perjantai 31. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 30072020 - VI

...
  • 1 - 1

  • Tutkijat herättivät henkiin sata miljoonaa vuotta vanhoja bakteerikasvustoja kuuden kilometrin syvyydestä

    Ilkka Luoma 
    1 - Koko Elollinen luontobiologia on evoluution hallinnassa - viruksienkin

    Me ihmiset emme tunne evoluution perimmäisiä toimintamalleja kuin "-ohjeitakaan", edes sitä, miten ne muodostuvat aihealueesta nimeltä 'sukupolvesta toiseen'.

    Evoluutio on sopeumallista kilpailukykyä Elämästä ja sen lisäännyttämisestä - niin viruksien kuin ihmistenkin osalta. Se, miten evoluutio syvimmiltään toimii, on meille ihmisille kekseliäisyydestämme huolimatta lähes tuntematonta.

    Emme tunne sitä evolutiivista ohjelmistoa, joka antaa toimintakäskyt jatkuvan analogisen ajanvirtaaman saatossa. Emme edes tiedä, missä atomi- tai molekyylirakenteen sisuksissa evoluutio antaa toimintakäskyjään ja miten se itse ottaa muutossignaaleja vastaan.

    Se kuitenkin oivalletaan, että evoluutio toimintaohjeistuksena on biologisessa kellossa "kuolematon" - se saa jatkuvuutensa juuri lisääntymisenä - niin virusten, ihmisten kuin kaikkien Elollisten sukupolvesta toiseen ajan virrassa.

    Korona muuntuu, se on varmaa - virukset siirtyvät versiosta toiseen

    Koronakin muuntuu sopeumallisessa kilpailutilanteessa. Uusi Korona-versio on jo markkinoilla, ja sen toimintamalli on hiukan erilainen. Erilaisuus voi kuitenkin olla seurauksiltaan suuri ja Korona voi muuntua sen alkusäysyydestä "julmaksi tappajaksi", vaikka virus ei itsessään tapa.

    Vain viruksien aikaansaannokset ja tapahtumasarjat tuottavat seurauksia, sairautta ja kuolemaa - aina ei edes mitään

    Virukset ovat mikrobeja, joihin kuuluvat myös mystiset prionit, tutut bakteerit - sellaisetkin, jotka ovat Elollemme täysin välttämättömiä, kuten vatsamme bakteerifauna, jota ilman syömämme ravinto ei muokkaudu tarvitsemaamme muotoon >
  • 2 - 1

  • Kiina syö sanojaan Hongkongissa, jonka itse­hallinto on katoamassa – Miksi Britannia luopui siirto­maastaan?

    Ilkka Luoma 
    1 - Tässä on vihdoin tarkentava HS-kirjoitus Hongkongin historiasta, jossa Iso-Britannia otti alueen väkisin haltuunsa, Kiinan keisarin hävittyä Oopium-sodat 1800-luvulla - molemmat sodat. Englantilaiset halusivat myydä siirtomaa Intian tuottoisilta unikkopelloiltaan oopiumia - huumetta - vastoin Kiinan keisarin tahtoa kiinalaisille.
    ..

    [Btw. Tänään ja varsinkin aiemmin talebaanien Afganistan myi omia peltotuotoksiaan myös läntisiin maihin - huumeina, ... miten näihin on suhteuduttu nykyaikana? Entä Etelä-Amerikasta huumevirrat muun muassa Kolumbiasta ja emksikosta Yhdysvaltoihin - miten niihin suhtaudutaan?]
    ..

    Lopulta tehtiin Hongkongista vuokrasopimus, joka sekin oli 'pakon sanelema juttu' - Kiinan keisarille. Englanti ja muut tuolloiset kolonialistit halusivat väkisin päästä Kiinan jo tuolloin maailman suurimmille sisämarkkinoille ja pääsivätkin ja avasivat "puolipakolla" uusia kiinalaisia satamia Euroopasta tuleville kauppa-aluksille.

    Ja sitten Kiina sai sen mikä sille historiallisesti kuului - syntyi HK' n luovutus Pekingin hallintaan - tietyin ehdoin, ja tässä on hyvä tuoda ne tarkoin esille. Peking otti hoitaakseen, vastattavakseen ja vastuilleen Hongkongin puolustamisen, turvallisuuden ja ulkopolitiikan.

    Jos katsomme nyt tapahtumia HK' ssa viimeiseltä 2-3 vuodelta - on kyse juuri turvallisuudesta, hyväksytyn hallintojärjestelmän puolustamisesta ja ulkopolitiikasta, sillä ulkovaltiot, jopa Englanti etunenässä sekaantuvat HK' n sisäisiin asioihin >[2]
  • 3 - 2

  • Internet purskautti valloilleen journalismiksi naamioidun propagandan, ja nyt moni länsimainen media muistuttaa kiinalaista tai venäläistä

    Ilkka Luoma 
    2 - Informaatio ei ole aina automaattisesti totuus - totuus on vaikea määrittää, sillä usein totuus muuttuu tiedon määrän lisääntyessä. Läntinen media kertoo US-presidentti Donald Trumpin valehtelevan - näin syntyivät faktan tarkistajat.

    Faktantarkistajat ovat osin politisoituneet - ajamaan kukin tavallansa erityyppistä tarkoitushakuisuutta. Täyttä todellisuuden tietovirtaa on jo vaikea tuottaa, hallita ja uskottavasti jakaa. Mikä onkaan totuus?

    Tänään lännen mediassa on käynnissä informaatiovaikute, jota kutsutaan idän ja lännen vastakkainasetteluksi, joka on osaksi manipulaatiota ja tarkoitushakuiseksi muodostettua - puolustamaan läntisen Elämäntyylin arvoja, jotka ovat osin kirjaimia julistuksissa. Demokratiakin on kehitysvaiheessaan oleva jatkumo, jonka huomista emme tiedä.

    Se kuitenkin tiedetään, että idästä kiinalainen malli on eräs maailman pisimmistä korkeakulttuureista - ollen Maapallollamme suhteella 1,4/7,8 - siis suurempi kuin koko läntinen yhteisö - on määrittänyt oman tapansa Elää ja tuottaa Elämälle sisältöä ja tietoa.

    Kiina ei Elä kaltaisessamme demokratiassa

    Kiinassa Elämänarvot ovat ryhmittäisessä oikeudenmukaisuudessa ja turvallisuudessa Elää maailman suurimmassa kansakunnassa.

    US edustaa erästä tapaa Elää ja vaikuttaa

    Tuo vaikute näkyy viimeisten 70 vuoden aikana - muun muassa käytyinä sotina, joissa US on mukana lähes kaikissa, ja kaikkien sotien ollessa kaukana sen itsensä rajoilta - muiden mailla - luvalla tai luvatta. US on ollut viime vuosisadan hegemonia - niin sodissa, taloudessa kuin informaatiossa, vaikka US edustaa maailmallista osuutta 0,33/7,8.

    Media on jakaantunut

    Kansalaismedia suoravaikuttajana käy nopeaa kehityskaartaan - ollen alussaan protoilua, propagandaa ja manipulaatiota. Mutta, kuten tavallista - tuotekehitys ohjaa hienostuneesti laatua yhä korkeatasoisemmaksi ja onkin oletettavaa, että kansalaiskanaville syntyy arvostettuja ja paljon lainattuja suoran kansalaismedian laatujakelua.

    Wikipediamaisuus kehittyy. e
  • 4

  • Katseen kääntäminen Syyrian sotarikoksista on tehnyt maailmasta vaarallisemman paikan, sanoo Saana-Maria Jokinen uudessa kirjassaan

    Ilkka Luoma 
    Historiaa tunteva lukija olisi halunnut, että Syyrian nykyistä tilannetta olisi valotettu myös puolueettomasta näkökulmasta - sellaisten tapahtumien osalta, jotka ovat kausaliteetissa tämän päivään inhimilliseen hätään - sotana, sisällissotana, johon ottavat osaa myös ydinasesuurvallat, mutta aikanaan myös nykyinen EU-jäsenvaltio Ranska ja EU' sta eronnut Englanti.

    Noin sata vuotta sitten Osmaanien valtakunta hävisi I Maailmansodassa osuutensa ja menetti valtaosan alueistaan - muun muassa Lähi-idästä. Rajat piirrettiin uudestaan eurooppalaisten kynillä - kyselemättä juuri mitään alueella asuvilta asukkailta tai niiden johtajilta. Syntyi Sykes ja Picot sopimus*, joka jakoi Syyriankin vastoin historiallisia perintöjä.

    Unohtui kertoa, että Syyria koki 2000-luvun ensi vuosikymmenellä historiansa erään pahimman kuivuuden, joka ajoi ahdingossa olevia maaseutuasukkaita hallitsemättömästi ylipaisuviin kaupunkeihin - syntyi konflikteja kaupunkilaisten kanssa, eikä tilannetta osattu valtiohallinnon kautta ohjastaa.

    Alkoi kapinointi, jota ohjastettiin jo vähintään vuodesta 2013 alkaen muun muassa salaisella USA' n CIA' n aseistamisoperaationa Syyrian laittomille kapinallisille. Samalla aiempi US-presidentti Barack Obama asetti tavoitteeksi syrjäyttää Syyrian laillinen presidentti Bashar al-Assad. Syrjäyttäminen ei onnistunut kuten "onnistuivat" Irakin johtajan Saddam Husseinin ja Libyan johtajan Muammar Gaddafin eliminoinnit.

    Myöhemmin nykyinen US-presidentti Donald Trump lopetti tuon CIA' n aseistamisohjelman, tosin USAF oli aloittanut Syyrian raskaat pommitukset jo 2014 - ilman mitään YK-mandaattia. Trump peruutti myös Assadin eliminoimiskäskyn.

    Venäjä tuli Syyriaan pommikoneineen vuonna 2015 - Syyrian laillisen hallinnon kutsumana. Samassa yhteydessä Venäjä taivutti Syyrian al-Assadin hyväksymään USA' n läsnäolon Syyriassa - ISIS-järjestön vuoksi.

    Kun meillä täällä Suomessa käsitellään ulkomaiden asioita - niin toivoisi niiden olevan kattavia kirjoituksiltaan.
  • 5 - 2

  • Ostetaan: Made in Finland

    Ilkka Luoma 
    2 - Usein suomalainen laatu ei vastaa siitä maksettavaa hintaa - syy on selvä - Suomessa käsityö, siis ihmistyö maksaa paljon enemmän kuin Kiinassa - edelleen, vaikka Kiinassa palkat nousevat kovasti.

    Meillä on eräs voima - kaipuu omavaraisuuteen

    Omavaraisuus voidaan aloittaa ravintotuotannosta. Meillä on erinomainen maatalous, paljon viljelykelpoista pinta-alaa asukaslukuun nähden. Voimme tässä samalla varautua olemaan ravintoaitta muillekin - kuten nouseva Venäjän maatalouskin*
    Kiina on tullut markkinoille omalla voimallaan (populaatio-osuus ihmiskunnasta on 1,4/7,8), kyvyllä suunnitella, rakentaa ja tuottaa "mitä tahansa", nyt myös laadulla ja edelleen halvimmalla hinnalla.

    Vaatteiden osalta on käynnissä "hanhiparven lento"**, jossa kiinalaisten omistamat tehtaan siirtyvät vieläkin halvempiin toverituotantomaihin - Vietnamiin, Laosiin, Bangladeshiin ja jopa Intiaan.

    Osta suomalaista!

    Ole valmis maksamaan enemmän, työllistät omiamme. Ostamalla enemmän suomalaista, odotamme myös lisääntyvän tuotekehityksen osalta enemmän eli laatua myös kohtuulliseen hintaan! Mahdolliset voitot jäävät Suomeen ja näin lisäät suomalaista toimeliaisuutta - ostamalla ehkä jopa vähemmän, mutta toivottavasti kestävämpää.

    Suosi suomalaista, sillä on kuitenkin eräs uhka, mutta myös mahdollisuus - siis jälleen Kiina, joka katsoo kiinnostuneena EU-Brysselin yhteiskuntakehitystä ja on valmis sijoittamaan muun muassa Suomeen huomattavia summia. Osaammeko käyttää meille fiksusti tuota kiinalaishoukutetta? Ostamalla Kiinasta, hekin ostavat meiltä!

    Meillä on eräs etu - emme sekaannu niin voimallisesti kiinalaisten omiin sisäisiin asioihin. On hyvä muistaa, että Kiinassa on 250 kaveria - jokaiselle suomalaiselle!

    Meidän on keskityttävä rehdin kovaan kaupankäyntiin, suosia kotimaista, mutta olla kyvykäs myös myymään Kiinaan - siellä on maailman suurin markkinapotentiaali. Me taas Elämme toistaiseksi viennistä, koska on pakko tuoda.

    Vähennä ostoja ulkoa ja ole valmis maksamaan nyt enemmän! e
  • 5 - 1

  • Ostetaan: Made in Finland

    Ilkka Luoma 
    1 - Korona synnytti omavaraisuuden kaipuun

    Globaalius vei maailmamme talousvirtojen ja tuotantoketjujen pitkiin jatkumoihin -yli rajojen - vieläpä sitten, etteivät monien valtioiden lainsäädännöt ehtineet perään ja hätiin. Seuraukset näkyvät riippuvuuksina, ja hädän hetkillä uhkina, ettei jokin/ jotain jäädään saamatta, kun rajat menevät kiinni Koronan tai jonkin muun "uhkaa, kiristä ja pakota" -metaliteetin vuoksi.

    Omavaraisuus on luontainen vuosimiljoonainen tapa Elää

    Evoluutio rakensi eliöt ja oliot itsenäisiksi pärjätä suvun jatkamisessa - kuitenkin siten, että keskinäisten vallitsevuuksien kirjojen sopeumallisuutta, hallitussa kilpailussa - Elää ja kuolla, usein vahvemman mukaisesti.

    Vahvuus rakensi myös eläimellisen inhimillisyyden, joka näkyy usein kohtuullisuutena - ei niinkään ihmiskunnan kasvuhokemallisessa "lisää, nopeammin ja suuremmissa erissä", kun kaiken pitää kasvaa - puhutaan kasvutaloudesta - sopeumatalouden sijasta.

    Made in China syntyi, kun muun muassa suomalainen (pk)-teollisuus (varhaisena pioneerina Salcom Kemijärveltä) halusi 'lisää, enemmän ja suuremmissa erissä' - varsinkin helpommin voittoja suuremmista markkinapotentiaaleista.

    Kiinaan mentiin lähinnä kolmen syyn vuoksi:
    1) Halpa, ahkera ja toistaiseksi lakkoilematon toveri liukuhihnalla, 2) Heti tehtaan oven takana maailman suurin sisämarkkinapotentiaali (muun muassa muinoinen mobile-Nokia teki suurimmat voittonsa juuri Kiinasta) ja 3) Alussaan olemattomat Kiinan ympäristölait, jolloin saimme siirrettyä ympäristökuormaa kiinalaisten omiin taskuihin (nykyään Kiinan ympäristölait kehittyvät kovaa vauhtia - ja mennyt on mennyttä, tältä osin).

    Made in Finland!

    Miksi emme osta suomalaista T-paitaa? siksi, että se maksaa kolmin-nelinkertaisesti kiinalaiseen nähden. Suomessa valtio saa enemmän rahaa - arvonlisäverona kuin kiinalainen tehdas koko T-paidasta >[2]

..
      Ilkka Luoma

1 kommentti: