torstai 23. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 22072020 - I

1

Marin puolustaa pesäeron tekemistä nuukaan nelikkoon: lopputulos nyt parempi kuin jäsenmaksupalautuksia vaatimalla


Ilkka Luoma 

PM Sanna Marin perusteli lopputulostaan EU-Brysselistä osuvasti - ravinto ja "vaikeat alueet" saivat lisää rahaa. Miksi tämä olisi niin tärkeää, siksi, että kaupunkilainenkin syö joka päivä. 'Suomalainen tomaatti on paremman makuista, ehkä puhtaampaakin kuin "espanjalainen"'. Omavaraisuuspyrkykin nostaa jo päätään.

Suomen maatalous sai haastaviin olosuhteisiinsa lisää rahaa ja tämä hyvä


Nyt meille paremmin mahdollistuu oman ravinto-omavaraisuuden kehitys. On tosiasia, että maailmaa saattaa kohdata ravintopula, joskin tuossa vieressä - idässä Venäjällä - on kasvamassa mahdollisuus olla merkittävä ravinnon lähde - muillekin.

Marin osasi suuren huomaavaisuuden

Se oli kädenojennus demariliikkeestä Keskustalle, jota jo NNV-hallituksen valtiovarainministeri, luottamusta herättävä isähahmo ja entinen pääministeri ja aiempi Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen nosti arvona korkealle.

Sanna valoi luottamusta hallitustyöskentelyyn, jota kokoomus kansanedustaja Sanna Lepomäen johdolla koettaa ansiosidonnaisesti "murentaa, tai kosiskella" [!]* pääsynä Marinin hallitukseen - Keskustan tilalle!

Palloamme voi kohdata ruokapula ja näin oman maan tuotanto nousee arvoonsa

Ihmisten reviirillinen puolustus nousee kriisien edellä ja reviirien suurin tekijä on ravinnonsaanto. Tähän Marin sai nyt lisärahaa.

Eikä haja-asutusalueidemme kehityskohteiden lisärahoitus ollut sekään hallitusta hajottava. Keskusta pitää väyrysmäisesti esillä "koko maan järkevästi asuttuna pitämistä"; tähän tuli nyt uutta 'ylimääräistä rahaa'. Tämäkin vakauttaa NNV-hallituksen ** yhteistyökykyä. Keskusta kiittää.

Media laskee, että kolmessa vuodessa saatu rahamäärä puolta vähempänä kuin siitä maksu seuraavien 30 vuoden aikana olisi yhteismitallista. Ei ole, sillä valtiolliset velat lisääntyvät koko ajan ja EU' ssa lienee jo nyt "salainen suunnitelma", jossa elvytykseen liittyviä velkoja ei käytännössä makseta kaikkia takaisin**, vaan osa lainoista "haihtuu hienostuneesti EU' n talouskoukeroihin".

..

       22072020

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti