertokulusta, jossa vaihtoehdot jäivät vain yhteen ratkaisuun. Syynä saattoi olla osaltansa oma näkemys soveltumattomuudesta maallisen elämän yhteisössä. Umpikujana voi olla myös tahaton ymmärtämättömyys yhteisön ja läheisten taholta. Tyhjyyden ja saavuttamattomuuden tunne voi yhtäältä aikaansaada lopullisen ratkaisun.

    Oman elämän lopettaminen on äärimmäisen kipeä ratkaisu jälkeenjääneille. Tekijän yksinäisyys ajoi anteeksipyytävään tekoon poistumisesta päämäärättömästä elämästä. Tietämisen tuska jälkeenjääneiden hiljaisista kysymyksistä "miksi?" lisää tekijän surua viimeisellä ovella. Itse tekijälle syyt ovat varmaankin hyvin kirkkaat, koska teko on usein suunniteltu. Hädän kertominen ennen tapahtumaa ei enää onnistunut vastaanottamattomuuden/ näkemättömyyden vuoksi läheisten taholta, vaikka huolenpito olisikin ollut olemassa.

    Viimeinen hätähuuto jäi tahattomasti ymmärtämättä ja lopullinen ovi avautui hyppyyn tuntemattomaan ainoana pelastuksena pois maallisen elämän tyhjyydestä. Jälkeenjääneille jäi kysymys, mitä oven takana oli ja on. Tuohon kysymykseen tulee vastaus kaikille.
    e
  • 8 - 1

  • Trump kielsi Tiktokin: Teknologiasota uhkaa laskea Kiinan ja Yhdysvaltojen väliin digitaalisen rautaesiripun

    Ilkka Luoma 
    Kiina edustaa maailmamme ihmispopulaatiosta 1,4/7,8 osuutta - US' n vastaava lukupari on 0,33/7,8. Viime vuosisata oli amerikkaisten vuosisata - kaikkine sotineen.

    Voidaan sanoa, että tämä vuosituhat aloitettiin vieläkin Yhdysvaltain hegemoniassa, jota ryyditettiin maailman voimakkaimmalla taisteluvoimalla - myös US-osallisteisilla sodilla, joita on käyty yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2001 - ja aina kaukana itse US' n rajoilta.

    Amerikkalainen laatuaviisi The Newsweek ilmaisi kannessaan jo muutama vuosi sitten: "China's Century" - tuo on ilmaisu, joka todistaa itseään yhä voimallisemmin, kun katsoo taloutta, jossa Kiina nousi IMF-tilastoituna jo maailman suurimmaksi vuonna 2014/-15 - bkt/PPP -laskennalla, jossa USD-sidonnaisuus poistetaan ja käytetään ostovoimapariteettia tuottamaan oikeudenmukainen vertailutulos.

    Kiina on tänään maailman liukuhina ja kohta voimallisesti robotoituna

    Kiinaa edesauttaa sen maailman suurin sisämarkkinapotentiaali, joka kulutukseltaan per capita on edelleen puolivarjo amerikkalaisesta kulutusvoimasta ympäristöjälkineen.

    Kiinalainen osaaminen on myös noussut; kiinalaiset tuottavat jo eniten patentteja maailmassa. Kiina on myös noussut mobiliteetin tietotekniikassa maailman ykköseksi - Huawei on maailman suurin verkkovalmistaja ja on noussut myös suurimmaksi mobilepäätelaitteiden valmistajaksi. Kiinalainen laatu mobiliteetissa on maailman kärkeä - ehkä One Plussan älylaitteet siitä todisteena.

    Kiina on myös maailman suurin vientivaltio, ollen myös maailman suurin rakentaja ja etabloituja erityisesti kehittyvien valtioiden markkinoilla - mainintana tässä Afrikka.

    Kiina ottaa kokonsa mukaista markkina-asemaa ja on myös oletettavaa, että se maailmallistumisensa myötä haluaa suojata kasvavat kauppareittinsä - myös puolustautumisen välinein. Kiinan kansanarmeija on alueellinen - USA' n armeija taas maailmallinen.

    USA' n liittovaltio on velkaa Kiinalle yli 1100 miljardia USD, ja USA' n kauppavaje on Kiinan kanssa satoja miljardeja >[2]
...

          Ilkka Luoma
               - BLOG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti