perjantai 17. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 16072020 - II

...
16072020
  • 1

  • Pandemia paljasti Piilaakson huonot ja Suomen hyvät puolet – Moni suomalaisyritys miettii nyt, palaako alue entiselleen ja kannattaako sinne jäädä

    Ilkka Luoma 
    Suomi on "tyhjä maa", noin 17 henkilöä per neliökilometri

    1 - Teoreettisesti ja matemaattisesti emme siis näe edes toisiamme. Tosin Suomeen on kasvanut pieni väestöpullistuma Kehä III' n sisäpuolelle - noin miljoona asukasta - se on paljon se, noin 5,5 miljoonaan suomalaispopulaatiossa.

    Suomi on lisäksi "maailman onnellisin valtio", miten se sitten lopulta mitataankaan

    Olemme jurrikoita, epäluuloisia vieraita kohtaan - eräät jopa evoluution määrityksin reviiripuolustajia. Hengityssuojaimia (maskeja) emme hevillä laita. Onneksemme saimme pohtivan, kuuntelevan ja analysoivan NNV-hallituksen, joka ymmärsi mitä jurrikoille pitää säätää ---

    PM Sanna Marinin johdolla määrättiin pidäkkeet, rajoitteet ja liikkumisesteet. Lisäksi määrättiin riskiryhmäläiset de facto koteihin - ja kiltit suomalaisethan tottelivat.

    Korona-lukumme ovat esimerkillisen onnistuneet, toistaiseksi - kiitos NNV-hallituksen, joka kuunteli asiantuntijoita ... edelleen Marinin oma puolue on Suomen suurin - mielipidemittauksissa. Ansiosta, ainakin toistaiseksi.

    Tunnetusti virukset tykkäävät, kun seuraava "isäntäkasvi" on pienen hypyn - yskäisyn päässä - niinpä väestökeskittymät kuten US' ssa, Brasiliassa, Intiassa ja yllättäen Ruotsissa saivat Koronan "villiintymään" ja pomppimaan suusta nenään ---

    Suomi on Euroopan pohjanperukoilla, silti me matkustelemme ja meille tullaan - eniten taas Kehä III' n sisäpuolelle. Kuhmossa esiintyy todella vähän Koronaa - Savonlinnassakin kuulemma vain 14 tapausta! Enontekiöllä ei ilmeisesti yhtään?

    Laitoimme "tyhjän maan" rajat kiinni ja ruotsalaisia ei lasketa vieläkään - ja sekös rakasta länsinaapuriamme harmittaa. Meillä mentiin "Elämä ensin" -linjauksella, kun taas Ruotsissa "Talous edellä"!
    >[2]
  • 2

  • Hovioikeus lievensi Ylen toimittajan vainoamisesta syytetyn Johan Bäckmanin tuomiota – kuolema lopetti Ilja Janitskinin valituksen käsittelyn

    Ilkka Luoma 
    2 - Juttu ja kirjoittaja ovat kaksi eri asiaa

    Kirjoittaja on kuin sormet kirjoituskoneella, joiden pitää osata valita näppäimistöltä sellainen kirjainten virta, joka käsittelee asiaansa tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja totuudellisesti - tämä on aina lähtökohta.

    Totuutta on joskus vaikea hahmottaa, siispä onkin tärkeää olla ryhtymättä manipulointiin saati sitten propagandaan. Uutisvirta on aina kuitenkin tekijänsä näköinen - varsinkin silloin, jos naputtelijan ajatusvirrat ovat tiedossa. Olemme kuitenkin aina kallellaan johonkin, hitusenkin - jopa laatutoimittajien osalta.

    Käymme yhä kiihkeämpää vastakkainasettelua - idän ja lännen välillä

    Se kuitenkin on tarkkanäköisten näköpiirissä, missä läntinen West trolling manipulation ilmiö käy itäisen East trolling propagandan kanssa "paritanssiin", jossa näykitään toinen toistaan - kunnes sopusointi mahdollisena toisensa tunnusteellisuutena rauhoittaa tilanteen ---?

    Tässä kohdin en voi arvioida Aron uutisvirtaa, vain sen, että olisiko se nyt vihdoin syytä arvioida ulkopuoliselta taholta - liittyen sen aitoon todenperäisyyteen?

    Laatumedian toimittajilla on poikkeava velvollisuus pysyä totuudessa, ja vähitäänkin olla esimerkki arkitaviskirjoittajille, jotta somevirtakin saadaan hiljalleen arvojen maailmaan, jossa herää kunnioitus kirjoittajaa kohtaan, vaikka itse teksti olisi kuinka tarkoitushakuista, painetta luovaa ja jopa tahattomasti (tietoisen) totuuden vastaista.
    Somen kirjoituskulttuuri kehittyy koko ajan

    Suora kansalaismedia nostaa päätään ja tässä on se ydin - toivotaan ammattitoimittajilta asiaosaamista, tarkkanäköisyyttä ja tarkoitushauttomuutta. Nuo ominaisuudet nostavat myös somekulttuurin laatua.

    Olisi myös Jessikka Aron näkökulmasta saatava tuo Korkeimman valituslupa ja näin puida asia loppuun saakka - olisihan tuo KKO' n mahdollinen päätös huomisen sanakirja ja ohjeistus ennakkotapauksena myöhemmin toivottavasti esille tulemattomiin samankaltaistapahtumiin. e[1]

...
             Ilkka Luoma
                  BLOG

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti