torstai 23. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 20072020 - II


  • 1

  • Myös EK siirtyi ajamaan ansioturvaa kaikille – Ay-liike syyttää takinkäännöstä: "Ääni on kokoomuksen ääni", sanoo SAK:n Jarkko Eloranta

    Ilkka Luoma 
    1 - Kansanedustaja Elina Lepomäen esitys ansiosidonnaisen työttömyysturvan vajavaisuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta sytytti nyt EK-linnoituksenkin Etelärannasta yhteistaisteluun ammattiliittoja - erityisesti SAK' ta vastaan.

    On selvää, että EK haluaa murentaa SAK' n voiman

    Tällöin EK' lle itselleen ei olisi vastinparia toveririvistöjen etuja ajamaan. Aikanaan Forssassa SDP loi osaltansa suomalaisia tasa-arvon ja elintason peruskiviä - alkaen kahdaksantuntisesta työpäivästä. Tuosta Forssan-ajasta on kulunut nyt piiitkä aika - on tehtävä jotain - siis toveriliikkeidenkin.

    Demareiden varapuheenjohtaja ja nykyinen hyvin kansalaissuosittu PM Sanna Marin on toisen todellisen haasteensa edessä. Koronaakaan ei olla vielä taputeltu hautaan, vaan sen uusi sukupolvi saattaa olla jo muhimassa uudeksi vastustamattomaksi ongelmaksi. Rajat kiinni, Sanna?

    Toki Marinilla on haaste juuri nyt EU-Brysselissäkin!
    Lepomäen nousu barrikaadeille voi tarkoittaa puolueiden uudistumiskehitystä, mutta myös poliittista sotaa, jossa toveri saattaa jäädä vaille "isoa Hakaniemen turvaa". Tämä on EK' n ja kokoomuksen tavoite, päästä työpaikkakohtaiseen sopimukseen, joka toisi toki joustavuutta, mutta veisi toveriliikkeeltä massavaikutetuen pois.

    Kaikella on puolensa - osaaja osaa huolehtia omastansa, kuten ahnekin!
    [Miten Lepomäki porrastaisi ansiosidonnaisen ja miten säätelisi ne kymmenet muut tekijät, jotka vaikuttavat kokonaisvaltaisesti työttömyysturvaan?]

    Miten olisi, jos yritykset ottaisivat toveriliikkeen osaksi hallitustyöskentelyä - vastuulla, valtaoikeuksilla ja vaikuttavuudella. Olisiko näin hyvien aikojen osinkojen jako oikeudenmukaisempaa ja huonojen aikojen työskentelymoraali ja palkkajoustavuus kokonaisvaltaisesti vastuullisempaa - kaikki mukautuisivat >[2]
  • 2

  • Kun tulevaisuus muuttaa naapuriin

    Ilkka Luoma 
    Aivan ensimmäiseksi: Mitä on Elämä?

    Elämä on meille ihmisille "itsestäänselvää" - me ajattelemme, siis olemme. Oleminen on sitä Elämää, kun sen tiedostaa. Miten sen tiedostamme? Tiedostamme sen omasta kehikostamme, joka on ylempiä kerroksia tasorakenteessa, jonka alinta osaa emme edes tunne - vain teoriomme - vaikkapa kvarkkeina tai "stringeinä".

    Me kuvittelemme Elämämme täällä ylemmissä tietoisuuden kerroksissa - tasoissa

    Atomien tasolla ei ole Elämää -me ajattelemme; vain liike vaikkapa elektroneina, joiden liikekaavoja emme ymmärrä täysin. Miten me siis ymmärrämme Elämän?

    Kuvittelemme Draken kaavalla Elämää olevan jopa meidän galaksissamme - Linnunradassa, jossa on miljardeja planeettoja, joista varmaankin tuhansilla on kaltaisemme "Elämän vyöhyke". Tämä ei kuitenkaan vielä takaa mitään Elollisuutta.

    Me muodostumme noista tasorekenteiden atomeista

    Tasorakenteiden alimmat tasot taas nykytiedon mukaan koostuvat kvarkeista - ja lopulta "stringeistä". Kuvitteellinen Elämämme muodostuu siis alimman tasorakenteen "stringeistä", jos niitä sattuu Olemaan.

    Voisimme ajatella, että on suorastaan jumalallinen ihme, jos jossain muualla olisi kaltaistamme Elämää (hahmottamallamme tavalla) näistä arvattavasti sielläkin muodostuvista tasorakenteista - onhan väitetty, että tuntemamme atomi - vety olisi se universumin yleisin alkuaine.

    Todennäköisyys että "ihminen tulisi vastaan tuolta jostain", on lähes mahdoton!

    Tavat, miten nuo tasorakenteen alkeisosaset voivat kasautua ovat lähes äärettömät - ja siis olisi jumaluutta hipova ihme, jos tuo tasorakenne "sringeistä ihmisiin" olisi Alpha Centaurissa kaltaisemme mukainen!

    Miten siis kutsumme Elämää?


    Keskustelevatko kvarkit keskenään? Mikä onkaan energiahyppy yli galaksien - onko se Elämää? Onko Elämää, jos muualta Betelgeuzen planeetoilta tulevat virukset juttelevatkin täällä meillä olevien kanssa - onko niillä yhteys jo nyt? Olemme kuitenkin vain alkuvaiheen kuvitelmissamme. Arvelemme Elämää omasta itsekkyydestämme!

...

        20072020


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti