torstai 16. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 13072020 - IV


        13072020

...
  • 1

  • Saunakaupoilla Kiinassa

    Ilkka Luoma 
    Kiina on suurimmalle osalle suomalaisista mysteeri, pelon lähde ja monille tarkoitushakuisille ja (media)päättäjille kohde, jota vastaan pitää olla - Kiina on uhka -näin ajatellaan ja eräät jopa haluavat niin ajatella!

    Kiina on eräs maailman vanhimmista jatkuvista korkeakulttuureista - yli 4000 vuotta vanha, filosofiaa määrittää uudelleen kungfutselaisuus, jota nyt Kiinan valtatekijä Kommunistinen puolue soveltaa uudella tavalla.

    Vastaavasti USA, joka on Kiinan vastustaja, on historialtaan noin 400-vuotias - lähinnä eurooppalaisten valkoisten ja afrikkalaisten mustien orjien sekoitusuuni, jossa valkoinen on herra ja musta edelleen monin osin toisen luokan kansalainen.

    Kiina on Suomelle melkoinen mahdollisuus - joidenkin arvioiden mukaan merkittävin tuonti- ja vientitoiminnan tekijä - tuottaen "miljoonilla tuotteillaan" menestystä suomalaiselle vientiteollisuudelle!

    Jokaiselle suomalaiselle riittää Kiinassa 250 toveria, kaveria, ystävää ja ostopotentiaalista kansalaista. Tuo suhdeluku on sama kuin Enontekiö Helsingin rinnalla.

    Kiina ei tule meitä neuvomaan - eivätkä halua, että heidänkään sisäisiin asioihin sekaannutaan - kuten nyt Hongkong, jonka ulkopolitiikan, turvallisuuden ja puolustautumisen mandaatti on yksiselitteisesti Pekingissä.

    Suomalaisten saunojien historianopintoihin voisi sisältyä Kiinan osalta kaksi tapahtumaa - Opium-sodat 1800-luvulta, jonka myötä Englanti otti Hongkongin kiinalaisilta. Toinen tekijä on Kiinan sisällissota, jonka Mao Zedong voitti ja hävinnyt kuomingtang-liike Tsiang Kai-Sekin johdolla pakeni Formosan saarelle, tunnetaan nykyään Taiwanina.

    Olen vienyt kaikki läheisemmin tuntemani kiinalaiset suomalaiseen puusaunaan - huippuhetket on vietetty Saimaan Puruvedellä, jonka vesi suorastaan lumosi kiinalaiset vieraamme.

    Eräänä kiinnostavana yksityiskohtana voisin todeta, että nykyisen Kiinan vauhtiin kiihdyttäneen Deng Xiaopingin tytär Deng Nan vieraili Kesälahden Puruvedellä - ihastui saunaan ja Puruveden puhtaaseen veteen.
  • 2

  • Koronakriisin aiheuttama nälkä saattaa pian tappaa enemmän ihmisiä kuin itse virus, ennustaa tuore raportti

    Ilkka Luoma 
    Nälkä voi yllättää yltäkylläisyyden jälkeen!

    Olemme elintasovaltio, me olemme kuulemma onnellisimpien joukossa ja ruokaa on riittänyt ilman nälkäkuolemaa – jokaiselle, joka on vain hakenut sitä leipäjonoista [1. Punaiset ale-laput auttavat ruokakaupoissa ahdingossa olevaa ja pakastin on tuossa keräilyssä oiva väline ---

    Omavaraisuus on eläinkunnassa evoluution luoma vakio, ollut aina – paitsi lemmikkielämillemme, joita pitää ruokkia muun muassa kissanruoalla – kaupasta. Muutoin villi luonto ravitsee itse itsensä, tai muutoin kuolee pois nälkiintyneenä ja/ tai poissyötynä, kun heikkous ei enää jaksanut puolustaa itseään.

    Luonnon laki on armoton, mutta ystävällinen – se on sattumaa, toinen saa ja toinen ei – sinnikkäät selviytyvät pidempään...

    Meillä ihmisillä on yhteisöllisyys, joka tarkoittaisi reviiripuolustusta – samankaltaisten ja -henkisten kesken, jolloin yhdessä haetaan, noudetaan – tuotetaan ja jaetaan esimerkiksi ravintoa, jota myös kaupunkilaiset tarvitsevat, vieläpä joka päivä.

    Nyt maataloutemme, jonka pitäisi parhaimmillaan taata meille jopa omavaraisuus – on pulassa, sadot huonoja, kuivuus ja mitä muuta vielä – entä ensi kesä, saammeko jälleen katovuoden?
    ..

    Suomi voisi olla puhtaan luomutuotannon huippumaa, jonka tuotteista varakkaat kiinalaiset ovat valmiit maksamaan paremman hinnan kuin me itse.

    Meillä on pinta-alaltaan suuri maa, ja voisimme olla laaturavinnon vientimaa. Ilmasto muuttuu, viljelyolosuhteet muuttuvat. Nyt on otettava maatalouden tuotekehitys valtiovallan erityiseen huolehditaan - kärkihankkeeksi.

    Maajussi ansaitsee arvonsa laatutuottajana ja kaupunkilaisten elättäjänä - sanan mukaisesti. Osta suomalaista ja näin ylläpidetään omaa ravintotuotantomme - muutoin vaikeina aikoina voi tulla nälkä.
  • 3 - 2

  • Amazon vaatii työntekijöitään poistamaan puhelimistaan Tiktok-sovelluksen tietoturvahuolien vuoksi

    Ilkka Luoma 
    Ohjelmistot, aplikaatiot kuin somealustat ovat tässä keskiössä, sillä niillä vaikutetaan, kuten aikanaan Aku-Ankan myötä lapsia ja nuoria tietynlaiseen yhteiskuntamalliin - erityisesti läntisissä valtioissa, joissa Aku sai lapsuuskulttimaineen - kaikkihan sitä lukivat.

    Nyt TikTok on keskipisteessä, sen noustessa lasten ja nuorten keskuudessa maailman ladatuimmaksi somealustaksi - lähinnä lyhyt hupailuvideoiden tekoon ja niiden levitykseen.

    TikTok halusi eliminoida alustaltaan kaiken "pahan", politiikan kuin tarkoitushakuisen manipulaation ja propagandan. Länsi ei tätä uskonut, vaan länsi hyökkäsi syyttein ja väittein TikTokkia vastaan -ja ainakin toistaiseksi ilman todisteita.

    Nyt on käynnissä informaatiosota - ja toivottavasti ei esiaste kovemmasta kauppasodasta kuin varsimaisesta sodasta. Sotimisherkkyttä on nähty koko tämä uuden vuosituhannen alku - eikä esimerkiksi ydinasekieltoon edes Suomi ja Ruotsi ydinaseettomina maina liittyneet.

    TikTok sai jo oman vastakkaisuusartikkelin valtakunnan päämediassa - Helsingin Sanomissa tässä pari päivää sitten
    ~ https://www.hs.fi/talous/art-2000006566904.html - . Sen lukemalla saa hyvän läpileikkauksen läntisesta tavasta nähdä uutisointi ja sen sisällön suuntaavuus.

    Lukijat ovat tänään Suomessa valistuneet herkemmiksi näkemään ja kokemaan manipulaation ja suuntaavuuden. Kansakuntamme haluaisi pysyä kaiken vastakkainasettelun ulkopuolella - sotilaspoliittisesti puolueettomana valtiona ja EU-jäsenenä.

    Miksi koko maailman pitäisi noudattaa vähemmistöisen läntisen kulttuurin malleja, ohjeita, tavoitteita ja määräyksiä ...?e
  • 3 - 1

  • Amazon vaatii työntekijöitään poistamaan puhelimistaan Tiktok-sovelluksen tietoturvahuolien vuoksi

    Ilkka Luoma 
    Amazon on amerikkalainen verkkokauppa-alusta - maailman suurin tai sitten toiseksi - kilpailee kiinalaisen markkinointialusta AliBaban kanssa suurimman tittelistä.

    Emme tiedä miten AliBaba on kieltänyt työntekijöiltään amerikkalaisten ohjelmistojen, aplikaatioiden, some-alustojen kuin tietokantojen käytön. Se tiedetään, että Kiina itsessään on estänyt kiinalaisilta Kiinassa muun muassa Facebookin, Twitterin ...

    Kiina haluaa kehittää omaa vuosituhantista yhteiskuntamalliaan - sitä kutsutaan uus-kungfutselaisuudeksi, joka irtautuu hitaan hallitusti perinteellisesti kommunismista. Kommunismi on lännen suuri pelkokerroin - ikäänkuin uudenajan mccarthyismia!

    Yhdysvallat edellyttää, että amerikkalaiset ohjelmistoyhtiöt kuin it-valmistajat velvoitetaan antamaan tietoja, jos havaitaan ulkomailta ja muutoinkin vakoilua, hakkerointia kuin muuta sähköistä tunkeutumista - esimerkkinä tunkeutumisesta Stuxnet-madon ujutus de facto CIA' n ja Israelin Mossadin toimesta Iranin ydintutkimuslaitoksen sentrifugeihin.

    USA haluaa estää sähköisen kumouksellisuuden - kuten tekee Kiina, Venäjä, EU ja itseasiassa kaikki muutkin valtiot

    Jokainen haluaa pitää oman kotipesänsä turvallisena. Monet muistavat Ukrainan Kiovan Maidanin verimellakat, joiden takana arvellaan vahvasti olleen ulkomaalaiset toimijat. Mitään puolueetonta tutkimusta ei olla suoritettu.

    Nyt maailmalla kiihtyy paljolti lännen masinoimana uusnormaaliksi virittynyt us-trumppistinen "uhkaa, kiristä ja pakota -politiikka" - idän ja lännen välisenä vastakkainasetteluna.

    Länsi on herännyt erityisesti Kiinan kasvuun maailman suurimmaksi vaikuttajaksi

    US haluaa pitää kiinni omasta maailmallisesta hegemoniastaan - on taistelu yhteiskuntajärjestyksien kesken. Kiina noussee yhdeksi vaihtoehdoksi - ovathan kiinalaiset jo yli 10 vuotta sitten todenneet, ettei maailmaa voida määräillä pienestä vähemmistöstä - yhden valtion toimesta. USA' n väkilukusuhde maailmallisesti on 0,33/7,8 ja Kiinan 1,4/7,8. EU on noin 0,44/7,8. >

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti