keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 07072020 - X


        07072020

...
  • 1 - 2

  • Eurooppaa tarvitaan vastavoimaksi

    Ilkka Luoma 
    EU-Euroopalla on suuri mahdollisuus

    Kiina katsoo uteliaana EU' n Brysseliin ja odottaa kiinnostuneena brysseliläistä yhteiskuntakehitystä; sieltä voisi löytyä jotain uutta myös maailman yhteen vanhimpaan jatkuvaan korkeakulttuuriin - uus-kungfutselaiseen kiinalaisuuteen. Kiina ei ole hakauksissa ainakaan vielä EU' n kanssa, eikä Euroopan, josta Venäjä muodostaa materiaaliresursseiltaan sen suurimman osan.

    Niin EU kuin Kiina tarvitsevat Venäjää - lopulta!

    Venäjä on huomisen ravintoaitta, se on makean juoksevan veden lähde ja energiavarannoiltaan eräs suurimmista. Venäjää ei kannata EU' sta katsottuna laskea "kiinalaisten taskuun". Mieluumminkin löytää jokin kolminaisuus: Kiina - EU - Venäjä.

    Oli aika jolloin Saksa, EU' n veturina osasi katsoa itään - elettiin niin sanottua schröderiläistä aikakautta, joka kulminoitui uhkaamattomaksi Nordstream I putkipariksi - nyt taas US' n näkökulmasta tuo uusi NS II putkipari onkin uhka lännelle ja ainakin US' n omalle särötyskaasun tuonnille EU' hun!

    EU on valinnan edessä!

    Valinta on kirkas - ei valita kumpaakaan ilmansuuntaa, vaan pidetään oma eu-eurooppalaisuus, joka täydennetään laajalla eurooppalaisuudella - Venäjän kanssa. Näin Kiina ei luo itselleen juuri Venäjän kanssa täyttä hegemoniaa, vaan siihen liittyy myös eu-eurooppalainen näkökulma.

    PS. Venäläiset ovat mieluusti kautta historian kertoneet olevansa lukko 'aasialaisille laumoille', jotka aika-ajoin ovat pyrkineet Eurooppaan - viimeeksi mongolit - aina Wienin porteille saakka ja jo meidän Karjalan laulumaille ulottaen aikanaan hallintonsa. e
  • 1 - 1

  • Eurooppaa tarvitaan vastavoimaksi

    Ilkka Luoma 
    Kumpikaan suurvallan johtajista - ei Venäjän nykyinen presidentti Vladimir Putin eikä hänen kiinalaiskolleega Xi Jinping ole sementoineet asemaansa tulevaisuuteen.

    Muutoksia on aina sattunut ja sattuu edelleenkin. On väärin painottaa 'ikuisuutta semettinä' tässä kuitenkin lyhytjaksoisessa valtapolitiikan vaiheessa. Eilinen ei välttämättä ole huomista. Molemmille on luotu mahdollisuutensa - ei itsestäänselvyytenä.

    Sen sijaan EU-Eurooppa on valinnan kauhassa


    Se ei tarkoita kummarruksia eikä pyllistelyjä, vaan vapaaehtoisena tiennäyttäjänä yhä vaikeammaksi käyvässä reviirien taisteluissa kuin ympäristökatastrofin siemenissä. EU voisi olla eurooppalaisena voimana tasapainottaja.

    Eurooppa muodostuu Aasian jättimantereen ja sen väestömassoista etäisenä niemimaana - kaukana lännessä. Eurooppa on Portugalista Venäjän Uralille ulottuva kaikkiaan suuri mahdollisuus - aivan uutena yhteiskuntamallina, joka ei lähde idän ja lännen väliseen vastakkainasetteluun, jota ilmiselvästi Yhdysvallat johtaa.

    Maailmallinen painopiste on asettumassa Aasiaan, jossa pelkästään Kiina ja Intia muodostavat Pallomme väestöpopulaatiosta 2,8/7,8 suhteen. EU ja USA ovat yhteensä noin 0,8/7,8! Ero on huomattava, kuten myös kulttuuri-, historia-, perinne- kuin yhteiskuntamallisesti. Me täällä EU' ssa muodostamme pienen maailmallisen yhteiskuntajärjestyksellisen vähemmistön.

    Tänään käydään USA' n ja Kiinan välistä kauppa- ja hegemoniasotaa, jonka aloitti US-presidentti Donald Trump uusnormaalillaan "uhkaa, kiristä ja pakota". Tämä malli ei sovi maailmaamme - se on jäänne kolonialismista, jossa emomaat määräilivät alusmaitaan. On tullut maksunaika ja uudet nousevat. Jo maailman suurimmaksi kohonnut (bkt/PPP - IMF 2014) Kiina on jo osaltansa suunnannäyttäjä ja yhteiskuntamallina vientituote >
  • 3

  • Matti Vanhasella on selvä viesti hallituksen syksyn kohtalonhetkiin: Uskottavat työllisyystoimet on tehtävä koronasta huolimatta

    Ilkka Luoma 
    Sanoista tekoihin - kansalle työtä - sähkö ja tieto maan alle turvaan myrskyiltä

    Työllisyystavoite ei täyty puheilla, eikä hienoilla aikomuksilla. Työllisyys kohentuu tarjoamalla työtä. Valtio voisi nyt poikkeustilanteessa tehdä poliittisista puheista toisin eli järjestää työmobilisaation.

    Nyt monia närästää sähköyhtiöiden monopoliasemasta tekemät kiinteiden kuukausi- ja siirtomaksujen korotukset, vedoten suuriin investointeihin - johdotukset maan alle - suojaan lisääntyviltä myrskyiltä. Perustelu on sinällään oikea, mutta toteutus pitää ottaa yhteiskunnalle - omistuksineen!

    Nyt järjestetään valtio-ohjatusti työmobilisaatio, jossa työllistetään projektina - 2-3 vuodeksi 40.000 ihmistä. Valinnat osiltansa syrjäytyneisiin nuoriin, pitkäaikaistyöttömiin ja yli 50-vuotiaisiin. Valinnat tehdään soveltuvuus edellä - tehtäviä on a' sta ö' hön.

    Kyseessä suuroperaatio, jossa Suomi kaivaa maahan kaikki järkevästi ajatellut sähkö- ja tietoliikennekaapelit sekä edelleen soveltuvin osin samoihin kaivantoihin muutkin johdot, muun muassa vesi- ja jätevesiputket - järkevästi suunnitellen.

    Suomi jaetaan piireihin tai siten miten se on suunnittelun, valvonnan ja työvoimasaannon osalta fiksua. Vastuu jaetaan piireittäin ja päävastuu asetetaan keskelle Suomea, jotta näinkin annetaan malli Suomen olosta muuallakin kuin Kehä III' n sisällä.

    Koko "maan alle suojaan" projekti kestänee yli viisi vuotta, ja maksaa parin ydinvoimalan verran, mutta saavutettu hyöty on varmasti suurempi. Projekti on järkevä ja motivoi tekijöitään. Projekti aloitetaan esisuunnittelulla, jolle PM Sanna Marinin hallitus antaa viiden miljoonaan esisuunnittelurahan.

    Samalla hallitus kasaa nopeasti lain, jolla otetaan kaikki ne sähköyhtiöt valtion osuuskuntaomistukseen. Haltuunotto tarkoitaa yli 50 prosentin omistusta. Sekin maksaa, mutta varmasti tuottaa takaisin noin 20-30 vuoden kuluessa, ja kansalaiset saavat hallittua maksupolitiikkaa ja myrskykestävyyttä + "yhden kerran kaivannot" hyödynnetään laajemmin. [BLOG]
  • 4 - 2

  • Kahdeksan myyttiä taloudesta: HS esittelee väitteet, joita hoetaan, vaikka ne eivät ole totta

    Ilkka Luoma 
    2 - Biologinen kasvu on lopulta luopumista - aina aikaansa kutakin!

    Muu biologia tarvitsee vain lisääntymisen, nerokkaan kiertotalouden ja ennen kaikkea sopeumallisuuden omissa reviireissään - näin evoluutio turvasi hallitulla kilpailulla rajat kasvulle. Dinosaurukset saivat nykytiedon mukaan ulkoisen rajoitteen - sukupuutton tappajan lajeina, kehittyen kuitenkin linnuiksi. Ulkoavaruus oli "puuttunut peliin".

    Sitkeät nisäkkäät päästäiskokoluokassa jäivät henkiin asteroidi-iskusta, ja syvänmeren Elävät.

    Entä nyt kasvunfilosofia, joka on keskittynyt ihmistä ympäröivän luontobiosfääriä syöviin elementteihin tässä kasvuhokemassamme. Eikö luonto jo huuda, ettei rajallisesta voida nyhtää loputtomiin? Huutaa se - ja se näkyy ympäristökatastrofina, joka hiipii rymisten ilmoillemme.

    Tänä vuonna läntinen kulutusjuhla syönee biologisen vuosikasvun jo tässä kesän mittaan - keskiarvona elo-syyskuussa. Niin, mitä sitten syömme - huomistako ja ylihuomistako? Kyllä - ja tässä piilee tuon kasvuhokeman suurin uhka ja todellisuus. Olisiko heräämisen aika?

    Siis voiko talouskasvua olla loputtomiin?

    Saisiko tähän vaikkapa Sixten Korkman' in vastauksen tai joltain muulta talousasioita syvällisesti tuntevalta. Nyt ei pintatieto ja 'debet-kredit-tuntemus' riitä, on tunnettava luontobiologian rajat, sopeumakulttuuri ja hillitty kilpailu, rajoissa, jotka määritellään - niin mistä?

    Olisiko kasvuhokeman sijasta aloitettava vähentämisen linjaus?

    Mitä tähän sanoisi aivan tavallisen ihmisen puutettakin kokenut nykyinen kansansuosiota nauttiva PM Sanna Marin - vai pitääkö toverienkin saada lisää palkkaa - tai ainkain enemmän tasa-arvoista kohtelua, kun voittovarantoja jaetaan? e [1] [TIEDE]
  • 5

  • Hallitus kerää laajaa kiitosta myös kokoomuksen kannattajilta – Sisäministeri Ohisalo saa muita keskeisiä ministereitä heikomman arvosanan omiensa keskuudessa

    Ilkka Luoma 
    PM Sanna Marin on keskittynyt enemmän käytännön työhön ja konkretiaan - muun muassa "Elämä ensin" -filosofiallaan, kun ollaan tarkoin kuunneltu ja pohdittu yhdessä miten Koronan Covid-19 virusiskemää hoidetaan. Tämä Elämää säilyttävä tapa herättää luonnollisesti itsesuojelullisissa ihmisissä myötätuntoa, kannatusta, luottamusta kuin tukea NNV-hallitustamme kohtaan.

    Eikä tilannetta mitenkään huononna tämän päivän mittaustulokset rakkaan länsinaapurimme omaan Korona vaikutetilaan rinnastettuna, jossa "Talous edellä" on tegnelistien myötä saanut toteuttaa rauhassa "laumasuojan kasvatustaan"?!

    PM Marin on tekijä, eikä niinkään tyhjän puhuja


    Sanna kirkas tapa esittää asioita on purrut niin omiin kuin oppositioon, jopa Kokoomuksen kannattajiin, vaikka Sanna ojensi Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpoa television suorassa lähetyksessä. Sanna imaisi ilmatilan ja otti samalla Petterin hapen - ja tästäkään huolimatta kokoomuslaiset eivät ole täysillä Marinin hallitusta vastaan - ei edes perussuomalaiset.

    Poliittinen kenttä on nyt Marinin myötä muuttunut

    Puhegeneraattorien ja sanahelinöiden sijaan on syntynyt tekemisen meininki - asiakeskeisyys, joka näkyi erinomaisesti, kun Keskusta teki nokkelan siirron. Sannan varjoon jäänyt Keskustan puheenjohtaja valtiovarainministeri Katri Kulmuni sai jättää paikkansa ja tilalle otettiin tosinokkelasti pitkää kokemusta omaava Matti Vanhanen -asiamies uuniperunoitaan myöten.

    Arvaisin väittää, että kaksi asiaosaajaa Matti ja Sanna tulevat hyvin toimeen ja iältään "isän roolin" ottava Matti osaa nähdä tulevan tosikoitoksen, kun valtion määräyksillään sulkeman talouselämän ovet avataan ja aloitetaan väkevän vahva työllistämismobilisaatio. Aihealueita on jo tarjolla.

    Kasvuhokema on jo illassaan!


    Tässä kohdin aivan tavallisen ihmisen Elämää kokenut Sanna Marin tietää ettei kasvua ole loputtomiin, vaan nyt on ajattelevan vähentämisen aika. Onnea ei luoda rahalla, vaan tunteella hyväksytyksi tulemisesta. Tässä Sanna on mestari!
  • 6 - 1

  • Itsevarma Ruotsi on joutunut tilanteeseen, johon se tuskin on koskaan kuvitellut joutuvansa

    Ilkka Luoma 
    'Elämä ensin ja sitten vasta Talous edellä'

    1 - Suomessa toistaiseksi huomattavaa kansansuosiota saanut PM Sanna Marinin NNV-hallitus, vahvennettuna nyt kokemuksen pituudella (VVM Matti Vanhanen korvasi Keskustan Katri Kulmunin) oli ja on valinnut Korona-linjakseen - "Elämä ensin"*- se näyttäisi tässä vaiheessa tuottavan tulosta, toisin kuin demareiden johtamassa Ruotsissa on tapahtunut ...

    Ruotsalaiset 'tegnelistit' valitsivat alkujaan toisen linjan - "Talous edellä"** -mentaliteetin Koronan hoitoonsa. Tulos on ollut erityisesti vanhuksille murheellinen ja tappava. Kornisti ajatellen, näin on saatu tilaa hoitolaitoksiin ja uusia testamentteja jakoon nuoremmille*** - poikkeavan paljon.

    Myöhemmälle jää nähtäväksi niin sanottu immuniteetti, laumasuoja, jota ehkä Anders Tegnell kumppaneineen tavoittelee. Laumasuojan todellisuutta ei vielä tiedetä - ei Suomessa eikä Ruotsissa.

    Tosiasia on kuitenkin se, että kaiken biologian määrittäjä - evoluutio - järjesti viruksillekin vastalääkkeen. Hidassyntyinen immuniteetti luotiin suojaksi, ja tätä ennen uhriutuvat heikommat, joiden kestokyky ei kyennyt estämään viruksen tehtäväkuvaa, joka on ainoastaan lisääntyminen - etsiytyen "isäntäkasveihin".

    Virukselle emme ole tieteellisesti löytäneet mitään muuta tehtäväkuvaa kuin lisääntymisen. Arvoitukseksi jääkööt salaliittoteoriat Elämästä ja sen vihollisesta - jossa virukset katsottaisiin kuoleman lähettiläiksi raivaamaan tilaa liiaksi (haitaksi - mille?) lisääntyjien joukkoon.

    Ruotsalaiset ovat omiansa - he ovat saaneet nauttia suomalaisten selänkin takana rauhanaikaa jo vuodesta 1809, jolloin Ruotsin uusi kuningas katsoi tarpeelliseksi luovuttaa sen itäinen maakunta Suomenniemeltä - Venäjän tsaarille. Meille alkoi autonomia ja Ruotsille sotimattomuuden aikakausi >[2][TIEDE]
  • 7 - 2

  • Koronakriisi herätti huomaamaan, kuinka riippuvainen maailma on Kiinasta – Mihin ”maailman napa” liikkuu nyt, kun virus mullistaa maailman­järjestystä?

    Ilkka Luoma 
    2 - Kiinan vaikuttavuus maailmallisesti ja logistisesti on juuri kaupallisuus
    Kiina on kauppiasvaltio, eikä niinkään sotilasmahti. Viime vuosisata oli USA' n - niin kaupallisesti kuin sotimistahtisesti. USA on aseineen ja sotineen "kaikkialla" - Kiina taas enempi kauppavetoisena rakentamassa uuden aallon Silkkiteitä - aina pohjoisen meriväylistä (Koillisväylä) Keski-Aasian historillisiin maareittiväyliin saakka.

    Kiinasta valmistuu joka vuosi noin 340 000 ylempää insinööriä

    Luku lienee suurempi kuin kuin US' n, EU' n ja Venäjän yhteensä. Tämä teknologinen oppineisuus on jo tuottanut eniten patentteja kansallisesti ja kansainvälisesti ollaan jo toisellasijalla - US' n jälkeen.

    Kiinalaisten tuotteiden kirjo muuntuu hyvää vauhtia komponenteista ja bulkista yhä monimutkaisimpiin kokonaisuuksiin - mobileverkoista ultranopeisiin rataverkkoihin saakka. Kiina siirtyy massatuotteiden ohella huipputuotteiden suunnittelijaksi ja valmistajaksi.

    Nyt maailmaa ravistelevat uhkaamisen ja pakottamisen vuoksiaallot


    Tänään paljolti amerikkalaislähtöisen ja uusnormaaliksi muodostuneen trumppistisen "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka kulminoituu osuvasti kiinalaiseen - maailman suurimpaan - mobilejärjestelmien (verkoista päätelaitteisiin) valmistajaan Huawei' hin.

    Huawei on kaiken "pahan alku ja juuri" - nähdään US' sta

    US käy jo Suomessa saakka varoittelemassa ja jopa lietsomassa vastakkainasettelua Kiinan kanssa* (US-ulkoministeri Mike Pompeo). USA käy suoraviivaisen peittelemättömästi kauppasotaa maailman suurimmaksi vaikuttajaksi kohoavaa Kiinaa vastaan.

    Miksi US käy tätä taisteluaan kiinalaisia vastaan?

    Syy on yksinkertainen. Yhdysvllat pitää kiinni kynsin hampain omaa läntisen maailman vähemmistöllisesti maailman hegemoniastaan - niin kauppana kuin sotimisella sekaantujana. Kiinan viimeisin varsinainen sota oli joskus kymmeniä vuosia sitten paikallissota Vietnamia vastaan. USA' n sodat on helppo luetella viimeiseltä 40 vuodelta.

    Maailma jatkuu lännen jälkeen. e[1]
  • 8

  • Isku ydinlaitokselle jarruttaa Iranin aseohjelmaa, ja se vaikuttaa Israelin tiedustelupalvelun operaatiolta

    Ilkka Luoma 
    Herää kysymys millä oikeuksilla tai luvituksilla Mossad ja CIA näitä operaatioita toteuttavat?

    Samaan hengenvetoon on kysyttävä millä oikeudella Israelin ilmavoimat käyvät pommittamassa vierusvaltioiden ja vähän kauempanakin olevien itsenäisten valtioiden laitoksia - ydinvoimalaitoksista aina erilaisiin asevarikkoihin ja tutka-asemiin.

    Miten on mahdollista, että eräillä valtioilla on näihin 'terrori-iskuihin' oikeus?

    Israel perustelee iskuja ennaltaehkäisyinä - pommituskohteet ja niiden valtiot koetaan uhaksi itse Isrealille. Näin Israel näkee oikeudekseen iskeä ensin - sotaa julistamatta, jottei uhkakuva pääse toteutumaan. Miten olisi, jos jokainen valtio voisi noudattaa tätä ennaltaehkäisyä? Vastaus on - syttyisi III Maailmansota, lopulta.

    Nythän kyseessä on jälleen arvelu ja todennäköisyys, jotta juuri Israel on operoinut nämä Iranin vastaiset sabotaashit. Herää myös kysymys, jos Iran tekisi samoin - torjuakseen ennalta uhkakuvaa, joka on sitten todennäköinen tai vain poliittinen kuvaelma selitteeksi muille.

    Nyt on myös huomattava, että Israel on ydinasevaltio - de facto. Arvellaan Israelilla olevan 20-40 ydinkärkeä, sellaisin iskuetäisyyksin, joiden sisällä ovat niin Teheran kuin Kairo ja Pakistanin pääkaupunki Karachi. Tuo Israelin de facto ydinase on niin suuri pelote, ettei Iran tai muukaan valtio uskalla kokeilla tuota ennaltaehkäisevyyttä.

    Olisiko aika tehdä juuri nyt kansainvälisen yhteisön toimesta tarkka ja puolueeton tutkimus tästä sabotaashista Iraniin? [TIEDEhttps://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1594184526 - 212|21980]
  • 9

  • Kahden kesken

    Ilkka Luoma 
    Tulisiko analyysin olla pitkäulotteinen, myös historian suuntaan?

    Tässä alueelliset ongelmat juontuvat loogisesti jo sadan vuoden taakse - aina Osmaanivaltakunnan hajoamiseen ja sitä seuranneeseen Euroopasta käsin piirreltyihin alueen rajoihin - kyselemättä juuri mitään alueen asukkailta tai heidän edustajiltaan - kyseessä Sykes&Picot sopimus*, jolla Lähi-itä muotoiltiin uudelleen ---

    Myöhempi analyysi olisi voinut ulottua myös aikaan ennen 2010, jolloin Syyriaa kohtasi historiallinen kuivuus, joka ajoi ahdinkoon joutuneen maaseutuväestön Syyrian kaupunkeihin, jota ei osattu hallita - alkoi mellakat, jopa kapinointi, jota lopulta kuritettiin siinä määrin laillisen hallinnon toimesta, että US tuli ja sekaantui Syyrian sisäisiin asioihin vuonna 2013 - aseistamalla ja rahoittamalla salaisesti CIA-operaationa Syyrian laittomia kapinallisia.

    Seuraavana vuonna 2014 tuli vuorostaan USAF ilmaiskuineen, vaikka minkäänlaista YK-mandaattia ei Libyan US-pommituksien 2011 tavoin annettu. Näin US sekaanui entistä voimallisemmin Syyrian sisäisiin asioihin, kuten aikanaan Serbian - Kosovon pommitusoperaatioihin.

    Venäjä tuli mukaan vuonna 2015 - kutsuttuna Syyrian laillisen hallinnon toimesta


    Näin estettiin Libyan ja Irakin kohtalot, joiden osalta nuo maat ajautuivat US-hyökkäyksien vuoksi kaaoksiin ja sekasortoihin - vuosikausiksi. Syyrian laillinen hallinto on kovin ottein pysynyt Venäjän avulla pystyssä - eikä sen presidentti Bashar al-Assadia saatu eliminoitua, kuten kävi Irakin Saddam Husseinille ja Libyan Muammar Gaddafille.

    Olisiko analyysissa tullut ottaa huomioon suoraan vaikuttanut historia - kauempaan ja ainakin lähempää, koska molemmilla oli ja on kiistattomat vaikutteensa nykyiseen tilanteeseen, jossa "osmaanien perillinen" Turkin nykyinen presidentti Recep Tayyip Erdogan haluaa jälleen "sulttaaniksi sulttaanin paikalla, ehkä kalifikin riittäisi"?

    Merkittävää on se, että Syyrian pommituksiin on ottanut osaa myös osa EU-jäsenvaltioista - Naton kannustamana.
  • 10

  • Ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttö on jo vakava yhteiskunnallinen ongelma

    Ilkka Luoma 
    Yrittäminen ja yritystoiminta perustuvat riskinottoon ja voitontavoitteluun. Voittoa saadaan kun kustannukset ovat pienemmät kuin tulot kaikkinensa. Palkka on yksi merkittävä kuluerä varsinkin Suomessa, jossa palkan sivukulut kokonaisuutena ovat suuret - johtuen maailmallisesti katsottuna vahvasta sosiaaliturvastamme eli siis tulonjaosta.

    Yritystoiminta arvostaa itsessään "korkeita aloja, huippuosaamista kuin sellaista innovatiivisuutta, joka tuottaa näkyvyyttä, mainetta kuin menestystekijöitä".

    Siivooja yrityksessä ei ole innovaatio, ei maineteko kuin ei myöskään huippuosaamista, joka paistattelee julkisuuden valokeiloissa. Siivooja on vain siivooja - sitä työtä ei yksinkertaisesti ja aidosti arvosteta - se ei ole 'must -ammatti', vaan usein heittopussien roskakuorma, joka aina näkyy vain näkymättömänä, vaatimattomana kuin ujona "anteeksi että ole täällä".

    Väärin, koko alku on väärin. Siivoojat ovat siisteysjärjestelijöitä, joiden hyvä jälki juuri näkyy, mutta kun sitä pidetään itsestään selvänä. Siivoojaa ei kunnioiteta. Jos he kaikki menisivät lakkoon - systemaattisesti jäteautonkuljettajista viimeiseen laitos- ja laivasiivoojaan saakka - olisi huomio valtava ja silmiinpistävä.

    Lakosta syntyisi herääminen ja arvostus tätä "näkymättömien joukkoa kohtaan", joiden työ onkin Elämälle välttämättömyys, kun ihminen ei itsessään osaa kaikkia omia jälkiään perässään siivota, järjestellä kuin puhdistaa.

    Olemme kaikki jäljen jättäjiä - vieläpä raskaalla kädellä - tuon puhtauden ylläpitäjien suurlakko toisi väkevän vahvasti sen todisteelliseksi.

    Kun arvostus nousee, nousevat myös palkat. Nyt siivoojista on pulaa, kun ala ei kiinnosta sen alhaisen arvostuksen vuoksi - eikä minimaaliset palkatkaan herätä houkutetta.

    Kun kaikkien tuon edellä olevan päälle ladataan yrittäjien ja yritystoiminnan voitontavoitteluun liittyvä monien ahneus - on tässä tuo julki tullut siivottomuus siivoojia kohtaan ilmi- ja päivänselvää.
    [HS]
...
R.I.P. Pexi 070758 - Savonlinna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti