torstai 20. elokuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 19082020 - VI

 ...

  • 1 - 2

  • Putin: Puuttumiset Valko-Venäjän sisäisiin asioihin eivät ole hyväksyttyjä

    Ilkka Luoma 
    2 - Analogiaa Valko-Venäjälle, kirjoitettuna vuodelta 2014 - " ... EU kiihdyttää assosiaatiosopimuksen allekirjoitusta Ukraina-Kiovan uuden väliaikaishallituksen kanssa. Miten EU-Brysselin lakimiehet arvioivat mahdollisesti allekirjoitettavan sopimuksen lainperäisyyttä ja toimivuutta tässä epäselvässä tilanteessa?

    Tiedossahan on laajasti, että tämä Ukraina-Kiovan uusi väliaikaishallitus kasattiin laittomien mellakoiden jälkimainingeissa – karkotuttaen laillisesti, vapaasti ja demokraattisesti (?) valitun presidentti Viktor Janukovitshin. Näinkö EU:n mahdollisella sopijakumppanilla on edes Ukrainan lakien mukaista oikeutta allekirjoittaa mitään Ukrainan kansan nimissä?

    Onko tässä Ukraina kriisissä lopultakin kyse idän ja lännen laajemmasta vastakkainasettelusta ja EU:n ja Naton laajentumispolitiikasta? ..." -tämä siis kirjoitettuna vuonna 2014, kun Ukrainan Kiovan Maidanin verimellakat olivat kiihkeimmillään.

    Entä todellisuus Kiovan Maidanilta ja Odessan murhapoltoista - onko selvityksiä, muitakin kuin Maidanin tapahtumat amerikkalaisen tunnetun ohjaajan Oliver Stonen toimesta - löytyy googlaamalla Youtube-palvelusta.

    Entä nyt Valko-Venäjä?

    Mikä on se demokraattinen määrä kansalaisia, joilla on lakiin perustuva oikeus kaataa laillinen hallinto tai presidentti väitteillä, että vaalit olivat väärennetyt ja vilpilliset? Olisiko aivan ensimmäiseksi esitettävä vankat todisteet syytöksille ja väitteille?

    Entä ulkovaltojen sekaantuminen - esimerkkeinä US CIA aikanaan Chilessa (Pinochet), nykyään mahdollisesti Venezuelassa (Maduro) - entä Serbia ja Kosovo, jossa jopa US- sotavoimin puututtiin ilman mitään YK-mandaattia Serbian sisäisiin asioihin.

    Paljon kysymyksiä?

    Kuinka paljon on riittävästi ihmisiä kaduille osoittamaan mieltään, jotta saadaan hallinto kaadettua - olisiko se demokraattisesti yli puolet, vai riittääkö vähemmistö - eli esimerkiksi Valko-Venäjällä 300 000, mikä edustanee Valko-Venäjän aikuisväestöstä noin viittä prosenttia. e [BLOG]
  • 1 - 1

  • Putin: Puuttumiset Valko-Venäjän sisäisiin asioihin eivät ole hyväksyttyjä

    Ilkka Luoma 
    1 - Valko-Venäjän tilannetta puidaan hyvin yksipuolisesti itseään kutsuvista laatumedioista |1 - Suomestakin, vaikka valko-venäläiset itse päättävät omista asioistaan. Miksi meiltä pitää sekaantua vieraiden omiin sisäisiin asioihin?

    Entä itse mellakointi?

    [ORIG] Valko-Venäjällä on noin 9,5 miljoonaa asukasta (vuonna 2014). Kuinka paljon on heitä, jotka nyt ovat ryhtyneet mielenosoituksiin, mellakoihin ja vastaan laillista valtakoneistoa? Entä olisiko valtakoneiston ymmärrettävä, ettei veljessota ole koskaan se ratkaisu, joka ajaa kansakunnan etua.

    Kuinka kauan meni, kun Suomessa 1918 kukistettiin punaisten barrikaadeille nousu?

    Entä kuinka kauan meni (menee?), kun nuo valko-punaiset haavat sisällisodastamme lopullisesti arpeutuvat? Vai ovatko jo arpeutuneet?

    Kuinka paljon tarvitaan mielenosoittajia kaduille, jotta vallankaappaus saa tässä Valko-Venäjän tapauksessa läntisten valtioiden hyväksynnän - puhutaan kuitenkin pienestä vähemmistöstä.

    Mikä onkaan se todellinen prosentti valko-venäläisistä, jotka ovat nyt kaduilla, lakoissa ja mielenosoituksissa - olisiko 15 prosenttia - se tarkoittaisi vajaa 1,5 miljoonaa ihmistä. Onko edes miljoonaa kaduilla ja lakoissa? > [BLOG]

    ..

    |1 ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006599439.html -
  • 3

  • Kuningas Anders

    Ilkka Luoma 
    PM Sanna Marinin NNV-hallitus valitsi alkuunsa 'Elämä ensin' -mentaliteetin, kun Korona suoritti maihinnousun. Nyt on oivallettu vuosisatamiljoonainen perusperiaate - evoluution lahjana Elämälle - immuniteettinä.

    Laumasuojalle muodostuu aina hinta, siis lasku, joka erääntyy takuuvarmasti. Emme ole tuota Elämän ensin -koko laskua vielä maksaneet, sillä laumasuoja immuniteettinä on kansakunnassamme vain prosenttien luokassa.

    Entä mahdollisuus, jossa Korona covideineen "katoaa" evoluution tuotekehitykseen, tekee paluun - sellaisena, johon nyt kehitettävä rokote ei enää pure? Sekin mahdollisuus on, ettei Korona enää nykymuodossaan palaa, vaan joutuu evoluution "tuotekierrätykseen loppuunajatteluna versiona".

    Se on kuitenkin satavarmaa, etteivät itse virukset vuosisatamiljoonaisena ilmiönä mihinkään katoa. Virukset kilpajuoksevat omassa kehityksessään - "kiltisti evoluution johtolauseiden ja ohjelmakäskyjen" tahdissa; näin ovat tehneet jo yli tuhat miljoonaa vuotta. Evoluutio on kaikille - niin ihmisille kuin viruksille.

    Ruotsi valitsi 'Talous edellä' -mentaliteetin, kun Korona iski. Ruotsi halusi nostaa laumasuojaa, ja maksaa siitä jo nyt hintaa, eli laskun ensimmäistä erää, joka lienee suurempi kuin jälkilasku, joka erääntyy sitten myöhemmin. Meillä laskun ensierä on ollut pieni, ja on vaarana, jossa loppuerät ovat suurempia - pelkona lienee se, että niihin kohdistuu korko, mikä lisää loppulaskun kokoa, jopa suuremmaksi kuin Ruotsissa?

    Johtopäätös: Olemme selvinneet toistaiseksi hyvin, jopa kunniakkaasti Elämää arvostaen, ja näin PM Sanna Marin on onnistunut tässä vaiheessa jopa erinomaisesti, kuten HS-lukijapalaute todistelee.

    Emme tiedä huomista, emme tunne Koronaa, emme tunne edes viruksien todellista tehtäväkuvaa; vain sen, että lisääntyvät tehokkaasti löytäessään "isäntäkasvin".

    Pelastus on (lopulta) laumasuoja, kuten on ollut ihmiskunnalle jo vuosituhansien ajan. Jopa Musta surma Keski-ajalta, tuotti jonkinasteisen immuniteetin - vaikka puolet menehtyi.
  • 4 - 1

  • Kuningas Anders

    Ilkka Luoma 
    'Elämä ensin ja sitten vasta Talous edellä'

    Suomessa toistaiseksi huomattavaa kansansuosiota saanut PM Sanna Marinin NNV-hallitus, vahvennettuna nyt kokemuksen pituudella (VVM Matti Vanhanen korvasi Keskustan Katri Kulmunin) oli ja on valinnut Korona-linjakseen - "Elämä ensin"*- se näyttäisi tässä vaiheessa tuottavan tulosta, toisin kuin demareiden johtamassa Ruotsissa on tapahtunut ...

    Ruotsalaiset 'tegnelistit' valitsivat alkujaan toisen linjan - "Talous edellä"** -mentaliteetin Koronan hoitoonsa. Tulos on ollut erityisesti vanhuksille murheellinen ja tappava. Kornisti ajatellen, näin on saatu tilaa hoitolaitoksiin ja uusia testamentteja jakoon nuoremmille*** - poikkeavan paljon.

    Myöhemmälle jää nähtäväksi niin sanottu immuniteetti, laumasuoja, jota ehkä Anders Tegnell kumppaneineen tavoittelee. Laumasuojan todellisuutta ei vielä tiedetä - ei Suomessa eikä Ruotsissa.

    Tosiasia on kuitenkin se, että kaiken biologian määrittäjä - evoluutio - järjesti viruksillekin vastalääkkeen. Hidassyntyinen immuniteetti luotiin suojaksi, ja tätä ennen uhriutuvat heikommat, joiden kestokyky ei kyennyt estämään viruksen tehtäväkuvaa, joka on ainoastaan lisääntyminen - etsiytyen "isäntäkasveihin".

    Viruksellekaan emme ole tieteellisesti löytäneet mitään muuta tehtäväkuvaa kuin lisääntymisen. Arvoitukseksi jääkööt salaliittoteoriat Elämästä ja sen vihollisesta - jossa virukset katsottaisiin kuoleman lähettiläiksi raivaamaan tilaa liiaksi (haitaksi - mille?) lisääntyjien joukkoon.

    Ruotsalaiset ovat omiansa - he ovat saaneet nauttia suomalaisten selänkin takana rauhanaikaa jo vuodesta 1809, jolloin Ruotsin uusi kuningas katsoi tarpeelliseksi luovuttaa sen itäinen maakunta Suomenniemeltä - Venäjän tsaarille. Meille alkoi autonomia ja Ruotsille sotimattomuuden aikakausi >
  • 5 - 2

  • Selvitys: Tulo- ja varallisuus­erot ovat kasvaneet Suomessa jo 1990-luvun puoli­välistä – eriarvoisuus on läsnä myös terveydessä

    Ilkka Luoma 
    [ORIG] 2 - Luova ihminen tarvitsee kekseliäisyytensä tueksi ja jatkumoksi kannustajan esimiehestä ja johtajasta,

    ... jolla on näkemystä persoonasta yksilöllisenä ihmisenä. Kekseliäisyys on lahja, joka vaatii myös kiitoksen suorituksista, joilla ei aina ole välitöntä hintalappua. Keksintö ja tuotteistus ovat uteliaisuuden palkintoja loputtomasta innosta katsoa uudesta kulmasta ongelmaa, johon keskinkertaisuus on törmännyt.

    Luova henkilö on useasti herkkä, joka umpioituu ilman ymmärtäjäänsä

    Luovuus tarvitsee ohjaajakseen vahvan johtajan, joka ymmärtää tuloksen joskus viipyvän. Viipyminen korvautuu kannusteellisessa jatkumossa oivalluksena, joka voi viedä odottajansa menestykseen. Luova ihminen tarvitsee myös palkintonsa ja paras palkinto on työrauha, keskusteleva ohjaus ja osallistumisen riemu tiimissä, jossa yksilön saavutuksia juhlitaan yhdessä.

    Osallistuminen ja motivointi sekä tarpeelliseksi tunnustaminen antaa useasti enemmän voimia kuin pelkkä raha jatkuvuuden uhan leijuessa alati läsnä. Tulevan presidentin erityisessä suojeluksessa tulisi olla luovuuden ja kekseliäisyyden vaaliminen.

    Yhteiskunta kannustakoot enemmän luovuutta ja kekseliäisyyttä,

    ... eikä niinkään nyt jalustalle nostettuja rahan kaikkivoipaisuutta ja kulutusvoimaa vertailuindeksinä siitä, mihin me ihmisinä pystymme. Nuori oppilaitoksista valmistuva ikäpolvi katsoo uteliaan ihmeissään jatkuvan kasvuntavoittelun luonnon riistoa, energian tuhlausta ja elon ympäristömme vahingoittamista isiensä loputtomassa kasvunhokemassa ja -rykimässä. e
  • 5 - 1

  • Selvitys: Tulo- ja varallisuus­erot ovat kasvaneet Suomessa jo 1990-luvun puoli­välistä – eriarvoisuus on läsnä myös terveydessä

    Ilkka Luoma 
    [2005]1 - Globalisaatio avasi rajattomalle rahalle ja tulos-tase hegemonialle kulutusjuhlien ovet

    YLE:n Voimala jo vuosia sitten peräänkuulutti luovuuden niukkuudesta ja ihmisten ajan puutteesta. Tutkitusti kansankunnan voimavaroja tuhlataan lukemattomiin iltojen valoihin konttoreiden viidakoissa luovien ja vastuuntuntoisten ponnistellessa ylitunteja työnantajansa eteen pelastaakseen työpaikkansa.

    Luovuus on riemua uuden tekemisestä ja keksimisestä

    Luova ihminen on useasti herkkä, eikä jaksa innostua neljännestaloudesta ihmetellen, mihin se aika meni; ei sitä jäänyt perheelle, ei sitä jäänyt pohdinnalle, mihin on suunta ja missä on päämäärä. Vastuuntuntoisen myyjän on tehtävä tarjous tarjouksen perään, sairaanhoitaja tekee pienemmissä työryhmissä suurempien potilasmäärien kanssa loputonta henkisesti koneellistuvaa työtänsä ilman, että jaksaisi miettiä, kuinka voisi oivaltavasti helpottaa itsensä ja potilaansa oloa.

    Työt venyvät monilla iltamyöhään, viikonloput kuluvat littunäytön edessä vielä kotonakin, kun työt siirtyvät bitteinä konttorilta makuuhuoneen työpöydälle.

    Luovuus on henki, josta kumpuaa kansakunnan voima ja menestys

    Me Suomessa emme voi kilpailla työnhintamme vuoksi liukuhihnoilla ja massatuotteissa. Me voimme kilpailla evolutiivisella kehityksellä, johon luovuus antaa siemenet kasvattamaan meiltä kysyntää oivalluksillemme. Suomessa on suunniteltu maailman parhaat jäänmurtajat, risteilijät, paperikoneet, kännykät ja monet muut erikoistuotteet.

    Olemmepa pienenä maana saaneet teknisellä ahkeruudella ja suunnittelun luovuudella aivotuotoksiamme aina planeetta Jupiterin taakse kuin myös luovan suunnittelu-uteliaisuuden voimana rekisteröimään sydänlyöntejä ympäri maapallon ja ilmakehän mittauksina kilometrien korkeuksiin >
..
          Ilkka Luoma

...
BLOG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti