perjantai 10. heinäkuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 09072020 - IV


                09072020


...
  • 1

  • YK:n erityisraportoija: Köyhyys ei ole vähentynyt maailmalla sitten 1990-luvun, vaikka maailmalla on puhuttu jopa köyhyyden voittamisesta

    Ilkka Luoma 
    Köyhyyttä on kahdenlaista - maallista ja henkistä
    Puhutaan innokkaasti, että elintason nousu - siis paljolti maallisen hamuamisen myötä "lisää, enemmän ja suuremmissa erissä" olisi tuottamassa jopa onnellisuutta. Ehkä joku tulee kuluttamisestaan onnelliseksi, kun saa ostosristeillä ostoskeskuksien tavarapaljoudessa.

    Tavarallisesti ja kulutuksellisesti köyhä voi olla silti onnellinen

    Täällä meillä suomalaisessa Onnelassa sanotaan Elävän maailman onnellisin kansa. Kuinka pitkälle tuo kasvuhokemallinen rikkaus voikaan edetä - ennen kuin luonto ympäriltämme loppuu. Millaista onnea se meille tuottaisikaan?

    Rikkaus tavarallisesti ei ole kestävää

    Jo nyt syömme maailmallisen vuotuisbiologian tuossa puolessa välissä vuotta - loppu mennee velaksi. Tuottaako tuo velka näennäisrikkautta ihmisilleen, mutta biologista köyhyttää luonnolle, joka lopulta Elättää niin rikkaan kuin köyhän.

    Maailma eriarvoistuu huimaa vauhtia ja tuloerot kasvavat

    Alinkin kulutuskymmenennes "rikastuu" kulutukseltaan (hyvin vähän päälle saa vähän lisää) - päästen näin materiaalisen "rikkauden" makuun!

    Mitataanhan meidän erinomaisuutta ja näyttö- ja vertailutalouden kohotuksellisuutta bruttokansantuotteena [bkt] - vielä muuntaen nuo maaluvut "yhtäläisiksi" - US-dollareiksi. Samalla unohtaen, että kiinalainen ostaa tuotteita ja ravintoa juaneilla, venäläinen ruplilla ja sveitsiläinen frangeilla. Jos haluamme oikeasti yhtäläisyyttä ja verrannollisuutta - tarvitsemme tunnusluvustoksi ostovoimakorjatun bkt' n - PPP.

    Köyhyys on aina ennenkin sytyttänyt sotia - vähintäänkin kapinahenkeä!

    Köyhä kysyy usein, että miksi minä en ole rikas. Olenko tyhmä, lahjaton, onneton vai mikä vaivaa, kun en pääse tuonne rikkaiden muurien taakse huolestumaan omaisuuksieni kohtaloista. Muurit sen kuin kasvavat, ettei "pankkien lattioille hiekkaa kantanut kahinakansa" pääse nokkeluudella ansaisemieni tavaroiden - omaisuuksieni kimppuuun.

    Köyhällä on vähemmän huolia - köyhä ymmärtää, ettei kuolinliinoissa ole taskuja.
  • 2

  • Suomalaiskeksijä toivoo löytäneensä ratkaisun vesipulaan – ”Ensin pitää keksiä, mitä pitää keksiä”

    Ilkka Luoma 
    1 - Puhtaan veden äärellä!

    Espanjalainen kurkku puhuttaa, mutta nyt puhuttaa tuntematon saastunut vesi Saksassa. Olemmeko materiamuunnoksissamme kehittäneet superviruksia, jotka leviävät "vesisuonistossamme" - putkistoissa jokaisen kulutusihmisen ulottuville? Millaisen "vastaiskun" virukset ja bakteerit ovat omassa ihmisperäisesti autetussa tuotekehityksessään mm. meille varanneet?

    Puhdas vesi on heti kelvollisen ilman jälkeen toiseksi tärkein elämän edellytys. Ilman hengitettävää happea tulisit toimeen muutaman minuutin, ilman puhdasta vettä muutaman päivän ja ilman kiinteää ravintoa muutaman viikon. 'Vesi vanhin voitehista' - voi olla tämän päivän menestyksen lähde suomalaiselle osaamiselle!

    Joka päivä kuolee lähinnä maailman kehitysmaissa 4.300 lasta suoraan tai epäsuorasti saastuneen veden mikrobeihin, joka päivä – jo kymmenien vuosien ajan.

    ...
    Vesi on käytännössä uusiutumaton luonnonvara, se täytyy käyttömme jälkeen aina puhdistaa!

    Uutisointi kohautti suomalaisia uudelle menestyksen tielle - vesi voi olla tulevaisuutta, oivallus, jonka MTV3 esitti ja brändiviisaat -kerho valitsi mm. veden viemään suomalaista osaamista eteenpäin 14. huhtikuuta 2010

    [ ... jätevesilaitoksien haju leijailee kaupungille Kiinassa ... Suomesta tullut yhtiö järjesti hajun pois parissa vuorokaudessa. Puoli-ihmeitä tekevät suomalaiset nousivat Kiinassa maineeseen. Kauppoja hierotaan. Oli valittu brändiä tehokkaampi tapa toimia - puhuttiin vähemmän ja tehtiin enemmän ... ] >[2]
  • 3

  • Yhteiskunnan suoja­verkkoja on purettu, ja nyt korona­kriisi kurittaa entistä rajummin Kalifornian köyhiä – ”Oikeastaan enää vain koulut ovat jäljellä”

    Ilkka Luoma 
    Yhdysvallat on kansojen ja kansallisuuksien sulatusuuni, ollut aina siitä lähtien, kun valkoinen eurooppalainen tuli uudelle mantereelle löytöretkeilijänä, valloittajana, miehittäjänä - ajaen alkuperäintiaanit reservaattien kautta "toisen luokan kansalaisiksi" ...

    Intiaanien kieltä ei enää kuulla kuin kulttuuritapahtumissa

    Nyt vallitsee uusi kieli - englanti, joka tuottaa nyt tämän uusmaailmallisuuden, sanan- ja yrittämisen vapauden. Vapaus yrittää on vahvojen ja määrätietoisten laji - siellä ei ylleesä pärjätä heikkona, hiljaisena kuin täysin rehellisenäkään. Yrittäminen on myös oveluutta, jossa osataan vältellä oikeudellisesti tuomioihin johtavat karikot - usein vielä laillisesti tai lakia hipoen.

    Yrittäminen on menestymistä -pääsäännön mukaan. Huono yrittäminen johtaa häviöön, tappioon ja lopulta konkurssiin - siis yrityselämän loppuun - taloudellisena kuolemana.

    US on yrittäjyyden mekka, jossa sosiaalinen turvallisuus ladataan ihmisestä itsestään - on menestyttävä, jotta varmuudet Elämästä ovat omissa näpeissä. Näin USA' ssa, jossa sosiaaliturva on "ambomaa-luokkaa" -anteeksi Namibia, sielläkin on jo yhteiskuntaturvaa orastavasti.

    Evoluutio "ajatteli" maailman vahvojen maailmaksi, jossa heikot sortuvat, tai ei evoluutio tunteile, vaan lataa ohjelmaansa sopeumallisen kilpailun siivittämänä, jossa yliyritys korjataan sarjalla, jossa liiaksi paisunut palautetaan reviirilliseen tapahtumiin - Elämään hallitulla lisääntymisellä.

    "US on lisääntynyt mallikkaasti"

    Se oli viime vuosisadan kuningaskuluttaja, jäljenjättäjä kuin sotilasherra, mikä tosin on jatkunut koko tämän uuden vuosituhannen alun. Sotimisen kaikkinaisuus on monille köyhille, lähinnä mustille suuri mahdollisuus olla isänmaallinen ja tienata rahaa, kun muutoin oveluuden yrityskentässä ei tuloa ja voittoja ole herunut, jos on edes täysillä yritettykään?

    Sosiaaliturva on US' ssa paljolti hyväntekijöiden lahjoitusten, yksilömyötätunnon ja Kirkon varassa. USA' ssa arvostetaan yrittämistä yli kaiken.
  • 4

  • Itsevarma Ruotsi on joutunut tilanteeseen, johon se tuskin on koskaan kuvitellut joutuvansa

    Ilkka Luoma 
    2 - Korona on saanut kehittyä enemmän rauhassa Ruotsissa kuin Suomessa?

    Tuo pitkä rauhanaika on nostanut ruotsalaisten ylpeyttä puolueettomuudesta, ja omaehtoisuudesta, joka näkyi hyvin II Maailmansodassa - oltiin suhteissa niin liittoutuneisiin kuin Saksan kolmanteen valtakuntaankin. Se toi omanlaista ruotsalaisuutta kehiin, joka jatkui hyvin erityisesti murhatun pääministeri Olof Palmeen toimintamallina - vaikkapa US' n Vietnamin sotaa vastaan.

    Ruotsi on ollut isoveli, kirittäjä ja se, jonne on katsottu ylöspäin. Ei enää, ja nyt viimeistään (tässä vaiheessa katsottuna) - voime katsoa jo tasavertaisesti täältä "itäisestä maakunnasta" Ruotsia, jonka oma äidinkieli on meillä toisena pakollisena kotimaisena.

    Nyt PM Sanna Marin palautti Suomelle kaivattua itseluottamusta tehdä omia päätöksiä omalla tavalla. Aiemminhan me aina katsoimme Ruotsista mallia ja kopioimme heidän säädöksiään omiimme, olihan Ruotsi jotenkin meitä isompi, osaavampi kuin nokkelampi (säästyivät sodilta).

    "Ajat muuttuvat - Börjeseni", mukaelma "Eskoseni" tuumauksesta

    Tänään ruotsalaiset puolivihoittelevat rajamme kiinni olosta. Me taas muistamme, ettei isoveljemme Ruotsi avannut rajojaan kun toinen "isoveljemme" kävi päällemme 1939. Toki raja Ruotsiin oli auki, kun sotalapsiamme rahdattiin Ruotsin onnelaan, muun muassa edesmennyt äitini. Tästä kiitos ruotsalaisille, mutta raja pysyi muutoin kiinni, kun olisimme tarvinneet merkittävää apua Talvisotaamme ...

    Meneillään on meiltä katsottuna aiheellinen reviirimme puolustus

    Emme halua koronalaajentumaa nyt Ruotsista - ei muuta. Meillä on oikeus suojella omaamme, suojelivathan ruotsalaisetkin omaansa, kun elettiin vuotta 1939. Tässä ei ole 'potut pottuina' makua, vaan asiaa, joka tulee osata käsitellä kiihkotta.

    Ruotsi on meille erityisen tärkeä liittoutumattomuuskumppani ja kauppaveli, jonka muutoin säädökset peilaavat meille hyvin - persuja ja ruotsidemokraatteja myöten. e [1]

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti