lauantai 11. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 10072020 - III



              10072020

...
  • 1

  • Tiktokin omistava yhtiö nousi maailman arvokkaimmaksi startupiksi, sitten epäilykset heräsivät – ”Halusimme nähdä sellaisen kuvan Kiinasta, jota ei ollut olemassakaan”

    Ilkka Luoma 
    2 - TikTok on systemaattisesti estänyt/ koettanut estää kaiken pahan, väkivallan, kapinoinnin kuin sodat ja niistä kihelmöimisen.

    TikTok haluaa olla vain alusta, jolle kaikki voivat tehdä omia pieniä arkipäivän iloon, hauskuuteen ja hassutteluun liittyviä lyhytvideoita - ottamatta TikTokkina kantaa taiteellisuuteen - vain estämällä manipulaation ja propagandan politiikkana kuin ohjailun, miten olisi se paras tapa Elää yhteiskuntana.

    Oman Elämänsä päättävät itse aplikaation käyttäjät. Nyt TikTok on noussut maailman suurimmaksi - ladatuimmaksi. Ketään ei ole sinne pakotettu, kuten ei aikanaan Aku-Ankkaankaan. Nyt lähinnä nuoret, jopa lapset ovat "elokuvien tekijöitä" omine tuotoksineen. Idea oli se, että ihmiset saavat toteuttaa itseään - ja tässä ei valtio koneistona ole mukana.

    Tosin lännestä syytetään ja väitetään juuri Kiinan valtion ja erityisesti kommunistisen puolueen olevan takapiru, kuten Huaweissakin. Kiinalainen kommunismi on menestynyt ilmeisesti liian hyvin, koska syyttely on saanut laajat mitat, ja vastakkainaseteluun Kiinan kanssa vaaditaan US-ulkoministeri Mike Pompeon taholta nyt Suomeakin.

    Herää kysymys onko tässä herännyt alitajuinen 1950-luvun amerikkalaisperäinen
    mccarthyismi*, joka oli tuolloisen neuvostoliittolaisen kommunismin pelkoa sen leviämisestä läntisille vapauden kulutusmarkkinoille. Niin tai näin - Kiina on noussut USA' n rinnalle ja ajanee ohi nykyvauhdillaan.

    Kiinan presidentti Xi Jinping on jo ilmaissut, että kiinalaisuus yhteiskuntamallina on vientituote - koemarkkinointi alkoi Afrikasta?!

    US on menettämässä maailmallisen herruuden omalla noin 0,33/7,8 väestöosuudellaan maailmallisesta ihmispopulaatiosta. Olisiko nyt idän vuoro - ja länsi käy nyt omaa sotaansa omasta Elämästään ja sen vaikuteherruudesta.

    TikTok on erityinen kohde, sillä se saattaa vaikuttaa lapsiin lännessä kuten aikanaan Aku-Ankka, joka ei saanut lehtenä jalansijaa Kiinassa - vain suurina Disneyland-huvipuistoina. [1]
  • 2 - 2

  • Kokoomus muutti kantaansa ja vaatii nyt ansiosidonnaista kaikille: ”Tämä järjestelmä ei ole oikeudenmukainen”, sanoo Elina Lepomäki

    Ilkka Luoma 
    2 - PM Sanna Marin ja kansanedustaja Elina Lepomäki ovat jotenkin tietyltä osin sukulaissieluja, vaikka lähtökohdat ovat niin erilaiset ... he saattavat kunnioittaa ja arvostaa toisiaan vilpittömästi?

    On myös huomattava, että Lepomäki omaa samoin kuin Marin kestäviä viherajatuksia uudesta maailmasta, jossa kasvuhokema ja näyttö- ja vertailutalous eivät ole enää päällimmäisiä tavoitteita haettaessa ihmisille - yhteiskunnan jäsenille sitä oikeaa hyvin vointia vähemmästä materialismista.

    Monille saattoi tulla väkevänä yllätyksenä, että nykyisin ansiosidonnaiset maksetaan 80-90 prosenttisesti valtion ja tovereiden kukkaroista - eikä niinkään työttömyyskassoista. Ehkä kaipaamme tähän vahvistuksen niin Hakaniemen toverilinnoituksesta kuin EK' n pyhätöstä Etelärannasta - unohtamatta valtiovarainministeriön kaikkitietäviä tilastonikkareita!

    Lepomäen esilletulo oli raikas tuulahdus ummehtuneesta perinnepolitiikasta

    Kokoomus käänsi takkinsa tyylikkäästi - ehkä Elina oli lukenut insinöörimäistä lakia puoluekoneistossaan - että katsokaa demareiden ja Sannan lentoa kohden täyttä kansakunnan suosiota - toistaiseksi hyvin hoidetun koronaoperoinnin myötä.

    Oli siis tehtävä asialle jotain. Näin se on nyt tehty ja Lepomäen kulku kohden kokoomusjohtoa on alkanut. Kokoomus saa kiintoisan ja tulevaisuuteen luotsaavan puoluekokouksen, jossa Petteri Orpo saa kilpasisaren, jonka oli tässä kohdin pakko tulla esille - Sanna Marin on vienyt Kokoomukselta ilmatilan ja Petteriltä esiintymishapen ... e [BLOG]
  • 2 - 1

  • Kokoomus muutti kantaansa ja vaatii nyt ansiosidonnaista kaikille: ”Tämä järjestelmä ei ole oikeudenmukainen”, sanoo Elina Lepomäki

    Ilkka Luoma 
    1 - Kokoomukselta kova ja huomiseen luotsaava avaus - hyväksyen edustaja Elina Lepomäen komennossa toverikuntaan tasa-arvoa. SDP PM Sanna Marinin kuningatarjuoksun varteen piti sijoittaa kokoomuslaista vastinetta Lepomäkenä.

    Nyt tultiin demareiden valtatontille - toveripiirien synnyinsijoille, jossa ammattiyhdistysliike joutuu omalaatuisen tilanneasetelmaan, jossa kaikki toverit tulee kohdella tasa-arvoisina.

    Kokoomus ottaa samalla riskin puoluepoliittiselle rahoituspohjalleen, sillä tunnetusti työnantajalinnoitus Etelärannassa ei hyväksy kaikille tasa-arvoista palkkaan suhteutettua työttömyysturvaa - ainakaan tähän mennessä. Nyt Elina oivalsi keinon päästä samoille mittapuille kutistuneen NNV-hallituksen kanssa (NNV = Nuorten Naisten Voima).

    Lepomäen pinnalle nosto oli odotettu, sillä nykyinen Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on ainakin julkisesti alakynnessä PM Marinin edessä.

    "Aina perillä olevista piireistä" arvellaan, että Elina voisi olla jopa hallitusyhteistyökumppani Sannalle, sillä Marin ilmaisi jo Orpolle, että saattaa mennä pitkään, että yhteistyö alkaisi punasinisenä. Nyt Lepomäki saattaa oivalluksellaan olla modernille demariuudistaja Marinille oiva kumppani, jos De Gröna tai Keskusta [YLE] rupeavat hankaliksi hallitustyöskentelyssä >

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti