lauantai 7. marraskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 07112020 - I

 .

HS:

Demokraatti Joe Biden on Yhdysvaltain seuraava presidentti, Bidenin äänimäärä on historian suurin



Ilkka Luoma 

Presidentti Donald Trump lupasi tehdä Amerikasta suuren - ehkä jopa suurimman ja vaikuttavimman

2 - Oli menetetty liikaa työtä, tuotantoa, rahaa ja valtaa pois omasta maasta. Kiina oli astunut vierelle ja tilalle - ihmispopulaatiosuhteella 1,4/7,8. Miten näihin suhdelukuihin tulisi suhtautua lännen demokratianäkökulman puitteista?

On aivan selvää, että itse Trump on suuren tehtävän edessä - hänkin!

Mikäli Trump rehdisti tunnustaa häviönsä ja lupaa edesauttaa osaltansa kansakunnan enemmistön valittua uudella virkakaudelle - olisi se kuin rauhanjulistus kuitenkin perinteellisen sodankäynnin mahtimaahan, joka on tottunut käyttämään suoraa voimaa sotakonein - jopa kauaksi omien rajojen ulkopuolelle.

Tuo amerikkalaisen sotaisuuden potentiaali pitää saada kitketyksi pois oman valtion sisäisestä jännitekentästä - nyt tässä todennäköisesti hyvin fifty-fifty -tilanteessa, jossa USA repesi kahtia. US' ssa on jo nyt liikaa siviilien keskeistä väkivaltaa - joukkosurmina ja poliisiväkivaltana - lähinnä mustia kohtaan.

On aika yhdistää Yhdysvallat - tässä kohdin positiivinen hollywoodismi olisi kohdillaan ja yhteinen henki voisi syttyä eliminoimaan tämän mahdollinen sisäisväkivaltainen kierremahdollisuus. e [1]

...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti