maanantai 30. marraskuuta 2020

Ilkka Luoman HS-kommentit 10112020 - I

 [657]


HS

Demokraatti Joe Biden on Yhdysvaltain seuraava presidentti, Bidenin äänimäärä on historian suurin


..
Ilkka Luoma 

Amerikkalaisen kaksijakoisuuden - jopa revenneen kansakunnan näkee sitten todellisuudessa, kun saamme tietää tarkasti viisi lukua:

1) Äänioikeusikäisien kokonaismäärä
2) Rekisteröityneiden äänestäjien kokonaismäärä
3) Äänioikeutta käyttäneiden kokonaismäärä
4) Joe Bidenin saamat kansalaisäänet uurnilta ja postitse
5) Donald Trumpin saamat kansalaisäänet uurnilta ja postitse

1 - Kun nämä viisi lukuarvoa tiedetään tarkasti - lasketaan äänestysvilkkausprosentit kohdista 1) ja 2) - seuraavaksi katsomme kuinka monta prosenttia kohdista 1), 2) ja 3) saivat niin 4) Biden kuin 5) Trump - jaoteltuina niin uurna- kuin postiääniin.

Ehkä tulemme huomaamaan yhdysvaltalaiset kahteen reviiriin kuuluviksi

Valittava presidentti on suuren urakan edessä, sillä kansakunta pitää saada yhdistettyä - muutoin kaikkinainen henkinen - ja fyysinen väkivalta saattaavat ryöpsähtää hallitsemattomiksi. Tässä täytyy muistaa, että USA' n kansalaiset ovat eniten aseistautuneet henkilö- ja perhekohtaisesti.

Trumpin ja Bidenin äänestäjillä oli omat syynsä, periaatteensa, odotuksensa ja toiveensa äänestäessään valitsemaansa. Kyseessä saattoi olla henkinen tunne, tunneilmasto - mielialakuva kuin toiveodote suuruudesta, jota oli luvattu paluuksi jälleen maailmallisesti merkittävimmäksi ja suurimmaksi - vaikka tunnetusti US edustaa ihmispopulaationa vain 0,33/7,8 osuutta maailmastamme >[2]


...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti