2 - Eräs Timon hienoista töistä oli nostaa arkitaviksia ministereiksi
Nyt tavallinen kansa näki, että parrasvalot Audien takanahkasohville ei aina paistanut loistokkaasti, vaan esimerkiksi yhdistelmäministeriys nosti vaikeudet kenelle tahansa pilviin - ulottuen "kyllä kansa tietää" tasolle saakka.
Eduskunnasta sinisenä pudonnut työministeri Jari Lindström oli mies paikallaan, kun oikeutta ei enää tarvinnut pohtia - se oli ollut vastuulliselle laboratorionhoitajalle liikaa. Poliitikon rooli on joskus oloa likaämpärinä, sylkykuppina kuin ahdinkokuopassa lymyämisenä. Se ei ole kivaa. Myöskään käden ei pidä liiaksi "liimautua Audin takaoviin".
Timo Soini ei kuitannut Englannista, eikä mistään muualtakaan huippuvirkaa, kuten itse sanoi jo ajat sitten "ettei ole mitään suunnitelmia", kun iltapäivälehdistö "tiesi" Timoa odottavan ministeriyden jälkeen loistava palkkiovirka. Ei ainakaan vielä.
Ehkä Timo tekee paluun?
Kokemusta ja osaamista sanaheittelyihin on riittämiin. Meneekö kansa vielä näihin sutkauskoukeroihin - jäisi nähtäväksi. Aivan ensimmäiseksi Timo tarvitsisi vahvoja ehdokkaita perustamaan "sinisyyden" raunioille uutta verestä kokoonpanoa. Olisiko sille tilaa -kysyy epätietoinen kansa, joka nosti Jytky-Timon ja monet muut valtiosaliin sormet raamatulle.
Miten olisi Timon liitto Paavo Väyrysen kanssa -eiväthän nämä herrat niin kovin kaukana toisistaan ole. e
Oli ja on ymmärrettävää, että 'vanhaa sotaratsua' kiinnostaa yhä uudelleen vihjailla houkuttelevin "omenoin ja banaanein" paluuta parrasvaloihin. Olihan ulkoministeriys ja Audin takanahkasohvat sitä Elämän parasta aikaa - Timolle, mutta ei ehkä aidoille peruspersuille.
Juuri sisäsiisteyskurssit käyneet peruspersut heittivätkin Timon sinikaihoiset esivalinnat roskiin ja valitsivat perustavanlaatuisen reviiripuolustautumisen linjan Jussi Halla-ahona ja Hakkaraisen Teukkana - hänet tuupaten EU-Brysseliin - oppimaan lisää EU-sutkauksia.
"Kyllä kansa tietää" -kuuluu pilven longalta
Olihan tuo kuuluisa Veikko Vennamon kestotokaisu sitä maallista henkisyyden mannaa kansan syville riveille. Timo erkaantui syvistä riveistä valiten hallitusvastuun ja erkaantumisen peruskansalaisten suurista huolista omasta maasta ja sen kuulumisesta juuri alkuperäsuomalaisille.
Jussi taas oivalsi vieraiden tulon aikaansaavat niin suurta epäluuloisuutta, että siinä pulpahti pintaan jopa evoluution luoma reviiriajattelu. Silti aito peruspersu ei ole rasisti - hän on vain henkilö, joka huolestunut omien geenien jatkumosta ja jälkeläistensä mahdollisuuksista erilaisten kansallisuuksien puristuksessa - olemmehan lopulta kovin pieni maailmallinen vähemmistö.
'Kauas hauet kaislikoista karkaavat'
-Timon letkauksista lainaten, kuten "rehottavat finnit", joita Timo saattaa nähdä haamuina nykypersujen ahteristoissa - näinhän se ei ole, vaan Timon vallanhimo vei häneltä hänen itsensä luoman pohjan. Pohjan, joka oli historiallisen vaikuttava ja tekona ainoalaatuinen >[2]
Venäjällä ajettiin läpi suuri perustuslakiuudistus - kansalta suoraan kysyen (onko meillä tehty vastaavaa?), johon koplattiin kansanäänestykselle kasa välttämättömiä uudistuksia, muun muassa eläkkeiden sitominen indeksiin - taisi Suomessakin olla jossain ajan vaiheessa sellainen?
Läntisesti hienostunut laatumedia painotti kuitenkin uudistuspaketista esille voimakkaimmin presidentti Vladimir Putinin uudelleenvaliintumisen mahdollisuudet.
Venäjällä on vaalijärjestelmä*, joka kuvastaa maan tapoja, lakia ja kehitystä |* US' ssa on verrantona sellainen vaalilaki, joka mahdollisti Donald Trumpin valiintumisen presidentiksi toiseksi suurimmalla äänimäärällä
Kehitys Venäjällä ei tarvitse olla läntistä tapaa miellyttävä, vaan venäläisiä itseään ja nyt kansanäänestystulos esittäytyy venäläismalliseksi - yli puolet äänesti ja lakipaketti sai taakseen ehdottoman enemmistön - siis eläkeuudistukselle mahdollistui jatkotoimenpiteet, kuten Putinin valiintumisillekin - uusille vereksille kausille.
Miksi lännen media painotti juuri näitä Putinin uusvaliintumisia?
Tosiasia on se, että Putinin valtakaudet ovat tuoneet venäläisille uusia mahdollisuuksia elää paremmin, jopa kasvua on havaittavissa tuossa 20 vuoden putinilaisessa valtakaudessa.
Venäjä on astunut uudelleen maailmanpeluriksi ja vieläpä siten, että "liittoutumista" tuon maailman suurimman, Kiinan kanssa pidetään osuvana tukemaan amerikkalaisen hegemonian murentamisena. Kiina on oiva kumppani loputtomine raaka-ainetarpeineen ja Venäjällähän noita materiaaleja riittää - kuten Baikalin makeaa ja käyttökelpoista vettä!
Putin on siis tuonut paljon hyvää -kin -tämän voisi meidän laatumediakin joskus faktisesti muistaa!
Lännessä tosin halutaan ensiarvoisesti nähdä nuo Venäjän ja Putinin huonommat puolet, joista kaivamalla saadaan uhkaa, vastakkainasettelua, jopa viholliskandadaattiutta. Miksi? >[2]
Englantilainen kolonialismi sytytti alusmaa Intiastaan aikanaan Opium-sodat Kiinaa ja tämän keisaria vastaan 1800-luvulla. Englanti halusi myydä Kiinan suurille markkinoille huumausaineita Intian plantaasheiltaan - kyseessä oli suuri business ja Kiina oli jo tuolloin maailman väkirikkain valtio.
Kiina suojellakseen väestöään huumeilta kävi lyhyen sodan englantilaisia ja tämän länsiliittolaisiaan vastaan. Kiina hävisi Opium-sodat.
Tämä on rankkaa kolonialismin historiaa - samoin kävi aikanaan Hongkongille, joka oli satoja vuosia perinteellisesti kiinalainen yhteisö - Englanti halusi valloittaa HK' n ja teki siitä sotien jälkeen pitkän vuokrasopimuksen, jonka heikentynyt Kiina joutui tunnustamaan. Alkoi englantilainen kolonialismi ja HK' n eriyttäminen -
Vuokrasopimus meni umpeen ja Englanti luovutti koloniansa Kiinan kansantasavallalle.
Sopimuksen määritettiin Pekingille tietyt oikeudet ja velvollisuudet - suurin velvollisuus oli hoitaa HK' n ulko- ja turvallisuuspolitiikka, joka nyt viimein kirjattiin tarkoin laiksi ja tuon englantilaisten tekemän sopimuksen mukaisesti, jossa HK' lle luvattiin tietyt erityisyydet takaisin luovutuksesta 50 vuodeksi.
Nyt Peking otti haltuun kaikin osin tuon jo aiemmin sovitun HK' n ulko- ja turvallisuuspolitiikan, jossa oleellisena osana on ulkoisten voima- ja väkivaltakoneistojen maihinnousun esto lietsomaan rauhattomuutta, vallankumousta ja väkivaltaa.
Nythän Peking syytti osaltansa jo aiemmista viime aikojen mellakoinneista ulkoisia voimia, joita jopa virallisten ja ulkopuolisten valtiokoneistojen taholta lietsottiin - muun muassa englantilaisten ministereiden toimesta.
On selvää että Pekingin täytyy kantaa vastuu HK' n turvallisuudesta - se toteutetaan nyt lain voimin ja kiinalaisin menetelmin, kuten muutkin valtiot, kun palauttavat järjestystä yhteiskuntiinsa.
Olisikin viisasta olla sekaantumatta tässäkään vieraiden omiin sisäisiin asioihin - onko joku huomannut Pekingin sekaantuvan USA' n mellakoihin?
1 -Kiina on vaikeasti ymmärrettävä rasti - lännestä katsottuna
Edes yrittäminen ymmärtämiseen on täältä "vapaasta markkinataloudesta" hankalaa. Kiina on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisista korkeakultuureista - ollen noin 4000 vuotta vanha yhteiskunnallinen järjestys. Vastaavasti US, joka on itäisen kulttuurin "pahin vastustaja" läntisen hegemonian jatkumiselle - tuo historia lähinnä valkoisena yhteiskuntamallina on USA' ssa noin 400 vuotta vanhaa ---
Viime vuosisata oli läntisen johtovaltion Yhdysvaltojen johdattelu- ja jopa määräysvaltaa - sodilla ja kaupalla
Kiina on ilmaissut jo vuosia sitten, ettei maailmaa voida muokata ja määräysjärjestellä yhdestä valtiosta. Samalla Kiinan nykyinen johtaja - 'kolmen tuolin' Xi Jinping ilmaisi, että kiinalainen yhteiskuntamalli on jo vientituote - tämän päivän vientikohdemaita voimme tässä pohdiskella.
Tämä meneillään oleva vuosisisata arvuuteltiin osuvasti amerikkalaisessa laatuaviisissa The Newsweek' ssä: "The China's Century" -etusivun monivärisenä kuvana.
Kiina edustaa tänään Maapallollisesta ihmispopulaatiostamme suhdelukuparilla 1,4/7,8 - kun vastaavasti EU on 0,46/7,8 ja US 0,33/7,8. Kiinalaisten määrä lienee jo yksin suurempi kuin koko läntisen vapaan markkinatalouden populaatiomäärä.
Eräs ensimmäisistä tarkastelukohteista Kiinan suunnalta voisi olla heidän vuosituhantinen tapa olla sekaantumatta vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin. Tämä ominaisuus on vierasta läntisen johtajan Yhdysvaltain näkökulmasta - parhaiten tuota läntistä sekaantumista edustaa amerikkalaisten sotimisherkkyys - paikalle pyydettynä tai pyytämättä tulona (esimerkkeinä Serbia, Irak ja Syyria).
Tänään maailmassamme vallitsee kaupallisesti US-lähtöinen trumppismiksi mainostettu "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka. Tuon trumppismin alkulähteitä on helppo tarkastella - ne johtuvat paljolti heräämisestä, jossa Kiina olikin jo noussut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP* - IMF 2014/-15) >[2]
1 - 2
Timo Soini: Suomessa on ”kraatterin kokoinen” tarve uudelle Suomen maaseudun puolueelle
Nyt tavallinen kansa näki, että parrasvalot Audien takanahkasohville ei aina paistanut loistokkaasti, vaan esimerkiksi yhdistelmäministeriys nosti vaikeudet kenelle tahansa pilviin - ulottuen "kyllä kansa tietää" tasolle saakka.
Eduskunnasta sinisenä pudonnut työministeri Jari Lindström oli mies paikallaan, kun oikeutta ei enää tarvinnut pohtia - se oli ollut vastuulliselle laboratorionhoitajalle liikaa. Poliitikon rooli on joskus oloa likaämpärinä, sylkykuppina kuin ahdinkokuopassa lymyämisenä. Se ei ole kivaa. Myöskään käden ei pidä liiaksi "liimautua Audin takaoviin".
Timo Soini ei kuitannut Englannista, eikä mistään muualtakaan huippuvirkaa, kuten itse sanoi jo ajat sitten "ettei ole mitään suunnitelmia", kun iltapäivälehdistö "tiesi" Timoa odottavan ministeriyden jälkeen loistava palkkiovirka. Ei ainakaan vielä.
Ehkä Timo tekee paluun?
Kokemusta ja osaamista sanaheittelyihin on riittämiin. Meneekö kansa vielä näihin sutkauskoukeroihin - jäisi nähtäväksi. Aivan ensimmäiseksi Timo tarvitsisi vahvoja ehdokkaita perustamaan "sinisyyden" raunioille uutta verestä kokoonpanoa. Olisiko sille tilaa -kysyy epätietoinen kansa, joka nosti Jytky-Timon ja monet muut valtiosaliin sormet raamatulle.
Miten olisi Timon liitto Paavo Väyrysen kanssa -eiväthän nämä herrat niin kovin kaukana toisistaan ole. e
1 - 1
Timo Soini: Suomessa on ”kraatterin kokoinen” tarve uudelle Suomen maaseudun puolueelle
Juuri sisäsiisteyskurssit käyneet peruspersut heittivätkin Timon sinikaihoiset esivalinnat roskiin ja valitsivat perustavanlaatuisen reviiripuolustautumisen linjan Jussi Halla-ahona ja Hakkaraisen Teukkana - hänet tuupaten EU-Brysseliin - oppimaan lisää EU-sutkauksia.
"Kyllä kansa tietää" -kuuluu pilven longalta
Olihan tuo kuuluisa Veikko Vennamon kestotokaisu sitä maallista henkisyyden mannaa kansan syville riveille. Timo erkaantui syvistä riveistä valiten hallitusvastuun ja erkaantumisen peruskansalaisten suurista huolista omasta maasta ja sen kuulumisesta juuri alkuperäsuomalaisille.
Jussi taas oivalsi vieraiden tulon aikaansaavat niin suurta epäluuloisuutta, että siinä pulpahti pintaan jopa evoluution luoma reviiriajattelu. Silti aito peruspersu ei ole rasisti - hän on vain henkilö, joka huolestunut omien geenien jatkumosta ja jälkeläistensä mahdollisuuksista erilaisten kansallisuuksien puristuksessa - olemmehan lopulta kovin pieni maailmallinen vähemmistö.
'Kauas hauet kaislikoista karkaavat'
-Timon letkauksista lainaten, kuten "rehottavat finnit", joita Timo saattaa nähdä haamuina nykypersujen ahteristoissa - näinhän se ei ole, vaan Timon vallanhimo vei häneltä hänen itsensä luoman pohjan. Pohjan, joka oli historiallisen vaikuttava ja tekona ainoalaatuinen >[2]
3 - 1
Kaikki äänet on laskettu: Vladimir Putinin jatkon salliva perustuslakiuudistus hyväksyttiin selvin luvuin
Venäjällä ajettiin läpi suuri perustuslakiuudistus - kansalta suoraan kysyen (onko meillä tehty vastaavaa?), johon koplattiin kansanäänestykselle kasa välttämättömiä uudistuksia, muun muassa eläkkeiden sitominen indeksiin - taisi Suomessakin olla jossain ajan vaiheessa sellainen?
Läntisesti hienostunut laatumedia painotti kuitenkin uudistuspaketista esille voimakkaimmin presidentti Vladimir Putinin uudelleenvaliintumisen mahdollisuudet.
Venäjällä on vaalijärjestelmä*, joka kuvastaa maan tapoja, lakia ja kehitystä
|* US' ssa on verrantona sellainen vaalilaki, joka mahdollisti Donald Trumpin valiintumisen presidentiksi toiseksi suurimmalla äänimäärällä
Kehitys Venäjällä ei tarvitse olla läntistä tapaa miellyttävä, vaan venäläisiä itseään ja nyt kansanäänestystulos esittäytyy venäläismalliseksi - yli puolet äänesti ja lakipaketti sai taakseen ehdottoman enemmistön - siis eläkeuudistukselle mahdollistui jatkotoimenpiteet, kuten Putinin valiintumisillekin - uusille vereksille kausille.
Miksi lännen media painotti juuri näitä Putinin uusvaliintumisia?
Tosiasia on se, että Putinin valtakaudet ovat tuoneet venäläisille uusia mahdollisuuksia elää paremmin, jopa kasvua on havaittavissa tuossa 20 vuoden putinilaisessa valtakaudessa.
Venäjä on astunut uudelleen maailmanpeluriksi ja vieläpä siten, että "liittoutumista" tuon maailman suurimman, Kiinan kanssa pidetään osuvana tukemaan amerikkalaisen hegemonian murentamisena. Kiina on oiva kumppani loputtomine raaka-ainetarpeineen ja Venäjällähän noita materiaaleja riittää - kuten Baikalin makeaa ja käyttökelpoista vettä!
Putin on siis tuonut paljon hyvää -kin -tämän voisi meidän laatumediakin joskus faktisesti muistaa!
Lännessä tosin halutaan ensiarvoisesti nähdä nuo Venäjän ja Putinin huonommat puolet, joista kaivamalla saadaan uhkaa, vastakkainasettelua, jopa viholliskandadaattiutta. Miksi? >[2]
4
Hongkongin turvallisuuslaki hyväksyttiin Kiinassa, Yhdysvallat uhkaa ryhtyä toimiin – ”Tämä on loppu Hongkongille sellaisena kuin maailma sen ennen tunsi”
Kiina suojellakseen väestöään huumeilta kävi lyhyen sodan englantilaisia ja tämän länsiliittolaisiaan vastaan. Kiina hävisi Opium-sodat.
Tämä on rankkaa kolonialismin historiaa - samoin kävi aikanaan Hongkongille, joka oli satoja vuosia perinteellisesti kiinalainen yhteisö - Englanti halusi valloittaa HK' n ja teki siitä sotien jälkeen pitkän vuokrasopimuksen, jonka heikentynyt Kiina joutui tunnustamaan. Alkoi englantilainen kolonialismi ja HK' n eriyttäminen -
Vuokrasopimus meni umpeen ja Englanti luovutti koloniansa Kiinan kansantasavallalle.
Sopimuksen määritettiin Pekingille tietyt oikeudet ja velvollisuudet - suurin velvollisuus oli hoitaa HK' n ulko- ja turvallisuuspolitiikka, joka nyt viimein kirjattiin tarkoin laiksi ja tuon englantilaisten tekemän sopimuksen mukaisesti, jossa HK' lle luvattiin tietyt erityisyydet takaisin luovutuksesta 50 vuodeksi.
Nyt Peking otti haltuun kaikin osin tuon jo aiemmin sovitun HK' n ulko- ja turvallisuuspolitiikan, jossa oleellisena osana on ulkoisten voima- ja väkivaltakoneistojen maihinnousun esto lietsomaan rauhattomuutta, vallankumousta ja väkivaltaa.
Nythän Peking syytti osaltansa jo aiemmista viime aikojen mellakoinneista ulkoisia voimia, joita jopa virallisten ja ulkopuolisten valtiokoneistojen taholta lietsottiin - muun muassa englantilaisten ministereiden toimesta.
On selvää että Pekingin täytyy kantaa vastuu HK' n turvallisuudesta - se toteutetaan nyt lain voimin ja kiinalaisin menetelmin, kuten muutkin valtiot, kun palauttavat järjestystä yhteiskuntiinsa.
Olisikin viisasta olla sekaantumatta tässäkään vieraiden omiin sisäisiin asioihin - onko joku huomannut Pekingin sekaantuvan USA' n mellakoihin?
5 - 1
Neljä sanaa seinässä paljastivat, miksi Kiina pelottaa – HS:n uusi kirjeenvaihtaja luotaa Kiinan vaikutusvallan kasvua maailmalla
Edes yrittäminen ymmärtämiseen on täältä "vapaasta markkinataloudesta" hankalaa. Kiina on yksi maailman vanhimmista yhtäjaksoisista korkeakultuureista - ollen noin 4000 vuotta vanha yhteiskunnallinen järjestys. Vastaavasti US, joka on itäisen kulttuurin "pahin vastustaja" läntisen hegemonian jatkumiselle - tuo historia lähinnä valkoisena yhteiskuntamallina on USA' ssa noin 400 vuotta vanhaa ---
Viime vuosisata oli läntisen johtovaltion Yhdysvaltojen johdattelu- ja jopa määräysvaltaa - sodilla ja kaupalla
Kiina on ilmaissut jo vuosia sitten, ettei maailmaa voida muokata ja määräysjärjestellä yhdestä valtiosta. Samalla Kiinan nykyinen johtaja - 'kolmen tuolin' Xi Jinping ilmaisi, että kiinalainen yhteiskuntamalli on jo vientituote - tämän päivän vientikohdemaita voimme tässä pohdiskella.
Tämä meneillään oleva vuosisisata arvuuteltiin osuvasti amerikkalaisessa laatuaviisissa The Newsweek' ssä: "The China's Century" -etusivun monivärisenä kuvana.
Kiina edustaa tänään Maapallollisesta ihmispopulaatiostamme suhdelukuparilla 1,4/7,8 - kun vastaavasti EU on 0,46/7,8 ja US 0,33/7,8. Kiinalaisten määrä lienee jo yksin suurempi kuin koko läntisen vapaan markkinatalouden populaatiomäärä.
Eräs ensimmäisistä tarkastelukohteista Kiinan suunnalta voisi olla heidän vuosituhantinen tapa olla sekaantumatta vieraiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin. Tämä ominaisuus on vierasta läntisen johtajan Yhdysvaltain näkökulmasta - parhaiten tuota läntistä sekaantumista edustaa amerikkalaisten sotimisherkkyys - paikalle pyydettynä tai pyytämättä tulona (esimerkkeinä Serbia, Irak ja Syyria).
Tänään maailmassamme vallitsee kaupallisesti US-lähtöinen trumppismiksi mainostettu "uhkaa, kiristä ja pakota" -politiikka. Tuon trumppismin alkulähteitä on helppo tarkastella - ne johtuvat paljolti heräämisestä, jossa Kiina olikin jo noussut maailman suurimmaksi taloudeksi (bkt/PPP* - IMF 2014/-15) >[2]